Bună ziua, sunt într-o relație cu un bărbat de doi ani. Anul acesta m-a cerut în căsătorie. Ne înțelegem foarte bine aproape tot timpul, singura problemă e sora lui. El are 32 de ani iar ea 34, nu e căsătorită . Au o relație foarte apropiată, el o iubește foarte mult, mai mult decât pe mine. Problema e că ea profită foarte mult. De fiecare dată când are o mică problemă apelează la el, pentru aproape orice. El are grijă de masina ei, toate economiile i le-a dat, si-a cumpărat locuința din banii lui, și-a cumpărat tot ce avea nevoie în locuința respectivă tot din banii lui, îl trimite la diverse magazine să-i cumpere lucruri ( pantofi, flori, tort etc), ea ar putea să le facă singură pe toate ( are suficient timp). Ea lucrează, are un venit bun și s-ar putea descurca singură. Când am avut o discuție despre asta ( doar simple întrebari, fără acuzații) mi-a spus că " E sora mea si o ajut, i-am dat banii împrumut. Dacă o să mi poată da înapoi e bine, dacă nu....până la urmă e sora mea. Daca nu-ți convine de ea poți să-ți cauți pe altcineva" . Să nu mă înțelegeți greșit, nu comentez eu ce face cu banii lui dar parcă nu e normal așa ceva...eu îmi plătesc tot, jumătate din toate cheltuielile comune ( întreținere, facturi, mâncare, excursii etc) nu mi-a dat niciodată 1 leu din banii lui. De la începutul relație mi-a spus că el nu investește într-o femeie. Am acceptat pentru că nici eu nu-mi doresc să fiu întreținută, mă descurc singură cum pot. După aproape un an de relație el a plecat cu sora lui și prietenele ei într-o excursie, eu nu mi-am permis și am rămas acasă. Ne-am cumpărat apartament împreună, fiecare a plătit jumătate. Se tot plânge că nu mai are bani, de câteva săptămâni i-a "împrumutat " iar bani. Mă deranjează că atunci când cumpără el ceva de 5 lei vine acasă si-mi spune cât a costat, eu îi dau 2,50 lei. Eu când cumpăr ceva de 15 lei nu-i spun sa-mi dea jumătate, nici nu-i primesc din proprie inițiativă. E foarte zgârcit cu mine dar cu ea nu.Tot spune de egalitate, să fim egali....dar eu gătesc, fac curățenie si tot ce trebuie într-o casă, nu mă ajută cu nimic, MĂ ÎNTREȚIN SINGURĂ FINANCIAR. Nu e normal să mă ajute și el, să gătim împreună, să facem curățenie împreună ? Să fim egali....Singura lui grijă e să-mi găsească un loc de muncă mai bine plătit, să am mai mulți bani și să-mi permit vacanțele pe care el le visează. Pe lângă toate astea ea e foarte curioasă și se amestecă în relația noastră, îl tot întreabă de mine, vrea să știe tot ce fac, îl pune sa-i trimită poze cu mine...dacă mergem la cumpărături îl întreabă ce mi-am cumpărat, tot îi spune cum să ne facem apartamentul etc. Ea afla prima ce i se întâmplă, când m-a cerut în căsătorie doar ea a știut ce planuri avea, ea a ales inelul. Vine la noi acasă doar când sunt eu plecată, să vadă dacă e curat etc. De când a auzit că el mă alintă a început și ea să-l alinte ( puiul meu, prințul meu etc). Și eu am o soră și o iubesc enorm, noi nu profităm, ne ajutam în limita bunului simț. Îl iubesc mult, dar nu stiu ce să fac...vreau un bărbat care să-și pună pe primul loc copiii și sotia, în viitor. Mi-e greu să mă gândesc că el îi rezolva ei toate treburile în timp ce mine îmi spune să mă descurc singură. Ați trecut printr-o situație asemănătoare? Ce ați făcut? Mulțumesc 🙂
|
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice