Azi este ziua poeziei. Ce inseamna maturitate? TE DUCI, COPILĂRIE Mi-e grea maturitatea, mi-e greu să fiu docil Aş da orice pe lume să redevin copil Zburdam prin curtea plină cu raţe şi găini Trăiau pe-atunci părinţii şi rude şi vecini Mi le-ai luat pe toate şi-o lacrimă îmi storci Te duci, copilărie, şi nu te mai întorci Nu mai există basme, nici eu nu mai exist Balaurul e şmecher, iar Făt Frumos e trist S-au inventat claxoane, adio zurgălăi Te duci copilărie, cu toţi eroii tăi Un prof ce ne-nvăţase cum să plantăm stejari A defrişat pădurea vânzând-o pe dolari Cu cât urcam în vârstă ne suntem mai străini Te duci, copilărie, şi devenim haini Bunica şi bunicul ce mă-nveleau cântând Sunt două cruci de piatră şi tac pe sub pământ Şi mai era şi crângul, şi-un râu şi nişte tei Te duci, copilărie, pe toate mi le iei Din tinda casei mele, când mama îmi vorbea Fugeau din boltă norii şi soarele zâmbea Iar tata orice teamă din vis mi-o spulbera Te duci, copilărie, cu fericirea mea Făceam pe-atunci războaie cu săbii mici de nuc Iar după bătălie mergeam să bem un suc Azi ne-omorâm pe bune, prin diferite căi Te duci, copilărie, şi devenim mai răi Mă zgâriam pe braţe urcând în corcoduş Iar cel mai bun prieten era un căţeluş Eram atât de veseli fugind prin porumbişti Te duci, copilărie, si devenim mai trişti... Pe-atunci orice ninsoare mă bucura nespus Iar ploile de vară păreau să cadă-n sus Acum la doctor mergem, plecându-ne umili Te duci, copilărie, şi devenim fragili |
||
Postat pe 21 Martie 2017 17:14 |
||
---|---|---|
"De când m-ai părăsit mă fac tot mai frumoasă ca hoitul luminând în întuneric. Nu mi se mai observă fragila mea carcasă, nici ochiul devenit mai fix și sferic, nici zdreanța mâinilor de pe obiecte, nici mersul, inutil desfigurat de jind, – ci doar cruzimea ta pe tâmplele-mi perfecte, ca nimbul putregaiului sclipind." Nina Cassian, Donna miraculata |
||
garbo101426 Postat pe 21 Martie 2017 17:24 |
||
O, de ce uităm, de ce uităm şoaptele, privirile, căldura care frig pupilele şi gura? Obosim cu timpul… îngheţăm… Amintirea n-are-atâta cer pentru morţii inimii ca fumul. Câtorva le mai păstrăm parfumul, Alţii, repezi ca lumina, pier. O, de ce uităm, de ce uităm Lacrimi, şi surâsuri, şi cuvinte? Părăsind bogatele morminte, Obosim cu timpul… îngheţăm… Andrei Ciurunga |
||
|
||
Deliaaa Postat pe 22 Martie 2017 09:13 |
||
Cei mai putzini de printre noi, predestinatzii parca, Dintr-u-nceput din leagan au o luminoasa marca Ce viatza face sa ne-apara o anonima pe deplin Si grandios, ori josnic tare, ori intr-un mod cit mai sublim Ii pune sa-nsemneze clar cu ale lor maretze fapte Istoria cea mare-n dar cu glas puternic, nu cu shoapte! Acel ceva ce straluceshte precum un nimb de soarta Ori ca si-un vultur rau si negru ce se pogoara leonin, E chiar pecetea fara seaman ce ei in ei si-o poarta Trufash sau mindru tare in implinirea propriului destin. …Si-a celor mici din orishice popor Si-a lumii-ntregi de-ndata-n urma lor… ...Eu(sic!), Fragment din 'Fauritorii de istorie', |
||
garbo101426 Postat pe 22 Martie 2017 15:04 |
||
Pe inima-ti voi scrie-n nimb de vise, In raze de culoare si opal... In mana, toc celest sa ai Pe frunte, iz de heliotrop si jilav In ochiul de smarald, o licarire... Cum iti presimt si cred, imensa fire... |
||
iolanda_74 Postat pe 22 Martie 2017 20:24 |
||
https://m.youtube.com/watch?v=kRJ3VkMc4_s | ||
Deliaaa Postat pe 22 Martie 2017 22:19 |
||
https://youtu.be/U9oaaxGdsOw | ||
Maria802 Postat pe 23 Martie 2017 07:53 |
||
când te aștept trăiesc cu moartea la capătul unui pod stau picior peste picior și o învăț să pregătească micul-dejun aseară mi-a arătat cum se mătură pe un refugiu unde cineva uitase cioburi din sticlă de murano și era păcat să nu le dau unui violonist care trece seara pe aici când îmi amintesc de Dumnezeu îi scriu tot ce știu ea zâmbește cu luare-aminte și intră în pielea mea lăsând afară un sceptru pe care trebuie să îl păzesc nici în ruptul capului nu vrea să meargă cu mine la conferințe de geografie spune că pentru ea munții sunt văi și văile ape apoi adaugă că mă place pentru că înțeleg limba ei mereu caut să îmi văd de ale mele când se face că doarme nici măcar nu respir mi-e teamă că o trezesc și i se face foame numai că atunci îmi vin cele mai frumoase poezii pe care le leg în cămașa unde mici clopote fac ochii mari și nu este haină mai mulată pe mine precum a doua piele care se roagă să vii... Romita Malina Constantin |
||
maria_79 Postat pe 27 Iulie 2017 22:39 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
va rog frumos cine stie ceva de thera group spune-ti-mi si mie o parere | 3 | De la: garbo040417 4 August 2011 23:39 |
buna ziua | 10 | De la: garbo004807 31 Mai 2009 16:42 |
Spovedanie | 32 | De la: eu_geminy 6 Noiembrie 2011 15:35 |
|
||
un sfat daca aveti bunavointa | 44 | De la: garbo171454 17 Decembrie 2010 21:30 |
ce sa fac?sa lupt pt.el,desi va trebui sa infrunt atatea.... | 47 | De la: princess_21 26 Mai 2010 18:37 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară