la divort te poti reprezenta si singur,doar ca daca el e un porc de caine,are bani si isi ia avocat,ea ar putea avea de pierdut. avocatii stiu cum sa invarta problemele in favoarea clientului lor. daca nu ajung la o intelegere divortul s-ar putea transforma intr-un mare circ. asta nu cred ca avntajaza pe nimeni |
||
eladaela Postat pe 11 Octombrie 2009 08:38 |
||
---|---|---|
simonika, citeste aici http://www.divorturionline.ro/?gclid=CI6F9reE0JkCFdWR3wodbj182A inainte sa mergi la avocat. |
||
blanca Postat pe 11 Octombrie 2009 08:42 |
||
Salutare tuturor. Am picat si eu astazi pe aici, si m-am �lovit � de mesajele simonikai78. Nu pot decat sa ma bucur ca s-a hotarat sa ia atitudine, avand in vedere ca unele mesaje sunt mai vechi de un an. Si lucrurile nu par sa se imbunatateasca. Cum am ajuns eu aici ? Simplu � Cautam articole despre �apel la divort�. De ce ? Pai pt ca ma informez sa vad ce lucruri ma pot ajuta intr-o problema personala. Am depus cerere de divort in decembrie 2008, dupa ce am fost casatorita 1 an, si abia in vara s-a dat hotararea de divort prin care mi se face dreptate, desfacerea casatoriei fiind considerata din vina paratului. Nu are rost sa scriu prin cate am trecut din cauza lui, pt ca nu mi-ar ajunge saptamana, probabil ar trebui sa scriu o carte, dupa cum imi spunea o prietena. De ce atat de mult ? Pt ca de fiecare data se amana din cauza lui, gasea mereu cate un motiv sa nu se incheie. Si normal ca el nu poate renunta atat de usor la placerea de am plimba prin tribunale, astfel ca a facut apel. Un apel prin care nu cere nimic, spune doar ca declara apel la hotararea nr ��. Si din ce am gasit pe net, cand faci apel trebuie sa scrii si motivele pt care consideri ca ti s-a facut o nedreptate prin hotararea data. Deci ����.. Si normal ca nu e suficient apelul. Daca tot nu am cedat presiunilor si amenintarilor a depus si o cerere de partaj desi NU avem bunuri comune. Dar a gasit o solutie, de moment, a facut o lista cu bunurile mele dinainte de casatorie, unele chiar inainte de a ne cunoaste si bunuri de-ale parintilor mei, pt ca am stat la ei, insa va trebui sa aduca si acte pt aceste bunuri, si alaturi de lista cu bunuri scrie si ca i se cuvin jumatate. A mai auzit cineva ca un divort fara copii si fara bunuri comune sa dureze mai bine de 1 an ??? Pt ca suntem in noiembrie 2009, deci e 1 an, si inca mai am de luptat. De ce ? Pt ca nici judecatorii nu-si pot da seama doar dintr-o privire ca un om nu e intreg la cap si ca cere lucruri care nu-i apartin, astfel ca va trebui sa demonstrez acest lucru. Asa ca simonica78, nu-ti mai fa griji ca are sau n-are unde sa stea, si sa nu-ti faci griji nici daca are sau n-are ce manca, el clar nu-si face astfel de griji nici pt tine nici pt fetita, din moment ce trece pe acasa ca pe la hotel. Si de ce sa renunti la firma, sau la casa ? Sau tu platesti rate si apoi bunurile se impart ? Poate, dar nu in mod egal. Daca vrea firma sa renunte la casa, nu se poate el sa primeasca tot. Am inteles ca nu e casa voastra, atunci sa renunte la dreptul de a o cumpara in favoarea ta, si-asa nu mai vine, dar toate astea prin hotarare judecatoreasca, fii precauta, fii prevazatoare, totul trebuie sa fie scris, cuvintele zboara, scrisul ramane. Crede-ma ca nu-ti ajuta la nimic daca renunti la tot, doar ii usurezi lui situatia si il faci sa gandeasca � am fraierit-o�. Daca nu iti permiti partajul, acesta poate fi facut si mai tarziu, si e posibil ca acest lucru sa te ajute pe tine. Poate dupa divort nu mai vine deloc, insa asta nu inseamna ca nu te poate lua prin surprindere cu un partaj cand nici nu te astepti. Daca te-a amenintat pana acum o va face si mai departe, nu pt ca ar avea mai multe drepturi ca tine sau mai multe dovezi, ci pt ca barbatii au mai multa forta interioara, si nu au mila cand nu-i intereseaza cineva, si atunci cand nu au argumete si nici �arme�, fac tot posibilul sa cedezi psihic. Lupta-te pt fiecare lucru in parte, mai ales ca tu ai pt cine sa lupti, pt fetita ta, sa-i fie bine. Renunti la ceva doar in schimbul altui lucru, nu doar pe �ochi frumosi�, nu trebuie sa vada ca esti ingrozita. Nu e vb de razbunare ci de dreptate, tie iti va ramane fetita, si trebuie sa ramana in mediul cu care e obisnuita, si daca nu mai locuieste acolo inseamna ca nu are nevoie de acea casa. Chiar daca tu nu ai adus bani in casa, ai avut grija de casa, de el si de fetita, si acest lucru va cantari. Pregateste-te sufleteste pt ca daca nu mai simte nimic pt tine va iesi urat. Si mie imi spunea mama sa-i dau ceva sau bani ca sa ma lase in pace, sa scap de el. Nu am vrut acest lucru pt ca el s-a distrat toata viata lui si nu a depus nici un efort sa aiba un bun al lui personal, iar eu m-am lipsit de vacante, haine frumoase, sau mai stiu eu ce, doar ca sa am un bun al meu, si pt ca am picat in plasa unui nemernic, care una gandea si alta spunea, si l-am mai si suportat, acum sa impart munca mea ? De ce ? Cine n-ar vrea sa �frece menta� si apoi sa-i pice de sus ??? Linisteste-te si fa-ti �un plan de bataie�, o lista cu toate problemele si bunurile de impartit. Cand toate iti vor fi clare, vb cu un avocat, sa vezi ce ai de facut. Noteaza-ti toate intrebarile la care nu ai raspuns, ca pt asta platesti consultatia. Si e foarte important sa ai toate actele bunurilor, platilor facute, etc. Nu te lasa doborata. Si eu eram dezorientata, dar dupa 1 an, am reusit sa ma mai linistesc, am realizat ca nu e intreg la cap, si ca n-as vrea sa ajung la fel, si am ajuns sa rad la prostiile pe care le debiteaza. Iti doresc mult succes sa treci peste situatia asta si sa realizezi ca esti mai puternica decat crezi. Cred ca e pt prima oara in viata regret cu adevarat ca nu am facut facultatea de drept��. |
||
|
||
garbo070127 Postat pe 7 Noiembrie 2009 17:59 |
||
...adica nu divortati fara motive serioase...dar nu traiti intr/o casnicie oricum...inghitind toate porcariile....fara ca macar sa va ganditi la un eventual divort!!! | ||
garbo055472 Postat pe 5 Ianuarie 2010 18:47 |
||
Ar trebui sa fii fericita ca l-ai intalnit...eu am aceeasi poveste doar ca inca il caut si nu-l gasesc si ma simt cumplit de singura.. In locul tau nici nu as mai sta pe ganduri si as da divort!!! |
||
fararipi Postat pe 8 Ianuarie 2010 07:32 |
||
De la: Zaraza, la data 2008-07-16 18:40:12Una dintre "uimirile" vietii mele e felul in care teama de "ce o sa zica lumea" decide viata multora dintre noi, pardon, influenteaza si decide. Eshti casatorit/casatorita de muuulllltzii ani, insa daca eshti viu la cap realizezi din primul semestru al convietuirii ca, daca nu ai gasit in casnicia asta ce ai fi vrut, nici nu o sa mai gaseshti vreodata... Speri o vreme ca lucrurile pot fi mai bune, te transformi, lasi de la tine, ajungi sa fi altcineva, te minti ca nu ai greshit, ca amandoi ati facut alegerea cea buna dar dupa o vreme renunti sa mai speri... Si instinctiv incepi sa itzi cautzi jumatatea, oglindirea, pe cel/cea care sa continue propozitia pe care tu ai inceput-o, cel care shtie ce vrei inainte sa spui, cel care incepe sa cante o melodie pe care tu o fredonezi in gand, cel/cea care vrei pana DUMNEZEU sa fie celalalt parinte al copiilor tai... Nu aproape toti cautam asta ? Si intr-o zi, minune, intalneshti Omul. Eshti precaut, nu poti sa crezi exista, te minunezi, itzi interzici categoric sa te minunezi ca sa nu se rupa vraja, uite ca are acelashi ritm ca tine, rade la fel ca tine, iubeshte la fel ca tine, mananca la fel ca tine, doarme la fel ca tine, vrea la fel de intens ca tine...Il priveshti de aproape, de departe, il supui la teste, timpul trece, fiecare zi e vie, fiecare zi e alta, simtzi ca respiri, pur shi simplu simtzi. Trec ani..1,2,3..E CLAR FRATILOR, el/ea este JUMATATEA TA. Ai gasit-o. Cati ishi gasesc jumatatea? Dar tu eshti casatorit/casatorita. Sta dovada act de la Primarie pus in dosar, in sertarul cu acte din sufragerie. Daca divortezi " ce o sa zica lumea"? INTREBARE: ce e de facut? |
||
fararipi Postat pe 8 Ianuarie 2010 07:33 |
||
Pentru tine draga mea era mesajul! | ||
fararipi Postat pe 8 Ianuarie 2010 07:34 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Nu stiu | 2 | De la: tutankhamon 24 Aprilie 2009 13:11 |
barbati inselati...... | 195 | De la: zambila 9 Aprilie 2010 11:53 |
ce ascunde comportamentul ciudat al unei prietene | 64 | De la: si_totusi 14 Octombrie 2010 16:10 |
|
||
In pat cu......dusmanul | 5 | De la: pustietate_in_floare 13 Octombrie 2011 21:48 |
Party pentru femei COOL. | 10 | De la: iasomia 10 Decembrie 2011 09:43 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară