Vin sărbătorile! Noi ce facem?

De la: ingerasulluptor1, la data 2016-12-12 15:57:16Bai Boule Tu Ești Un Nefericit, Tu Ai Început Sa Mă Jignesti Așa Ca Tu Ești Un Frustrat PLUS PLUS Pt Tine Era Sa Mergi NL Psihiatru,
eu sunt multumita de mine însumi, mă descurc singura cu capul meu,nu ca tine



incearca fara cap! sa vezi ca e mai bine, pentru noi si pentru tine.
garbo_460561
Postat pe 12 Decembrie 2016 16:03
De la: Miafarow, la data 2016-12-11 20:29:21O reteta mai completa de pogaci? Se poate, va rog? Sau chiar mai multe, inteleg ca exista variante. Multumesc! In rest, continuam provocarea din titlu: bradut, luminite, soric, caltabosi, cozonac, foc de lemne in soba, familia impreuna... sa avem sarbatori cu liniste!


Mia eu nu fac pogaci, soacra face asa ca nu stiu reteta dar promit sa o iau de la ea cind mergem de Craciun.
Pot sa-ti dau o reteta buna de chec african, pasca fara aluat si o placinta cu carne de vita (curcan), o nebunie. Toate verificate de familia mea si crede-ma ca din checul african nu mai ramine nimic instantaneu la fel si din placinta iar pasca e f. buna si are o mare calitate, ingrasa mai putin.
Tommy_Boy
Postat pe 12 Decembrie 2016 19:15
Eu fierb 4-5 cartofi, curat, razalesc. Sau zdrobesti cu furculita. Faina, cam juma' kg, un ou, drojdie in lapte caldut, o lingurita moca bicarbonat, 2-3 linguri de untura, o sana mica, chimen, sare. Se framanta pana nu ramane lipit aluatul de mana.
Se lasa cam juma' de ora acoperit.
Se intinde, se taie cu paharul (eu am un pahar cam de 150), se pune cas deasupra si se unge cu ou.

Cu jumeri altadata, is la lucru, calc. mere f. greu. N-am rabdare.
Axl_R
Postat pe 12 Decembrie 2016 20:59
Juma făină, un ou, 2 linguri de untură, drojdie, lapte călduț, 200 ml, sare, zahăr o linguriță. Cam 200 jumeri, dăm prin mașină, amestecăm cu sare, piper, după gust.
Aluatul crescut se întinde, se unge cu o parte din pasta de jumări, împăturim, se lasă 10-15 min.
Se întinde iar, apoi se unge, împăturim, se lasă 10 min și se repetă încă o dată.
Apoi se întinde, se taie cu paharul, poți pune chimen deasupra, se unge cu ou și la cuptor.
Axl_R
Postat pe 13 Decembrie 2016 11:39
Am avut o colega care ne facea pogacele. Mancam toti si ne lingeam pe degete. Miam...
Deliaaa
Postat pe 13 Decembrie 2016 15:07
sa sanu sa nu mai gândesc eu pt mine, sa sa îi sa îi las pe barbati sa facă ce vor din mine, sa ajung o cerșetoare,
Pe ca dacănu gândești tine gândesc alții si profita,
Bărbații sunt primitivi, sa îi las sa mă exploateze și sa tac sa devin bolnava, ca mă ajuta ei atunci
ingerasulluptor1
Postat pe 13 Decembrie 2016 16:10
Mulțumesc mult pentru retete. Am salvat si sigur am sa incerc. La noi nu prea se fac dar suna tare bine! Va spun daca am mancat prea multe, cum fac daca imi place ceva! Tinem dieta o luna dupa sărbători sa topim pogacelele.
Miafarow
Postat pe 13 Decembrie 2016 16:19

Bai, fetelor, voua chiar numai la ... crapelnitza va e gindul de Sarbatori?!?


Ceva mai ... intelectual, moral, crestineste sau macar mai aspirational, absolut deloc?!?


garbo101426
Postat pe 13 Decembrie 2016 16:31
Placinta cu carne

Cantitati:
700gr nuca vaca tocata – eu o tin intii la macerat in vin alb+tarhon 1h si pe urma o toc.
ceapa alba - 3 buc ;
smantana 300 gr. - 200 gr. pentru aluat si restul pt. umplutura;
unt - 200 gr
faina – cam 14 linguri pline dar aluatul se mai regleaza si la framintat.
bicarbonat de sodiu – 1 lingurita rasa – nestins
sare - 2 lingurite
piper negru dupa preferinta
ulei - 100 ml.

PREPARARE
Untul se lasa sa se inmoaie 10-15 min se amesteca cu faina bicarbonatul si sare si se framinta bine – iese ca un aluat sfarimicios. Se adauga 200 g smantina si se framinta iar pina se obtine un aluat moale care sa nu se lipeasca de mana. Se pune la frigider.
Se taie ceapa julien, se caleste la foc mic pina se inmoaie se scoate pe o farfurie si se scurge de ulei apoi se perpeleste carnea (pina se albeste putin) se scurge de ulei si se amesteca cu ceapa
100g smantana, 1 lingurita sare si piper.
Cu 2/3 din aluat se imbraca o tava tapetata si se ridica pe margine (aluatul se intinde cu mana) se toarna compozitia apoi se pune restul de aluat (tot intins cu mina) si se “sigileaza” cu cealalta foaie, se unge cu galbenus de ou se da la cuptor 1h pina se rumeneste . Nu se deschide usa cuptorului pina se coace.

Tommy_Boy
Postat pe 13 Decembrie 2016 18:23
De la: garbo101426, la data 2016-12-13 16:31:08
Bai, fetelor, voua chiar numai la ... crapelnitza va e gindul de Sarbatori?!?


Ceva mai ... intelectual, moral, crestineste sau macar mai aspirational, absolut deloc?!?




Intelectual(!), moral(?), crestineste(?), ce-i aia?!? ...Fereasca Sfantul de asa blasfemie craciuno-telectuala Hai la crapat si lasa prostiile pt. prostii care nu au ce sa crape.
Bilan_Matkotvschi
Postat pe 13 Decembrie 2016 19:28
Cu adevarat delicios, Tommy! Astept si checul ala african! Niste retete cu adevarat noi, nu am vazut asemanator prin cărticele de bucate. Va multumesc mult, doamnelor ca va rupeti din timpul prețios pentru mine! O seara buna va doresc!
Miafarow
Postat pe 13 Decembrie 2016 21:11
Chec african
50 g cacao
2 pahare zahar
½ pahar lapte
200 g unt
3 galbenusuri
½ pachet praf de copt
1 pahar faina
3 albusuri batute spuma
un praf de sare

Se pun la fiert laptele, cacaoa, zaharul si praful de sare si sa da in clocot. Se ia de pe foc si se adauga untul taiat cubulete si se amesteca bine.
Se ia din compozitie o ceasca (eu iau ceva mai mult) restul de compozitie se lasa sa se racoreasca.
Dupa ce s-a racit se adauga pe rind cele 3 galbenusuri praful de copt faina si albusurile batute spuma. Trebuie sa iasa o compozitie de consistenta unei compozitii obisnuite de chec (sa curga)
Se toarna intr-o forma de chec unsa si tapetata si se coace ca orice chec.
Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si peste checul fierbinte se pune compozitia oprita in ceasca.
Eu mai pun in compozitia de chec fulgi de migdale si visine. Ar fi mai bune cele din visinata dar atunci nu mai poate minca copilu’. Nu e tocmai un chec spornic dar este delicios.

Daca mai vrei mai am. Retetele sint testate toate de mine. Checul asta se termina f. repede, de obicei fac reteta dubla ca sa apuce toata lumea.
Pt. sotul meu si colegii lui mai fac niste saratele cu 2 tipuri de brinza+cascaval si smintina, cind au meci ca merg trasnet cu bere.
Tommy_Boy
Postat pe 13 Decembrie 2016 21:40
Mia, ca sa topesti toate caloriile din retetele astea iti trebuiesc cel putin trei luni de dieta, dar adevarul e ca suna al naibii de tentant.
Rotty
Postat pe 14 Decembrie 2016 07:30
Nu-i nimic, Rotty! Tinem 3luni!
Miafarow
Postat pe 14 Decembrie 2016 08:33
De aia imi e mie ciuda pe sotul meu. Eu daca maninc 2 felii de chec le-am pus imediat pe mine, la el nu se vede nic daca maninca 2 checuri.
Tommy_Boy
Postat pe 14 Decembrie 2016 08:40
Tommy, asa e si la mine.
Ok Mia, din 2 Ianuarie venim cu retete de salate.
Buna dimineata voua.
Rotty
Postat pe 15 Decembrie 2016 07:48
'Neata buna
Ce salate Rotty, apa plata cu lamiie.
Pai dupa toate "porcariile" mincate de sarbatori gen toba, singerete, cirnati, slaninuta, si salata ingrasa.
Sa stii ca pina sa ma marit nu mincam slaninuta, sotul si socri m-au corupt.
Tommy_Boy
Postat pe 15 Decembrie 2016 08:48
Buna dimineata Tommy. Eu nu ma prea inghesui la "porcarii" , asa ca la mine functioneaza salata.
Rotty
Postat pe 15 Decembrie 2016 09:09
Nici eu nu ma prea inghesui dar cind ma duc la tara, la socri, nu scap.
Soacra mea mereu ma caineaza ca sint costeliva si ca nu maninc.
Tommy_Boy
Postat pe 15 Decembrie 2016 09:20
O sa am niste zile pline caci o sa stau cu un baietel.
Maria802
Postat pe 15 Decembrie 2016 12:18
Bravo 802! Ne bucuram ca tu esti bucuroasa, speram sa fii la fel si dupa exercitiul cu baietelul. Fetelor, oricand gata pentru salate. Si in ziua de Craciun! Sunt mare iubitoare! La orice ora, cu sau fara altceva alaturi! Cat mai fres posibil! Deci Rotty, nu ma intristezi cu o reteta buna nici acum. Dar pogacelele tot le fac! Mai ales ca am omorat deja porcul ( vai, oribil...)
Miafarow
Postat pe 15 Decembrie 2016 18:03
Bravo 802! Vezi ca ti-ai gasit ocupatie ?
Tommy, stiu cum e de pe vremea cand imi vizitam rudele de sarbatori. Acum stau frumos acasuca si pap ce-mi cade mie bine. De exemplu o salata de avocado cu rosii pe care o impart cu Mia. Si imi e dor si de niste pizzete de vinete. Pentru familion oi face si ceva mai consistent, o sa va zic cand ma hoatrasc ce.
Mia, asta e reteta de pizzete, merita incercata...

http://culinar.timpul.md/2013/09/08/pizzete-de-vinete/
Rotty
Postat pe 16 Decembrie 2016 07:46
De la: ingerasulluptor1, la data 2016-12-13 16:10:28sa sanu sa nu mai gândesc eu pt mine, sa sa îi sa îi las pe barbati sa facă ce vor din mine, sa ajung o cerșetoare,
Pe ca dacănu gândești tine gândesc alții si profita,
Bărbații sunt primitivi, sa îi las sa mă exploateze și sa tac sa devin bolnava, ca mă ajuta ei atunci
ingerasulluptor1
Postat pe 16 Decembrie 2016 23:41
Femeile nu sunt lăsate sa gândească bărbații sunt agresivi, le iau banii munciți și femeile trebuie sa cerșească de la ei și sa șef comporte frumos dacă vor vreun ban
ingerasulluptor1
Postat pe 16 Decembrie 2016 23:44
De aceea nu trebuie sa dai vreun ban la bărbați, sar cred câ se comporta ca niște boi dacă nu îi întreții
ingerasulluptor1
Postat pe 16 Decembrie 2016 23:46
Ingeritzo, ai gresit topicul. Doar daca nu vrei sa pregatesti vreun barbat la cuptor de sarbatori...
Rotty
Postat pe 17 Decembrie 2016 08:16
Nop, Rotty. La ce alergie are luptatoarea la barbati sigur face indigestie si e pacat sa-si petreaca sarbatorile la spital unde da de alti barbati, doctorii. Eu ii propun sa se mute intr-o tara fundamentalista. Acolo femeile stau cu femeile, barbatii cu barbatii, chiar si la spital un barbat doctor nu are voie sa trateze o femeie asa ca isi rezolva problema.
Tommy_Boy
Postat pe 17 Decembrie 2016 09:36
Ai dreptate Tommy
Rotty
Postat pe 17 Decembrie 2016 09:50
Salată, eventual de sfeclă lângă o tocăniță.
Fata mea e cu salata.
Eu prefer o friptură, un paprikás de pui, ciuperci...etc.
Colesterolul să tot crească și doctorii trebe să trăiască.

Azi fac plăcinte cu carne și brânză.
Axl_R
Postat pe 17 Decembrie 2016 10:22
Eu sint in post iar azi e dezlegare la peste asa ca fac peste dar si o salata de sfecla coapta si hrean cred ca ar merge.
Tommy_Boy
Postat pe 17 Decembrie 2016 10:25

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cum ramai in relatii bune cu fosta nora? 16 De la: garbo_1794 30 Mai 2012 09:40
mama toxica!? 9 De la: garbo_1663 23 Martie 2014 20:08
As vrea niste sfaturi 13 De la: garbo_12988 30 Noiembrie 2015 09:03
Am nevoie de ajutor 87 De la: dor72 25 Iunie 2011 23:43
displazia de sold 1 De la: florys_delly 25 Iulie 2010 11:42
Setari Cookie-uri