Nu este usor, insa stiu din experienta pe care o am ca parinte si din seminariile pe care le sustin in domeniul comunicarii empatice cu copiii, ca este cel mai frumos lucru din lume sa fii parinte. Va recomand un articol pe care l-am scris in acest sens. http://www.procesulcomunicarii.ro/comunicarea/doua-intrebari-parintesti.html |
||
lentoiu Postat pe 5 Ianuarie 2010 09:29 |
||
---|---|---|
De la: garbo055472, la data 2009-10-26 20:15:24..si sunt copii care asculta prea mult de parinti...de asta ce ziceti.?..asa de mult ca aproape traiesc in umbra lor... Este vina parintilor deoarece cred ca isi pot retrai viata prin copii lor. II determina pe copii sa mearga pe un drum pe care ei au esuat sau nu au avut curajul sa paseasca. |
||
Nirvana Postat pe 5 Ianuarie 2010 15:50 |
||
corect !!! sunt unii parinti care isi proiecteaza sperantele lor esuate asupra copiilor si tot ridica stacheta...si tot o ridica...si o ridica...pana cel copil intelege ca niciodata nu se va ridica la standardele parintilor pentru simplu motiv ca parintii schimba regulile de fiecare data, si ca de fiecare data, ce i se cere si ce se asteapta de la el e imposibil si tot aude de la la parintele ala : "nu ai sa te ridici la nivelul meu niciodata" si la un moment dat renunta copilul ajuns la maturitate renunta sa se mai simta vinovat pentru ca n-are chef sa-i deschida usa parintelui...cine are nevoie de critici permanente ? |
||
|
||
Anouk Postat pe 5 Ianuarie 2010 16:09 |
||
cine are nevoie de critici permanente eu as mai zice de "pretentii absurde"...de pretentiile la care ei(unii parinti) nu au ajuns niciodata... dar..de curand am aflat,ca boala are un rol f important in aceasta manifestare de NEMULTUMIRE permanenta... adevarul este ca,acele persoane pisaloage cu familia si in special cu copiii,nu se simt bine ei cu ei insisi... pentru ca atata nemultumire pune niste semne de intrebare.. |
||
LILO Postat pe 5 Ianuarie 2010 16:15 |
||
Aveti perfecta dreptate Anouk si Lilo.Aceasta tema imi place cel mai mult, pt ca nu e greu sa fi parinte, ci... fffff greu, dar... in acelasi timp, asa cum spunea cineva de pe Garbo, imi place "sa privesc viata prin ochii copilului meu", iar sentimentul de mama e cel mai frumos lucru de pe Pamint | ||
gavril Postat pe 6 Ianuarie 2010 07:37 |
||
De la: Anouk, la data 2010-01-05 16:09:53corect !!! ...si io daca nu mi le proiectez sunt o ratata nu? |
||
garbo055472 Postat pe 8 Ianuarie 2010 00:43 |
||
De la: gavril, la data 2010-01-06 07:37:13 Aveti perfecta dreptate Anouk si Lilo.Aceasta tema imi place cel mai mult, pt ca nu e greu sa fi parinte, ci... fffff greu, dar... in acelasi timp, asa cum spunea cineva de pe Garbo, imi place "sa privesc viata prin ochii copilului meu", iar sentimentul de mama e cel mai frumos lucru de pe Pamint ...nu s/a specificat si care pamant??..ca pamantu e mare!!!!...imposibil ca cineva sa/l fi vazut pe tot si sa/si fi facut si copil...ca n/ai timp intr/o viatza sa le faci pe amandoua!!...ce stim noi care e cel mai frumos lucru de pe pamant?!! |
||
garbo055472 Postat pe 8 Ianuarie 2010 00:46 |
||
sentimentul de mama e cel mai frumos lucru de pe Pamint frumos exprimat gavril 472 pacat ca nu ti s=a intamplat si tie |
