RELATIA CU DUMNEZEU

dragule...zambil nu vrea sa fie convertit....nu zic ca e bine, nu zic ca e o chestie dasteapta, dar nici nu te poti erija in salvator...daca el nu vrea sa fie salvat

la de-alea lumesti te mai poti baga, dar asta este o problema mult prea delicata si mult prea personala...

plus ca zambil e om matur, isi ia propriile decizii

cand o sa vina vremea, daca o sa vina vremea, o sa-si puna el singur intrebari existentiale despre Dumnezeu
wife_de_zmeu
Postat pe 19 Februarie 2009 23:33
Lucrarea de convertire este o lucrare a Duhului Sfant. Un om nu poate sa converteasca pe un alt om, doar daca isi atribuie niste merite de guru...altfel e o subminare a autoritatii lui Dumnezeu.
sora_ilsi
Postat pe 20 Februarie 2009 00:00
O Doamne!

Cuvinte mari..mult prea mari pt un forum de acest gen..doar gasim la pagina urmatoare o gramada de orori!

prea mult patetism...

iasomia
Postat pe 20 Februarie 2009 08:40
sorela ilsi...

deci pe tine a avut onoarea sa te converteasca dumnezeu in persoana... sau ma rog, in ce-o fi el, acolo...

bai nene, daca in trecut moise, cristos si alti profeti abia ce intrezareau o lumina sau auzeau niscaiva voci, de la o vreme divinitatea le apare credinciosilor mai des decat extraterestrii din dosarele x...si-i mai stie si dupa nume...
zambil
Postat pe 20 Februarie 2009 09:12
ica doi... (he,he,he... ce nume de forum ti-ai tras!)...

daca aia e poza ta, esti ca lumea, fata... pacat ca-i tot dai cu citate din tot felu de exaltati mistici, da' nici c-astept altceva de la d-alde voi, de va pierdeti timpu' prin onesti... apropos, se mai face gimnastica meseriasa p-acolo?...
zambil
Postat pe 20 Februarie 2009 09:18
ica,

"In spatele acestor pseudonime...(marisa,wite,zambil,iasomia,oana,ecoul si toti ceilalti),sunt persoane pe care le iubesc si le port in rugaciunile mele .
Imi plac "dulcile"voastre ironi ...
Va port respect ,dragoste si apreciez aportul ,interesul fiecaruia de a imbunatati Relatia cu Dumnezeu .
Fiti binecuvantati !"

acu' vazui...asa sa faci!

iubeste-ne pt ca meritam...

hai ca ai fost draguta la faza asta...
iasomia
Postat pe 20 Februarie 2009 13:53
Ce nu inteleg este ca acceptati aberatiile lui Zambil.
Mai Zambil, daca esti ateu ce mai cauti pe acest subiect?
Esti haios, dar nu aici.
Clm
Postat pe 20 Februarie 2009 15:10
De la: ica2, la data 2009-02-19 17:49:43In spatele acestor pseudonime...(marisa,wite,zambil,iasomia,oana,ecoul si toti ceilalti),sunt persoane pe care le iubesc si le port in rugaciunile mele .
Imi plac "dulcile"voastre ironi ...
Va port respect ,dragoste si apreciez aportul ,interesul fiecaruia de a imbunatati Relatia cu Dumnezeu .
Fiti binecuvantati !

Draga Ica2 te voi dezamagi: Oana e numele meu,nu e pseudonim.
Multumim pt rugaciunea Pr.Arsenie Boca.

Sa aveti bucurii duhovnicesti!
oana_lacri
Postat pe 20 Februarie 2009 15:21
clm dragutza...

adica nu ma dau afara alde ica si sorela si ma dai tu?... da' de cand e nene subiectul religios tabu pe un site de femei la cumparaturi?...

si asa, in general, de ce nu se poate discuta religia si de pe pozitia necredinciosului?... pai fetele astea deschisera topicu' ca sa mai faca niste convertiri, ca altfel stateau la ele acolo cu nasu-n biblie si-si susoteau cu dumnezeu...

si daca vazui ca-i p-asa, hop si eu cu convertirea in sens invers... poate mai scap pe cineva la timp din ghearele misticismului...

he,he,he... pai cum poti sa fii credincios adevarat daca n-ai luat o tranteala-doua de la aghiutza?...
zambil
Postat pe 20 Februarie 2009 15:22
onushka...

hai ca i-o facusi lu' ica... sau te pomenesti ca si ica2 e numele ei adevarat?...

da' daca tot intraram in vorba, poti sa-mi urezi si alte bucurii, ca eu d-alea duhovnicesti nu prea servesc... sau vrei sa-mi mearga rau?...
zambil
Postat pe 20 Februarie 2009 15:27
Stiam raspunsul Ica, dar asta nu explica de ce adventistii nu sarbatoresc Duminica ca toata lumea.
Ioana007
Postat pe 20 Februarie 2009 16:32
Marea noastra sansa de convertire, draga zambil, pentru cei mai multi, este Cuvantul scris al lui Dumnezeu, de care nu prea au avut parte profetii amintiti de tine, decat intr-o mica masura...Dar sunt si persoane care afirma ca au avut vise sau li s-a aratat Dumnezeu care le-a spus ce sa faca si noi nu putem sa-i contrazicem ca nu avem nici o dovada: e credinta lor...
sora_ilsi
Postat pe 20 Februarie 2009 21:19
exista posibilitatea ca zambil sa fie un credincios in toata regula dar care va incearca credinta...
oricum, prea mult razboi si prea putina pace pentru un subiect care ar trebui sa reclame doar pace, armonie si intelegere. duceti cruciade fara sens. eu as fi vazut topicul asta ca pe un loc in care ne minunam toti cat de mare si bun este Dumnezeu de ne suporta si iubeste pe toti, dar in loc sa o facem... ne impiedicam unii de altii si nu mai vedem padurea.
gianiblue
Postat pe 20 Februarie 2009 22:22
Asa este, gianiblue, mare si bun este Dumnezeu si experimentam asta in fiecare zi, fie numai prin faptul ca traim si suntem acceptati de El asa cum suntem, plini de greseli si pacate...relatia cu Dumnezeu e cea mai buna relatie pe care o putem avea, dar de cele mai multe ori ii intoarcem spatele. Totusi exista o veste buna: nici chiar atunci El nu ne paraseste.
sora_ilsi
Postat pe 20 Februarie 2009 22:57
,,he,he,he... pai cum poti sa fii credincios adevarat daca n-ai luat o tranteala-doua de la aghiutza?"
Zambi,tu ce faci?Astepti trantele?Ai grija,unii nu s-au mai ridicat.
c_romyka
Postat pe 21 Februarie 2009 20:42
,,Credinta nu consta in batic ,fusta lunga ,pantaloni sau alte accesorii ...ci credinta se afla in inima omului !"
Cariño tu ai dai dreptate lui ica si nu contest,dar referitor la fraza de sus, mai ganditiva,ca nu poti merge inaintea lui Dumnezeu cum te-ai duce in pat linga barbatutau si nici in pantaloni scurtzi, caaa.. doar credinta se afla in inima si nu in pantaloni.Pomul dupa roade se cunoaste
c_romyka
Postat pe 21 Februarie 2009 21:16
Mai Zambi, nu cred ca poate fi cineva convertit in felul acesta. Trebuie sa simti ceva pt Dumnezeu si sa vrei sa crezi in el, doar asa se face el cunoscut. Stii proverbul "dragoste cu sila nu se poate", se poate aplica si in acest caz.

Daca a avut cineva intentia de convertire a altor suflete, eu cred ca s-a inselat ca poate realiza asa ceva pe acest site. Nu prin citate scrise din Biblie poti convertii pe cineva.

Si ca sa inchei, esti haios, dar nu-mi place ca insulti divinitatea.
Clm
Postat pe 21 Februarie 2009 22:38
e adevarat ce spuneti ca, credinta nu sta in pantaloni, fuste sau batic. Dar un suflet credincios nu se mia imbraca oricum si nu se mai poarta oricum. Cand Il ai pe Iisus in inima, atunci El se vede si la suprafata, in imbracamintea ta, in comportamentul tau, in vorba ta. Nu vreau sa critic pe nimeni, fiecare om are partile lui bune si rele, dar sa privim la cei care au trait cu El si la cei care traiesc cu El, sa luam exemplu si sa punem mai mult pret pe viata nostra duhovniceasca, sa fim asa cum ne vrea Domnul si sa lasam lucrurile astea pamantesti care ne leaga si ne indeparteaza de clipele de partasie cu Dumnezeu!
nimeni
Postat pe 22 Februarie 2009 21:33
Ioana, nu sunt numai adventistii cei care sarbatoresc duminica si deja s-a amintit pe aici de decretul lui Constantin cel Mare, dar si biserica catolica isi asuma aceasta schimbare. Ca sa nu mai dam citate si sa suparam pe cineva, se pot cauta informatiile pe net.
sora_ilsi
Postat pe 22 Februarie 2009 23:57
ce faceti copii, v-ati destrabalat intru domnu'?...

ia uite ce da idei pioase p-acilea... carevasazica, divinitatea e ceva ce se tine scai de capu' omului,vrei - nu vrei... si-n fatza divinitatii nu te duci in toale de la jolydon...

pai de ce, nene romyka?...ca doar divinitatea ne stie pe toti in bucile goale, de cand ne jucam cu ramele-n tarana... ce rost are sa ne mascarim cu cine stie ce haine de prost gust de pe vremea lu tata mare?... ca eu intelesei ca domnu' asta airborne are pasiuni de voyeurist...
zambil
Postat pe 23 Februarie 2009 07:43
sorela ilsi...

mi se pare mie sau chiar ai zis ca apostolii habar n-aveau de cuvantu' domnului... bine ca au habar niscaiva habotnici incheiati la camasa pan' la mustata...

ce-mi plac mie astia de te sfatuiesc sa nu cercetezi... adica orice somnambul caruia nu-i placea scoala viseaza ca un drogat si p-orma, hopaaa... il facem predicator... ma lasi?...
zambil
Postat pe 23 Februarie 2009 07:49
romyka, cum zici tu acolo?.. ca unii nu s-au mai ridicat?...

pai ai dreptate, fratzica... nimeni de fapt nu s-a mai ridicat... sper sa n-ai cine stie ce asteptari la sfarsitu' mandatului... tot la groapa cu furnici ajungi, la fel ca si alde pacatosii ca mine...

chiar asa, parca nu tiu minte ca isus sa fi pomenit ceva de vreun iad, acolo... asa ca nu-mi fac griji...
zambil
Postat pe 23 Februarie 2009 07:54
celula...

cum adica insult divinitatea?... divinitatea cui?... eu zic ca aia de nu-si recunosc natura adevarata sunt o insulta pt ei insisi...accidente biologice...

a nu contrazice un credincios e ca si cum ai las un betiv sa bea in continuare din motive de political correctness...si unul si altul se incearca sa fuga de realitate prin ameteala...cu vorbe sau alcool...

zambil
Postat pe 23 Februarie 2009 08:08
De la: c_romyka, la data 2009-02-21 21:16:23,,Credinta nu consta in batic ,fusta lunga ,pantaloni sau alte accesorii ...ci credinta se afla in inima omului !"
Cariño tu ai dai dreptate lui ica si nu contest,dar referitor la fraza de sus, mai ganditiva,ca nu poti merge inaintea lui Dumnezeu cum te-ai duce in pat linga barbatutau si nici in pantaloni scurtzi, caaa.. doar credinta se afla in inima si nu in pantaloni.Pomul dupa roade se cunoaste

pai...tu crezi ca Dumnezeu nu stie cum arati tu defapt? si daca te imbraci in sac ii pari mai curat la suflet? mai bun mai frumos? sigur ca nu ai sa mergi in biserica in bikini...dar mergi imbracat decent asa cum mergi la muzeu sau la concert. asta tine in primul rand de bunul simt...nicidecum de piosenie...alea cu batic pe cap si fuste lungi care ies de la impartasanie si barfesc in fata bisericii crezi ca-s mai bune decat una care vine intr-o fusta scurta??? Dumnezeu vede ce faci tu "in ascuns" si stie cum e sufletul tau... si fii sigur ca nu se uita la haina exterioara....e cu totul altceva cand vii in biserica imbacat pe jumatate cu intentia de a sfida... atunci esti ca si cei care intrau pe cal in biserica...
carinchen
Postat pe 23 Februarie 2009 09:56
De la: sora_ilsi, la data 2009-02-22 23:57:15Ioana, nu sunt numai adventistii cei care sarbatoresc duminica si deja s-a amintit pe aici de decretul lui Constantin cel Mare, dar si biserica catolica isi asuma aceasta schimbare. Ca sa nu mai dam citate si sa suparam pe cineva, se pot cauta informatiile pe net.

nu am inteles ce schimbare isi asuma catolicii?! ei serbeaza ziua Domnului tot duminica...la fel ca ortodoxii..dar revin cu o idee pe care am lansat-o mai sus...important e cum serbam ziua Domnului nu pe care zi a saptamanii am ales-o
carinchen
Postat pe 23 Februarie 2009 09:59
astia care il vor afara din topic pe Zambil fac exact ca matusile despre care vorbeam mai sus. Dumnezeu este pentru toti oamenii si pe Cristos L-a trimis mai ales pentru cei ce nu cred ca ei sa creada.

am o intrebare pentru Zambil...daca nu crezi in Dumnezeu in ce crezi?
nu am speranta ca acest topic te va intoarce spre credinta...dar cred ca tu il cauti pe Dumnezeu cu mintea ta...vad ca ai mai citit cateva din Biblie si esti un tip inteligent capabil sa emita idei proprii.. in momentul in care inima ta se va dezgheta mintea ta va putea sa Il cunoasaca pe Dumnezeu...
carinchen
Postat pe 23 Februarie 2009 10:10
De la: zambil, la data 2009-02-20 15:27:37onushka...

hai ca i-o facusi lu' ica... sau te pomenesti ca si ica2 e numele ei adevarat?...

da' daca tot intraram in vorba, poti sa-mi urezi si alte bucurii, ca eu d-alea duhovnicesti nu prea servesc... sau vrei sa-mi mearga rau?...

Daca ai avea pe Dumnezeu cu tine n-ai avea nevoie de altceva Zambil.Dumnezeu e totul!(Si apropo ai grija ca nici tu nu ii scrii corect numele).Daca n-ai ajuns la bucurii duhovnicesti, n-ai cum sa stii ce inseamna asta.Si nu vreau sa ti mearga rau,Doamne fereste!Raul ti-l faci singur fugind de Dumnezeu!
Cat despre numele ica2 poate sa fie o prescurtare de la Veronica insa nu ma intereseaza daca e adevarat sau nu.
oana_lacri
Postat pe 23 Februarie 2009 10:20
De la: c_romyka, la data 2009-02-21 20:42:49,,he,he,he... pai cum poti sa fii credincios adevarat daca n-ai luat o tranteala-doua de la aghiutza?"
Zambi,tu ce faci?Astepti trantele?Ai grija,unii nu s-au mai ridicat.

De acord cu tine.
oana_lacri
Postat pe 23 Februarie 2009 10:21
De la: sora_ilsi, la data 2009-02-20 22:57:40Asa este, gianiblue, mare si bun este Dumnezeu si experimentam asta in fiecare zi, fie numai prin faptul ca traim si suntem acceptati de El asa cum suntem, plini de greseli si pacate...relatia cu Dumnezeu e cea mai buna relatie pe care o putem avea, dar de cele mai multe ori ii intoarcem spatele. Totusi exista o veste buna: nici chiar atunci El nu ne paraseste.

De acord sora ilsi.
oana_lacri
Postat pe 23 Februarie 2009 10:22
oana fata...

nu are niciun fel de importanta pt mine cum scriu numele a ceva ce nu exista... daca voi pricepeti despre ce vorbesc e ok... oricum, imi place insistenta voastra de a ma convinge si pe mine sa ma-mbat cu apa rece... tipic pt drogati, sa corupa si pe altii...

pe de alta parte, niciunul dintre cei de-aici nu scriu corect nici numele lu' dumnezeu si nici pe-al lu' cristos... ceea ce credeti voi ca-i corect este numa' o facatura greceasca din care s-au mancat sau s-au adaugat litere... cam ca la telefonu' fara fir...
zambil
Postat pe 23 Februarie 2009 14:33

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
De ce ,sunt oamenii azi ,asa de rai???!! 147 De la: Jojolin 31 Mai 2012 08:03
Cadoul ideal pentru un barbat cu stil? 33 De la: CristinaMocanu 25 August 2019 14:37
Fwd : Limbaj civilizat 190 De la: mielutza 30 Iunie 2009 23:02
Femeile cuminti si supuse 89 De la: Ciresica 6 Iunie 2010 23:09
cum interpretam ce citim in biblie-apocalipsa- 38 De la: mielutza 20 Iunie 2009 20:24
Setari Cookie-uri