KEFIR de lapte

Ciuperca a fost creata si crescuta de catre Calugarii Tibetani si are multiple calitati terapeutice. Tara de provenienţă -India.

Ciuperca are aspect albicios, cu aspect de muguri de conopidă, cu forme neregulate şi dimensiuni de 5-10-15 mm, ajungând la maturitate uneori până la 20-30 mm lungime. Mugurii de dezlipesc şi se separă singuri.

Chefirul este o băutura lactat acida ce se obţine din granule de chefir care fermentează lactoza din lapte (zaharul din lapte) cu formare de acid lactic, dioxid de carbon şi alcool. Aceasta băutura minunata se obţine prin dubla fermentare, în prima faza fermentare lactică iar apoi la temperaturi mai scăzute, alcoolica. Băutura nu se obţine din ciuperca de chefir, termen greşit, ci din granule de chefir care repezinta o aglomerare de 4 cazeina care are în interior şi la suprafaţa microorganisme specifice care conduc la obţinerea acestei minunate băuturi.

Laptele inoculat cu granule de chefir poate să reprime creşterea de agenţi patogeni la nivel intestinal ca de exemplu: Salmonella sau Shigella, aceasta datorându-se complexităţii moleculei granulei de Kefir precum şi a modului de acţiune al microorganismelor care formează granula de Kefir.

Kefirul se bucură de o tradiţie bogată în protecţia sănătăţii. Înainte de URSS, se întrebuinţa în spitale şi sanatorii pentru o varietate de boli incluzând dereglări de metabolism, ateroscleroză şi boli alergice. El era folosit şi pentru tratamentul tuberculozei, a cancerului, şi a dereglărilor gastrointestinale când nici un tratament medical modern nu era disponibil. Consumul de chefir avea de asemenea să fie asociată cu longevitatea din Caucaz, fapt demonstrat de savanţi.

Savanţii au observat beneficiile digestive ale aportului de Kefir asupra sănătăţii şi longevităţii datorita componentelor sale antioxidante, anticancerigene şi bacteriostatice. Echipele de cercetare diverse din toata lumea au încurajat rezultatele aduse de chefir asupra sănătăţii . Cele mai multe metode de cercetare au fost executate în vitro atât pe animale cat şi pe subiecţi umani. Studiile recente asupra consumului de Kefir au arătat şi demonstrat proprietăţile antitumorale şi antimutagenice, acest lucru datorându-se substanţelor existente în granula de Kefir (imidazolinei)

Cum se prepară Chefirul

1. Se pun 1-2 linguriţe de ciupercă (cca.3-5cm3) într-un borcan de sticlă de 200 mg şi se toarnă 200-300 ml lapte proaspăt, dulce. Se lasă 8-12-16-24 ore la fermentat (în funcţie de temperatura mediuluiambiant), fără să se închidă ermetic, ci numai cu un capac pus invers pe borcan. Laptele fermentează suficient şi, după doar 8-12 ore, are deja proprietăţile complete pentru tratament. Gustaţi şi opriţi fermentaţia după intervalul optim în condiţiile dvs. de mediu.

2. Pentru consum, se strecoară laptele printr-o sită de plastic cu diametrul orificiilor cât mai mic (chiar sub 1 mm), într-un vas de sticlă – este chefirul (laptele fermentat) care se consumă pentru tratament. Ciuperca din sită se spală sub jet de apă rece de rămăşiţele laptelui fermentat, apoi se reaşează în borcanul spălat şi se toarnă o nouă porţie de lapte dulce, crud, nefiert.

3. Este foarte important să se procedeze aşa în fiecare zi, altfel ciuperca nu se dezvoltă, capătă o culoare maronie, nu mai are proprietăţile detratament şi poate muri. Când ciuperca este bine îngrijită, este albă calaptele şi în cca. 14-21 zile volumul acesteia se dublează. Atunci trebuie împărţită în două.

4. Se consumă 100-500 ml lapte de chefir pe zi (eventual mai mult, pentru cine tolerează şi nu are aciditate gastrică, fermentaţie intestinală deficitară), depreferat pe stomacul gol (excepţie făcând gastritele hiperacide, ulcerulgastric sau duodenal – cazuri în care e bine ca chefirul să se consume după masă sau în paralel cu pâine prăjită, biscuiţi, etc. care absorb acidul gastric; nu se vor bea cantităţi mari deodată, ci se va consuma cu linguriţa… pauză… o nouă linguriţă, etc.)

5. Tratamentul durează minim 20 de zile (unii recomandă o pauză 10 ziledupă care se reia). Părerea mea este că se poate consuma fără intrerupere, asemenea iaurtului sau laptelui bătut. Nu există nici un fel de efecte secundare! Nici măcar înghiţind o bucată de ciupercă nu se întâmplă absolut nimic! (o veţi elimina prin scaun, nedigerată; ciuperca nu poate trăi în intestinul omului, fiţi fără grijă!)

ATENŢIE:
În timpul tratamentului este interzis consumul de alcool şi de grăsimi animale (în schimb se pot consuma ulei presat la rece şi seminţe crudede dovleac, in, floarea soarelui, nuci), sare, zahăr (înlocuiţi-l cu mierea!), gemuri, băuturi sintetice şi acidulate, condimente.

Reacţia organismului la laptele fermentat
În primele 10 – 14 zile de tratament activitatea stomacului se intensifică brusc, se formează gaze din abundenţă şi nu se recomandă consumul laptelui dimineaţa pe stomacul gol (în această primă fază).Uneori scaunul este mai moale, dar tratamentul nu trebuie întrerupt. La bolnavii de ficat şi rinichi s-au semnalat şi unele senzaţii mai neplăcute. După 10 – 14 zile aceste reacţii încetează şi se ameliorează activitatea întregului organism. După minimum 20 de zile de tratament, veţi începe să vă simţiţi mai bine.

După 2 luni de tratament se constată dispariţia anumitor suferinţe, iar după un an de tratament, organismul ar trebui să se însănătoşească complet, dacă respectaţi şi celelalte reguli de viaţă echilibrată (dietă de cruţare,mişcare, somn, etc.)Laptele fermentat poate fi folosit şi ca demachiant în tratamentele cosmetice, cu efect de încetinire a formării ridurilor şi eliminarea oboselii faciale. De asemenea se poate folosi în arsuri (solare sau produse în gospodărie).De asemenea, ameliorează sau înlătură durerile provocate de reumatism prin ungerea locurilor dureroase de 7 – 8 ori/zi cu lapte fermentat (chefir).

DE REŢINUT :
Se recomandă să fie folosită şi de alcoolici, deoarece recupereazăpierderea de substanţe din complexul vitaminic B (care duc la dependenţăfizică de alcool! – un cerc vicios) şi se foloseşte ca adjuvant în tratamentultuturor bolilor generate de consumul excesiv de alcool (care trebuie întrerupt cu orice preţ, brusc sau gradat… dar fără amânare).


Beneficii:

•reglează activitatea intestinală
•combate colita şi crampele stomacale
•ajută la menţinerea unei digestii sănătoase
•ajută la curăţarea colonului şi la menţinerea unei flore intestinale bunestimulează sistemul imunitar
•creşte longevitatea (Bulgaria e recunoscută pentru centagenarii săi, din pricinaconsumului mare de produse lactate fermentate)
•aduce în organism un aport de substanţe nutritive, enzime şi vitamine, fermenţi naturali şimicroorganisme benefice care ajută organismul şi îl întăresc
•ajută în curele de slăbire, dacă este urmată şi o dietă corespunzătoare, săracă în grăsimianimale, însoţită de exerciţii fizice regulate
•are efect uşor laxativ, dar totodată ajută la formarea scaunului
•îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi calitatea sângelui
•reglează mecanismele de apărare ale organismului
•vindecă boli ale inimii, ale vaselor coronariene şi dizolvă colesterolul depus pe vaselesanguine (a se consuma ulei presat numai la rece şi seminţe de dovleac, in, floareasoarelui crude, neprăjite)
•ajută ficatul şi pancreasul, colecistul şi splina
•curăţă canalele prin care circulă fierea şi dizolvă în timp calculii biliari
•vindecă stomacul, intestinele, duodenul şi închide ulceraţiile
Atenţie! - a nu se consuma deodată în cantităţi mari (de ex. o cană dincâteva înghiţituri), în caz de hiperaciditate gastrică; se va bea culinguriţa… pauză… o nouă linguriţă… (şi nu pe stomacul gol!)
•ajută rinichii şi uretrele
•ciuperca produce singură antibiotice, vindecând astfel zonele inflamate din organism
•reglează tensiunea arterială
•împiedică şi frânează producerea metastazelor
•împiedică îmbătrânirea prematură
•ajută în depresii şi stările de oboseală a organismului
•ciuperca conţine toate vitaminele vieţii
•normalizează definitiv procesele metabolice din organismul uman.
•ajută în bolile alergice
•eficientă şi în bolile de plămâni
•eficientă în boli ale ficatului şi bilei – dizolvă ţesuturile bolnave şi înlesneşte eliminarea lor
•eficientă în tratarea bolilor inflamatorii
•curăţă organismul de toxine – elimină rezidurile metabolice, colesterolul, sărurilemetalelor grele, etc
•în tratamentul diabetului – normalizează glicemia
•întinereşte organismul – încetineşte îmbătrânirea celulelor
•măreşte resursele interioare ale organismului – ameliorează memoria, atenţia, Vindeca boli ale inimii, ale vaselor coronariene si dizolva colesterolul dinvasele de sange, Vindeca ficatul si pancreasul, colecistul si splina,Vindeca fierea, curata canalele prin care circula fierea si dizolva caliculii fierei, Vindeca stomacul, intestinele, duodenul si face sa dispara ulceratiile.

Vindeca rinichii, precum si ureterele. Ciuperca produce singura antibioticele, vindecand astfel zonele inflamate din organism. Regleaza tensiunea arteriala, impiedica si franeaza producerea metastazelor.
Impiedica imbatranirea prematura, franeaza formele de deprimare si obosire a organismului. Ciupera poseda toate vitaminele vietii.
garbo_449174
Postat pe 11 Iulie 2016 23:27
Nu mai lasati habarnautii, ignorantii sau analfabetii sa ... 'procreeze' in paginile site-ului asta!

Va facet pur si simplu de ris.
Si de toata rusinea...


1. "Ciuperca a fost ... 'creata' de catre ... calugarii tibetani." ?!?!?!?
Sa mori tu ca e chiar asa?!?

Nu de alta da' ultima data cind am fost in vizita la ... Dalai-Lama, acesta consuma tot kefir de provenientza ... caucaziana! Adica din singurul loc din lume in care minunata ciuperca a fost ... 'creata'!
Si doar de Mama Natura...


2. "Tara de provenientza - India" ?!?!?!?

Asta inseamna ca ori Caucazul s-a 'rupt' in ultimele 24 de ore de Rusia si s-a alipit ... Indiei, ori ca chinezii au renuntzat la Tibet si l-au dat ... de pomana aceleeasi Indii!


3. "Eu am kefir de lapte" ?!?!?!?

Dumnezeule Mare, da' exista si kefir de ... ulei, vin sau ... agheazma?!?

Eu stiam ca acest kefirul este o ... ciuperca. Si ca n-are ... buletin de lapte ci doar ... viza de flotant in minunatul aliment! Si asta pt. ca laptele este DOAR UNUL dintre mediile in care ciuperca fermenteaza...


4. "O portie contine 5 linguri si costa 20 RON. Este foarte sanatoasa."...

Intelegem astfel ca sanatoasa de-adevaratelea este doar portia asta de 5 linguri! Si nu laptele in care a fermentat ciuperca...
Multi 'inteligenti' pe planeta asta.

Si pt. ca aceasta portie nu e moka ci costa 'doar' 20lei, atunci putem aprecia ca inteligentii astia sint chiar ... spirite alese, fiintze mizericordioase si nu in ultimul rind...
...adevaratzi oameni de bine!


P.S. Cu mai bine de 40 de ani in urma - adica pe vremea cind incepusem si noi sa consumam in familie 'kefir' -, ciuperca asta care se simtea atit de bine in lapte unde se si inmulteste f. repede, era (atunci cins se inmultea prea mult) distribuita cunoscutilor, prietenilor si tuturor celor care aveau de nevoie de asa ceva, pur si simplu...
...IN MOD GRATUIT!

Da' pe vremea aia eram cam .. timpitzi si cam ... comunisti, nu-i asa?
Ce stiam noi de economia de piatza si de cum se face bici din ... rahat?


Pardon, am vrut sa spun ... bani din kefir!



garbo101426
Postat pe 12 Iulie 2016 10:48
De la: garbo_449174, la data 2016-07-11 23:27:33Ciuperca a fost creata si crescuta de catre Calugarii Tibetani si are multiple calitati terapeutice. Tara de provenienţă -India.

Ciuperca are aspect albicios, cu aspect de muguri de conopidă, cu forme neregulate şi dimensiuni de 5-10-15 mm, ajungând la maturitate uneori până la 20-30 mm lungime. Mugurii de dezlipesc şi se separă singuri.

Chefirul este o băutura lactat acida ce se obţine din granule de chefir care fermentează lactoza din lapte (zaharul din lapte) cu formare de acid lactic, dioxid de carbon şi alcool. Aceasta băutura minunata se obţine prin dubla fermentare, în prima faza fermentare lactică iar apoi la temperaturi mai scăzute, alcoolica. Băutura nu se obţine din ciuperca de chefir, termen greşit, ci din granule de chefir care repezinta o aglomerare de 4 cazeina care are în interior şi la suprafaţa microorganisme specifice care conduc la obţinerea acestei minunate băuturi.

Laptele inoculat cu granule de chefir poate să reprime creşterea de agenţi patogeni la nivel intestinal ca de exemplu: Salmonella sau Shigella, aceasta datorându-se complexităţii moleculei granulei de Kefir precum şi a modului de acţiune al microorganismelor care formează granula de Kefir.

Kefirul se bucură de o tradiţie bogată în protecţia sănătăţii. Înainte de URSS, se întrebuinţa în spitale şi sanatorii pentru o varietate de boli incluzând dereglări de metabolism, ateroscleroză şi boli alergice. El era folosit şi pentru tratamentul tuberculozei, a cancerului, şi a dereglărilor gastrointestinale când nici un tratament medical modern nu era disponibil. Consumul de chefir avea de asemenea să fie asociată cu longevitatea din Caucaz, fapt demonstrat de savanţi.

Savanţii au observat beneficiile digestive ale aportului de Kefir asupra sănătăţii şi longevităţii datorita componentelor sale antioxidante, anticancerigene şi bacteriostatice. Echipele de cercetare diverse din toata lumea au încurajat rezultatele aduse de chefir asupra sănătăţii . Cele mai multe metode de cercetare au fost executate în vitro atât pe animale cat şi pe subiecţi umani. Studiile recente asupra consumului de Kefir au arătat şi demonstrat proprietăţile antitumorale şi antimutagenice, acest lucru datorându-se substanţelor existente în granula de Kefir (imidazolinei)

Cum se prepară Chefirul

1. Se pun 1-2 linguriţe de ciupercă (cca.3-5cm3) într-un borcan de sticlă de 200 mg şi se toarnă 200-300 ml lapte proaspăt, dulce. Se lasă 8-12-16-24 ore la fermentat (în funcţie de temperatura mediuluiambiant), fără să se închidă ermetic, ci numai cu un capac pus invers pe borcan. Laptele fermentează suficient şi, după doar 8-12 ore, are deja proprietăţile complete pentru tratament. Gustaţi şi opriţi fermentaţia după intervalul optim în condiţiile dvs. de mediu.

2. Pentru consum, se strecoară laptele printr-o sită de plastic cu diametrul orificiilor cât mai mic (chiar sub 1 mm), într-un vas de sticlă – este chefirul (laptele fermentat) care se consumă pentru tratament. Ciuperca din sită se spală sub jet de apă rece de rămăşiţele laptelui fermentat, apoi se reaşează în borcanul spălat şi se toarnă o nouă porţie de lapte dulce, crud, nefiert.

3. Este foarte important să se procedeze aşa în fiecare zi, altfel ciuperca nu se dezvoltă, capătă o culoare maronie, nu mai are proprietăţile detratament şi poate muri. Când ciuperca este bine îngrijită, este albă calaptele şi în cca. 14-21 zile volumul acesteia se dublează. Atunci trebuie împărţită în două.

4. Se consumă 100-500 ml lapte de chefir pe zi (eventual mai mult, pentru cine tolerează şi nu are aciditate gastrică, fermentaţie intestinală deficitară), depreferat pe stomacul gol (excepţie făcând gastritele hiperacide, ulcerulgastric sau duodenal – cazuri în care e bine ca chefirul să se consume după masă sau în paralel cu pâine prăjită, biscuiţi, etc. care absorb acidul gastric; nu se vor bea cantităţi mari deodată, ci se va consuma cu linguriţa… pauză… o nouă linguriţă, etc.)

5. Tratamentul durează minim 20 de zile (unii recomandă o pauză 10 ziledupă care se reia). Părerea mea este că se poate consuma fără intrerupere, asemenea iaurtului sau laptelui bătut. Nu există nici un fel de efecte secundare! Nici măcar înghiţind o bucată de ciupercă nu se întâmplă absolut nimic! (o veţi elimina prin scaun, nedigerată; ciuperca nu poate trăi în intestinul omului, fiţi fără grijă!)

ATENŢIE:
În timpul tratamentului este interzis consumul de alcool şi de grăsimi animale (în schimb se pot consuma ulei presat la rece şi seminţe crudede dovleac, in, floarea soarelui, nuci), sare, zahăr (înlocuiţi-l cu mierea!), gemuri, băuturi sintetice şi acidulate, condimente.

Reacţia organismului la laptele fermentat
În primele 10 – 14 zile de tratament activitatea stomacului se intensifică brusc, se formează gaze din abundenţă şi nu se recomandă consumul laptelui dimineaţa pe stomacul gol (în această primă fază).Uneori scaunul este mai moale, dar tratamentul nu trebuie întrerupt. La bolnavii de ficat şi rinichi s-au semnalat şi unele senzaţii mai neplăcute. După 10 – 14 zile aceste reacţii încetează şi se ameliorează activitatea întregului organism. După minimum 20 de zile de tratament, veţi începe să vă simţiţi mai bine.

După 2 luni de tratament se constată dispariţia anumitor suferinţe, iar după un an de tratament, organismul ar trebui să se însănătoşească complet, dacă respectaţi şi celelalte reguli de viaţă echilibrată (dietă de cruţare,mişcare, somn, etc.)Laptele fermentat poate fi folosit şi ca demachiant în tratamentele cosmetice, cu efect de încetinire a formării ridurilor şi eliminarea oboselii faciale. De asemenea se poate folosi în arsuri (solare sau produse în gospodărie).De asemenea, ameliorează sau înlătură durerile provocate de reumatism prin ungerea locurilor dureroase de 7 – 8 ori/zi cu lapte fermentat (chefir).

DE REŢINUT :
Se recomandă să fie folosită şi de alcoolici, deoarece recupereazăpierderea de substanţe din complexul vitaminic B (care duc la dependenţăfizică de alcool! – un cerc vicios) şi se foloseşte ca adjuvant în tratamentultuturor bolilor generate de consumul excesiv de alcool (care trebuie întrerupt cu orice preţ, brusc sau gradat… dar fără amânare).


