Am mancat intr-u restaurant chinezesc rata Peking si mi s-a parut delicioasa. Stie cineva daca si cum se poate prepara si acasa? Sau care sunt ingredientele necesare? | ||
Iuliabobo Postat pe 11 August 2008 18:32 |
||
---|---|---|
In primul rand la carnea de rata trebuie pregatita un bait special, care sa fragezeasca carnea si apoi facuta snitel si prajita , asta este reteta pentru aceasta mancare | ||
hulya Postat pe 23 Octombrie 2008 14:34 |
||
BUNA ZIUA ! RASPUNSUL ESTE UNUL SINGUR : "INTREABA-L PE GOOGLE" AI DOUA VARIANTE: RASPUNSURI SI IN LIMBA ROMANA DE PE "WEB" SAU SOLICITAREA DE IMAGINI, IAR CU "CLICK" PE O IMAGINE ISPITITOARE AFLI TOT CE TE INTERESEAZA ! IN "CALATORIILE" MELE PE SITE-URILE CULINARE AM "INTALNIT" SI ACEASTA RETETA, DAR INTRUCAT MIE NU IMI PLACE SA PREGATESC RATA (ESTE FOARTE ANEVOIOS DE "CIUPILIT", MULT MAI GREU DECAT O GAINA SAU UN CURCAN), NU AM RETINUT ACEA/ACELE RETETE ! CU CIRCA 20 DE ANI IN URMA, AM AVUT BUCURIA SA VIZITEZ CHINA, MIRACULOASA CHINA, IAR LA UN MARE RESTAURANT - CRED CA SE NUMEA CHIAR "RATA PECHINEZA" - AM FOST SERVITA CU ACEST FEL DE FRIPTURA DELICIOS ! ALATURI DE CARNE, NI S-AU SERVIT NISTE CLATITE MICI, CAT PODUL PALMEI, CU UN SOS DULCE-ACRISOR SI, PARCA, CEVA VERDETURI ..., NU-MI MAI ADUC BINE AMINTE DAR CRED CA ERA ...PRAZ TAIAT FASII FINE DE 10 CM ! DA, A FOST DELICIOASA "RATA PECHINEZA" UN FEL DE MANCARE DE LUX, TRADITIONAL IN CHINA, ASA, CUM SUNT SARMALELE LA NOI .... CAUTA, ITI DORESC SUCCES IN PREGATIRE SI ...POFTA BUNA ! |
||
|
||
IOANA_DRAGAN Postat pe 16 Decembrie 2008 13:34 |
||
la peking se prepara in general, gasca in valiza. de rata nu stiu dar s-o fi transand la fel . occidentalii lasa bomba in valiza. chinezii , puicile sau cocoseii. fiecare natie are cultura ei |
||
si_totusi Postat pe 16 Decembrie 2008 15:35 |
||
BUNA ZIUA ! SIGUR GASESTI INFORMATIILE CARE TE INTERESEAZA IN LEGATURA CU "RATA PEKIN", PE "condimente.web.ro/ retete straine/pasare/ pagina 18 / Este un site foarte interesant, plin de inedit si util ! Asta daca nu ai intrat inca pe el ! TOATE CELE BUNE ! | ||
IOANA_DRAGAN Postat pe 17 Decembrie 2008 15:24 |
||
rata pekin este un preparat care ii trebuie cam aproape 24 de ore dupa ce ai terminat cu pigulitul i se scot maruntaiele din ea ai grija grasime ramane se umple cu ceapa ,ginger,sare aromata,se coase ,iar dupa aceea se unfla cu o pompa sau un compresor,se opareste ,se unge cu un sos special facut din miere si un otet chinezesc foarte usor [are doar un pic de miros de otet nu este foarte puternic]si se pune la un ventilator la aerat din 5 in 5 ore o mai ungi cu acel amestec,urmatoarea zii se ia si se pune la cuptorul special de rate si se coace [nu stiu daca merge in cuptorul de la aragaz],se scoate de la copt se lasa putin la racit i se scot atele se taie pe jumatate se dezoseaza se fileteaza si se serveste cu clatite ,ceapa verde sau praz si castavete toate taiate foarte fin si puse intr-o clatita.pofta buna,sau mai bine vii la noi la restaurant si o servesti. | ||
pufoasa67 Postat pe 8 Ianuarie 2009 04:10 |
||
valei, cam mult a ventilatie la o rata si apoi, pana o pregatesti, iti iese parul prin caciula. te apuca macaitul pana gusti o bucatica |
||
si_totusi Postat pe 8 Ianuarie 2009 12:31 |
||
iti dai seama bunicile noastre cate pompe bagau si ce "cuptoare pt rate" aveau... pufoasa...nu te supara ,dar noi suntem invatate sa gatim pe stil vechi...si ne-am amuzat si noi un pic... vorba lu' si totusi.. iti scade glicemia langa rata aia... compresor... ce inseamna sa ai carciuma,eheee,he,he... |
||
iasomia Postat pe 9 Ianuarie 2009 14:58 |
||
eu tot n-am inteles ce cauta rata de Pekin la tema "supe si ciorbe". Oi fi eu mai nazuroasa. | ||
Aemulus Postat pe 5 Martie 2009 23:43 |
||
Probabil ca pana gatesti rata atsta, te plictisesti si faci o ciorba buna din ea. | ||
Micass Postat pe 6 Martie 2009 18:58 |
||
ce dracu' cautati ratza asta atata la tartitza, nene?... luati ratza pe varza la caru' cu bere, ca nu va mai trebuie nimic... poate doar berea... | ||
zambil Postat pe 6 Martie 2009 19:08 |
||
http://www.condimenteweb.ro/index.php?module=retete&categorie=pui&rid=3393 uite aici reteta...pofta mare! |
||
Postat pe 6 Martie 2009 19:17 |
||
Neah, ciorba de rata nu e favorita mea.De fapt rata in sine nu e favorita mea.Dar o ciorba da gaina batrina in care pui si ouale neformate din burta gainii.....Ei, asta e ce numesc eu cirba taraneasca de gaina. | ||
Aemulus Postat pe 21 Martie 2009 17:52 |
||
pentru iasomia mi ar fi placut sa am eu o circiuma dar sunt un simplu bucatar care imi sparg capul cu niste chinezi timpiti .,dar asta este trebuie sa muncesti undeva. | ||
pufoasa67 Postat pe 23 Martie 2009 00:27 |
||
Si tu Pufi gatesti pentru chinezi? Si le gatiti si oua de alea oprite din clocit pe la jumate? Sau alea sunt deliciu corean, ca nu mai stiu. | ||
Aemulus Postat pe 23 Martie 2009 21:30 |
||
nu stiu despre ce oua vb dar da avem oua negre se numesc la noi pt ca sunt injectate cu soia. |
||
pufoasa67 Postat pe 25 Martie 2009 10:46 |
||
Eu vorbesc despre o delicatese coreana (probabil ca si chinezii o adora) care consta in oua clocite pina la momentul cind incepe a se forma puiul in interior si apoi oprite din clocit si se soarbe interiorul asa, ca pe galbenus.Acum s-ar putea sa nu stiu toate detaliile produsului ca sincer nu pot nici sa ma gindesc la o asa delicatese dar sa mai vad si (ca mirosul l-am simtit din pacate) sa mai si incerc.... | ||
Aemulus Postat pe 25 Martie 2009 17:43 |
||
astea despre care vb eu sunt fierte si injectate intr-un anumit punct cu soia si dupa aceea se lasa invelite in paie in jur de 3 saptamani cind in interiorul oului se formeaza o floare in locul in care a fost injectata,si da intradevar au un miros infect nici eu nu am avut curajul sa le gust. | ||
pufoasa67 Postat pe 27 Martie 2009 00:42 |
||
Nici nu incerca...ei sunt o rasa diferita de a noastra.Ei pot minca de la avortoni la gindaci tot ce misca si chiar daca nu mai misca de mult. |
||
Aemulus Postat pe 27 Martie 2009 02:36 |
||
aoleu! ce citesc eu aici... si avortoni mananca???oaliuuuu... |
||
iasomia Postat pe 27 Martie 2009 08:11 |
||
hai hai lasa ti aberatile pe langa toate astea au mancare foarte buna si sanatoasa trebuie sa recunoastem in plus buc chinezeasca e mult mai diversificata tostusi pe aici cine stie reteta de la gogosele chinezesti cu banana sau ananas si servite cu miere |
||
yavrum Postat pe 27 Martie 2009 08:19 |
||
yavrum, ti se pare ca am aberat?io? ma miram si eu de ce a zis micuta....nu prea cred ca o sa-i placa ce ai zis... |
||
iasomia Postat pe 27 Martie 2009 08:23 |
||
pai cam asa e daca nu cunostem o cultura sau luam si cautam ce e mai rau ,la ei sunt ucruri normale ce mananca in plus daca am sta si ne am gandi ,stramosii nostrii oare ce mancau ???????tot gandaci si oratani de astea au inceput si totusi nu a adus omenirea la piieire ci din contra ,ps gandacii sunt gustosi si plini de proteine nu mai lua ti cuv aberatii in sensulitiv rau ;invata ti sa ganditi si poz |
||
yavrum Postat pe 27 Martie 2009 08:38 |
||
ce faci fetita? imi dai teme pt acasa?... |
||
iasomia Postat pe 27 Martie 2009 08:42 |
||
yap dar nu aia cu gandacii acu duar nu te superii pe mine | ||
yavrum Postat pe 27 Martie 2009 08:47 |
||
de ce sa ma supar cocos? ma bucur ca ai sange in tine... |
||
iasomia Postat pe 27 Martie 2009 08:54 |
||
De la: Iuliabobo, la data 2008-08-11 18:32:53Am mancat intr-u restaurant chinezesc rata Peking si mi s-a parut delicioasa. Stie cineva daca si cum se poate prepara si acasa? Sau care sunt ingredientele necesare? se ia o rata si se trimite in china. la peking, langa ciuanzon! cei de acolo ti-o jumulesc pana-i sar toti fulgii apoi ti-o trimit inapoi! |
||
garbo000505 Postat pe 27 Martie 2009 12:25 |
||
yavrum, nu sunt de acord cu tine. Mie imi plac proteinele vegetale dar si cele animale provenite de la aimalele cresctute pe linga casa omului.Nu insecte, pisici, ciini (desi uite ca si astia tot pe linga casa omului cresc) iar cit priveste avortonii...nu glumesc de loc.Problema e ca trebuie sa fi High Class sa maninci o asa delicatese. Da, ei sunt o alta cultura si rasa iar eu nu vreu sa am prea mult amestec cu ei cind e vorba de bucatareala. A propos Yavrum, de galustele lor facute din carton de la cutii vechi si umplute cu ceapa prajita ce spui? Si nu m-am suparat ca n-am de ce...doar discutam si noi, nu? |
||
Aemulus Postat pe 27 Martie 2009 16:49 |
||
mico, mie mi-a zis sa nu ma supar! tie ti-a zis ca aberezi.... |
||
iasomia Postat pe 27 Martie 2009 17:18 |
||
what ever.... | ||
Aemulus Postat pe 27 Martie 2009 18:12 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Stie cineva cum se prepara Rata Peking? | 43 | De la: LILO 30 Decembrie 2009 20:15 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară