RELATIA CU DUMNEZEU

amarato...

tu stai la ore sau ramai in recreatie?... ca sa nu ai treaba-n alta parte si noi sa te retinem...
zambil
Postat pe 11 Martie 2009 19:01
De la: amrita, la data 2009-03-11 18:56:20 haideti sa vedeti cum arata unii dintre voi,asa,din exterior...hi,hi,hi;))

Nea Zambil..tu pricepi ce-a vrut sa zica fatuca?
gabitzza
Postat pe 11 Martie 2009 19:01
gabita, nu te lua dupa fotografie. i-a palmat-o zambil lui bunicu-sau. v-am zis doar ca are 38 de ani. voi nu si nu. ii ziceti nene
si_totusi
Postat pe 11 Martie 2009 19:05
stiu totusico..il alint si io , doar n-o sa-i zic "iubitule"..
gabitzza
Postat pe 11 Martie 2009 19:08
sa continuam...

pe pamantu' ala golas s-a apucat dumnezeu sa faca vegetatie... ma rog, la inceput era ceva difuz caruia i-a zis verde... p-orma a aparut iarba cu seminte si copacii cu fructe si samburi, sau ce erau ei acolo... crez eu ca mai erau si rateuri, ca nu toti copacii s-au dovedit sa aiba fructe, da' oricum nu conta... toti aveau pofta aia nebuna sa se-mpuieze...

fac o divagatie acilea... gasiti singuri intelesu' expresiei " a impuia capu' cuiva"... asa, ca exercitiu pt acasa...
zambil
Postat pe 11 Martie 2009 19:10
chiar ma gandeam. era prea frumos . ceva difuz si placut. sa-i zicem "roz bombon"dar ai venit repede cu temele
si_totusi
Postat pe 11 Martie 2009 19:19
este drept insa ca vegetatia nu oferea acel grad de entertainment necesar unui personaj care tocmai prinsese gusstu' facerii... trebuia actiune, nenica...

asa ca ce-a zis el: sa misune dobitoacele si dobitocii... si-au inceput sa misune vericilor, pa peste tot, si multi mai misuna si-n ziua de astazi...

iarasi or sa vina carcotasii sa-ntrebe: da' de ce arata dobitocele in atatea feluri?... ce, unu singur n-ajungea?...

pai iarasi tinem cont de febra creatoare de la-nceputuri... stiti cum e cand inveti o chestie noua, te prinde... cam cum e cu statu' la calculator in ziua de azi... asa si nea dumnezeu asta, nu s-a mai oprit - se zice - timp de sase zile... cam atat a tinut, in mare, minunea... mult mai tarziu, romanii au redus durata normata a unei minuni la trei zile, asa cum au facut dealtfel, in mod neoficial, si cu durata saptamanii de lucru...
zambil
Postat pe 11 Martie 2009 19:21
e ca la invartit colaci. faci unul si vrai sa mai faci altul. ca ti-a iesit modelul si te crezi talentat. bineinteles, cu altfel de impletitura. asa apar pupezele, cucii, prescurile. upsss!!! presurile
si_totusi
Postat pe 11 Martie 2009 19:27
deci asa... face dumnezu aratarile pamantului, de bolboroseau apele si se-nfoia pamantu' de ele... pe unde umbla calca pe cate cineva pe coada, sau pe bataturi... aia protestau, normal, si-i cereau socoteala, iar unde el nu era o fiinta prea responsabila - amintiti-va ca nu trebuia sa dea socoteala nimanui! - a zis sa scape de corvoada asta si sa puna un vataf...

asa ca a facut el in graba un fel de aratare care sa aduca cat de cat cu ce imagine isi facusera dobitoacele si dobitocii despre el si i-a dat drumu' prin lumea nou creata... un fel de decoy, ar zice azi astia tarsaitii prin interneturi si emtiviuri..

si ca orice marioneta sau ursulet de plus, aratarea trebuia sa aiba un nume... desigur, nu dumnezeu s-a gandit la numele ala, ca el ii stia oricum pe dinafara, iar dobitocii si dobitoacele nu puteau sa vorbeasca... nu suficient de inteligibil, in orice caz...

asa ca aratarii i s-a zis adam...
zambil
Postat pe 11 Martie 2009 19:31
n-am zis eu? am ajuns la cuci. sigur o sa zici ca pupezele sunt mai cu motz datorita si pentru ca au cuibul o gaura...intr-un copac

si_totusi
Postat pe 11 Martie 2009 19:38
multi dintre crestinii ferventi de astazi nu stiu exact cum arata adam asta... desigur, era dupa chipu' si asemanarea lu' ta-su, fiind se pare fratele dintr-o relatie onanista al lui isus... daca ne mai gandim si la faptu' ca isus este fructul unui adulter, ne putem lesne imagina moralitatea lui dumnezeu, raportata la ce acceptam de regula azi ca norma...

pe vremea aia insa nu era pacat si nici bine sau rau... scuzati, bine era, ca ala a fost motorasu' facerii...
zambil
Postat pe 11 Martie 2009 19:40
hai ca ma luai cu speculatiile, in loc sa las adevarul dezgolit precum adam sa umble liber pe la imaginatia voastra...

deci cum arata, domn'e, adam asta?... cum arata, de altfel, ta-su?... pai secretu' e simplu de dezlegat: dumnezeu era mai multi intr-unu singur... o varianta e ca era hermafrodit, iar alta ca era un cuplu de gemeni univitelini legati in zona bazinului... oricum, era un fel de monstruletz, daca e sa ne raportam iarasi la standardele de azi...

in timp insa ce pe dumnezeu in durea-n basca de cum arata, pe adam il cam rodea la lingurica... ceea ce l-a pus pe ganduri pe adam era faptul ca dobitocii isi aveau dobitoacele lor, fara exceptie... este indubitabil ca in perioada cat a haladuit singur prin eden, adam a putu observa ce se intampla cu dobitocii si perechile lor in anumite momente... si toata destrabalarea aia pe fatza il enerva, avand in vedere ca el trebuia sa se satisfaca singur, ca ta-su...
zambil
Postat pe 11 Martie 2009 19:49
trebuie remarcat ca dobitoacele de ambe sexe si-o trageau in cel mai salbatic chip cu voie de la dumnezeu... numa adam saracu' era pus la regim d-asta tantrist, de trebuia sa-si tie-n frau energiile...

cum insa pe dumnezeu deja il bantuia un inceput de oboseala, a zis ca sa-l opereze si pe adam de malformatia congenitala de care suferea... asa ca, fara sa-l intrebe, l-a usurat pe adam de ceea ce astazi cei mai multi numesc o coasta...

trebuie sa va spun ca nu e sigur deloc ca a doua aratare, mult mai nereusita decat prima - era facuta din leftoveruri, cum s-ar zice azi! - avea la origine o coasta... sunt speculatii ale unor scolastici evrei care incearca sa acrediteze ideea ca femeia a fost facuta dintr-un material biologic mult mai nefolositor... argumentul se pare ca se regaseste in obiceiurile mutilante practicate asupra baieteilor evrei pana-n ziua de azi, dar cum spuneam, sunt numai speculatii... coasta nu era, sigur...
zambil
Postat pe 11 Martie 2009 20:01
hai ca m-am nervat. cum adica , asa asa bijutereala? or fi taind evreii ceva de undeva la adami dar , bucatica aceea cica o arunca la caini.

prefer teoria cu povarnis,coasta, costisa
si_totusi
Postat pe 11 Martie 2009 20:17
deci apare eva, nenicilor... fetele de pe garbo nu trebuie sa ma banuiasca de sexism sau alte alea, paranteza cu privire la provenienta femeii este numai una din multe altele.. si pe urma, si adam era doar o mogaldeatza de lut... un ala cu ochi sau cu motz. tot baiat de origine joasa...

scopul declarat al evei era acela de a-i alunga plictiseala lu' adam, o jucarie sexuala, adica... desigur, ea mai avea si menirea sa-l scuteasca pe dumnezeu de alte corvoade, care implicau crearea altor adami precum si procesele aferente procesului de crestere a acestor: imbaiat, infasat, alaptat... da, da, sa nu uitam caracteru' ambivalent al lui dumnezeu, pana la urma...
zambil
Postat pe 11 Martie 2009 20:19
shito...

eu nu fac decat sa dezvalui caracteru' ascuns al lui dumnezeu... un tip mai imprastiat, neglijent de multe ori - eu nu l-as lasa sa treaca strada nesupravegheat, de exemplu, avand in vedere obiceiul lui prost de a-si intoarce capul tocmai de la ce-i mai important, in momentele cele mai nepotrivite...
zambil
Postat pe 11 Martie 2009 20:23
da' hai ca eu nu sunt dumnezeu, obosesc mult mai repede decat el, chiar daca trebuie de fapt doar sa zugravesc ce-a cladit el, cum bine zicea altcineva despre tatal lui la fel de celebru...

asa ca: discutii, intrebari?...

hai si voi, aia mai in fund, acolo... ecou', sorela, anyone?...
zambil
Postat pe 11 Martie 2009 20:26
asa...citesc si ma minunez..si din ce-am fi noi facute zici??
gabitzza
Postat pe 11 Martie 2009 20:26
gabitza...

intrebarea asta s-a mai pus...

altceva?...
zambil
Postat pe 11 Martie 2009 20:28
De la: zambil, la data 2009-03-11 20:19:01deci apare eva, nenicilor... fetele de pe garbo nu trebuie sa ma banuiasca de sexism sau alte alea, paranteza cu privire la provenienta femeii este numai una din multe altele.. si pe urma, si adam era doar o mogaldeatza de lut... un ala cu ochi sau cu motz. tot baiat de origine joasa...

scopul declarat al evei era acela de a-i alunga plictiseala lu' adam, o jucarie sexuala, adica... desigur, ea mai avea si menirea sa-l scuteasca pe dumnezeu de alte corvoade, care implicau crearea altor adami precum si procesele aferente procesului de crestere a acestor: imbaiat, infasat, alaptat... da, da, sa nu uitam caracteru' ambivalent al lui dumnezeu, pana la urma...

acum ma dumiresc si eu, cum e cu "cea mai veche meserie din lume", daca Doamne Doamne a facut-o jucarie sexuala..dar nea Zambile..chiar menajera domne??
gabitzza
Postat pe 11 Martie 2009 20:33
gabitza...

sa nu uitam ca dumnezeu ii daduse intre timp lu' adam alte sarcini... de exemplu' sa numeasca toate dobitoacele si dobitocii... pai crezi ca usor ii era lui, la cat de multi erau aia?...
zambil
Postat pe 11 Martie 2009 20:35
mda...

copilasi, daca va rusinati de intrebari si comentarii acuma, puteti sa lasati mesajele si mai tarziu... in special aia dislexicii, care au nevoie de mult timp sa faca o compunere cat de cat inteligibila...
zambil
Postat pe 11 Martie 2009 20:43
Nu cred ca e ceva de comentat. Esti dus cu capul.
Clm
Postat pe 11 Martie 2009 21:13
Zambil, dupa umila mea parere..esti IRECUPERABIL..sti si tu asta dar e dreptul tau sa alegi..sa ramai asa sau sa te schimbi! La 38 de ani sa fii ''dus '' doar ca vrei tu asa..e mare pacat! Mai gindeste-te, poate vrei sa revi la ''normal''Hai incearca!!!
_smedescu
Postat pe 11 Martie 2009 21:26
Va doresc Noapte Buna!
_smedescu
Postat pe 11 Martie 2009 21:28
Ti-am citit "pe verticala" ineptiile, Zam, si m-am gandit ce durere trebuie sa-I provocam noi, fiinte create, pieritoare, Creatorului nostru! Dar am invatat o lectie: sa nu-mi mai judec proprii copii ca nu sunt asa cum as vrea eu, pentru ca ei sunt niste ingeri care n-ar rosti nciodata hule si blasfemii la adresa lui Dumnezeu, cel mai bun Tata pe care-L poate avea cineva, in comparatie cu oamenii fara Dumnezeu si fara inima, ca tine si ca tatal lor...
sora_ilsi
Postat pe 11 Martie 2009 22:03
De la: Clm, la data 2009-03-11 21:13:09 Nu cred ca e ceva de comentat. Esti dus cu capul.
persidadamian
Postat pe 11 Martie 2009 22:21
De la: zambil, la data 2009-03-11 20:35:55gabitza...

sa nu uitam ca dumnezeu ii daduse intre timp lu' adam alte sarcini... de exemplu' sa numeasca toate dobitoacele si dobitocii... pai crezi ca usor ii era lui, la cat de multi erau aia?...

Zambil

se vede treaba ca n-a fost usor , s-a poticnit la dobitoci..
gabitzza
Postat pe 11 Martie 2009 22:40
dar ce vad eu acilea?...

prezentarea lu' dumnezeu dezbracat de tunica si caracter a a vut succes... nici nu ma miram...

sunt sigur ca lumea asteapta in continuare dezvaluiri senzationale... asa ca in numarul viitor:

- adam este acuzat de coruptie la recensamantul dobitocelor
- eva si-a tras un amant nou, de fitze
- dumnezeu este acuzat de rasism si dispare intr-un paradis fiscal
- interlopu' sarpe isi face de cap in comertul cu mere

stati p-aproape...
zambil
Postat pe 11 Martie 2009 23:13
De la: sora_ilsi, la data 2009-03-10 23:16:10Pentru Ica si ceilalti crestini de pe topic...
Am gasit in niste scrieri crstine de la 1888-1900 un paragraf pe care as vrea sa-l comentam putin:"Nu este nimic atat de ofensator pentru Dumnezeu sau atat de periculos pentru sufletul omenesc, decat mandria si increderea in sine. Dintre toate pacatele, acesta este cel mai de plans si greu de vindecat..."(E.W.,COL) Oare Dumnezeu nu-i mai iubeste pe oamenii mandri? Mai au ei vreo sansa sa fie mantuiti? Cum? Daca ei se incred doar in sine si se inchina doar lor insile?

Noi stim ca "mandria sade inaintea caderii " ,iar opusul mandriei este smerenia( ce mai mare virtute ).
Putem cadea in acest pacat al mandriei cu usurinta daca nu veghem si nu staruim in rugaciune ,important este sa il constientizam. Toat� viata trebuie s� lupt�m �mpotriva acestui p�cat si sa fim constienti c�-i putem c�dea prad� �n orice moment al vietii. Numai �ntelepciunea ne poate ajuta s� discernem acest p�cat, s� sesiz�m aparitia lui �n mintea noastr�.
Mandria amplifica imaginatia, smerenia o face sa inceteze. Mandria se ingamfa creandu-si lumea proprie, smerenia primeste viata care vine de la Dumnezeu.
Iar despre cei mandri ,Ilsi ... cred ca au sanse sa fie mantuiti daca vine la Mantuitorul ,la Cruce El a facut totul ,iar persoana este iertata daca marturiseste pacatul ,are pare rau si nu-l mai safarseste .
ica2
Postat pe 11 Martie 2009 23:15

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ce parere aveti? Ce este o religie? Si ce este o secta? 96 De la: angel_forever 22 Iulie 2010 23:02
Dumnezeu si omul 39 De la: angel_forever 22 Iulie 2010 23:07
INTELIGENTA AJUTA LA EVOLUARE.... 7 De la: garbo027119 2 Decembrie 2009 15:23
despre ,,www.papucei.ro 1 De la: samir_rapid 9 Februarie 2009 10:50
Clarviziune, cartomantie 1 De la: mateialina69 17 Ianuarie 2010 21:29
Setari Cookie-uri