Beneficii:

•reglează activitatea intestinală
•combate colita şi crampele stomacale
•ajută la menţinerea unei digestii sănătoase
•ajută la curăţarea colonului şi la menţinerea unei flore intestinale bunestimulează sistemul imunitar
•creşte longevitatea (Bulgaria e recunoscută pentru centagenarii săi, din pricinaconsumului mare de produse lactate fermentate)
•aduce în organism un aport de substanţe nutritive, enzime şi vitamine, fermenţi naturali şimicroorganisme benefice care ajută organismul şi îl întăresc
•ajută în curele de slăbire, dacă este urmată şi o dietă corespunzătoare, săracă în grăsimianimale, însoţită de exerciţii fizice regulate
•are efect uşor laxativ, dar totodată ajută la formarea scaunului
•îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi calitatea sângelui
•reglează mecanismele de apărare ale organismului
•vindecă boli ale inimii, ale vaselor coronariene şi dizolvă colesterolul depus pe vaselesanguine (a se consuma ulei presat numai la rece şi seminţe de dovleac, in, floareasoarelui crude, neprăjite)
•ajută ficatul şi pancreasul, colecistul şi splina
•curăţă canalele prin care circulă fierea şi dizolvă în timp calculii biliari
•vindecă stomacul, intestinele, duodenul şi închide ulceraţiile
Atenţie! - a nu se consuma deodată în cantităţi mari (de ex. o cană dincâteva înghiţituri), în caz de hiperaciditate gastrică; se va bea culinguriţa… pauză… o nouă linguriţă… (şi nu pe stomacul gol!)
•ajută rinichii şi uretrele
•ciuperca produce singură antibiotice, vindecând astfel zonele inflamate din organism
•reglează tensiunea arterială
•împiedică şi frânează producerea metastazelor
•împiedică îmbătrânirea prematură
•ajută în depresii şi stările de oboseală a organismului
•ciuperca conţine toate vitaminele vieţii
•normalizează definitiv procesele metabolice din organismul uman.
•ajută în bolile alergice
•eficientă şi în bolile de plămâni
•eficientă în boli ale ficatului şi bilei – dizolvă ţesuturile bolnave şi înlesneşte eliminarea lor
•eficientă în tratarea bolilor inflamatorii
•curăţă organismul de toxine – elimină rezidurile metabolice, colesterolul, sărurilemetalelor grele, etc
•în tratamentul diabetului – normalizează glicemia
•întinereşte organismul – încetineşte îmbătrânirea celulelor
•măreşte resursele interioare ale organismului – ameliorează memoria, atenţia, Vindeca boli ale inimii, ale vaselor coronariene si dizolva colesterolul dinvasele de sange, Vindeca ficatul si pancreasul, colecistul si splina,Vindeca fierea, curata canalele prin care circula fierea si dizolva caliculii fierei, Vindeca stomacul, intestinele, duodenul si face sa dispara ulceratiile.

Vindeca rinichii, precum si ureterele. Ciuperca produce singura antibioticele, vindecand astfel zonele inflamate din organism. Regleaza tensiunea arteriala, impiedica si franeaza producerea metastazelor.
Impiedica imbatranirea prematura, franeaza formele de deprimare si obosire a organismului. Ciupera poseda toate vitaminele vietii.


Kefirul nu este acid.
Bilan_Matkotvschi
Postat pe 12 Iulie 2016 16:34

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Melleva 35 1 De la: lusel 11 Decembrie 2011 23:27
ce este sanatatea ? 19 De la: catalina-g123 4 Iunie 2017 15:27
Durerea de oase nu mai este o problema pentru mine 15 De la: garbo_446242 12 Mai 2017 10:49
Vand vitamina D3 injectabila/orala 200 000 UI 3 De la: garbo253616 9 Decembrie 2011 12:57
vitamina b17 amigdalin 4 De la: aldearux 13 Aprilie 2011 20:57
Setari Cookie-uri