relatia cu Dumnezeu!!! e undeva la nivel spiritual o simtim sau nu !!cerT este ca exista o putere universala care imparte ,da si ia , acum ca e Dumnezeu sau altceva noi decidem cum sa ii spunem .Daca luam si citim biblia sau sa zic istoria religiilor vedem ca EL are mai multe nume de la ELLIE,la IAHVE, la DUMNEZEU.Relatia exista atata timp cat vrem noi s ao percepem si sa credem in ea ,si nu consta in faptul ca mergi sau nu in biserica totul tine de altarul tau launtric acolo poti vedea daca ai aceasta chemare sau relatie in care te bazezi sau nu ....dupa cum spuneam depinde fiecare cum simte....eu stiu ca la mine exista aceasta parte spirituala am fost crescuta asa, insa nu sunt convinsa ca este exact legatura cu Dumnezeu sau un eu rational launtric indoctrinat cu ce e bine si ce e rau!!1 | ||
mamaruta Postat pe 26 Februarie 2009 09:07 |
||
---|---|---|
sorela ilsi... ia zi-mi si mie, mami, daca tot zici ca scrie in biblie ca voi astia, credinciosii, nu o sa mai fiti in stare sa deosebiti binele de rau... de unde stii cine are dreptate pe forumu' asta si cine nu?... aud?... |
||
zambil Postat pe 26 Februarie 2009 17:45 |
||
mamaruta... puisoru', nu ne mai aburi acilea... crezi sau nu crezi?... si daca da, in ce?...nu de alta, da' ca sa stiu cum te abordez... |
||
|
||
zambil Postat pe 26 Februarie 2009 17:47 |
||
ia sa mai inveselim atmosfera: Se zice ca odata se plimba Iisus prin desert. Si, pe la mijlocul desertului, se intalneste cu un batran slabit , obosit de drum . Induiosat, Iisus il intreaba: -Ce cauti, batrane, in desertul pustiu ? -Pai, imi caut fiul ..... i-ar fi raspuns batranul. -Si cum arata fiul tau? mai zice Iisus -Pai, ultima data cand l-am vazut, avea cuie batute in maini si picioare. Iisus sare si il imbratiseaza pe batran si zice : -Tata ! Tu esti ! La care batranul : -Pinocchio! Esti chiar tu ? |
||
zambil Postat pe 26 Februarie 2009 19:30 |
||
De la: zambil, la data 2009-02-26 19:30:33ia sa mai inveselim atmosfera: Dat fiind topicul, bancul este deplasat. Oricum, este un copy/paste ordinar de pe http://www.umornegru.ro/iisus-si-un-batranel-in-desert/ |
||
Ecoul Postat pe 26 Februarie 2009 19:40 |
||
pinocchio... asta... ecoule... gresesti, nene... este un copy/paste ordinar dupa http://absurd.ro/bancuri/despre-oameni/iisus-si-un-batranel-in-desert.html he,he,he... |
||
zambil Postat pe 26 Februarie 2009 19:44 |
||
Zamby, nu prea are importanta cine dintre noi are dreptate pe forumu' asta si cine nu, important este ca Dumnezeu are intotdeauna dreptate si tot El are si primul si ultimul cuvant. La dreptatea Lui ar trebui sa tinem si nu la a noastra. Nu e nici o suparare ca avem pareri diferite asupra acelorasi lucruri, important e sa invatam felul in care sa ne spunem acea parere... |
||
sora_ilsi Postat pe 26 Februarie 2009 21:30 |
||
Iaso, imi pare rau ca te consideri atat de batrana si fara prospetime, dar, chiar asa fiind, Iisus Hristos te iubeste si pe tine.Fii mai increzatoare!!! | ||
sora_ilsi Postat pe 26 Februarie 2009 21:42 |
||
ilsi dear... Pas.. |
||
iasomia Postat pe 26 Februarie 2009 22:22 |
||
sorela... ai si tu prioritatile tale... asta nu inseamna ca sunt si ale mele, cum bine ziceai... si ce vad eu mai departe?... ai incercat sa dai un ghiont?... pai ce-o sa zica dumnezeul ala care se lafaie deasupra ta cu dreptatea pufaind in coltu' gurii?... sau e un dumnezeu bataus, cu mana pe maciuca?... |
||
zambil Postat pe 27 Februarie 2009 10:38 |
||
De la: zambil, la data 2009-02-26 17:47:20mamaruta... Zambil...intrebarea asta ti-am adresat-o si eu...cu cateva pagini in urma...si inca nu mi-ai raspuns... |
||
carinchen Postat pe 27 Februarie 2009 10:51 |
||
cari... pai eu zic ca e clar, din postarile mele... sau nu e?...ia mai uita-te in urma, sa vezi ce-am zis eu acolo... |
||
zambil Postat pe 27 Februarie 2009 10:53 |
||
O credincioasa intru Domnul intra pe forum si dupa ce saluta pe toata lumea si bate matanii, cineva ii scrie: -Esti o dulceata draga mea.De-abia astept sa musc din tine ca dintr-un fagure de miere. Fata slobozeste cateva hohote de ras care se vedeau dupa emoticoanele acelea care zambeau cu gura pana la urechi. -Te-am facut fericita draga mea, vad ca razi..-intreaba omul. -Nu dragul meu,-ii raspunde sora sau fratele, sau ce era acolo..-Dar m-am gandit ce ai sa faci tu dupa ce ai sa ma musti cu atata tandrete si are sa-ti cada placa. |
||
Ioana007 Postat pe 27 Februarie 2009 12:46 |
||
Interviu cu Dumnezeu, de Octavian Paler -Ai vrea sa-mi iei un interviu? deci�..zise Dumnezeu. -Daca ai timp.� am raspuns eu. Dumnezeu a z�mbit, spun�nd: -Timpul meu este eternitatea. Ce intrebari ai vrea sa-mi pui? -Ce te surprinde cel mai mult la oameni? Dumnezeu a raspuns: -Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi t�njesc sa fie copii; c� �si pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi �si cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait. Dumnezeu mi-a luat mana si am stat tacuti un timp. Apoi am intrebat: -Ca un parinte, care sunt c�teva din lectiile de viata, pe care ai dori sa le �nvete copiii Tai? -Sa invete ca dureaza doar cateva secunde sa deschida rani profunde in inima celor pe care ii iubesc si ca dureaza mai multi ani ca acestea sa se vindece; sa invete ca un om bogat nu este acela care are cel mai mult ci acela care are nevoie de cel mai putin; sa invete ca exista oameni care ii iubesc dar pur si simplu nu stiu sa-si exprime sentimentele; sa invete ca doi oamnei se pot uita la acelasi lucru si ca pot sa-l vada in mod diferit; sa invete ca nu este suficient sa-i ierte pe ceilalti si ca de asemenea trebuie sa se ierte pe ei insisi. -Multumesc pentru timpul acordat..am zis umil. Ar mai fi ceva : ce ai dori ca oamenii sa stie ? Dumnezeu m-a privit z�mbind �i a zis: -Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna� |
||
Clm Postat pe 28 Februarie 2009 10:25 |
||
iasomico...parol o dai pe poker ? |
||
wife_de_zmeu Postat pe 28 Februarie 2009 14:01 |
||
Din pacate, Dumnezeu este dincolo de cuvintele noastre. | ||
Ioana007 Postat pe 28 Februarie 2009 15:28 |
||
De la: Ioana007, la data 2009-02-28 15:28:05Din pacate, Dumnezeu este dincolo de cuvintele noastre. Si acestea fiind spuse, orice mai spunem noi dupa aceea e vanare de vant... |
||
prometeus_969 Postat pe 28 Februarie 2009 18:34 |
||
"Din pacte" pentru cine, Ionico? | ||
sora_ilsi Postat pe 28 Februarie 2009 22:09 |
||
pacate*? | ||
sora_ilsi Postat pe 28 Februarie 2009 22:09 |
||
Prometeus, Eclesiastul a rostit aceste cuvinte ramase proverbiale:"Totul este desertaciune si goana dupa vant". Aceasta a fost concluzia la care a ajuns acest mare si intelept imparat la o varsta inaintata, dupa o viata ruinata in placeri si pacate care, dupa cum recunoaste el insusi, nu i-au folosit la nimic : un inceput atat de promitator continuat de o viata de desfrau. Finalul cartii sale este demn de luat in seama: el arata acolo care este datoria oricarui om... | ||
sora_ilsi Postat pe 28 Februarie 2009 22:30 |
||
Rugaminte Nu-mi spune nimic. Iti cunosc mizeria necazurile, luptele si ispitele sufletului tau, asa cum esti tu! Da-mi inima ta! Daca o sa astepti sa devii un inger ca sa mi te daruiesti intru iubire, atunci n-ai sa ma iubesti niciodata. Chiar cand esti las, fricos, neincrezator in implinirea dragostei si in savarsirea dragostei si a sfinteniei, chiar cand ai sa recazi in acele pacate pe care nu ai vrea sa le mai faci, eu nu iti dau voie sa nu ma iubesti. Iubeste-ma asa cum esti tu. In orice moment te-ai afla si in orice situatie te-ai afla, in credinciosie sau tradare, in ravna sau in uscaciune, tu iubeste-ma asa cum esti. Eu vrea sa ma poti iubi din putina si saraca ta inima. Daca voi astepta pana cand vei fii desavarsit, atunci nu ma vei iubi niciodata. N-as putea eu oare sa fac din ficare fir de nisip un serafim? Un inger care sa straluceasca de curatie si dragoste? Nu sunt eu Domnul Dumnezeu care am creat totul si pot totul? Omule, ti-ai dat tu viata pentru lume din dragoste pentru oameni? Atunci din ce motiv nu ma lasi sa te iubesc? Eu te iubesc si cand esti slab si necurat. Nu vreau dragoste izvorata si hranita `din mandria virtutilor tale,n-am nevoie de talentele tale, de intelepciunea ta pe care nu le-ai fi avut daca eu nu te-as fi invrednicit cu ele. Nu virtutile tale doresc pentru ca daca te-as indestula cu ele, tu esti atat de slab si asa de mandru incat as hrani amorul tau propriu si nu m-ai cinsti pe mine. Unui fier negreu flacarile unui foc nu numai ca i-ar curata rugina, dar l-ar face incandescent. Iubeste-ma nu numai ca sa fii curat,asta ar fi din nou o mandrie pentru tine. Ci pentru ca eu vreau sa odihnesc in inima ta. As putea sa fac prin tine lucruri mari pentru mintea omenesca, dar nu, tu ai sa fii sluga rea si nefolositoare si neputincioasa. Am sa-ti iau si putinul pe care tu crezi ca-l mai ai. Iubeste-ma in dragostea Duhului Meu si fara motive. Nu mai sta departe de mine, iti lipseste nu sfintenia pe care numai eu ti-o pot da ci o inima gata sa ma iubeasca oricand si pana la capat. Astazi eu stau la usa inimii tale ca un cersetor, Eu singurul si adevaratul Imparat si Domn. Grabeste-te sa-mi deschizi prin smerenie nu mai aduce motiv intinaciunea si saracia ta. Daca ti-ai cunoaste-o pana-n adanc si deplin, ai muri de durere. Crede ca eu pot totul iar tu nu poti nimic fara ajutorul meu, doar pacatul esti in stare sa-l faci fara ajutorul meu. Sa nu te increzi in tine fara mine caci altfel voi fi nevoit sa te las in cadere in masura in care tu te apreciezi. Nu te framanta ca n-ai virtuti. Am sa-ti dau eu sfintenia mea. Orice s-ar intampla, nu astepta nicidecum da devii sfant, ca pe urma sa ma iubesti. In acest fel nu ma vei iubi niciodata. Acum du-te! Eu sunt cu tine!!! Sper sa va placa si multumesc celor care o citesc. |
||
persidadamian Postat pe 1 Martie 2009 00:01 |
||
Dumnezeu e in noi.De ce il cautam in afara? | ||
cercelmarilena Postat pe 1 Martie 2009 11:04 |
||
Persida ...bine zis: "Astazi eu stau la usa inimii tale ca un cersetor, Eu singurul si adevaratul Imparat si Domn.Pentru ca eu vreau sa odihnesc in inima ta." Asa este,daca vrem "Dumnezeu e in noi.De ce il cautam in afara?"spunea si CercelMarilena... "Iat�,Eu stau la u�� �i bat; de va auzi cineva glasul Meu �i va deschide u�a, voi intra la el �i voi cina cu el �i el cu Mine." De multe ori iL cautam in afara ,dar El este in noi ,locuieste in inima noastra ,dar numai sa dorim cu adevarat lucrul acesta . Trebuie sa recunoastem ca suntem pacatosi si nevrednici...Acesta este motivul pentru care avem nevoie de un Mantuitor.Numele lui Iisus imi deschide calea spre Tatal , neprihanirea lui Hristos este pusa in dreptul pacatosului ,daca iL accepta pe Iisus ca Mantuitor personal,pacatosul sta inaintea lui Dumnezeu in haina curata a neprihanirii atribuite a lui Hristos prin meritele Sale,nu prin meritele proprii( ale pacatosului ). |
||
ica2 Postat pe 1 Martie 2009 14:29 |
||
Privind la Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii,pacatosul gaseste pacea in Hristos ,caci in dreptul numelui lui este scris iertare .Hristos se afla in Sfanta Sfintelor ,gata sa se infatiseze inaintea lui Dumnezeu pentru noi. Avem nevoie de Iisus in fiecare clipa ,de dragostea Sa nemarginita ! |
||
ica2 Postat pe 1 Martie 2009 14:47 |
||
da trebuie sa regreti pt toate pacatele facute,si sa nu mai faci pacate pt ca pacatele distrug caracterul uman,pacatele inraiesc omul,suferinta inraieste omul trebuie sa te rogi la dumnezeu sa iti dea putere pt ca prin rugaciune primesti energie pozitiva,si putere.Trebuie sa ai credinta si incredere in dumnezeu si sa il iubesti si la bine si la rau,pt ca dumezeu te ajuta dar trebuie sa muncesti si tu,de la satana lucrurile vin repede dar te duc in neant,pt ca pacatul este ca un balon frumos la suprefata dar gol in interior,si te trage cat mai in jos,dar la dumnezeu trebuie sa iti dai silinta si tu sa tre schimbi sa faci fapte bune pt ca asa te apropiii cat mai mult de dumnezeu,asa vei primi energie pozitiva,vei descoperi lucruri pe care nu le poti intelege daca faci pacate pt ca ele te tin in intuneric,si numai in suferinta,poti scapa de ea si poti iesi la lumina dar trebuie sa renunti la pacate | ||
irina_24ro Postat pe 1 Martie 2009 15:11 |
||
De la: ica2, la data 2009-03-01 14:29:23Persida ...bine zis: Cica a fost odata un hot care si-a adunat atatea comori ca nu mai stia ce sa faca cu ele. Intr-o zi urcandu-se pe o creaca de copac a vazut cum soarele batea pe turla unei manastiri. A stat el si sa gandit iar apoi a zis ca o adunat atatia bani incat va avea destui sa ridice o manastire mult mai frumoasa decat pe cea pe care o vazuse, unde oamenii care au pacatuit ca si el vor avea o sansa in viata viitoare. In acel moment craca copacului pe care el a sezut sa rupt, omul sa lovit la cap si a murit. In momentul in care a murit a venit ala rau sa-l ia dar in acelasi timp a venit si un inger. Ala rau la intrebat pe inger. Dar ce cauti tu aici? omul asta a furat toata viata lui si a lasat multa lume saraca si nenorocita. Atunci sa auzit o voce din ceruri care striga catre satan. I-ai inima si crap-o in jumatate. In inima omului era o manastire frumoasa cum nu se mai vazuse. Il primim pe Isus in inima noastra atunci cand iertam si cand nu judecam pe altii. El mereu se afla in jurul inimii dar noi trebuie sa-l primim. El nu doreste ratiunea noastra, ne vrea inima. El nu doreste sa faci un bine catre aproapele tau doar sa zici ca am facut si eu un bine, doreste sa-l faci pentru ca iti iubesti aproapele. Un bine nu trebuie facut din cauza ratiunii ci pentru ca inima ti-o cere. |
||
persidadamian Postat pe 1 Martie 2009 15:32 |
||
Firea omeneasca Marilena.Dumnezeu este intr-adevar in noi, dar noi il cautam intotdeauna unde nu trebuie. | ||
Ioana007 Postat pe 1 Martie 2009 15:48 |
||
irina 24ro! Iarta-ma ca iti spun atat de direct, dar n-ai inteles nimic din relatia cu Dumnezeu...Noi sa facem fapte bune? Un pacatos nu poate sa faca nimic bun, caci chiar daca vrea tot rau va face. Nu iti explica apostolul Pavel atat de clar? Noi fara Dumnezeu, nu putem face nimic bun. Pacatul din noi, ne impinge la pacat si nu avem nicio putere sa iesim biruitori. In momentul in care realizezi ca ai nevoie de Dumnezeu, in momentul in care simti ca depinzi de El in totalitate, ca fara El esti mort, pacatos, ticalos, orb, gol...abia atunci Duhul Sfant poate sa lucreze in tine fapte bune! Intelegi? Dependenta de El ne da putere si lucreaza in noi. Noi nu putem face nimic singuri, doar ne amagim. Pentru ca, scrie si in Biblie ca vor veni multi sa spuna :N-am facut asta si aia in numele Tau?....Si ce le va raspunde? Mergeti de aici, nu va cunosc pe voi, cei ce ati lucrat fara lege! Vezi? Deci orice e facut prin puterea noastra, nu e pentru Domnul ci e pentru mandria noastra, pentru Eul nostru... Si dependenta de Dumnezeu o simtim din nefericire, doar cand totul se naruie in viata noastra, cand suntem bolnavi, cand ne dam seama ca tot ce am facut e un fir de praf in desert... Am putea sa simtim nevoia de Dumnezeu, daca ne-am ruga zilnic din inima, fara a folosi rugaciunea altuia(nu avem nevoie de clisee), daca am petrece timp cu El zilnic, daca am citi Biblia cu dorinta de a auzi glasul Domnului. Dimineata va rugati? Asteptati in tacere sa aflati care e planul lui Dumnezeu pentru acea zi, sau aveti planul vostru si nu mai aveti nevoie de calauzire divina? Aici gresim...nu mai avem timp sa Il auzim, sa Ii vorbim, sa ne vorbeasca...Cand avem necazuri stim sa lasam toate la o parte, dar cand ne e bine, ne pierdem timpul cu te miri ce prostii si vise desarte! |
||
calla Postat pe 1 Martie 2009 16:42 |
||
De la: calla, la data 2009-03-01 16:42:11irina 24ro! Iarta-ma ca iti spun atat de direct, dar n-ai inteles nimic din relatia cu Dumnezeu...Noi sa facem fapte bune? Un pacatos nu poate sa faca nimic bun, caci chiar daca vrea tot rau va face. Nu iti explica apostolul Pavel atat de clar? Noi fara Dumnezeu, nu putem face nimic bun. Pacatul din noi, ne impinge la pacat si nu avem nicio putere sa iesim biruitori. In momentul in care realizezi ca ai nevoie de Dumnezeu, in momentul in care simti ca depinzi de El in totalitate, ca fara El esti mort, pacatos, ticalos, orb, gol...abia atunci Duhul Sfant poate sa lucreze in tine fapte bune! Intelegi? Dependenta de El ne da putere si lucreaza in noi. Noi nu putem face nimic singuri, doar ne amagim. Pentru ca, scrie si in Biblie ca vor veni multi sa spuna :N-am facut asta si aia in numele Tau?....Si ce le va raspunde? Mergeti de aici, nu va cunosc pe voi, cei ce ati lucrat fara lege! Da Cala, ai drepatate uitam sa-i multumim lui Dumnezeu pentru tot ceea ce ne da, uitam sa-i vorbim. Cum putem avea o relatie cu Dumnezeu este foarte simplu, rugandune, plecand capul si geninchii la pamant. El ne va invrednicii cu detoate. Bate si ti se va deschide, cere si ti se va da. Cati dintre noi ii cerem lucrurile astea lui Dumnezeu? Bunicul meu avea o vorba Cine se leapada pe sine, sa-si ia crucea si sa vina dupa mine. Si pentru ca mie-mi plac pildele am sa va mai spun una. A fost un om care tot spunea, vai ce nedreptate exista in lumea asta. Tot rostind vorbelea astea in timpul rugaciunii a venit un inger la el si ia spus sa mearga sa se bage intr-o scorbura langa o fantana si sa stea ascuns acolo fara sa-si dea seama cineva ca el se afla acolo. Zis si facut. Sa trezit omul de dimineata si s-a dus si sa ascuns in grota de langa fantana. A stat el cat a stat, pana la un moment dat apare un bogat sa bea apa. Band apa bogatul si-a uitat punga cu bani acolo si a plecat mai departe. Apoi a aparut un tanar care venit si el de la munca i se facu sete si se opri sa bea apa. Vazand punga cu bani a luat-o si si-a vazut mai departe de drum. In acest timp apare un mosneag lasa desagii din spate jos si scoase apa pentru a bea. Bogatul realizand ca si-a uitat punga cu bani se intoarse la fantana si incepu sa-l certe pe mosneag crezand ca el ia luat banii. Mosneagu saracu tot zicea ca nu a luat nici un ban dar bogatu nu-l crezu omorandul pe mosneag cu bataia. Dupa ce-l batu pe mosneag pana la omorat, bogatu a inceput sa caute in desagii mosneagului punga sa cu bani. Cand a vazut ca nu o gaseste sa speriat asa de tare ca a omorat un om nevinovat incat a luat-o la fuga si nu sa mai oprit. Omul ascuns in grota vazand toate astea incepe si spuse iar, vaiiii cata nedreptate exista in lumea asta. Apoi veni ingerul la el si ii spuse: tanarul care lua bani ii ceruse bogatului bani sa poata sa-si inmormanteze sotia iar bogatul nu a vrut sa-i dea decat in schimbul pamantului pe care tanarul il avea, iar pretul pamantului costa de doua ori mai mult decat ii oferise bogatul, iar tanarul neavand ce face a luat banii cerand de la Dumnezeu restul. statu omul si se gandii, iar apoi intreba. Pai bine si saracul mosneag de ce a trebuit sa aibe un asemenea sfarsit. Pentru ca intr-o zi a trecut cu caruta pe langa un om care se ineca si nu ia intins nici o mana de ajutor. Cu ce masura dai cu aia iei. Doar Dumnezeu este adevaratul judecator. |
||
persidadamian Postat pe 1 Martie 2009 17:57 |
||
Calla, ai dreptate ca noi nu putem face, din firea noastra pacatoasa, fapte bune, dar Dumnezeu a pregatit aceste "fapte bune" pentru cei credinciosi "ca sa umble in ele". Dar si Irina are dreptate cand spune ca trebuie sa renuntam la pacate... |
||
sora_ilsi Postat pe 1 Martie 2009 20:54 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
cine ma poate ajuta cu un raspuns | 22 | De la: tutankhamon 20 Iunie 2009 11:57 |
Vreau sa cunosc parerea voastra despre ceace se intaampla in Italia | 111 | De la: pica33 19 Februarie 2010 20:27 |
Femeie Pesti - Barbat Gemeni | 6 | De la: pik_nik 8 Iulie 2009 20:35 |
|
||
feng shui | 3 | De la: gianiblue 30 Mai 2009 18:31 |
LUMEA MISTERELOR/Subiecte insolite indiferent de natura lor. | 283 | De la: Alexxandra 25 Februarie 2010 14:00 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară