Dieta lui Catalin Crisan

ursoaica, ziceai ceva de niste diete? :D
poate dupa ce ma stabilizez ma apuc iar de treaba. trimite-mi-le si mie pe adresa [email protected], te rog.
pupici!
TamaraM
Postat pe 26 Iulie 2009 10:47
@ TamaraM
parerea mea este ca dietele izolate nu valoreaza mult, daca nu sunt intelese in cadrul unor sisteme coerente.

pana acum nu m-am lamurit care e poanta cu dieta CC sau cine este/ a fost el.

am explicat pe un thread cum am ajuns pe acest forum, pe care voi scrie o perioada limitata (tinand cont si de faptul ca mi-au sarit la gat diversi din motive pe care doar ei le inteleg); un dialog cu cei interesati de nutritie si sport voi avea pe blogul meu (insa dialogul va fi posibil si pe acest forum, daca moderatorii vor pune frau interventiilor grobiene).

adresa forumului ti-o poate da Ursoaica.

va rog retineti ca, in esenta, indiferent de indicatiile pe care le-ati primi de la mine sau altcineva in mediu virtual, este bine sa discutati strategiile unei alimentatii sanatoase cu medicul vostru de familie si - daca se poate - cu un nutritionist care sa va si vada. nu recomand sub nicio forma diete dupa ureche, atunci cand este vorba de schimbari substantiale in schema alimentara cu are sunteti obisnuiti.

in general, abordarea mea (care nici macar nu este a mea, dar o spun cu sensul de "la care subscriu") se bazeaza pe mult bun simt si adaptarea "regimului" la "profilul nutritional" al fiecaruia. astfel, cu efort destul de mic se pot obtine rezultate spectaculaose pe termen lung, fara riscul de a dezvolta vreo carenta nutritionala.
anticenzura
Postat pe 26 Iulie 2009 23:48
Fetelor, m-am cantarit astazi si am constatat ca am scazut in total (21 de zile) 7,6 kg.
Mai am maine zi de carne si incep etapa a -3-a care mi se pare mai echilibrata.
Sa slabiti sanatos si frumos!
Ursoaica
Postat pe 27 Iulie 2009 12:02
pff ursoaica....cu sanatatea mai bine...mai tre sa tin 2 sapt ghipsu:(....cu dieta bine desi st atatea tentatii akma cnd nam voie sa fac efort si stau numa-n casa:(as manca in continuu....pana akm am reusit sa ma abtin sper sa reusesc macar pana imi dau ghipsu jos...k pana atunci vreau sa o mai tin...tie cum iti merge dieta?pup:*
loreb
Postat pe 27 Iulie 2009 13:47
tutan deja am terminat cu antibioticele si vad k nam patit nmk....adik nam prob din cauza dietei...mi-a fost putin frik la inceput k io am mai avut caderi de calciu si dastea...si asta mai imi trebuia akm...
loreb
Postat pe 27 Iulie 2009 13:49
ciao fetele! ce mai faceti?o zi placuta in continuare si bafta la dat kg jos!
Luana24
Postat pe 27 Iulie 2009 18:57
alecsutza...sunt din bucuresti

tamara...ai grija ca bananele nu sunt recomandate....ai facut prea mult sport si ai pierdut mult calciu...baga o cura de calciu efervescent cu vitamina d3

loreb...

pupicei la toate...
tutankhamon
Postat pe 28 Iulie 2009 00:35
bananele sunt recomandate:

- in timpul efortului aeorob in "steady state", dupa prima ora de efort (deja dupa 45 min de efort rezervele de glicogen sunt destul de scazute);
- pe durata eforturilor mixte, in cazul in care este atins frecvent pragul anaerob (creatina + glucide, cele lente fiind preferabile);
- la 30 min. dupa efort, ptr refacerea rezervelor de glicogen si refacerea ph-ului sanguin, ptr. reechilibrarea hidro-electolitica;
- seara, dupa ora 18, pentru contintul ridicat in triptofan si controlarea senzatiei de foame (daca e prea intensa).

in timpul anumitor tipuri de efort, precum jocurile sportive (efort mixt), triptofanul poate induce o stare de relaxare "suspectata" de a scadea nivelul de atentie.

desi bananele au un indice glicemic destul de ridicat si pot fi contraindicate medical in anumite situatii, sunt recomandate in starile de epuizare muculara precum cele descrise de TamaraM..

din nefericire, asimilarea calciului nu depinde doar de aportul exogen al acstuia si de d3. pierderea de calciu in dieta asta este inevitabila, din cauza administrarii de diuretice si a zilelor cu exces de proteine.

asta e parerea mea. nu uitati sa consultati medicul de familie atunci cand experimentati diete pe pielea voastra.
anticenzura
Postat pe 28 Iulie 2009 01:43
olici...de acord cu tine.....dar daca ea vrea sa tina acest regim, aici sunt contraindicate bananele, strugurii si fructele uscate...
tutankhamon
Postat pe 28 Iulie 2009 01:49
merci de raspuns. eu m-am uitat pe dieta la inceputul topicului, dar nu stiu toate detaliile despre ea. insa, in baza unor principii generale, ma gandesc cum ar fi mai bine.

sigur, toate alimentele cu indice glicemic crescut sunt contraindicate ca principiu in dietele de slabire, deci de acord cu tine. doar ca, pe baza experientei, cred ca o atitudine precauta e de dorit atunci cand apar semne de epuizare musculara de genul celor descrise anterior (care par a fi mai mult de origine neuro-musculara).

ca daca omu' se odihneste un pic, chiar daca intrerupe dieta si are un rebound de 1-2 kg, isi revine, e ok, dupa aia identifica de unde sau ce anume a cauzat problemele, reia dieta sau incearca alta; sanatatea primeaza, ca daca sanatate e, restul se mai rezolva.

despre calciu, as vrea sa spun cateva kestii pe care eu le consider super-tari in nutritie (poate le stiti, poate nu, dar au legatura cu pastrarea unei greutati optime). in general eu pledez ptr sanatate combinata cu stare psihologica de bine, stare greu de atins cand o tii din dieta in dieta (in fine, e parerea mea). eu cred ca asistam la nasterea unei noi paradigme in nutritie (si chiar in medicina), iar in viitorul apropiat multe abordari "clasice" se vor schimba in consecinta (e.g., cancerul diagnosticat prn prisma consumului anaerob de glucoza a tesuturilor, vezi cercetarile lui John Ionescu - care deja nu mai e chiar o noutate, ci doar tratementul pe baza acestui principiu va fi ceva revolutionar).

de aceea mi se pare aproape criminal sa mancam mezeluri in detrimentul strugurilor (care sunt un fel de aliment minune, in pofida continutului ridicat de glucoza), sa neglijam proteina din soia in favoarea carnii (cand cercetarile arata ca longevitatea femeilor nipone este in directa legatura cu acsst consum) etc. etc.
anticenzura
Postat pe 28 Iulie 2009 02:57
stiu, Tutank, ca nu sunt permise bananele. si totusi am mancat, pentru ca ma cam speriasera crampele alea. sa zicem ca inca mai sunt la dieta, dar una mult mai putin restrictiva. consum mult mai multe lactate, fructe si legume decat carne. e al naibii de frustrant sa vrei sa faci ceva si sa nu te lase corpul, chiar si acum, cand verific daca mi-am revenit, dupa cateva genuflexiuni sau 2 etaje coborate, crampele se intorc. vreau sa slabesc, dar nu cu pretul sanatatii mele!
pe de alta parte, in cele 7 saptamani de dieta, n-am luat deloc diuretice, n-am luat nici un fel de pastile, doar un pahar de apa calduta cu lamaie in fiecare dimineata pe stomacul gol, care stiu ca ajuta tranzitul intestinal. atat, Olici!
si in plus am luat calciu+vitamina d3 efervescenta in zilele de carne. si magneziu efervescent si vitamine.
o zi buna tuturor!
TamaraM
Postat pe 28 Iulie 2009 10:27
De la: tutankhamon, la data 2009-07-28 01:49:03olici...de acord cu tine.....dar daca ea vrea sa tina acest regim, aici sunt contraindicate bananele, strugurii si fructele uscate...

tut aici sunt indicate bananele nu scrie nicaieri k nu e voie banane de struguri si fructe uscate scrie k nu sunt indicate insa de banane nu
Adoriana
Postat pe 28 Iulie 2009 11:50
asta e....o comisei....asa e....nu sunt specificate...poate ca stiind eu ca bananele au putere calorica mare, am marsat pe idee.....multam ca m-ai tras de atentie ador...
tutankhamon
Postat pe 28 Iulie 2009 11:53
De la: tutankhamon, la data 2009-07-28 11:53:40asta e....o comisei....asa e....nu sunt specificate...poate ca stiind eu ca bananele au putere calorica mare, am marsat pe idee.....multam ca m-ai tras de atentie ador...

oricum cred k multe dintre noi ocolim pe cat putem bananele:))
Adoriana
Postat pe 28 Iulie 2009 12:38
olici,

cum sa manacam struguri in loc de mezeluri?

sa dau eu o lipie taiata in doua,umpluta cu parizer d-ala bun,pe un ciorchine de strugure?....

stiu,sunt o gramada de oameni care fac asta,dar cei mai multi dintre ei nu sunt happy....

armonia cu sine in schimb ,mi se pare de mare angajament,poate inveti fetele cum sa se simta mai bine in pielea lor...
iasomia
Postat pe 28 Iulie 2009 16:50
salutare la toata lumea, ce mai faceti? eu doar prostii, daca tamara isi face prob pt o banana mancata si isi pune intrebarea daca mai tine regim? eu ma abtin la comentarii , eu nu mai dieta nu am tinut pe langa ea, dar sunt totusi multumita ca am reusit sa slabesc ceva si mi-a dat impulsul sa continui .
azi vreau sa ma duc la sala si apoi la bazin de abia astept sa fac o baie , sa ma mai balacesc putin. pa fetele
ramonaaaa
Postat pe 28 Iulie 2009 16:51
nea oliciu,

acu' citii ca nu vrei sa stai p-acilea.

pai de ce bre?

mie imi place cum vorbesti,esti coerent..intelegem ce zici...asa ca ramai neneaca, ca e loc pt toata lumea.
iasomia
Postat pe 28 Iulie 2009 17:00
stai linistita ca iti revii, alimenteaza-te echilibrat, ca exercitii fa-le pe cele mai simple: mersul pe jos in ritm moderat si putin stretching, dar evita contractiile musculare intense sau de tip izometric (static) pe cvadricepsii femurali. nu e bine sa opresti total efortul fizic, daca nu sunt alte probleme.

nu stiu cine ti-a dat programul respectiv de antrenament, dar daca ai facut asta fara o pregatire anterioara, nu prea e bine (am cautat pe topic si am gasit:

"toata saptamana trecuta am topait pe ritm de taebo, kickboxing, pilates si alte alea gasite pe youtube, iar in weekend m-am opintit cu bicicleta pe coclauri, vreo 3-4 ore").

in acest punct, continua cu calciu + d3 si lactat de magneziu si cauta cumva un maseur profesionist sa iti maseze picioarele, dar insist sa fie profesionist (ca sa nu te cotonogeasca :D cvadricepsii femurali sunt pretentiosi la masaj). cred ca putina plimbare pe bicicleta ar merge de acum, dar la intensitate f mica si nu mai mult de 30 min/ zi. la o zi dupa masaj (sau o serie de masaje, depinde) vei simti ca ai picioare super-fresh.

pentru a va da o idee asupra modului in care sa va contruiti un program de antrenament, voi incerca sa detaliez pe blog:
- parametrii efortului (volum, intensitate, complexitate, densitate, durata);
- relatia dintre tipul de efort si substratul biochimic al efortului (anerob alactacid si lactacid, mixt, aerob) - efortul aerob permite consumul grasimilor din depozitele de tesut adipos;
- tipuri de fibre musculare si parametrii efortului (fibrele rosii sunt mari consumatoare de grasimi).

ah, era sa uit: dimineata merge bine o portie de cereale integrale (muesli) cu max 30% fucte (interzise se pare in dieta asta) cu lapte neindulcit de soia sau de orez.

//edit
ms iasomia, esti draguta, uite ca inca mai sunt :P
anticenzura
Postat pe 28 Iulie 2009 17:12
asa baiatu'

ajuta fetele...
au nevoie de incurajari.

mos zambilu' le alearga el din cand in cand,da' acum e ocupat.
iasomia
Postat pe 28 Iulie 2009 17:29
De la: iasomia, la data 2009-07-28 16:50:16olici,

cum sa manacam struguri in loc de mezeluri?

scuze, de abia acum am vazut postarea asta :) nu, in loc de mezeluri papam carne mai slaba, gatita cumva sanatos. dar si mai bine soia (tofu suplineste extrem de eficient carnea, are toti aminoacizii necesari, dar sa nu fie tofu sarat, ci, ca de exemplu, precum cel produs de firma alpro, atentie, mezelurile din soia pot fi la fel de nocive ca si cele din carne).

si apoi mai bine peste, indeosebi somon si ton (chiar daca au grasimi, dar tocmai asta e spilul, ptr ca sunt acei acizi grasi omega 3). se pare ca acesti omega3 constituie atat un remediu cat si preventie in fata depresiei; populatiile care consuma mult peste gras bogat in omega 3, chiar daca locuiesc in zone mai reci cu putin soare nu au aceasta problema.

so, strugurii nu inlocuiesc evident mezelurile, dar datorita - se pare - resveratrolului, au proprietati antioxidante de exceptie (proprietatile acestuia se pastreaza si in vin, insa acolo din cauza alcoolului apar problemele cu ficatul, insa chiar si asa francezii se pare ca isi datoreaza longevitatea strugurilor) si multe altele; mai bine sa-i papam, decat sa vorbim despre ei :D
anticenzura
Postat pe 28 Iulie 2009 17:32
ok
iasomia
Postat pe 28 Iulie 2009 21:11
in regula, multumesc Olici!
TamaraM
Postat pe 30 Iulie 2009 11:13
nu mai scrie nimeni pe aici?:)) gata dieta? noi azi plecam in concediu in spania si ne intoarcem in 24 dieta merge bine numai saptamana asta am cam incurcat-o k am mancat 3 zile fructe si legume joi iaurt si ieri fructe si legume cred k nu are nimic. spor la dieta si ne ,,vedem'' in 24
Adoriana
Postat pe 1 August 2009 13:01
De la: Adoriana, la data 2009-08-01 13:01:02nu mai scrie nimeni pe aici?:)) gata dieta? noi azi plecam in concediu in spania si ne intoarcem in 24 dieta merge bine numai saptamana asta am cam incurcat-o k am mancat 3 zile fructe si legume joi iaurt si ieri fructe si legume cred k nu are nimic. spor la dieta si ne ,,vedem'' in 24

poi dak nimeni nu mai zice nimic....dieta merge bine nu cred k are cva k k ai mancat asa...distractie placuta in concediu:*si bafta cu dieta!;)
loreb
Postat pe 1 August 2009 13:55
sal fetele , ce mai faceti ? eu am avut mult de munca dar e samb si am zis sa mai vb si eu cu voi.
dieta mea merge incet dar bine speram mai pierdut 1 kg si ma bucur. au inceput sa ma intrebe colegii cum si cat am slabit asta inseamna ca mai vad si altii nu numai eu ca am slabit asta ma bucura f mult.sper ca pe 23 august sa va spun ca am mai pierdut macar 3-4 kg si as fi atre fericita.
ador concediu placut si distreaza-te cat de multi poti
ramonaaaa
Postat pe 1 August 2009 14:29
Hello fetelor! Iar bate vantul pe aici? Cum mai sunteti? Cum va mai merge cu dieta? La mine pot sa spun k e ok, in momentul asta de la 1 iulie si pana amu, am 13 kg date jos, si am ajuns de la marimea 54 la pantaloni la marimea 50 ... Si pe langa asta am multe haine care mi-ar ramas mari si acum incet incet am inceput sa donez din ele.
Am ajuns in etapa a 4-a acum, dar am o intrebare: Ce fel de mezeluri sa aleg, sa fie foarte slabe asa cum cere dieta? Sunca de pui, curcan, e ok?
Alecsutza
Postat pe 8 August 2009 11:29
De la: Alecsutza, la data 2009-08-08 11:29:27Hello fetelor! Iar bate vantul pe aici? Cum mai sunteti? Cum va mai merge cu dieta? La mine pot sa spun k e ok, in momentul asta de la 1 iulie si pana amu, am 13 kg date jos, si am ajuns de la marimea 54 la pantaloni la marimea 50 ... Si pe langa asta am multe haine care mi-ar ramas mari si acum incet incet am inceput sa donez din ele.
Am ajuns in etapa a 4-a acum, dar am o intrebare: Ce fel de mezeluri sa aleg, sa fie foarte slabe asa cum cere dieta? Sunca de pui, curcan, e ok?

Ciao,Alecsutza!felicitari si succes pe mai departe! E mai bine fara mezeluri,daca poti inlocuieste-le cu vitel,pui,curcan sau peste la gratar in zeama de lamaie,condimentate cu sare aromatizata cu ierburi,e buna ai sa vezi. .
alina_tarta
Postat pe 8 August 2009 16:25
Da alina,ai dreptate.decat 3 feliute de salam,mai bine vitel, pui,curcan si peste..Am chiar o reteta
doua felii de pulpa de vitel de 2 kg se bat pana se fac de o jumate de m2 in care se invelesc 20 ce ciocanele de pui si 4 piepti de curcan,bine condimentate si unse cu ulei,pe deasupra 12 file de merlucius ca nu e gras,se dau la cuptorul incalzit la 200 gradeCcieca 2 ore,si jumatate,timp in care se stropesc la 15 minute cu cate 200ml de vin alb demidulce(iese un sos extra de-ti trebuie 3 franzele la masa)Vin sa ai mai mult ca-ti trebuie vreo 5 litri pana termini de papat tot..
Ariesh
Postat pe 8 August 2009 16:52
De la: Ariesh, la data 2009-08-08 16:52:18 Da alina,ai dreptate.decat 3 feliute de salam,mai bine vitel, pui,curcan si peste..Am chiar o reteta
doua felii de pulpa de vitel de 2 kg se bat pana se fac de o jumate de m2 in care se invelesc 20 ce ciocanele de pui si 4 piepti de curcan,bine condimentate si unse cu ulei,pe deasupra 12 file de merlucius ca nu e gras,se dau la cuptorul incalzit la 200 gradeCcieca 2 ore,si jumatate,timp in care se stropesc la 15 minute cu cate 200ml de vin alb demidulce(iese un sos extra de-ti trebuie 3 franzele la masa)Vin sa ai mai mult ca-ti trebuie vreo 5 litri pana termini de papat tot..

Arieshule, astea numai daca le papa cineva care n-are nicio treaba cu dieta, mai ales ca nu e voie sa folosim ulei...Eu mi-am luat prin iulie ulei de masline si am ajuns sa il pun pe piele ca la mancare nu am folosit deloc! Cat despre mezeluri, le folosesc pentru ca nu pot sa imi car la strand cu mine gratar sau mai stiu eu ce...
Alecsutza
Postat pe 9 August 2009 21:24
De la: Ariesh, la data 2009-08-08 16:52:18 Da alina,ai dreptate.decat 3 feliute de salam,mai bine vitel, pui,curcan si peste..Am chiar o reteta

Ariesh,cred ca ai gresit forumul,asta nu e forumul www.gustos .ro.Eu nu vroiam sa spun ca vitelul,puiul ,curcanul si pestele trebuie mancate impreuna ci vroiam sa spun ca E-urile din mezeluri,aditivii si amelioratorii iti stimuleaza tiroida si nu te ajuta sa dai jos,kg-le in plus.In plus ,nu stim niciodata din ce sunt facute.
O zi buna tuturor!
alina_tarta
Postat pe 10 August 2009 22:40

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Dieta in cazul Tiroiditei Hashimoto 17 De la: Maria_22 2 Februarie 2018 12:43
despre terapia gerson.. 12 De la: relu_eu2001 18 Iunie 2012 15:51
dieta cu banane 46 De la: letitia1 15 Aprilie 2014 17:36
DIETA CRUDIVORA DE REFACERE 22 De la: Rotty 20 August 2012 12:25
cura cu oua de prepelita 12 De la: garbo263104 29 Februarie 2012 21:20
Setari Cookie-uri