RELATIA CU DUMNEZEU

MAMAIE mi-am recunoscut gre�ala "vezi b�rna din ochiul t�u si apoi gozul din cel al vecinului".Am o perioada mai grea prin care trec �i am sim�it nevoia "S� STRIG" ,suntem doar oameni si poate �i eu am reac�ionat aiurea .E important ceea ce crezi, sim�i �i g�nde�ti;oameni perfec�i nu exist� .S� ridice primul piatra, cel care se crede curat.At�t pot s� spun:EXISTA DUMNEZEU.
MARIAFELICIA75
Postat pe 10 Martie 2009 10:52
Inca o data multumesc Domnului ca v-am descoperit,si cind..azinoapte cind nu puteam dormi..am luat aceasta ca pe un mesaj! Va doresc din inima sa aveti o zi minunata si cu mult soare si voi reveni pe seara cu amanunte despre mine! Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti!!!
_smedescu
Postat pe 10 Martie 2009 12:21
Zambil, din partea mea poti sa te exprimi cum vrei daca in asa prapastie te afli..Nu poate sa-mi fie decit MILA de tine. Dar am convigerea ca intr-un tirziu TE VEI TREZI..sper! Si pt linistea ta sint de religie ortodoxa! Sa ai o zi frumoasa si lumina in suflet!
_smedescu
Postat pe 10 Martie 2009 12:29
Sunt mai multe premise false luate in calcul in postarile de pe acest topic:
1. Evolutionismul lui Darwin este opus crestinismului
Nici vorba.
i) Darwin explica doar cum se adapteaza la mediu diverse forme de viata, nicidecum CUM a aparut viata sau materia in general. Mai mult, chiar, sustinatori de-ai lui Darwin pe acest topic tin parca cu tot dinadinsul sa ne demonstreze prin propriul exemplu ca omul se transforma in maimuta, si nu invers, cum Darwin sustine.

ii) darwinismul si materialismul, in general, sunt niste teorii stiintifice privitoare la evolutia materiei, in nici un caz nu au un set de valori morale privitoare la ce este bine si ce este rau, ce se face si ce nu se face, cum se spune. Iar lipsa acestor valori se face simtita din plin la unii dintre cei care, pretind ei, sunt "moderni". La ei, binele si raul sunt notiuni foarte volatile. Ceea ce este astazi rau maine poate fi bine (vezi ultimele reglementari privitoare la incest - este propus a deveni legal cu copiii majori) si invers(libertatea este buna, dar numai sub stricta supraveghere). Totul este o problema de placere si costuri(bani). Pana si [unele dintre] rezultatele cercetarilor stiintifice, atat de idolatrizate de catre ei, sunt falsificate pentru a manipula notiunile de bine sau de rau.

iii) punctul de plecare al Universului este la fel de neexplicat RATIONAL si de catre materialisti, precum este si religios. Totul este si la ei o problema de CREDINTA. Ei cred in big-bang. Dar, pana la urma, viata si existenta lui Iisus sunt mai reale si mai dovedite decat big-bang-ul. Probabil de aceea, de Craciun, cand noi sarbatorim nasterea Domnului si cantam "O brad frumos!" ei se feresc sa cante "Big-Bang frumos!" asteptand, in continuare, dovezi ca big-bang-ul a existat.

2. Crestinii sunt niste statui pe care ceilalti le pot lovi sau jigni cum doresc

i) multi pleaca de la ideea ca un crestin le va suporta toate mitocaniile si, obligatoriu, le va intoarce si celalalt obraz. Daca le raspunzi cu citate din Biblie, ei vor sari in sus si vor spune "Habotnicilor, mai stiti si altceva decat Biblia?", daca le raspunzi alfel, pe limba lor, vor sari iarasi in sus si vor spune "Aha, te-am prins! M-ai judecat, m-ai ironizat, asta nu e crestineste!"

ii) nu cred ca a replica civilizat, argumentat si cu umor este necrestineste. Si apoi,

iii) crestinii perfecti sunt foarte rari, caci

iv) a fi crestin este foarte greu. Daca pe un forum cineva cere ajutor si sfaturi pentru o marire de sani sau pentru a avea trei orgasme pe noapte, multa lume se ofera sa i le dea (sfaturile) si mai nimeni nu considera necesar sa faca bascalie de el/ea. Insa daca cineva deschide un topic unde forumistii sa se ajute reciproc cu sfaturi despre cum sa deosebesti binele de rau, cum sa lupti cu tine insuti, cum sa te transformi in bine, cum sa te ridici si sa mergi mai departe daca ai cazut, ei bine, atunci [mai] toti ceilalti forumisti se simt parca obligati, simt ca este de datoria lor sa intre pe acel topic si sa rada, sa jigneasca, sa faca bascalie, sa acuze, simtindu-se, parca, amenintati.
Ecoul
Postat pe 10 Martie 2009 17:08
De la: Ecoul, la data 2009-03-03 16:28:37IA �-O MIE ca tine de s-ar plictisi, nu cred ca mi-ar p�sa.
Spui tu:

Pai eu ce sustinui soro? Nu tot asa? Adeca, se ezista oameni care pun

Dar de unde ai traser� matale concluzia entestinala ca "We love to entertain you", nu �tiu, de-mi zici mie c� te plectesesc. Pai, coan� mare, nu-�i place, nu manca, soro, ce puii mei. Sfatul meu este s� mai �nchizi calculatorul c�teva ore pe zi �i s�-�i vezi de via�a real�, c�ci, �n caz ca ai vreuna, de acolo �i se trag problemele, nu de la am�r�tul �sta de topic. �i nu cred c� defularea lor pe-acili�a �i frecatul mentei pe net i�i va cauza de bine. Mai orienteaza-te, soro, �i spre tine �ns��i, nu doar spre al�ii. Nu te sim�i descurajat� de dimensiunile exterioare mari, c�ci pariez c� ai pere�ii gro�i �i interiorul este mic, u�or de explorat, deci. Dar, m�car dac� ajungi singur� la concluzia asta, po�i da o fug� p�n� la Vulcan sau Faur, c� au aia ma�ini de alezat bune si i�i po�i recalibra mecanic interiorul. C� altfel, dac� lucruri de bun sim� nu incap in tine, cum ar fi c� pe un forum se discut� despre ni�te teme, nu despre forumi�ti, ce preten�ii s� ai s� incap� chestii mai grele, despre bine si despre rau, de-un parexamplu. Dar eu te iert, c�ci cred ca te-a prins a b�tr�n� cum f�ceai karaoke dup� cele sfinte si incercai s� transformi apa in t�ria pe care i-o serveai �i �i-a aplicat o corec�ie de-�i joac� �i acuma neuronul ping-pong dintr-o ureche intr-alta. Sincer, sper sa nu cite�ti acest mesaj pentru c� intre timp i�i vei fi g�sit o preocupare �i nu-�i mai ba�i joc de timp pe net pierz�ndu-l in discu�ii savante gen "m� plictise�ti", "uauu!", "zi-le, maricico!" sau pur si simplu ":)".
�dio, tu!
iasomia
Postat pe 10 Martie 2009 17:27
De la: Ecoul, la data 2009-03-03 17:16:15
De la: iasomia, la data 2009-03-03 17:03:20nici macar cu asta nu ai fost original,l-a dat altcineva inaintea matale.
"IA �-O "

Daca vrei ceva original si spontan pune tu un "U" in loc de ultimul "I".
Hai pa!
iasomia
Postat pe 10 Martie 2009 17:28
"ii) nu cred ca a replica civilizat, argumentat si cu umor este necrestineste"

no comment...
iasomia
Postat pe 10 Martie 2009 17:32
Mariafelicia, cea care raspunde este credinta ta, nu tu.Si pe urma daca omul are o barna, se descurca mai repede cu ea decat o faci tu.O taie si o transforma in lemne pentru foc, cata vreme tu trebuie sa te duci la oculist, pentru ca iti lacrimeaza ochiul si nu mai vezi bine.Asa ca, pentru ca tot iti plac proverbele, nu uita ca "buturuga mica, rastoarna carul mare."
Ioana007
Postat pe 10 Martie 2009 17:34
Dumnezeu nu trimite biletele si nici nu da telefoane, asa ca mesajul este numai in capul tau.Daca Dumnezeu are pofta de sushi, si te intreaba cum se face, ce raspuns ii dai?
Ioana007
Postat pe 10 Martie 2009 17:36
Smedescu, hotaraste-te cu privire la Zambil: Ori a cazut in prapastie, si atunci crestineste este sa ajuti omul la necaz si sa-i intinzi si tu mana sau piciorul, in sfarsit, ce ai asa mai liber, ori doarme si atunci este clar ca vorbesti singura sau cu corcodusul din fata casei.Ai grija sa nu te ia lumea drept lunateca.
Ioana007
Postat pe 10 Martie 2009 17:40
Ecoul v-a dat cateva raspunsuri bune, pentru cine are urechi sa auda si ochi ca sa vada.Dumnezeu ascultandu-va galceava, ar zice:" Nu luati in desert numele meu."Dar voi continuati sa faceti asta, chiar daca unii dintre voi sustineti ca faceti parte din tabara lui.Nu sunteti cu nimic mai buni decat ceilalti.Daca Darwin ar trai, acum ar fi scris o carte, care s-ar fi numit, "involutia societatilor omenesti de la om la maimute."
Ioana007
Postat pe 10 Martie 2009 17:45
Iasomio, nu se poate spune ca Dumnezeu nu a avut umor atunci cand a creat barbatul si femeia.Dupa aparitia acestora doi, nu a mai fost nevoie sa-l creeze pe diavol.
Ioana007
Postat pe 10 Martie 2009 17:47
frate Vanghele,

m-ai dezamagit..

citeste postarile mele,o sa constati ca nu l-am jignit cu absolut nimic pe acest "domn",in schimb priveste cum mi-a vorbit "dansul",nu ca ar conta...

tipic barbatesc..daca nu pot sa-i fac fata unui interlocutor de acelasi sex cu mine,dau in cineva pe care il consider"mai slab"..ei bine,a luat leaspa...

tie.. mi-ar fi placut sa-ti multumesc,dar nu am de ce...
iasomia
Postat pe 10 Martie 2009 17:54
Iasomia, dar eu nu te-am criticat pe tine.Faptul ca m-am adresat tie, nu a fost in ideea de a te supara in vreun fel oarecare.Spuneam ceva care nu avea legatura cu postarile tale.Citeste fara sa te gandesti la disputele celorlalti cu tine.Tu esti sora mea cea mai scumpa in continuare, si asa ai sa ramai.
Ioana007
Postat pe 10 Martie 2009 18:00
"a fi crestin este foarte greu. Daca pe un forum cineva cere ajutor si sfaturi pentru o marire de sani sau pentru a avea trei orgasme pe noapte, multa lume se ofera sa i le dea (sfaturile) si mai nimeni nu considera necesar sa faca bascalie de el/ea. Insa daca cineva deschide un topic unde forumistii sa se ajute reciproc cu sfaturi despre cum sa deosebesti binele de rau, cum sa lupti cu tine insuti, cum sa te transformi in bine, cum sa te ridici si sa mergi mai departe daca ai cazut, ei bine, atunci [mai] toti ceilalti forumisti se simt parca obligati, simt ca este de datoria lor sa intre pe acel topic si sa rada, sa jigneasca, sa faca bascalie, sa acuze, simtindu-se, parca, amenintati.�
Asa este Ecou ...
Placerile sunt pe primul loc ,suntem atrasi mai mult de ceea ce este lumesc , trecator si efemer .
Este o tema interesanta , cum sa te ridici si sa mergi mai departe daca ai cazut ?
Cuv�ntul lui Hristos adresat paraliticului, adic� nou�, tuturor : �Ridic�-te! Las� s� cad� c�rjele pe care te bizui, pe care te sprijini! Las� la o parte alcoolul, care-�i m�n�nc� via�a! Lupt� cu boala fizic� �i moral�, care vrea s� te paralizeze! Ridic�-te odat� �i rupe prieteniile rele, d� la o parte orice rela�ie pentru �ntre�inerea c�reia trebuie s� renun�i la principii �i valori cre�tine!
Vreau s� te vindec, dar dac� nu accep�i s�-�i vindec inima, dac� nu vrei s� fii curat �n interior, nu po�i fi vindecat nici �n afar�! Nu te �ncrede �n fortele propii, de unul singur nu reusesti ,caci lipsiti de Mine,un puteti face nimic .�
Eu cred c� Isus Hristos spune ast�zi personal fiecaruia: �Ridic�-te!� Iar con�tiin�a spune clar de unde, din ce situa�ie, din ce anturaj, din ce �nclina�ie vrea Hristos ca eu s� m� ridic. �ntrebarea este: vreau cu adev�rat s� stau �n picioare, s� m� ridic �n fa�a Lui, chiar dac� asta presupune �nainte o �ngenunchere �n fa�a milostivirii Sale? Sau prefer s� nu fi auzit niciodat� acest provocator �ridic�-te�?

ica2
Postat pe 10 Martie 2009 18:39
Ecoule mi-a placut ce ai scris si de aceea m-am gandit sa-ti sugerez sa deschizi un topic pe una din temele amintite de tine. Poate vor fi persoane care doresc sa afle raspunsuri sau sa dezbata aceste teme.
Clm
Postat pe 10 Martie 2009 18:46
clm...

sa inteleg ca ti-a placut ce i-a scris ecou' lu' iasomia?... ai gusturi, nenica... d-alea de nu se discuta...
zambil
Postat pe 10 Martie 2009 18:48
De la: Ioana007, la data 2009-03-10 17:34:22Mariafelicia, cea care raspunde este credinta ta, nu tu.Si pe urma daca omul are o barna, se descurca mai repede cu ea decat o faci tu.O taie si o transforma in lemne pentru foc, cata vreme tu trebuie sa te duci la oculist, pentru ca iti lacrimeaza ochiul si nu mai vezi bine.Asa ca, pentru ca tot iti plac proverbele, nu uita ca "buturuga mica, rastoarna carul mare."

Ioane !!! Ce "gandire" adanca ai ! Si tu ai raspuns dupa masura credintei tale !
emanuelt25
Postat pe 10 Martie 2009 18:48
eu vaz p-acilea numa' credinciosi fara frica...

evanghelistilor, nu pareti sa fiti neajutorati, nenicilor... daca tot le stiti voi pe toate din biblia aia, nu vad ce mai vreti de la ceilalti...
zambil
Postat pe 10 Martie 2009 18:52
ecoule...

vaz ca-ti facusi temele, vericule... ai lucrat mult la compunerea aia?...

uite ca iasomia ti-a gasit fitzuicile uitate-n banca... numa' porcarele pe ele, da' atelierele marilor idei asa sunt, pline de sudoare si scuipati...
zambil
Postat pe 10 Martie 2009 18:56
icutzo...

si zi asa, isus ne vrea pe toti in picioare?... nu-i suporta pe cei de stau pe-un scaunel ceva, acolo...

pai ia stai voi astia neprihanitii drepti si cu ochii-n soare ca vine acusica trenu' de paradis, iar eu ma trag mai la umbra sa rad o berica si-ub friptan... c-asa-mi place mie, in pozitia cazut in pacat...
zambil
Postat pe 10 Martie 2009 19:02
ca de obicei, pus pe sotii.Nu m-am referit la raspunsul Ecoului pt Iasomia pt ca acela nu mi-a placut, ci la ultima postare a Ecoului. Da tu nu te simti bine pana nu bagi cate una de-a ta.
Clm
Postat pe 10 Martie 2009 19:03
clm...

chiar ma gandeam ce-ar fi sa deschida ecou' un topic pe tema: cum sa iei o mie... he,he,he... ca vaz ca se pricepe...

ecoule, nu ma corectezi nene?... ca poate-am gresit vreo litera p-acolo...
zambil
Postat pe 10 Martie 2009 19:07
lume buna!....am stat mult sa cuget daca tre sa scriu aici!!
vad patimi care...nu au ce cauta in sufletul unuicredincios...asa cum poate sunteti!!
dar...nu cu patima cred ca se rezolva asta!!
iar in ce priveste credintza...e ceva atat de avlavios incat...ar trebui s-o pastram in noi...s-o cultivam acolo unde merg credinciosii sa se caiasca...sa se roage...sa ceara indurare pt faptele lor...sau...ajutor pt neputintza de a merge pe un drum incat...ceea ce vad aici...cade putin in derizoriu!
nu cred ca e locul cel mai nimerit ...un forum...unde orice poate impieta credinta si...spiritul curat pe care fiecare il ar in el...mai mult sau mai putin...constient!!
nu cred ca merita nimeni sa fie catalogat cumva...atata timp cat noi...scoatem acest spirit din noi...si cautam sa-l tavalim cumva...chiar si fara voia noastra prin murdaria lumii!!
nu va asteptati ca...postand aici...unde lumea e plina de ...trivialitati si rautate...sa aveti tihna necesara pt a va ruga si a face ceea c e necesar pt un bun crestin!!
deci...nu cei ce scriutrebe loviti cu piatra...ci...voi ce nu puteti pastra curatenia unui asemenea sentiment ...asa cum se cuvine!!
n0as fi vrut sa scriu aici...dar...patimile voastre...incep sa starneasca ...si...cred ca nu asta va doreati!!
fiecare are un colt acolo...in sufletul lui...unde se refugiaza atunci cand simte nevoia...
si...fiecare crede in ceva...nu conteza in ce!!
trebe respectata aceasta credinta dar...hai sa-i oferim si conditiile necesare sa o putem cultiva fiecare...asa cum crede de cuviintza!
nu merita sa amestecam pe asemenea locuri...cele sfinte cu...ceea ce e in lumea asta in care traim!!
chiar daca nu ne oplace...e lumea noastra...si dupa cate se vede nimeni nu reuseste sa faca ordinea pe care ar dori-o...
asa ca...nu blamati...si...nu va simtiti afectati daca aduceti credinta...in mizeria din lume!!
lumea...e asa cum e...si...iata ce reactii are!!
pastrati acest spirit...pt locashurile destinate in astfel de scopuri tocmai pt a nu avea asemenea revelatii!!
o seara placuta si...sincer...imi cer scuze...pt ca am inoportunat lumea care...chiar cree in ceva !!!
ovidiu42
Postat pe 10 Martie 2009 19:10
De la: Ecoul, la data 2009-03-03 17:16:15

Daca vrei ceva original si spontan pune tu un "U" in loc de ultimul "I".
Hai pa!

noroc ca gasii indreptaru ortografic scos de nea ecou' pt forumu garbo...
zambil
Postat pe 10 Martie 2009 19:15
Bine v-am gasit! Multumesc pt primire celui care a fost dragut si m-a ''intimpinat''Baiatului cu plete si nume de fata nu pot sa-i spun decit sa fie sanatos si sa aiba gija de el....Si da Zambil ete cazut in prapastie si nu cred ca vrea sa mai iese,
( probabil ca-i place acolo.)chiar daca ii dau eu amindoua mainile...
_smedescu
Postat pe 10 Martie 2009 20:04
pai smedeasco...

la cum scrii tu la ce-as mai vrea sa ies din prapastia aia?...
zambil
Postat pe 10 Martie 2009 20:06
Dragilor, eu am venit cu ginduri curate si cu inima plina de bucurie..dar ..Doamne ce caracter au cite unii, mi-i greu sa cred ca pot sa-mi expun si eu parerile pt ca nu sint in stare sa supotr atita lipsa de respect...
_smedescu
Postat pe 10 Martie 2009 20:10
Altceva in afara de maini nu poti sa intinzi?Daca spre exemplu iti amortesc picioarele?
Ioana007
Postat pe 10 Martie 2009 20:11
Sme... Respecta-te pe tine.Daca ai facut baie inainte de a intra pe topicul acesta, foarte frumos din partea ta.Mirosi ca o tuberoza.Imi placi.
Ioana007
Postat pe 10 Martie 2009 20:13

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
concurs 1 De la: reverie 9 Februarie 2009 20:44
Povestea cinicului perfect 18 De la: cricat 26 Octombrie 2011 09:43
buna 38 De la: stella_andre 10 Mai 2010 00:37
Ce mai rontaiti in timpul liber??!! 112 De la: elisabeta_boia 10 Septembrie 2011 00:32
Cum pot curata pantofii din satin??? 35 De la: Dor_marunt 21 Iunie 2010 20:28
Setari Cookie-uri