RELATIA CU DUMNEZEU

Foarte frumoase pildele, Persida. Ma bucur ca bunicul tau avea vorba aceea"Cine se leapada de sine...", caci acestea sunt chiar cuvintele lui Iisus Hristos pentru cei care vor sa-L urmeze.
sora_ilsi
Postat pe 1 Martie 2009 20:58
De la: sora_ilsi, la data 2009-03-01 20:58:53Foarte frumoase pildele, Persida. Ma bucur ca bunicul tau avea vorba aceea"Cine se leapada de sine...", caci acestea sunt chiar cuvintele lui Iisus Hristos pentru cei care vor sa-L urmeze.

DA stiu
toate pildele le stiu de la el e preot.
Cand eram mica adormeam auzindu-le. Stiu foarte multe poate ca am sa va mai spun unele dintre ele pe parcurs.
persidadamian
Postat pe 1 Martie 2009 21:06
citesc aici si asa ma distrez...zimbesc intruna..nu apuc sa rid, ca nu e chiar asa roza viata mea sa-mi perimt risul. vazind cit de tare va sustineti parerile ma gindesc, cum ar fi daca ar veni cineva cu ceva concret sa va arate clar cum stau lucrurile....si totusi sunt convinsa ca in fata realitatii tot ar fi guri care sa se razvrateasca si sa sustina "adevarul" in care cred ei.ciudata lumea in care traim.
omul e o anomalie...ratiunea e iadul pe pamint. legile facute de om sunt fantasmagorii transmise de la o generatie la alta.
la revedere!!!
karmenrosa
Postat pe 2 Martie 2009 15:36
Ilsi! Zici : sa ne lasam de pacate! Cum? Nu vreau sa repet, dar sunt nevoita: prin noi insine NU PUTEM FACE NIMIC BUN! A nu mai pacatui, inseamna ceva bun. Ori natura noastra pacatoasa nu ne lasa sa facem fapte vrednice, doar puterea Duhului Sfant realizeaza sfintirea in noi! Apropierea zilnica de Dumnezeu, ne va da putere sa biruim ispitele!Cautarea dupa neprihanire, da sfintire! Nu trebuie sa ne concentram pe fapte bune, ci trebuie sa simtim dependenta dumnezeiasa! Si aceasta apropiere ne va face sa uram pacatul si sa biruim prin puterea primita!
Karmenrosa! Nu stiu ce ai vrut sa scrii, nu stiu de ce iti vine sa zambesti, cred ca o plimbare ti-ar prinde mai bine, decat sa stai pe forum!
calla
Postat pe 2 Martie 2009 15:36
karmenrosa,

hai ca m-ai facut sa rad...si crede-ma ,am la belele pe cap!

la revedere!....
iasomia
Postat pe 2 Martie 2009 15:38
karmenrosa..."omul e o anomalie...ratiunea e iadul pe pamint. legile facute de om sunt fantasmagorii transmise de la o generatie la alta".
Omul nu este o anomalie ,depinde ... cum te consideri !
Creatorul �i creatura nu fac nici unu, nici doi. �ntre Creator �i creatur� nu este nici confuzie, nici desp�r�ire: Dumnezeu nu e separat de lume, de�i este distinct de ea.
Dumnezeu vrea s� primim adev�rul nu de fric� sau din interes, ci din iubire, leg�ndu-ne de el cu �ntreaga fiin��: ra�iune �i credin��. Ne vrea fiii S�i.
Credin�a este o realitate complex� �i bogat�. �n ea putem face distinc�ie �ntre ceea ce Dumnezeu revel� �i d�, �i �ntre ceea ce omul accept� �i tr�ie�te. Darul lui Dumnezeu nu ne p�trunde f�r� deschiderea noastr�. �l putem primi sau �l putem neglija,refuza . Ne putem deschide ochii spre lumin� sau �i putem �nchide.
In actul credin�ei motivele credibilit��ii ,existen�ei lui Dumnezeu, au un rol important. Aceast� credin�a ajut� ra�iunea s� nu gre�easc�. A�a dup� cum ra�iunea se bazeaz� pe experien�a sensibil� �i intervine s� corecteze gre�elile sim�urilor, tot a�a credin�a presupune ra�iunea, dar intervine ca s�-i corecteze gre�eala.
Iar ,in ceea ce priveste legile oamenilor nu inteleg la ce te referi ,pentru ca aici se discuta de legile lui Dumnezeu.