||
LILO Postat pe 8 Ianuarie 2010 00:51 |
||
...472, asta e ceea ce a simtit gavril la nivelul ei de cunoastere...oricum sentimentul matern e ceva cu totul special si unic, nu? | ||
sora_ilsi Postat pe 8 Ianuarie 2010 00:51 |
||
De la: sora_ilsi, la data 2010-01-08 00:51:51...472, asta e ceea ce a simtit gavril la nivelul ei de cunoastere...oricum sentimentul matern e ceva cu totul special si unic, nu? ...din punctul meu de vedere e ceva injositor!! |
||
garbo055472 Postat pe 8 Ianuarie 2010 00:53 |
||
De la: sora_ilsi, la data 2010-01-08 00:51:51...472, asta e ceea ce a simtit gavril la nivelul ei de cunoastere...oricum sentimentul matern e ceva cu totul special si unic, nu? ...special si unic nu e obligatotiu si pozitiv...special si unic ..e si cand te simtzi ca un rahat in ploaie...scuzati limbajul!! |
||
garbo055472 Postat pe 8 Ianuarie 2010 00:54 |
||
...de ce esti atat de pesimista? | ||
sora_ilsi Postat pe 8 Ianuarie 2010 00:57 |
||
..pentru ca asha ma simt...shi nu pot sa ascund asta. | ||
garbo055472 Postat pe 8 Ianuarie 2010 01:00 |
||
imi pare rau pentru tine...pot sa te ajut cu ceva? | ||
sora_ilsi Postat pe 8 Ianuarie 2010 01:10 |
||
472..te-ai ajuta f mult,daca ai asculta alt gen de muzika | ||
LILO Postat pe 8 Ianuarie 2010 01:12 |
||
va rog sa ma iertati,sunt noua pe aici,eu n/am priceput,472,esti femeie?ai copii? | ||
elodia Postat pe 8 Ianuarie 2010 01:14 |
||
De la: elodia, la data 2010-01-08 01:14:28va rog sa ma iertati,sunt noua pe aici,eu n/am priceput,472,esti femeie?ai copii? ..da am 28 de ani si un copil de 8 ani. |
||
garbo055472 Postat pe 8 Ianuarie 2010 01:16 |
||
De la: garbo055472, la data 2010-01-08 01:16:10De la: elodia, la data 2010-01-08 01:14:28va rog sa ma iertati,sunt noua pe aici,eu n/am priceput,472,esti femeie?ai copii? ..si altele daca la 28 de ani sunt satule de distractii...plimbari etc.. io sunt satula de munca si crescut copilu....si zic ca viatza nu/i corecta. |
||
garbo055472 Postat pe 8 Ianuarie 2010 01:17 |
||
sa/ti traiasca! e fetita sau baiat? esti si mama si tata? | ||
elodia Postat pe 8 Ianuarie 2010 01:19 |
||
...472, sa-ti traiasca baietelul/fetita si sa te bucuri de el/ea...si eu am ramas singura la 34 de ani cu doi copii, n-aveam serviciu, n-aveam casa, n-aveam unde trimite copiii in vacanta, etc...crede-ma, lucrurile pot sta chiar mai rau de atat...bucura-te de ce ai si nu mai fii suparata, bine? | ||
sora_ilsi Postat pe 8 Ianuarie 2010 01:21 |
||
..am zis deja ..e fetitza...si nu sunt ..cum ziceti voi...si mama si tata...nu exista asha ceva...sunt ma/sa..si cu asta basta...si tre s/o cresc pana la 18 ani...adica io 18 ani nu am concediu..din meseria asta de parinte. | ||
garbo055472 Postat pe 8 Ianuarie 2010 01:22 |
||
mai 472.....nu te supara pe mine.....dar copilul ti l-am facut noi??? tu l-ai facut, mamica...ca tu te-ai jucat la 19 ani si un pic cu aia in borta...atunci nu te-ai gandit ca vei munci pentru el???tu credeai la 19 ani si un pic, ca copilul ti-l va creste mama si cu tata si tu sa continui sa te joci de-a doctorul cui tatal copilului???? nasol de tine daca gandesti asa de rodul pantecului tau...pacat ca esti mama...sunt atatea femei in lumea asta care isi doresc cu ardoare un copil si nu pot avea unul pe cale normala si naturala....si dumnezeu le da copii unor femei care isi bat joc de un suflet nevinovat...pacat ca gandesti asa...mare pacat.... si nu e vina nimanui ca tatal copilului tau nu a mai vrut sa stea cu tine...te-ai gandit ca, poate, ai avut si tu o "mica" contributie???? |
||
tutankhamon Postat pe 8 Ianuarie 2010 01:27 |
||
sa te mai descurajez si io un pic? fiica-mea cea mare face 19 ani in martie, e pe-a 12-a si apoi urmeaza facultatea, nu si-a inceput viata sexuala, iar de prieteni sau maritat nici nu vrea sa auda...deci, fac deja 19 ani de cand nu am concediu, dar traim si noi printre picaturi...curaj! ni se pot intampla lucruri si mai rele... | ||
sora_ilsi Postat pe 8 Ianuarie 2010 01:28 |
||
ioiiii....scuze ,dar nu pot sa ma mai abtin.... din cele 4 fete ale mele una are 9 anisori ...este un copil foarte rasfatat si zvapaiat ,dar mi-e atat de draga incat nu ma pot supara pe ea deloc...si pe niciuna nu pot sa ma supar ...mai ales ca au venit pe lume....eu le-am vrut si sunt foarte mandra de ele... si ma rog lui dumnezeu sa fie tot asa ....restul nu mai conteaza.. |
||
l_flory Postat pe 8 Ianuarie 2010 01:29 |
||
..daca ar fi sa traiasca si fi/mea printre picaturi..io atunci n/ar mai trebui sa am deloc grija de ea.. | ||
garbo055472 Postat pe 8 Ianuarie 2010 01:30 |
||
sora_ilsi Postat pe 8 Ianuarie 2010 01:31 |
||
..stati asha ca voi imi puneti in carca si ce n/am avut vreodata... ....si mai exact cat tre sa tina bucuria de a fi parinte??? |
||
garbo055472 Postat pe 8 Ianuarie 2010 01:32 |
||
lasand gluma la o parte,cand esti parinte,nu ai concediu pana mori,nici macar fara plata...472,nu e nimic rau in a recunoaste ca ai obosit si ca ai nevoie sa te inlocuiasca cineva,macar o perioada. sunt institutii abilitate in acest sens,decat sa/i fii un parinte cu de/a sila,mai bine mergi si cere sfatul celor avizati |
||
elodia Postat pe 8 Ianuarie 2010 01:32 |
||
..pai da...shi asta nu se poate...sa ma inlocuiasca cineva...n/are cine....n/am incredere...sau n/am cu ce plati.... | ||
garbo055472 Postat pe 8 Ianuarie 2010 01:34 |
||
472....iti dau toata increderea mea....o iau pe iubitica ta la mine 2 saptamani fara sa-mi dai un leu...fetele mele ar fi foarte fericite sa aiba o prietena care stau in casa lor mai multe zile...sincer.poate par nebuna ,dar ador sa am casa plina de copii...si stii de ce ? pt ca ma aduc in lumea lor si uit de lumea reala. | ||
l_flory Postat pe 8 Ianuarie 2010 01:38 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
MIRAJUL ADOLESCENTEI | 37 | De la: sorryDanae 14 August 2011 02:21 |
Adolescent, vreau sa stau mereu descult | 24 | De la: copil_descult 27 August 2016 18:26 |
copii | 2 | De la: buna01 12 Ianuarie 2010 21:14 |
|
||
Tabara de vara pentru adolescenti la Escapade Adventure Park - DISCOVER YOURSELF IN ESCAPADE ADVENTURE - Editia II | 2 | De la: EscapadeAdventurePark 20 Ianuarie 2015 13:10 |
Sunt disperata ca nu mai stiu ce metoda sa adopt in educatia copilului meu! | 55 | De la: garbo166343 10 Septembrie 2010 15:48 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară