De la: zambil, la data 2009-03-10 20:06:12pai smedeasco... zambile...chiar si la varsta noastra...ne e greu ca unii...au invatzat limba romana...ca lautarii!! dupa ureche... adica...ceea ce auzeau din pestera in care shedeau!! deci...am sa incep si eu sa nu ma mai mir...deacum!! |
||
ovidiu42 Postat pe 10 Martie 2009 20:15 |
||
---|---|---|
Ecou,Iasomia,si care mai sinteti va doresc din suflet numai bine si sa va gasiti ceea ce cautati.....pt ca toti cautam ceva..un sfat, o parere,etc...dar nu toti le si gasim.Nu-mi place sa vorbesc in contradictoriu si sa ma amuz cu lucruri cu care nu se glumeste.Dumnezeu sa va aiba in paza! | ||
_smedescu Postat pe 10 Martie 2009 20:16 |
||
ovide... trogloditi le zice la astia, nene... de stateau prin pesteri si bolboroseau rugaciuni... ei nu stiau sa scrie pentru ca n-aveau nevoie... ei doar citeau din biblie si faceau ce scrie acolo... mai tarziu, multi dintre ei au scapat din pesteri s-au dat buzna pe forumuri, sa ne ameteasca pe noi de cap... da' cum pe forumuri trebe sa scrii, trogloditii s-au vazut pusi intr-o situatie cum nu fusese descris in biblie... asa c-au facut si ei ce-au putut... |
||
|
||
zambil Postat pe 10 Martie 2009 20:20 |
||
Lasa-l pe Dumnezeu, ca are El si asa grijile Lui destule.Nu te bloca.Scrie in continuare.Daca ai nevoie de sfaturi, adreseaza-te lui Gianiblue, aceasta minunata profetesa a secolului XXI, care cunoaste sufletul omenesc si in lumea reala si in lumea virtuala.Ba si pe aceea dintre lumi.Sigur ca daca ai probleme, poti sa le scrii.Dar daca ne ceri noua sfatul, nu-l implica si pe Dumnezeu. | ||
Ioana007 Postat pe 10 Martie 2009 20:21 |
||
Trogloditi, asa este.Dar nu stiu daca spuneau rugaciuni.Sau in sfarsit cred ca aveau probleme cu mataniile, deoarece, se puteau lovi cu capul de stalagmite.Pe vremea aceea nu se inventase inca bautura. | ||
Ioana007 Postat pe 10 Martie 2009 20:23 |
||
Multumesc pt raspuns! Sa fii sanatos ca inteligent vad ca esti cit poti duce. O seara frumoasa la toata lumea ! | ||
_smedescu Postat pe 10 Martie 2009 20:25 |
||
Noapte buna smedescu. | ||
persidadamian Postat pe 10 Martie 2009 20:30 |
||
De la: zambil, la data 2009-03-10 20:20:00ovide... zambile...pe bune...chiar ma simt aiurea...cand vad ca mai exista astfel de oameni in secolu` nost`... dar..stii cum e...omu`...cat traieste...e dator sa vada si ce nu i-ar place!! deci...hai sa vedem ce anume...nu e bun... poate ca fata asta...are principiile ei...iar noi...o conturbam!!! da...asa cum spuneam...nu e vina noastra ca ea...nu stie unde sa mearga sa-si spuna pasu`...! fiecare e dator sa creada in ce vrea...si...sa faca cu viata lui ce vrea! dar...sant uneori...cazri carora...nici oamenii intregi la mine(realisti vreau sa spu)....nu le gasesc rezolvare!! eci...e penibil pt ea...si...poate ca tre sa avem oarece clementza...fata de astfel de persoane care sant mai labile...!! doamne...ce am ajuns sa dezbat...!!! si...cat mi-am impus sa nu fac asa ceva pe net!!! dar...uneori...nu ma pot abtine...nu-mi imaginez cum cineva...poate fi asa!! ce sa fac? batranetea...poate e de vina!! |
||
ovidiu42 Postat pe 10 Martie 2009 20:40 |
||
De la: _smedescu, la data 2009-03-10 20:10:16Dragilor, eu am venit cu ginduri curate si cu inima plina de bucurie..dar ..Doamne ce caracter au cite unii, mi-i greu sa cred ca pot sa-mi expun si eu parerile pt ca nu sint in stare sa supotr atita lipsa de respect... Semedescu,te incurajez sa ramai pe acest topic , sunt pareri pro si contra despre credinta sau in ceea ce priveste Relatia cu Dumnezeu. Lipsa de carcater� caracterizeaza, foarte bine, vremurile pe care le traim. Mult curaj ! |
||
ica2 Postat pe 10 Martie 2009 21:51 |
||
Multumesc pt incurajare, draga Ica,asa e cum spui ''ce vremuri traim''ma doare sufletul cind vad cum si in ce fel gindesc''unii''Cit pot sa fie de insensibili, unde-i iubirea din inima lor? E retorica intrebarea dar nu stiu... ma asteptam la cu totul altceva ..am crezut ca am gasit intelepciunea la propriu si la figurat dar....surpriza..Ai mila de noi Doamne! | ||
_smedescu Postat pe 10 Martie 2009 21:58 |
||
BAU... he,he,he... |
||
zambil Postat pe 10 Martie 2009 22:11 |
||
Pentru Ica si ceilalti crestini de pe topic... Am gasit in niste scrieri crstine de la 1888-1900 un paragraf pe care as vrea sa-l comentam putin:"Nu este nimic atat de ofensator pentru Dumnezeu sau atat de periculos pentru sufletul omenesc, decat mandria si increderea in sine. Dintre toate pacatele, acesta este cel mai de plans si greu de vindecat..."(E.W.,COL) Oare Dumnezeu nu-i mai iubeste pe oamenii mandri? Mai au ei vreo sansa sa fie mantuiti? Cum? Daca ei se incred doar in sine si se inchina doar lor insile? |
||
sora_ilsi Postat pe 10 Martie 2009 23:16 |
||
Smedy baby,de ce te intereseaza ce este in sufletul lor? Mai bine cauta in sufletul tau si aranjeaza-ti lucrurile acolo. | ||
Ioana007 Postat pe 10 Martie 2009 23:21 |
||
Bine scumpy , asa am sa fac! Somn usor! | ||
_smedescu Postat pe 10 Martie 2009 23:27 |
||
frate Vanghele... in rest...incerc sa ma abtin,nu ai vazut cat a pandit-o pe totusica ca sa o prinda cu virgula aia ..pusa aiurea?si mai ales..cum i-a vorbit? ce conteaza ca este de-a noastra? ce conteaza ca pana la aparitia ei acest site era in moarte clinica? ce conteaza ca femeia care sta in spatele nikului respectiv(totusica) a avut o perioada cumplita,a trecut printr-un divort,si-a pierdut tatal?..nu as fi mentionat asa ceva aici..dar femeia nu a facut un secret din asta... mda...In mod cert, Dumnezeul meu nu este si al altora!... ma refer la oamenii fara omenie..desigur..care le stiu ei pe toate,aiureala... |
||
iasomia Postat pe 11 Martie 2009 07:49 |
||
Mariafelicia, cea care raspunde este credinta ta, nu tu.Si pe urma daca omul are o barna, se descurca mai repede cu ea decat o faci tu.O taie si o transforma in lemne pentru foc, cata vreme tu trebuie sa te duci la oculist, pentru ca iti lacrimeaza ochiul si nu mai vezi bine.Asa ca, pentru ca tot iti plac proverbele, nu uita ca "buturuga mica, rastoarna carul mare." NU AM INTRAT PE ACEST FORUM PENTRU A VORBI CU DUMNEZEU,AM IMPRESIA CA BA�I APA'N PIU�.CHIAR M� �NTREB DE CE �MI PIERD TIMPUL ......C�ND VREI S� TE ROGI,TE ROGI F�R� S� �TIE NIMENI NU TE �MPUPU�ONEZI �I MERGI LA ACEA CAS�, BISERIC� ...S� TE VAD� LUMEA C� "E�TI CREDINCIOS" |
||
MARIAFELICIA75 Postat pe 11 Martie 2009 09:41 |
||
O biluta neagra pentru smedi.Calcul, ne permite sa venim in contact unii cu altii, dar nu ne permite ca in spatele unui nume oarecare sa fim rai cu cei de langa noi.Totusica este o Doamna si va ramane o Doamna, in vreme multe dintre colegele ei, nu se ridica pana la genunchii ei.Nu pentru ca nu sunt femei, nu pentru ca nu au probleme, ci pentru ca sunt inascute sa fie rele.Unii dintre noi sunt foarte piosi cand vorbesc despre Dumnezeu.Dar nu este suficient sa vopsesti gardul pe dinafara, ci sa faci curatenie in propria ta curte, gradina, casa, suflet.Abia atunci poti vorbi despre Dumnezeu.Ma indoiesc ca aceea care vrea sa stie ce este acela numar sau numere, sau ce gust au unele perversiuni, care isi numara amantii cu sacosa, pentru ca s-a rupt numaratoarea de atata efort, poate sa vorbeasca cu seninatate de Dumnezeu.Degeaba te inchini, si te rogi, daca naravul te impinge in sura la vecinul cand nu este vecina acasa, ca i-a fatat lui un porumbel si i se zbarceste mustata daca nu ti-l arata in clipa aceea.Invatati sa fiti oameni.Asta v-a facut Dumnezeu si cere creatiei Lui sa isi respecte menirea.Atunci din ce cauza, in loc sa fim oameni, ne purtam ca niste hoti, suntem violenti, aruncam cu vorbe sa ne ranim.Nu ne respectam pe noi insine.Nu ne respectam intre noi.Ne purtam ca niste maimute si atunci, cum vreti sa ne trateze ziditorul, daca nu-si mai recunoaste propria creatie careia i-a dat viata? | ||
Ioana007 Postat pe 11 Martie 2009 17:11 |
||
Este corect ceea ce spui tu despre credinta si cum o practici, ca ea apartine sufletului nostru.Dar in acelasi timp, sufletului nostru apartine si lumea in care traim.De aceea ti-am vorbit despre barna.Toti avem in definitiv barne.La unii barnele sunt atat de mari ca nu mai vad cu ochii.De aceea trebuie sa vedem cu inima, cu dragostea, nu aceea care ne face sa o folosim dupa cum vor capriciile noastre.Iubeste-i pe cei din jurul tau.Fa ca in jurul tau sa fie permanent primavara si oamenii sa vina la tine cu bucurie.Eu sunt poarta,-zicea Hristos.-Eu sunt pasunea pentru oitele mele.Numai ca oitele Domnului sunt indaratnice, si in loc sa intre in casa pe usa care trebuie, sar pe fereastra sau peste parleaz.Ori cand sari parleazul, si vezi ca nu poti, ba mai il si rogi pe Dumnezeu sa te ajute, fii sigura, ca acolo ramai, pentru ca si Dumnezeu are limitele tale.Iar placerea de o clipa pe care o cauti( vorbesc la general, nu ma adresez tie )nu te indreapta catre raiul unei vieti curate si perfecte, ci catre iad( O viata de suferinta, de neimpliniri careia ii cauti o explicatie, pe care nu ai sa o primesti niciodata. | ||
Ioana007 Postat pe 11 Martie 2009 17:23 |
||
bai ce plictiseala p-acilea... habotnicia nu e niciodata vesela... biblia insa, da... he,he,he ia sa mai animam noi spiritele si sa inveselim topicu' lu' icutza... vom incepe prin a da definitia lu' dumnezeu - ce e el si ce vrea de la noi... atentie, nu vorbim de isus (inca), ci de taticu' lui care l-a abandonat inca de la nastere... pentru asta va trebui sa cotrobaim in palaria crestina si sa-l scoatem de acolo de urechi... sa nu va mire daca palaria crestina are un usor aer iudeu... care la randu' lui a copiat niscaiva tendinte de la caciulile asiriene si egiptene... |
||
zambil Postat pe 11 Martie 2009 18:15 |
||
cum s-a nascut dumnezeu, naiba stie.... ce stim din relatarile vechiului testament este ca personaju' respectiv plutea intr-un fel de stare cataleptica printr-un talmes-balmes de nedescris... haosu', adica, vericilor... cat a plutit asa iar nu se stie, ca n-avea cine sa-i tina socoteala... si nici unitati de masura nu erau... si nici repere... nu era nimic-nimic... |
||
zambil Postat pe 11 Martie 2009 18:21 |
||
ceva-ceva totusi trebuia sa fi fost,,, nu de alta da' la un moment dat dumnezeu (care de fapt n-avea nume) s-a trezit din amorteala... si n-a recunoscut unde se afla... asa ca s-a apucat sa faca ordine prin debarale...cu ce credeti ca a inceput?... cu reperele, nene... nu de alta, da' cine venea sa povesteasca in urma lui trebuia sa ii ghideze pe ascultatorii naivi printr-un mediu cat-de-cat familiar lor... asa ca da-i si fa cer si pamant, noapte si zi, cate-n luna si stele... si soare... |
||
zambil Postat pe 11 Martie 2009 18:26 |
||
si cum de s-a hotarat asa, tam nesam ,sa fie sef peste destinele pamantenilor? se plictisise de plutit prin spatiu sau o fi dat cu capul de vreo cometa si i-au venit idei nastrusnice? |
||
si_totusi Postat pe 11 Martie 2009 18:26 |
||
desigur, se pune problema cum de asa un personaj harnic n-avea nume... ca trebuie sa stiti ca nu l-a botezat nimenea si pe el cand era mic... si nici mai tarziu... vechii evrei i-au spus elohim, care in traducere libera inseamna zei... da, nene... la plural... nu este insa nicio contradictie, deoarece pe vremea cand a aparut el nu existau repere, si deci nici singular sau plural... interesant este de unde vine numele de dumnezeu pe care-l folosim numai noi, romanii... ailalti folosesc dieu, god, got, bog, care toate se confunda cu numele pagan de zeu... pai vericilor, romanu-i totdeauna buricu' targului, asa ca el l-a numit domnu' zeu...sa traiti domn'zeu... desigur, originile ambigui nu au fost uitate, si la ocazii deosebite apre si pluralu' dumnezei, dar nu toata lumea gusta varianta asta... |
||
zambil Postat pe 11 Martie 2009 18:34 |
||
shito... pe un astfel de topic afli de toate... numa' rabdare sa ai, ca relationam acusica... |
||
zambil Postat pe 11 Martie 2009 18:35 |
||
Draga Ion Vanghelie,multumesc pt biluta neagra..pe care te-ai oferit sa mi-o atribui!Daca asa ti s-a parut ca am fost ''rea'' cu cei de linga mine, imi cer IERTARE.Esti f inteligent si binecuvintat..se vede clar, dar si f. dur.Eu nu duritate caut ci ingaduinta,prietenie,etc.Viata mea a fost suficient de dura si am luptat din rasputeri sa razbesc...Si da , sigur sint o luptatoare si-mi place sa socializez ,sa schimb impresi,sa ajut cu tot sufletul pe cei de linga mine. Pt mine Dumnezeu inseamna bunatate,frumusete,curatenie,piosenie!Nu sint adepta vorbelor mari si nu ma dau in vint dupa persoane f complicate. Nu am venit pe acest forum sa fiu obstructionata dupa ficare cuvint sau virgula nepusa... Am venit cu sufletul si inima pline de bucurie sa vorbim despre DUMNEZEU! Sa vorbim ca de la om la om cu simplitate,cu dragoste,cu intelegere!!! Daca am sa ramin aici,nu are importanta....nimic nu e intimplator..si multumesc si doar pt atit!Va iubesc asa cum sinteti! |
||
_smedescu Postat pe 11 Martie 2009 18:42 |
||
acuma ca ne-am lamurit cu numele, sa vedem ce-amai facut el cand era mic... avand in vedere ca de la facerea zilei si a noptii putem sa socotim varstele... pai ce sa faca?... pamantu la vremea aia era un fel de mocirla primordiala.. cine-a stat la tara prin zone de campie poate avea o idee de ce-nsemna lumea abia nascuta... asa ca asta micu a despartit apele prima data... apa de sus si apa de jos... de observat ca acest fel de impartire divina s-a pastrat si in traditia romaneasca, cu referire mai ales la mediu' satesc... p-orma a despartit apa de jos de pamant, pe care l-a organizat in gramajoare printr-un proces rapid de desecare... |
||
zambil Postat pe 11 Martie 2009 18:46 |
||
smedeasco... stai jos si casca ochii-acilea, sa vezi si tu cu cine-ai de a face... ca poate nu ti-au explicat bine pe la biserici... |
||
zambil Postat pe 11 Martie 2009 18:48 |
||
astept pana ajungi la povestea cu noe ( cred ca acolo e sfarsitul primei parti din acest documentar)si apoi,in pauza publicitara, poate ne intoarcem la cel plural. acolo as avea eu niscavai nelamuriri. nu te intrerup acum | ||
si_totusi Postat pe 11 Martie 2009 18:52 |
||
haideti sa vedeti cum arata unii dintre voi,asa,din exterior...hi,hi,hi;)) | ||
amrita Postat pe 11 Martie 2009 18:56 |
||
sa continuam... nu este foarte clar care-a fost imboldul alfa cand s-a apucat nea dumnezeu de treaba... ca doar statuse-o vesnicie degeaba, fara sa faca nimicutza... se pare ca acest imbold nu va fi niciodata deslusit, cum la fel de nedeslusite sunt si cararile pe care le batea si le mai bate si astazi domnu' zeu... ce l-a facut insa sa continue cu dereticatu' este clar... a vazut ca a fost bine.. o sa ma intrebe carcotasii cu ce a vazut dumnezeu... desi niciunul din noi nu l-au vazut, a scapat vorba prin vechime ca ar fi exact ca noi... un cap, doua maini, doua picioare... mai sunt cateva amanunte legate de caracterele morfologiei sexuale, dar toate la timpul lor... si evident in cap avea doi ochi, care-i serveau la vazut.. la vazut ce incepuse el acolo, pentru ca in vesnicia haotica n-avea ce sa vada... pai si atunci la ce-i trebuiau ochii inainte de facere?... vom vedea... he,he,he... si desigur, o sa ma intrebati cum de si-a dat seama ca-i bine, inainte de povestea cu alungatu' din rai... ai dracu' carcotasi ce sunteti... |
||
zambil Postat pe 11 Martie 2009 18:59 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
inchiriez garsioniera | 3 | De la: garbo214116 11 Iulie 2012 16:13 |
Clarviziune, cartomantie | 1 | De la: mateialina69 17 Ianuarie 2010 21:29 |
VREI SI TU REDUCERI ??? | 1 | De la: mihaiamedeo 4 Februarie 2011 01:43 |
|
||
buna | 1 | De la: andreea_dora19 21 Februarie 2009 01:05 |
Buna, | 1 | De la: andre3a44 9 Februarie 2009 11:11 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară