RELATIA CU DUMNEZEU

De la: tutankhamon, la data 2009-12-20 12:36:15din pacate pentru cei indoctrinati de biserica.......mai este si un sambure de adevar in ceea ce a spus ready ....cu acele satbatori pagane......

mie una nu-mi este clar un singur lucru.....si nu il pot intelege.....una dintre cele zece porunci este sa nu-ti faci chip cioplit...adica, mai pe romaneste, sa nu ai o reprezentare a lui Dumnezeu....pai fratilor...icoanele ce sunt???

In religia egipteana, pentru initiati, exista o dualitate divina Issis si Osiris, dar pentru masel populare au fost inventati o multime de zei si asezati la fiecare colt de strada, pentru a determina oameni la scultate, sa nu cumva sa faci ceva ca te vede zeul, ideia a fost preluata cu suces de greci, numai ca ei au exclud principala dualiatate.
la crestini, ideia a fost perpetuata prin icoane, prin diferiti sfinti, mucenici si alti sau diferiti patroni, de orase de diferite comunitati, precum armata sf Gheorghe, ziua aviatiei Sf Ilie, si tot asa. Asa s-a ajuns si la icoane, le ai in case, in scoli, in unitatile militare, aici e o problema, oare cum merge razboiul cu crestinismul, nu ar merge mai bine cu Marte.
E un fel de omniprezenta a divinitatii sub diferite aspecte in viata oamenilor, pentru ca biserica sa fie sigura ca oamenii nu uita.
cremene
Postat pe 20 Decembrie 2009 12:52
De la: tutankhamon, la data 2009-12-20 12:36:15din pacate pentru cei indoctrinati de biserica.......mai este si un sambure de adevar in ceea ce a spus ready ....cu acele satbatori pagane......

mie una nu-mi este clar un singur lucru.....si nu il pot intelege.....una dintre cele zece porunci este sa nu-ti faci chip cioplit...adica, mai pe romaneste, sa nu ai o reprezentare a lui Dumnezeu....pai fratilor...icoanele ce sunt???

tut,good point!
sora_ilsi
Postat pe 20 Decembrie 2009 13:26
De la: sora_ilsi, la data 2009-12-20 13:26:06

tut,good point!
Icoanele sunt facute dupa chipul lui Hristos....La chip cioplit se refera la zei.....Dar icoanele nu sunt chipuri cioplite,,,din contra sunt facute pt infrumusetarea bisericiii....Ca nu imi place ca la adventisti,,,te duci intr-o casa,intr-o incapere de nu vezi o cruce...Pai Domnul Iisus s-a lasat rastignit pt noi,pt pacatele noastre ca noi sa avem un indrumator....Si sa nu il putem uita niciodata....Si a face o icoana dupa chipul lui Hristos nu mi se pare chip cioplit.....
garbo027119
Postat pe 20 Decembrie 2009 14:56
A vedea o icoana sfanta,,,ca chipul si crucea lui HRistos sa iti ramana intiparita in minte si sa Il porti mereu in gand....Mie o icoana cu Hristos mi se pare lucru mare...
garbo027119
Postat pe 20 Decembrie 2009 14:58

"S� nu-�i faci chip cioplit, nici vreo �nf��i�are a lucrurilor care sunt sus �n ceruri, sau jos pe p�m�nt, sau �n apele mai de jos dec�t p�m�ntul."

a nu-ti face chip cioplit, nu cred ca se refera la icoane, desene, idoli. cred ca altceva vrea sa spuna cea carte a intelepciunii. oare, nu e vorba de clonare?

si_totusi
Postat pe 20 Decembrie 2009 15:05
Ca sa poti avea o gandire stabila,trebuie sa ai vointa sa te rogi....Si sa insisti in ea,,,ca apoi sa iti devina obisnuinta...Ca apoi o sa vezi nu o sa mai poti face altceva....De asta este bine sa insistam in porunci lui Dumnezeu pana ne devin obisnuinta...Si apoi totul va intra in instinct,,,si va veni de la sine....Nu vei mai face lucruri gresite,din moment ce te obisnuiesti cu poruncile....Pt ca de asta se numesc porunci pt ca nu sunt usoare...Si pt a ne intra in instinct,trebuie sa insistam in ele,,,sa avem vointa...Pt ca din pacate pt toate lucrurile pozitive,omul nu simte nici o tragere de inima pt ca Dumnezeu este cinstit si nu foloseste tot felul de trucuri asa cum foloseste satana pt ca atrage oamenii in tot felul de ispite inselatoare....Dar stiti o vorba,pofta vine manacand...Ca insistand in porunci si devenind obisnuinta,,,o sa te simti mult mai liber si mai fericit si o sa prinzi dragoste pt Dumnezeu
garbo027119
Postat pe 20 Decembrie 2009 15:07
totusico....ce scrie si ce interpretare da fiecare...cred ca uneori difera
eladaela
Postat pe 20 Decembrie 2009 15:08
De asta din pacate pt toate lucrurile care vin de la Dumnezeu omul nu simte nici o tragere de inima.....Omul are tragere de inima doar pt pacate,,pt ca ele aparent sunt foarte ispititoare la inceput,,apoi iti dai seama ca totul a fost doar o iluzie....Pe cand Dumnezeu este cistit,,Dumnezeu nu inseala....El doreste ca omul sa vina la El din proprie vointa,pt ca el iubeste omul dar uraste pacatul....De asta daca insistam in toate lucrurile care vin de la Dumnezeu,pana iti devin obisnuinta o sa devii un om fericit....Si din moment ce iti vor intra in instinct si te vei obisnui cu poruncile,,,nu vei mai putea face pacate,,,vei fii mai receptiv la ele si te vei putea abtine mai usor....Si asa abtinuandu-te de la un pacat,,,te abtii de la o suferinta in plus,,care duce la distrugerea caracterului tau si inrairea inimii tale...
garbo027119
Postat pe 20 Decembrie 2009 15:12
eu,daca ma gandesc la "chipul cioplit" i-as da o alta semnificatie..
noi,muritorii de rand,nu avem voie sa ne atasam de lucrurile trecatoare...de exemplu:unii au ca idol MANDRIA,altii SEXUL..dar hai sa va enumar mai bine care cred eu ca sunt idolii..
egoismul,mancarea,sexualitatea, banii,puterea...apoi ar fi legaturile cu cei din jur..
legarea de sot,sotie,copii
fiecare ins are cate un idol,sub una din aceste forme..
chiar si munca (peste masura) poate fi considerata un idol...
LILO
Postat pe 20 Decembrie 2009 15:14
si sa nu uitam..

http://www.youtube.com/watch?v=8rxPEaGWrmY

LILO
Postat pe 20 Decembrie 2009 15:19
florinucooo...tu esti tampita din nastere sau te-ai facut pe parcurs???...cretinoido.....cele zece porunci nu sunt in biblie??? si biblia nu este a noatra, a crestinilor??? tu din ce religie faci parte, idioato??..io stiu ca in religia din care fac si eu parte e doar un singur zeu...dumnezeu.....tu stii de mai multi???
tutankhamon
Postat pe 20 Decembrie 2009 15:22
eu cred ca cea biblie e de fapt,o carte de intelepciune . ceva ce a ramas si s-a transmis in memoria colectiva. poate a existat cel potop - posibil ca omenirea sa se mai fi autodistrus de cateva ori - si, au ramas cele povetze . ca au imbracat o forma de basm,ca au fost scrise sub forma unor invataturi ce imbraca forma religioasa , e alta poveste. depinde cum interpretam
si_totusi
Postat pe 20 Decembrie 2009 15:25
ambele,soro,te omori degeaba,ca tot pe a ei o tine
scrichy
Postat pe 20 Decembrie 2009 15:25
cremene...io cred ca nu ai prins ideea...mai citeste mama o data ce am scris.....nu am intrebat de cand e faza cu icoanele si picturile......ci de ce??? atata timp cat una dintre porunci iti spune clar sa nu-ti faci chip cioplit, deci sa nu ai chipul dumneZEUlui tau in casa sau oriunde??? de unde vine faza cu chipul cioplit, atata timp cat poruncile dumnezeului nostru au fost cat se poate de clare???cine a hotarat sa picteze icoane??? nu cumva noi, oamenii??? si nu cumva prin asta nesocotim una dintre poruncile Lui???
tutankhamon
Postat pe 20 Decembrie 2009 15:26

"mie una nu-mi este clar un singur lucru.....si nu il pot intelege.....una dintre cele zece porunci este sa nu-ti faci chip cioplit...adica, mai pe romaneste, sa nu ai o reprezentare a lui Dumnezeu....pai fratilor...icoanele ce sunt???"

Porunca spune

"S� nu-�i faci chip cioplit, nici vreo �nf��i�are a lucrurilor care sunt sus �n ceruri, sau jos pe p�m�nt, sau �n apele mai de jos dec�t p�m�ntul.
S� nu te �nchini �naintea lor, �i s� nu le sluje�ti; c�ci Eu, Domnul, Dumnezeul t�u, sunt un Dumnezeu gelos..."

Icoanele reprezinta o imagine a unor Sfanti si poate cand privim la ele ,este bine sa ne aducem aminte de cele spirituale desi parerile sunt impartite ...,dar cu inchinarea si sarutatul lor ,ce pot spune ...e usor sa intelegi ca inchinarea nu se face la un obiect facut de maini omenesti si inchinarea adevarata are loc in "Duh si adevar ".
ica2
Postat pe 20 Decembrie 2009 15:26
ica...corect.....si daca duhul sfant si dumnezeu e in tot si in toate...si ne insoteste peste tot....este absolut necesar sa-i pictam chipul peste tot????nu ne putem inchina de exemplu la soare, sau langa un pom, ne asezam in genunchi si ne rugam.....trebuie musai sa o facem intr-o biserica incarcata de picturi????

p.s. io personal ma rog oriunde sunt, nu neaparat in biserica, pentru ca sunt convinsa ca Cel de Sus ma aude si ma vede...
tutankhamon
Postat pe 20 Decembrie 2009 15:30
De la: tutankhamon, la data 2009-12-20 15:26:16cremene...io cred ca nu ai prins ideea...mai citeste mama o data ce am scris.....nu am intrebat de cand e faza cu icoanele si picturile......ci de ce??? atata timp cat una dintre porunci iti spune clar sa nu-ti faci chip cioplit, deci sa nu ai chipul dumneZEUlui tau in casa sau oriunde??? de unde vine faza cu chipul cioplit, atata timp cat poruncile dumnezeului nostru au fost cat se poate de clare???cine a hotarat sa picteze icoane??? nu cumva noi, oamenii??? si nu cumva prin asta nesocotim una dintre poruncile Lui???

ma bucur !
"p.s. io personal ma rog oriunde sunt, nu neaparat in biserica, pentru ca sunt convinsa ca Cel de Sus ma aude si ma vede... "

