Reteta prajitura simpla cu dovleac placintar

iata cum sa prepari acasa ceva gustos si dulce din dovleac placintar- ala mare si portocaliu
http://retetediete.blogspot.ro/2015/09/prajitura-simpla-cu-dovleac-placintar-ghimbir-si-scortisoara-in-loc-de-pizza.html
garbo161610
Postat pe 3 Septembrie 2015 04:55
La ora 4 dimineata crezi ca de placinte imi ardea ?
Rotty
Postat pe 3 Septembrie 2015 08:21


La 4.55, draga !
barboneli
Postat pe 3 Septembrie 2015 08:29
La mine era 3,55 draga.
Rotty
Postat pe 3 Septembrie 2015 08:42


Aha... atunci poate si la ea era 16.55... draga !
barboneli
Postat pe 3 Septembrie 2015 09:04
Banuiesc ca a postat doar reteta, n-a si copt la ora aia.
Schmetterling
Postat pe 3 Septembrie 2015 09:11
Nu prea cred, dar e treaba ei la ce ora face placinta. Eu nici nu visam asa ceva la ora aia.
Fluturas, am inceput sa nu ma mai mir de nimic.
Rotty
Postat pe 3 Septembrie 2015 09:12
Drept zici! Teoretic, nici eu,practic mai am probleme.. Eu am visat prajituri, insa nu cu dovleac
Schmetterling
Postat pe 3 Septembrie 2015 09:29
Ala-i semn de musafiri !
Rotty
Postat pe 3 Septembrie 2015 09:32
Daca-i asa, atunci, sper sa vina cu prajituri! Dar nu la 04 dimineata!
Schmetterling
Postat pe 3 Septembrie 2015 09:50
Dovleacul îl folosesc dacă țin vreo dieta, in nici un caz la prăjituri.
angel_forever
Postat pe 3 Septembrie 2015 10:28


Voi faceti cum si ce vreti, dar eu nu m-as obosii atata sa fac "prajitura" asta simpla cu tartacuta. Da, Nu este chiar dovleac, dar nici chiar tartacuta, este si din cel de culoarea portocalie dar este si cel de culoare bej... sa zic. Adica cel care apare in poza retetei. Si aici se vinde asa ceva de cativa ani si ii spune "Dalorina" pentru ca are calorii mai putine decat "Dlat-ul", care inseamna dovleac. A aparut cam prin 1980 si aici a fost crescut la inceput ca suprafata de crescut insecte ajutatoare la desinfectare biologica (nu stiu acum cum ii zice pe romaneste) si abia dupa aia ca aliment. Aveti grija ca poate face alergiecare se numeste: "Dermatitis" la anumiti oameni dupa ce a fost curatat de coaja, asa ca in faza asta folositi manusi chirurgicale. Asta daca curatati mai multi din astia. Mie reteta nu-mi inspira incredere, datorita unelor chestii care scrie in ea. De ex. cea cu zaharul "alb din sfecla" sau "brun din trestie de zahar"... ! Oricum, lasati legenda ce este unul mai bun decat altul, ca nu tine. Sunt vorbe de atras clienti la cumparat zahar brun, care costa mai scump. Din punct de vedere caloric nu este nici o diferenta. Si findca tot am grija de silueta lui angel... Rotty... va trimit si material de citit. Mai bine faceti un Tiramisu ca lumea... si nu mancati altceva doua zile, decat sa munciti la "prajitura" asta.

http://www.marievranceanu.com/2013/03/zaharul-din-trestie-vs-zaharul-din-sfecla/

Numele "dovleacului de placintar" in latina este; Cucurbita moschata !

http://img1.tapuz.co.il/TapuzAlbums/gils33/aeb428fe-3003-4937-96ee-4c371c708777.jpg

http://chubeza.com/newsletter/wp-content/uploads/2013/07/winter-squash-1024x682.jpg

http://3.bp.blogspot.com/_nNtVpDfBo9o/TE053cG-_MI/AAAAAAAAAYE/c0P-R5GCIq0/s1600/Daels_primal_post-it.JPG

E foarte sanatos, consumati cat mai mult din el sau cu el, ma refer la bucate nu la prajituri !!! Copt, supa crema, fiert, ca garnitura, etc., etc. ! Sunt retete pe net.
barboneli
Postat pe 3 Septembrie 2015 16:38
Draga Barbo, vad ca tare iti mai place dovleacul. N-am nimic impotriva. Numai sa nu capeti culoarea galbena de la atata dovleac.
angel_forever
Postat pe 18 Septembrie 2015 20:27
si daca nu imi place dovleacul pot sa-l inlocuiesc cu altceva?
garbo_415691
Postat pe 21 Septembrie 2015 17:09
va rog sa-mi spuneti
garbo_415691
Postat pe 21 Septembrie 2015 17:13
Da, cu mere, adaugi si putina scortisoara.
Deliaaa
Postat pe 21 Septembrie 2015 17:40
Dar placinta cu branza?
Are cineva reteta?
AnnaLyse
Postat pe 21 Septembrie 2015 18:13
Draga Anna, daca ai vreo bunica prin apropiere ai face foarte bine sa ii ceri ei sa iti arate cum se face. Orice reteta ai gasi pe aici nu se compara cu una facuta de bunica. Nu pentru ca nu ai sti sa o faci ci pentru ca bunicele au acel "ceva" (nu pot explica) care le ajuta sa faca mancare delicioasa. Incearca si nu iti va parea rau, mai ales daca reusesti sa o tii langa tine pana framanti aluatul. Ea iti va spune exact ce ai de facut. Succes. Daca iti face placere spune-ne cum a iesit. O zi frumoasa.
angel_forever
Postat pe 25 Septembrie 2015 16:48
Si sa ne spui de unde ai luat bunica...
anahome
Postat pe 2 Octombrie 2015 14:28

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
TORT MASCARPONE 1 De la: reteteleralucai 29 Aprilie 2012 22:45
Cheesecake din brânză de vaci 3 De la: BucatariaDianei 17 Martie 2017 12:08
cozonacul bunicii 8 De la: reteteleralucai 22 Martie 2013 19:08
Pancakes cu miere și gem de cireșe 57 De la: Home_Garden_Champioana 14 Iunie 2014 14:03
tort cu lamaie si nuci 10 De la: garbo169360 24 Mai 2016 19:02
Setari Cookie-uri