Salut prieteni! Mi-am luat un catel de talie mica.Problema este ca nu e educata si isi face nevoile pe unde apuca.Am cumparat niste covorase speciale pt caini si nu stiu daca functioneaza.Aveti vreo idee? Nici macar cu lesa nu e invatata.Are 4 luni.Va multumesc anticipat! | ||
MiaMihaescu Postat pe 17 Martie 2016 16:54 |
||
---|---|---|
![]() ![]() |
||
Rotty Postat pe 17 Martie 2016 21:07 |
||
Sunt bucati de folie patrata peste care e lipit un material asemanator scutecelor.Absorba urina si mirosul.Se gasesc la orice magazin pt animale(1.5 lei buc.).Pe spate au bucati de hartie pe care le dezlipesti si le lipesti de covor,gresie etc...Au dimensiunea unor scutece,cum era pe timpuri. | ||
|
||
MiaMihaescu Postat pe 17 Martie 2016 21:34 |
||
Merci, chiar nu stiam. Cred ca asa ceva iti e de folos daca locuiesti la bloc si nu poti sa iesi prea repede afara cu catelul. Dar, atentie, daca vrei sa-l inveti la covoras, trebuie sa pui covorasul tot timpul in acelasi loc. In baie de exemplu, pentru ca el sa stie unde are voie. Cand face prin casa nu il bati (in nici un caz), ci il iei frumos, il duci la "locul faptei" , il ciupesti sau scuturi usor de ceafa ( imiti dojana mamei), i spui "NU" , apoi il iei si il duci la covoras. Eu avand curte, il duceam mereu in acelasi loc si i spuneam cu o voce blanda ( sa nu-l sperii sau traumatizezi) : " Aici face bebe pipi". Daca esti consecventa si calma, invata destul de repede. Dupa o vreme cand a priceput, scheuna usor cand trebuia sa faca si stiam ca trebuie sa-i deschid usa. Despre lesa povestim mai tarziu, acum merg sa-mi beau cafeaua. Buna dimineata Mia. ![]() |
||
Rotty Postat pe 18 Martie 2016 08:07 |
||
Neata fetele...! Daca ai terasa, cu Mia vorbesc sau cu cine mai sta la bloc, invata-l sa faca acolo. Deci covorasele poti sa pui si acolo, daca nu vrei in baie. La 4 luni e si varsta cand inceapa sa priceapa ceva, lucruri usoare. Tabla inmultirii il inveti dupa ce se cere la pipi, c..i ! Daca stai acasa, poti sa iesi cu el mai des pe terasa. Acum ca e micut, si besica lui nu poate sa tina mult nevoia. Sa nu crezi insa ca invata numai in cateva zile... trebuie sa ai putintica rabdare, depinde si de IQ-ul catelului. Ce rasa e ? |
||
barboneli Postat pe 18 Martie 2016 08:33 |
||
Barbo, la bloc ai balcon, nu terasa. ![]() Catelul cica-i de talie mica. Ce rasa o fi...... ![]() ![]() ![]() |
||
Rotty Postat pe 18 Martie 2016 08:52 |
||
http://img33.olx.ro/images_mercadorro/90451258_7_644x461_vanzare-2-camere-cu-terasa-18mp-bloc-1971-cotroceni-opera-metrou-.jpg http://www.imobiliare.ro/info/wp-content/uploads/2013/11/New-Town-terasa-1.jpg http://rivieracluj.ro/wp-content/uploads/2015/04/Veranda-apartament.jpeg http://www.imobile99.ro/application/views/images/anunturi/img_0983.jpg http://www.cbimobiliare.ro/images/poza-foarte-mare-apartament-bucuresti-sector-2-iancului-35545-837475.jpg Da scumpo, stiu, si eu acolo in bloc la et. 3 aveam un balcon mic dar si o terasa comuna cu o vecina care avea o garsoniera... dar asta era atunci. Azi se fac terase la blocuri, multa lume le inchide sau si le amenajeaza dupa gust si posibilitati. Eu nu stiu unde locuieste dama cu cațelul... dar si eu dat un exemplu doar. de "invatat" se face cum ai zis sau cu alte metode, cert e ca se poate. Acum o sa vezi 3 locuri unde am stat in copilarie, m-am nascut pe Bdul. Dacia, et. 3, acolo aveam un balconas mititel la un dormitor si o terasa comuna cu o garsionera, in dreapta. Dar am stat si in alt bloc, cu terasa mare, pe fostul bulevard Ipatescu.. Langa statuia Aviatorilor, am stat la et.1 si acolo era o terasa mare. Dar nu aveam catel si nici purcel ca sa cresc... ca nu ma lasau parintii !!! ![]() http://img.garbo.ro/comunitate/photos/8/4/9/5449481.jpg http://img.garbo.ro/comunitate/photos/9/4/9/5449491.jpg http://img.garbo.ro/comunitate/photos/0/5/9/5449501.jpg http://img.garbo.ro/comunitate/photos/1/5/9/5449511.jpg |
||
barboneli Postat pe 18 Martie 2016 20:01 |
||
Gata, m-ai convins. Eu sunt mai micuta si nu stiu, mai ales ca nu am locuit niciodata la bloc, ci doar la casa mea. ![]() Seara buna. ![]() |
||
Rotty Postat pe 18 Martie 2016 20:09 |
||
![]() ![]() ![]() Era un banc o data, poate e si acum, dar tu esti micuta si probabil ca nu-l stii.... ![]() "Badea Ion vine la badea Pătru, bate, deschide puștiu'. - Unde-i tac-tu ba ? - Eu SUNT MIC, NU ȘTIU NIMIC... tata-n pod belește capra...." Ma bucur ca te-am convins... ![]() ![]() ![]() |
||
barboneli Postat pe 18 Martie 2016 20:39 |
||
Problema e ca indiferent cate i-as pune,ea tot pe langa ele face.Locuiesc la curte.Nu mai stiu ce sa-i mai fac,o scot in curte dar limitat din cauza cainelui de afara -e tot fata si o bate.I-am pus si cutii cu nisip pt pisici,ba chiar si pamant si tot nu reusesc. Ea e chiuaua iar cea din curte maidaneza mare.Va dati seama ce i-ar face daca pune "laba " pe ea?Oricum ,asa chiuaua cum e,se da la aia ![]() ![]() ![]() |
||
MiaMihaescu Postat pe 18 Martie 2016 22:32 |
||
Va pup si va multumesc pt. raspunsuri! | ||
MiaMihaescu Postat pe 18 Martie 2016 22:40 |
||
Miuta mama, tu ai citit ce am scris eu ? Nu pui mai multe, ci unul intr-un loc bine stabilit de tine. Sa zicem, intr-un coltisor langa usa. Apoi faci asa cum ti-am zis. O sa se invete. Pe vremuri cand eram in Ro, am avut si eu o catelusa corcitura de chiuaua cu pekinez si tot asa-i pusesem un prosop langa usa din aceleasi motive ca si tine. Pe vremea aia nu erau covorase speciale, dar avea prosoapele ei pe care le schimbam zilnic. In ce priveste invatatul in lesa, nu o brusca ci fa in asa fel ca pusul lesei si plimbarea, sa fie pentru ea o placere. Da-i mai intai lesa sa o miroase, apoi da-i o recompensa ( biscuitel, o bucatica de carne...). Daca sta cuminte sa-i pui lesa, i mai dai o recompensa....si tot asa. In cap`sorul ei, trebuie sa asocieze lesa cu ceva placut. Si apropo,,,,chiuaua or fi ei caini mici, dar sunt al naibii de artagosi. Buna dimineata :) |
||
Rotty Postat pe 19 Martie 2016 08:00 |
||
Neata. Deci ai luat un caine de talie foarte mica... nu mica ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
barboneli Postat pe 19 Martie 2016 09:02 |
||
Barbo, locul unde sa puna covorasul il alege Mia, nu catelul. ![]() ![]() |
||
Rotty Postat pe 19 Martie 2016 09:29 |
||
Buna, Mia... Ca sa pot sa-mi formez o parere pe baza careia sa-ti pot oferi cele mai corecte indrumari, am citeva intrebari 'preliminare' pt. tine. Si toate, absolut toate, au legatura cu definirea relatiei voastre cit si a viitorului tau si al catelusei tale ca si ... companioni pe viatza: 1. Citi ani ai, cu ce persoane mai locuiesti in casa si care e statusul tau profesional si ... marital? 2. De unde ai cumparat/primit catelusa, care e numele ei, la ce virsta a fost intarcata si cite saptamini/luni avea cind ai adus-o la tine acasa? 3. Inteleg ca stai la casa si ai ceva gradina/teren: cam cit? 4. Maidaneza din curte este tot a ta? Sta afara in cusca/padoc sau e libera? O legati ocazional? Cum o cheama, citi ani are si daca a avut vreo fatare pina acum, adica daca a avut pui pe care i-a alaptat si crescut? 5. Care e pe scurt programul tau zilnic orar: servici, casa, scoala eventual, alte activitati, etc., etc. 6. Asta mica nu suporta lesa sau nici nu stie ce e aia? Zgarda sau ham are si sta cu ea/el? Si intrebarea-intrebarilor: Pentru ce ti-ai mai luat inca un ciine, presupunind ca si maidaneza e tot a ta? Ma intereseaza insa doar motivatia 100% REALA! E de extrem de mare importantza acest lucru... |
||
garbo101426 Postat pe 19 Martie 2016 13:40 |
||
intrebarile sunt adresate posesoarei catelului in scopul invatarii acestuia unde sa-si faca nevoile? | ||
pinkrainbow Postat pe 19 Martie 2016 14:55 |
||
Tu intrebi sau spui ? Dupa semnul intrebarii eu am inteles ca intrebi si mi se pare o prostie sa intrebi asa ceva, evident ca "TU" ai pus intrebarile alea idioate si inainte si tot evident e ca ele sunt numai pentru "dama cu cațelul", pe care o cheama Mia... ! Bine ca "TU" (426) n-ai intrebat si ce culoare au ochii cațelusei... ! Oricum, eu cred ca mai bine nu intrai sau nu-ti bagai coada si la topicul asta, pentru ca tot nu esti de nici un ajutor... ! Asa ca stai in cușca ta mai bine si nu mai marai pe aici..... (Ma scuzi Mia ca a trebuit sa-mi dau cu parerea in modul asta la persoana 426/842) |
||
barboneli Postat pe 19 Martie 2016 15:30 |
||
De la: MiaMihaescu, la data 2016-03-18 22:32:55Problema e ca indiferent cate i-as pune,ea tot pe langa ele face.Locuiesc la curte.Nu mai stiu ce sa-i mai fac,o scot in curte dar limitat din cauza cainelui de afara -e tot fata si o bate.I-am pus si cutii cu nisip pt pisici,ba chiar si pamant si tot nu reusesc. Ea e chiuaua iar cea din curte maidaneza mare.Va dati seama ce i-ar face daca pune "laba " pe ea?Oricum ,asa chiuaua cum e,se da la aia Asa se intampla la animale, cele mici ataca, "atacul e cea mai buna aparare"... ! Dar de obicei cainii mari nu ataca caini mici, doar daca ca in cazul tau sunt femele amandoua. Cu timpul o sa se obisnuiasca (sper) intre ele. Ai posibilitatea sa legi cateaua mare cat timp stai cu chihuahua in curte ? N-ar fi rau.... http://i3.mirror.co.uk/incoming/article5554229.ece/ALTERNATES/s615/PAY-Nero-the-Mastiff-and-Digby-the-Chihuahua.jpg |
||
barboneli Postat pe 19 Martie 2016 15:55 |
||
Mia, pe 426 ignor-o, ca ea are experienta doar la ingrijirea bolnavilor de cancer, nu are animale si sta la bloc. Incearca sa o scuzi ca strica topicul, asa e ea... ![]() ![]() Am incercat sa-ti dau sfaturi din experienta mea, dar se pare ca nu e loc, asa ca ma retrag. Nici cu sfatul lui Barbo "nu ma laud" si el are caine doar la curte, habar nu are de educatia canina. Zic asta cu toata prietenia ce i-o port. Seara buna in continuare. ![]() |
||
Rotty Postat pe 19 Martie 2016 18:50 |
||
Buna seara la toata lumea! Nu vad legatura dintre job-ul meu si caine.Cat despre cateaua din curte, "Lola" e libera nu e legata.A mea ( Miki) ,o leg langa usa si las zgarda suficient de lunga sa se poata misca, timp in care o pazesc ![]() ![]() |
||
MiaMihaescu Postat pe 19 Martie 2016 19:12 |
||
Lola e libera si asa e invatata.Nu sta aia legata nici s-o omori ![]() |
||
MiaMihaescu Postat pe 19 Martie 2016 19:15 |
||
Buna seara ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
barboneli Postat pe 19 Martie 2016 21:06 |
||
Chiar acum am comandat online scutece.Sunt scutece asemanatoare cu cele pt bebe. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
MiaMihaescu Postat pe 20 Martie 2016 00:24 |
||
![]() |
||
MiaMihaescu Postat pe 20 Martie 2016 00:27 |
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mia, tu ai o gasca intreaga acolo! ![]() Buna dimineata. ![]() |
||
Rotty Postat pe 20 Martie 2016 07:40 |
||
Neata. ![]() |
||
barboneli Postat pe 20 Martie 2016 08:13 |
||
Neata. ![]() Chestia cu scutece n-o cunosc, stiu ca mai degraba la caini batrani care le e greu sa mearga se pune asa ceva, la astia mici imi e teama sa nu se obisnuiasca cu scutece si nu o sa se mai ceara. Astia sunt caini curati ca toti cainii, nu le place sa faca unde locuiesc, se cer dupa un timp si daca esti atenta si ii scoti pe moment, se obisnuiesc cu cerutul afara. |
||
barboneli Postat pe 20 Martie 2016 08:16 |
||
Acum cred ca ar fi vremea sa-ti iei si vreo doua pisici sa leneveasca la soare printre flori. ![]() ![]() De scutece m-am saturat, am avut pentru Linda. |
||
Rotty Postat pe 20 Martie 2016 08:18 |
||
![]() ![]() ![]() |
||
MiaMihaescu Postat pe 20 Martie 2016 19:42 |
||
S'ara buna ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seara frumoasa si voua ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
barboneli Postat pe 20 Martie 2016 20:42 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Rugăciunea Sf. Marta | 33 | De la: Dab__ca_Alexandra_1 30 August 2016 21:43 |
De ce insistam sa mai ramanem intr-o relatie care nu mai merge? | 81 | De la: dobrotchin 29 Decembrie 2012 17:58 |
Adultul dislexic | 1 | De la: sorryDanae 16 August 2011 14:01 |
|
||
Aspecte care descriu cum anume ne sim�im! | 92 | De la: tutankhamon 6 Iunie 2009 20:08 |
DEPRESIA | 97 | De la: nuti_vio 30 Aprilie 2010 21:43 |
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an