ica2
Postat pe 20 Decembrie 2009 15:31
florinucooo....si iara iti dau una de idioata ce esti.....tu te inchini la chestii facute de oameni, sau te inchini la forma spirituala a ceea ce e Mantuitorul??? te inchini la forma fizica dusa pe cruce sau la spiritul nemuritor si plin de slava???sau tu, in dobitocenia ta nu faci diferenta intre corpul de om si spiritul dumnezeiesc intrupat???
tutankhamon
Postat pe 20 Decembrie 2009 15:32
ica......eu sunt ferm convinsa ca Dumnezeu este in absolut tot ce ne inconjoara...in copacul din fata geamului meu, in bucuriile marunte, in lacrima ce curge pe obraz......nu am nevoie sa ma duc la o biserica cu babe cretine si imbecila care imi baga pe gat nu stiu ce bazaconii...ca "asa e maica"....una dintre ele ar fi sa nu intri in biserica atunci cand esti pe ciclu....ca cica e pacat...pixu meu....pai daca era pacat, mai dadea Dumnezeu menstruatie la femei??? ciclul e dat pentru ca femeile sa poata avea prunci.....si asa e lasat de la Dumnezeu....off
tutankhamon
Postat pe 20 Decembrie 2009 15:39
multe nu le intelegem tuth....
si probabil nu le vom intelege niciodata noi,muritorii de rand
eladaela
Postat pe 20 Decembrie 2009 15:41
De la: tutankhamon, la data 2009-12-20 15:26:16cremene...io cred ca nu ai prins ideea...mai citeste mama o data ce am scris.....nu am intrebat de cand e faza cu icoanele si picturile......ci de ce??? atata timp cat una dintre porunci iti spune clar sa nu-ti faci chip cioplit, deci sa nu ai chipul dumneZEUlui tau in casa sau oriunde??? de unde vine faza cu chipul cioplit, atata timp cat poruncile dumnezeului nostru au fost cat se poate de clare???cine a hotarat sa picteze icoane??? nu cumva noi, oamenii??? si nu cumva prin asta nesocotim una dintre poruncile Lui???

Cultul icoanei deriva din forme primitive de idolatrie, chiar daca icoanele nu sunt considerate idoli, totusi in unele forme populare, in special in mediile bigote, se vede si o adorare in sine a icoanei, considerata ca facatoare de minuni. in crestinism, cultul icoanei a ajun la exarcerbare de la icoanele care plang si pana la cele infatisandul pe D-zeu insusi. in evul mediu, cam prin sec. VIII, a fost un curent impotriva iconografiei, numit iconoclasm, referinduse la absenta icoanei la primii crestini, dar a fost considerat de biserica o erezie, spunad ca porunca yahvista, sa nu-ti faci chip cioplit se referea doar la iudaism si ca nu se adora icoana ci pe cel din icoana.
Tot in sec VIII Leon Isauriotul a dat un edict contra cultului imaginilor, a fost respins de credinciosi. Apoi sf Ioan Damaschin in 731 prin decretul conciliar roman, si prin deciziile conciliului ecumenic de la sinodul de la Niceea din 787, a dat legimitate cultului imaginilor.

cremene
Postat pe 20 Decembrie 2009 15:49
cremeneeee...vad ca esti batman batman!!...EU TE INTREB DE CE SE FAC ICOANE DACA IN BIBLIE SCRIE DESTUL DE CLAR SA NU FACI ASA CEVA!!! sau nu mai intelegi limba romana......am intrebat DE CE... si nu CINE....
tutankhamon
Postat pe 20 Decembrie 2009 15:51
De la: tutankhamon, la data 2009-12-20 15:32:25florinucooo....si iara iti dau una de idioata ce esti.....tu te inchini la chestii facute de oameni, sau te inchini la forma spirituala a ceea ce e Mantuitorul??? te inchini la forma fizica dusa pe cruce sau la spiritul nemuritor si plin de slava???sau tu, in dobitocenia ta nu faci diferenta intre corpul de om si spiritul dumnezeiesc intrupat???
Eu ma inchin cu ochii inchisi,,,cu imaginea lui Dumnezeu in minte nu ma inchin cu ochii la icoane.....Dar eu respect icoanele si biserica
garbo027119
Postat pe 20 Decembrie 2009 15:54
tu nu respecti pe nimeni
daca ai face-o,nu ai strica si topicul asta cu aberatii
eladaela
Postat pe 20 Decembrie 2009 15:56
De la: LILO, la data 2009-12-20 15:14:07 eu,daca ma gandesc la "chipul cioplit" i-as da o alta semnificatie..
noi,muritorii de rand,nu avem voie sa ne atasam de lucrurile trecatoare...de exemplu:unii au ca idol MANDRIA,altii SEXUL..dar hai sa va enumar mai bine care cred eu ca sunt idolii..
egoismul,mancarea,sexualitatea, banii,puterea...apoi ar fi legaturile cu cei din jur..
legarea de sot,sotie,copii
fiecare ins are cate un idol,sub una din aceste forme..
chiar si munca (peste masura) poate fi considerata un idol...

De acord cu tine !
Idolii sunt multi,tot ce inseamna dependenta sau "legarea inimi "de ceva sau cineva ...masina ,computerul,alte proprietati, si cele enumerate de tine ,etc .De fapt, cand Dumnezeu nu mai ocupa locul numarul unu in viata noastra , ne dedicam cu toata fiinta la altceva ,decat la ceea ce cere si-I place Lui , toate acestea imbraca o forma de idolatrie.
ica2
Postat pe 20 Decembrie 2009 16:00
De la: tutankhamon, la data 2009-12-20 15:39:04ica......eu sunt ferm convinsa ca Dumnezeu este in absolut tot ce ne inconjoara...in copacul din fata geamului meu, in bucuriile marunte, in lacrima ce curge pe obraz......nu am nevoie sa ma duc la o biserica cu babe cretine si imbecila care imi baga pe gat nu stiu ce bazaconii...ca "asa e maica"....una dintre ele ar fi sa nu intri in biserica atunci cand esti pe ciclu....ca cica e pacat...pixu meu....pai daca era pacat, mai dadea Dumnezeu menstruatie la femei??? ciclul e dat pentru ca femeile sa poata avea prunci.....si asa e lasat de la Dumnezeu....off
Ca daca babele iti zic ceva,,,tu nu le poti spune sa faca un pas inainte.....Ca doar tu nu te duci pt babe....Eu nici nu le bag in seama,,,,ca le las sa vorbeasca singure si ma fac ca nu aud...daca ma prinde intr-o fata mai iracibila,,,le reped...dar la biserica sa te rogi este mai bine...pt ca rugaciune la mai multi oamneni,,,face prezenta lui Dumnezeu mai mare....Apoi poti gasi un preot bun sa te indrume,,in necazurile tale
garbo027119
florinucoooo....nu crezi ca e mai bine sa te duci sa te imusti dreaq???? acapam toti de suferinta.....si, in primul rand, tu....
tutankhamon
elodia
Postat pe 20 Decembrie 2009 16:02
De la: tutankhamon, la data 2009-12-20 16:00:57florinucoooo....nu crezi ca e mai bine sa te duci sa te imusti dreaq???? acapam toti de suferinta.....si, in primul rand, tu....
Eu cred ca doar dracul se apropie de tine,la cat dracuie...Ca degeaba crezi in Dumnezeu,ca doar pe dracul il ai in gura....Si stii ca daca dracui pe latii,,practic te dracui pe tine....Pt ca doar pe lanaga tine sta dracul....Asa ca degeaba crezi in Dumnezeu daca doar de dracul vorbesti....Ca credinta fara fapte este moarta.....o zi buna pa
garbo027119
Postat pe 20 Decembrie 2009 16:04
De la: garbo027119, la data 2009-12-20 16:04:56
De la: tutankhamon, la data 2009-12-20 16:00:57florinucoooo....nu crezi ca e mai bine sa te duci sa te imusti dreaq???? acapam toti de suferinta.....si, in primul rand, tu....
Eu cred ca doar dracul se apropie de tine,la cat dracui...Ca degeaba crezi in Dumnezeu,ca doar pe dracul il ai in gura....Si stii ca daca dracui pe atii,,practic te dracui pe tine....Pt ca doar pe langa tine sta dracul....Asa ca degeaba crezi in Dumnezeu daca doar de dracul vorbesti....Ca credinta fara fapte este moarta.....o zi buna pa
garbo027119
Postat pe 20 Decembrie 2009 16:05

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
credeti ca se vor indrepta barbatii? 61 De la: garbo396 21 Decembrie 2011 18:26
cautam mini-fotomodele 2-16 ani constanta 1 De la: garbo160501 4 Iulie 2010 08:29
nunta 1 De la: alududa 20 August 2009 14:45
n-am idee 19 De la: tutankhamon 3 Octombrie 2009 00:43
despre ,,www.papucei.ro 1 De la: samir_rapid 9 Februarie 2009 10:50
Setari Cookie-uri