ica2
Postat pe 2 Martie 2009 16:52
icuto,

"Omul nu este o anomalie ,depinde ... cum te consideri !"

pana si tu dadusi cu bata in balta,ce sa-i faci..om fara greseala nu exista...
iasomia
Postat pe 2 Martie 2009 17:16
Iaso, imi pare rau, dar tu esti cea care dai cu bata in balta pe aici mai tot timpul: te iei de toti cei care nu-ti aproba "ideile", ai vrea sa inchizi un subiect cu care nu ai nimic in comun...stim cu totii, dear, ca om fara greseala nu exista si, unii care au trecut neobservati de tine, au mai si recunoscut-o, cu riscul de a fi luati in deradere de cei care erau pe faza...
sora_ilsi
Postat pe 2 Martie 2009 18:01
Daca admitem ca Dumnezeu este Binele, iar Diavolul este Raul, este foarte clar care sunt cele doua motoare ale actiunilor noastre, cei doi sfetnici care ne stau alaturi atunci cand intreprindem ceva. Si daca suntem de acord ca, in toate cazurile, omului ii este imposibil sa afle intregul tablou al actiunilor sale, sa isi imagineze intregul mecanism in care el si faptele sale sunt doar o rotita (ca in frumoasa pilda cu banii uitati langa izvor), atunci ne este clar de ce trebuie sa ne rugam pentru ajutor divin, pentru ca lucrurile sa iasa, sa se termine asa cum vrea El, nu cum vrem noi. Caci este, de buna seama, posibil ca lucrurile sa iasa cum vrem noi, insa sa facem prin ele lucrarea cui-nu-trebuie. Eu, cel putin, atunci cand ma rog, nu o fac pentru ca lucrurile sa iasa cum vreau eu, ci cum vrea EL.

Caci pacatul fundamental al omului asa-zis modern, progresist, ateu si indoctrinat cu o stiinta si o tehnologie pe care nu le intelege este de a se crede el insusi dumnezeu, de a se crede buricul universului, de a pune confortul si propriile placeri fizice in miezul oricarei activitati umane si, in plus, de a avea trufia de a crede ca fiecare atom din univers exista doar in scopul de a-i produce lui placere.
Iata, ca tot am adus vorba, un exemplu de acest gen:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7918296.stm
Ecoul
Postat pe 2 Martie 2009 18:07
ilsi

pas..
iasomia
Postat pe 2 Martie 2009 21:10
parol
wife_de_zmeu
Postat pe 2 Martie 2009 21:11
Ecoule,

pas si tie tataie,ma plictisesti...

iasomia
Postat pe 2 Martie 2009 21:19
Omul-creat dupa chipul lui Dumnezeu: coroana creatiunii. Pentru fiinta creata care a ales pacatul, Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a ales sa moara.Chiar si Lui, Celui Neprihanit, vanatorii de greseli I-au zis:"Ai drac."
Ica, intr-adevar, Dumnezeu nu vrea sa-L ascultam de frica, ci din iubire. Dar nu din acea iubire sentimentala, ci principiala, care e mai valoroasa, dar si mai greu de dobandit. Un om cu principii e tot atat de rar ca floarea de colt...
sora_ilsi
Postat pe 2 Martie 2009 21:21
wife_de_zmeu
Postat pe 2 Martie 2009 21:21
iasomico...nu-i mai pasui iubita.Io zic mai bine da-le flit

.Si hai sa nu vorbim de moralitate.Fiecare om percepe raul si binele...dupa cat intelege.
Nu inteleg de fapt care e scopul acestui topic???Credinta nu se comenteaza,nu trebuie sa ne falim cu ea...trebuie doar sa o simtim.
In viata asta....vorbrlr nu spun mare lucru...faptele vorbesc!!!

Si cel fara de pacat,sa arunce cu pietre!!!
walkiria
Postat pe 2 Martie 2009 21:28
woman,walki

asta am si sustinut tot topicu'..este o minune prea intima,prea delicata,prea "a noastra"...

punct.
iasomia
Postat pe 2 Martie 2009 21:33
Nu stiu de ce unele care intra pe aici, din cand in cand, si nu prea stiu despre ce este vorba, o iau mereu ca pe ceva personal. Cei care vor sa placa lui Dumnezeu(ca asa cere Biblia) nu pot sa-si placa doar lor insile sau celor din jur, ca sa fie acceptati de acestia. Uneori chiar si Iisus Hristos S-a facut urat celor din jur pentru ca facea voia Tatalui Sau si nu pe a celor egoisti din jurul Lui, dar noi, niste bieti muritori, supusi greselii?
Ica, eu cred ca tu, care esti initiatoarea topicului, trebuia sa explici de la inceput faptul ca aici nu este vorba despre noi, cei care scriem, destepti sau mai putin, ca sa ne expunem mandria sau presupusa noastra credinta, sau cat de abili suntem s-o ascundem sau sa n-o avem deloc, ci e vorba de Iisus si credinta Lui, pe care trebuie s-o dobandim, si cum ne raportam noi la ea, in relatia cu Dumnezeu.
Sau n-am inteles eu bine? Tu, cum ti-ai dorit sa decurga aceasta discutie...care s-avem pardon, dar nu are nimic in comun cu toate celelalte de pe forum, acelea fiind discutii care slujesc doar eului, egoismului, mandriei si inaltarii de sine? Stiu ca acest adevar o sa doara, dar asa este el intotdeauna, dureros. Insa trebuie spus, deoarece cu raspunsuri din acestea mono sau bisilabice inchidem discutia. Ori cred ca asta numai Diavolul si-o poate dori din toata inima lui, nu-i asa?
sora_ilsi
Postat pe 2 Martie 2009 22:51
IASO,WAL,WFE manifestatzi ura ,contra celor ce stie sa iubeasca . Stiu ca nu e usor pentru voi.Nu lasatzi sa va macine ,trecutul sumbru,Eu cunosc pe Cineva care ar fi bucuros sa ia toate aceste poveri asupra Sa si sa va ofere in schimb lumina bucuriei,Nu va costa nimic,totul a fost platit cu sange nevinovat.Cat priveste ,, cel fara de pacat,sa arunce cu pietre� , va vorbeste unul , care merita toate pietrele si cu mare bucurie va spun ca antre mine si cel care arunca cu pietre sa interpus EL . Da , EL sufera toate loviturile care ar trebui sa loveasca-n mine , numai sa ma bucur de ocrotirea Lui .
c_romyka
Postat pe 3 Martie 2009 00:27
romika...cand a aparut postul tau am crezut ca a venit apocalipsa...

lasa-ma, fratioare cu textele astea despre cata ura manifest eu...tu nu stii absolut nimic despre mine, nu stii ce simt, nu stii ce am eu in suflet...ce gandesc...in concluzie, plutesti intr-o nestiinta totala in ceea ce ma priveste...si nu te mai erija in atotstiutor, te asigur ca nu stii cat de greu sau de usor imi este mie. ma indoiesc ca realizezi pe ce lume esti tu...

"contra celor ce stie sa iubeasca" ??? !!!

cred ca patruns de zelul misionar, ai uitat sa faci acordul predicat-subiect

si nu mai purta de grija nemuririi mele...spre deosebire de altii, eu nu dau din gura despre cat sunt de pioasa si crestina...ma multumesc sa fiu o mama si o sotie buna...nu inoportunez pe nimeni cu ideiile mele despre crestism...
tare va mai place sa va erijati pe-aici in crestini onesti...eu te rog sa iti vezi de nemurirea familiei tale, lasa-ma pe mine, ca are cine-mi purta de grija

incep sa il regret pe zambil...
wife_de_zmeu
Postat pe 3 Martie 2009 00:38
Ce discutii aprinse,cu pareri diferite,ce mult va preocupa sa lamuriti ce e foarte important in viata unui crestin.Dar cum se face ca in jurul nostru mii de copii cresc la casa de copii,ajug in strada si altii mai in virsta sau bolnavi nu au ce le trebue,cata suferinta in jurul nostru.La bar,la discoteca,la diferite localuri se -n timpla lucruri mult mai grave,cite vieti se irosesc in aburul alcoolului,sau in inchisori unde e supra aglomerat.Cum poti cumpara o locuinta sa ai une trai?Ce fac tinerii care nu au o facultata terminata ce vor lucra ce vor minca? E treaba lor ca-s prosti nu au catre, diplome,cine se preocupa de situatii reale grele.Asta e soarta lor sa se chinuie .Noi suntem crestini credum in viata vesnica,avem la indemana rugacini si discutii fara sfarsit despre puterea credintei noastre.Si raul se-ntinde tot mai mult.Eu nu vreau sa stiu de ce,dar asta e in julul nostru si noi tot cresini ne numim.
RIEN
Postat pe 3 Martie 2009 02:47
De la: c_romyka, la data 2009-03-03 00:27:14IASO,WAL,WFE manifestatzi ura ,contra celor ce stie sa iubeasca . Stiu ca nu e usor pentru voi.Nu lasatzi sa va macine ,trecutul sumbru,Eu cunosc pe Cineva care ar fi bucuros sa ia toate aceste poveri asupra Sa si sa va ofere in schimb lumina bucuriei,Nu va costa nimic,totul a fost platit cu sange nevinovat.Cat priveste ,, cel fara de pacat,sa arunce cu pietre� , va vorbeste unul , care merita toate pietrele si cu mare bucurie va spun ca antre mine si cel care arunca cu pietre sa interpus EL . Da , EL sufera toate loviturile care ar trebui sa loveasca-n mine , numai sa ma bucur de ocrotirea Lui .

Nu e nici o ura romika...nu stiu de ce vezi asta???Si fiecare om iubeste asa cum stie!!Unii isi urla in gura mare iubirea...alti iubesc in tacere!!Dumnezeu exista in fiecare dintre noi!!Dar crede-ma...de la credinta adevarata pana la fanatism...e doar un pas!!!In viata totul e echilibrat!!Eu cred,simt si iubesc,dar asta nu inseamna ca trebuie sa urlu in gura mare!!!Asta e de fapt problema.Lectii de moralitate nu poate sa tina nimeni,atata timp cat suntem simpli muritori pe acest pamant!!!

Am intalnit prea multe cazuri in care din gura il venerau pe Iisus iar ca si etica...lasau mult de dorit!!!Sa cautam sa fim exemplu...si nu sa dam exemple!!!

O zi minunata sa ai!!
walkiria
Postat pe 3 Martie 2009 08:34
la cit de marunti suntem v-ati gindit? ce va face sa credeti ca e atit de importanta opinia voastra? de ce va certati? cred ca nu v-ati masurat de muuuult cu universul.
karmenrosa
Postat pe 3 Martie 2009 11:02
bai frate...

doar ce lipsii o tara si dadura navala hoardele confuze ale credinciosilor...

karmenica... zici ca nu ne masuraram cu universu' in ultima vreme?... eu tocmai venii de la o greco-romana cu infinitu', fata... i-am aplicat un dublu-nelson la bustu' gol de l-am lasat cu capu-ntre picioare...cred ca si-acu' isi adulmeca adidasii...
zambil
Postat pe 3 Martie 2009 12:25
vorba lu' lapusneanu, nenica... multi, da' prosti...
zambil
Postat pe 3 Martie 2009 12:27
Ilsi draga ...
"Ica, eu cred ca tu, care esti initiatoarea topicului, trebuia sa explici de la inceput faptul ca aici nu este vorba despre noi, cei care scriem, destepti sau mai putin, ca sa ne expunem mandria sau presupusa noastra credinta, sau cat de abili suntem s-o ascundem sau sa n-o avem deloc, ci e vorba de Iisus si credinta Lui, pe care trebuie s-o dobandim, si cum ne raportam noi la ea, in relatia cu Dumnezeu."
Fireste, se intelege ca nu vorbim despre noi ,ci despre EL !
In cadrul acestui subiect,trebuie sa fie inaltat si laudat Dumnezeu ,iar discutiile noastre sa fie constructive ,incurajatoare ,pline de blandete ,dragoste si pace .
Regret ca unii au inteles eronat menirea acestui topic ,sunt si opinii contra ...,limbajul ,exprimarea ,felul cum se dezbat discutiile intr-o admosfera tendentioasa ,care starneste indignarea ,dar ...sa fim " blanzi ca porumbeii si intelepti ca serpii".
Dragostea de aproapele ,indelunga rabdarea,intelegerea si rugaciunea pentru semenii nostrii ,trebuie sa o manifestam mereu.
Personal, iti multumesc mult pentru postarile tale ,te stimez si ramai pe acest topic ,pentru ca El doreste o colaborare din partea tuturor .

ica2
Postat pe 3 Martie 2009 15:37
WalKhiria..."Lectii de moralitate nu poate sa tina nimeni,atata timp cat suntem simpli muritori pe acest pamant!!!"
Cata dreptate ai ,toti suntem muritori ...acum depinde cum incheiem viata pe acest pamant ,in pace cu totii oamenii si impacati cu EL ,sau ...departe de Dumnezeu .
Lectiile de moralitate le intalnim in pildele lui Iisus .Sunt demne de luat in seama !
ica2
Postat pe 3 Martie 2009 16:03
IA �-O MIE ca tine de s-ar plictisi, nu cred ca mi-ar p�sa.
Spui tu:

Pai eu ce sustinui soro? Nu tot asa? Adeca, se ezista oameni care pun

Dar de unde ai traser� matale concluzia entestinala ca "We love to entertain you", nu �tiu, de-mi zici mie c� te plectesesc. Pai, coan� mare, nu-�i place, nu manca, soro, ce puii mei. Sfatul meu este s� mai �nchizi calculatorul c�teva ore pe zi �i s�-�i vezi de via�a real�, c�ci, �n caz ca ai vreuna, de acolo �i se trag problemele, nu de la am�r�tul �sta de topic. �i nu cred c� defularea lor pe-acili�a �i frecatul mentei pe net i�i va cauza de bine. Mai orienteaza-te, soro, �i spre tine �ns��i, nu doar spre al�ii. Nu te sim�i descurajat� de dimensiunile exterioare mari, c�ci pariez c� ai pere�ii gro�i �i interiorul este mic, u�or de explorat, deci. Dar, m�car dac� ajungi singur� la concluzia asta, po�i da o fug� p�n� la Vulcan sau Faur, c� au aia ma�ini de alezat bune si i�i po�i recalibra mecanic interiorul. C� altfel, dac� lucruri de bun sim� nu incap in tine, cum ar fi c� pe un forum se discut� despre ni�te teme, nu despre forumi�ti, ce preten�ii s� ai s� incap� chestii mai grele, despre bine si despre rau, de-un parexamplu. Dar eu te iert, c�ci cred ca te-a prins a b�tr�n� cum f�ceai karaoke dup� cele sfinte si incercai s� transformi apa in t�ria pe care i-o serveai �i �i-a aplicat o corec�ie de-�i joac� �i acuma neuronul ping-pong dintr-o ureche intr-alta. Sincer, sper sa nu cite�ti acest mesaj pentru c� intre timp i�i vei fi g�sit o preocupare �i nu-�i mai ba�i joc de timp pe net pierz�ndu-l in discu�ii savante gen "m� plictise�ti", "uauu!", "zi-le, maricico!" sau pur si simplu ":)".
�dio, tu!
Ecoul
Postat pe 3 Martie 2009 16:28
tataie...ti-a luat cam multe ore pana "ai creat" textu' asta...

da' asta-i defectu' matale..nu esti spontan.."nu le ai!" ..cu alte cuvinte...

ia uite cata rautate iti iese din manutele alea....ehe,he,he...unde era bunul crestin...

vaz ca te gandesti cam mult la "interioarele" mele,ai grija sa nu te apuce vreun amoc...

iasomia
Postat pe 3 Martie 2009 16:43
nici macar cu asta nu ai fost original,l-a dat altcineva inaintea matale.

"IA �-O "

trage aer in piept...viata este prea frumoasa,Doamne fereste! ti se pune vreun junghi de la dracii aia...

"�dio, tu! "

ce A smecher ai...
iasomia
Postat pe 3 Martie 2009 17:03
Dupa umila mea cunoastere si citind randurile tale Wife ,lasa-ma sa fac o analiza :

�romika...cand a aparut postul tau am crezut ca a venit apocalipsa...� fi pregatita Wife ca te i-a prin surprindere ....

� nu te mai erija in atotstiutor,... . ma indoiesc ca realizezi pe ce lume esti tu...� romyka ....ai incurcat-o !

Uite asa... , ai vazut cine este autotstiitoare si vaneaza greselile ?
�cred ca patruns de zelul misionar, ai uitat sa faci acordul predicat-subiect�

�.ma multumesc sa fiu o mama si o sotie buna�...,dar esti ?Mama poate ,insa sotieeeee.....
�tare va mai place sa va erijati pe-aici in crestini onesti...� fata draga sunt din Timisoara ...

�incep sa il regret pe zambil�... si pe multi altii ... soro draga ...

emanuelt25
Postat pe 3 Martie 2009 17:14

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
concurs 1 De la: reverie 9 Februarie 2009 20:44
masa pentru acvariu 15 De la: ancasobo 25 Ianuarie 2010 19:55
Joburi 1 De la: garbo001611 8 Mai 2009 14:37
cautam mini-fotomodele 2-16 ani constanta 1 De la: garbo160501 4 Iulie 2010 08:29
varfuri despicate + coafuri la moda 1 De la: garbo_7980 16 Octombrie 2012 10:01
Setari Cookie-uri