RELATIA CU DUMNEZEU

Alt adev�r este c� merit�m s� pl�tim pentru p�catele noastre. Problema este �ns� c� plata p�catului este moartea. Dar Iisus Hristos a murit �n locul nostru, din dragoste pentru noi, ca s� nu fie nevoie s� murim f�r� Dumnezeu. Pe Cruce Iisus a luat asupra Sa toate p�catele noastre, pl�tind astfel pentru ele. �Hristos, de asemenea, a suferit o dat� pentru p�cate, El, Cel neprih�nit, pentru cei nelegiui�i, ca s� ne aduc� la Dumnezeu..�4 �...El ne-a m�ntuit, nu pentru faptele f�cute de noi �n neprih�nire, ci pentru �ndurarea Lui...�5 Fiindc� Iisus a murit pe cruce �n locul nostru, acum nu mai este nevoie s� tr�im desp�r�i�i de Dumnezeu din cauza p�catelor noastre.
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 12:38
�Fiindc� at�t de mult a iubit Dumnezeu lumea �nc�t a dat pe Singurul S�u Fiu, pentru ca oricine crede �n El s� nu piar�, ci s� aib� via�a ve�nic�.�6

Dup� ce Iisus a murit pentru p�catele noastre, a �nviat din mor�i.7 Astfel ne-a dovedit pentru totdeauna c� are dreptul de a promite via�a ve�nic� - c� este, �ntr-adev�r, Fiul lui Dumnezeu �i singura Cale de a-L cunoa�te pe Dumnezeu. De aceea a spus Isus: �Eu sunt Calea, Adev�rul �i Via�a; nimeni nu vine la Tat�l dec�t prin Mine.�8

El ne spune cum putem �ncepe o rela�ie cu El chiar acum... �n loc s� ne str�duim �i mai tare s� ajungem singuri la Dumnezeu. Iisus spune: �Veni�i la Mine....� �Dac� �nseteaz� cineva, s� vin� la Mine �i s� bea. Cine crede �n Mine, din inima lui vor curge r�uri de ap� vie...�9 Iisus a suferit la Cruce tocmai datorit� dragostei care ne-o poart�. Iar acum ne invit� s� venim la El, ca s� putem �ncepe o rela�ie personal� cu Dumnezeu.

Nu este suficient s� �tim ce anume a f�cut Iisus pentru noi �i ce ne ofer�. Pentru a avea o rela�ie cu Dumnezeu, trebuie s�-L primim �n via�a noastr�...
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 12:39
Principiul doi: Noi to�i p�c�tuim �i p�catele noastre ne despart de Dumnezeu.

Adev�rul este c� to�i sim�im aceast� desp�r�ire... este o dep�rtare de Dumnezeu pricinuit� de p�catele noastre. Biblia ne spune: �Noi r�t�ceam cu to�ii ca ni�te oi, fiecare �i vedea de drumul lui...."2

�n ad�ncul sufletului nostru putem sim�i indiferen�� fa�� de Dumnezeu �i c�ile Sale sau r�zvr�tire f��i��... Orice ar fi, este o dovad� a ceea ce Biblia nume�te �p�cat�.

P�catul aduce moarte �n via�a noastr� - desp�r�irea spiritual� de Dumnezeu.3 Chiar dac� facem mari eforturi ca s� ne apropiem de Dumnezeu, acestea sunt sortite e�ecului.

Imaginea aceasta arat� ce mare este pr�pastia dintre noi �i Dumnezeu. S�ge�ile ilustreaz� str�daniile noastre de a ne apropia de Dumnezeu. Putem �ncerca s� facem fapte bune sau s� c�tig�m aprobarea lui Dumnezeu printr-o via�� decent� sau o filozofie de via�� moral�. �ns� str�daniile noastre nu pot face s� dispar� p�catele noastre...
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 12:40
Alt adev�r este c� merit�m s� pl�tim pentru p�catele noastre. Problema este �ns� c� plata p�catului este moartea. Dar Iisus Hristos a murit �n locul nostru, din dragoste pentru noi, ca s� nu fie nevoie s� murim f�r� Dumnezeu. Pe Cruce Iisus a luat asupra Sa toate p�catele noastre, pl�tind astfel pentru ele. �Hristos, de asemenea, a suferit o dat� pentru p�cate, El, Cel neprih�nit, pentru cei nelegiui�i, ca s� ne aduc� la Dumnezeu..�4 �...El ne-a m�ntuit, nu pentru faptele f�cute de noi �n neprih�nire, ci pentru �ndurarea Lui...�5 Fiindc� Iisus a murit pe cruce �n locul nostru, acum nu mai este nevoie s� tr�im desp�r�i�i de Dumnezeu din cauza p�catelor noastre.
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 12:42
Multi barbati din Romania se cred buricul pamantului...Cum politia nu face nimic in romania,,,ca daca bate o femeie,,,le mai bate si politatiul.....In romania este tara,,,necivilizata pt ca nu se respecta regulile si barbatii fac ce vor ei...Si faptul ca situatia financiara din Romania,,nu ii da posibiltate femeii si a multor oameni sa fie independenti....De asta sefii isi bat joc de ei,,pt ca stiu ca sunt la mana lor,ca nu au bani...Si oamenii se lasa manipulati si fac si ei la fel,,manipuleaza tot la fel...Daca daca oamenii din romania ar putea fii independenti finaciar nu ar mai fii aceasta dezordine in Romania...Ca bine ar fii daca oamenii din romania ar fii mai uniti si ar face un miting ceva..ca asa ar starni si pe altii
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 15:00
Multi barbati din Romania se cred buricul pamantului...Cum politia nu face nimic in romania,,,ca daca bate o femeie,,,le mai bate si politatiul.....In romania este tara,,,necivilizata pt ca nu se respecta regulile si barbatii fac ce vor ei...Si faptul ca situatia financiara din Romania,,nu ii da posibiltate femeii si a multor oameni sa fie independenti....De asta sefii isi bat joc de ei,,pt ca stiu ca sunt la mana lor,ca nu au bani...Si oamenii se lasa manipulati si fac si ei la fel,,manipuleaza tot la fel...Daca daca oamenii din romania ar putea fii independenti finaciar nu ar mai fii aceasta dezordine in Romania...Ca bine ar fii daca oamenii din romania ar fii mai uniti si ar face un miting ceva..ca asa ar starni si pe altii
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 15:02
garbo027119
garbo027119
garbo027119
garbo027119
Off ca s-a trimis de 10 ori
garbo027119
De la: garbo027119, la data 2009-12-26 15:02:17Multi barbati din Romania se cred buricul pamantului...Cum politia nu face nimic in romania,,,ca daca bate o femeie,,,le mai bate si politatiul.....In romania este tara,,,necivilizata pt ca nu se respecta regulile si barbatii fac ce vor ei...Si faptul ca situatia financiara din Romania,,nu ii da posibiltate femeii si a multor oameni sa fie independenti....De asta sefii isi bat joc de ei,,pt ca stiu ca sunt la mana lor,ca nu au bani...Si oamenii se lasa manipulati si fac si ei la fel,,manipuleaza tot la fel...Daca daca oamenii din romania ar putea fii independenti finaciar nu ar mai fii aceasta dezordine in Romania...Ca bine ar fii daca oamenii din romania ar fii mai uniti si ar face un miting ceva..ca asa ar starni si pe altii

pe cine esti asa de revoltata?
garbo090662
Postat pe 26 Decembrie 2009 15:04
De la: garbo090662, la data 2009-12-26 15:04:53
De la: garbo027119, la data 2009-12-26 15:02:17Multi barbati din Romania se cred buricul pamantului...Cum politia nu face nimic in romania,,,ca daca bate o femeie,,,le mai bate si politatiul.....In romania este tara,,,necivilizata pt ca nu se respecta regulile si barbatii fac ce vor ei...Si faptul ca situatia financiara din Romania,,nu ii da posibiltate femeii si a multor oameni sa fie independenti....De asta sefii isi bat joc de ei,,pt ca stiu ca sunt la mana lor,ca nu au bani...Si oamenii se lasa manipulati si fac si ei la fel,,manipuleaza tot la fel...Daca daca oamenii din romania ar putea fii independenti finaciar nu ar mai fii aceasta dezordine in Romania...Ca bine ar fii daca oamenii din romania ar fii mai uniti si ar face un miting ceva..ca asa ar starni si pe altii

pe cine esti asa de revoltata?
Pe nimeni,,dar vreau ca barbatii sa nu sa se mai comporte urat cu femeile....Si nici ca femeile sa le permita barbatilor sa se vorbeasca urat...cu ele
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 15:11
Doar ca eu sunt feminista convinsa...Si nu suport ca un barbat sa se comporte urat cu o femeie...
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 15:12
Un ucenic l-a �ntrebat pe P�rintele Cleopa:
- Ce este rug�ciunea curat�?
- S� zici cu gura, s� �n�elegi cu mintea �i s� sim�i cu inima.

P�rintele Cleopa a zis: Nu te poate schimba nimeni dac� ai �n inima ta pe �Doamne Iisuse� Dar trebuie s� ai o treapt� a rug�ciunii. C�nd zici �Doamne Iisuse� se cutremur� tot iadul, numai s� zici din inim�!
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 15:26
mai zici si tu ceva frumos din cd in cd,,,
fleurdelis
Postat pe 26 Decembrie 2009 15:28
De la: garbo027119, la data 2009-12-26 15:26:52Un ucenic l-a �ntrebat pe P�rintele Cleopa:

P�rintele Cleopa a zis: Nu te poate schimba nimeni dac� ai �n inima ta pe �Doamne Iisuse� Dar trebuie s� ai o treapt� a rug�ciunii. C�nd zici �Doamne Iisuse� se cutremur� tot iadul, numai s� zici din inim�!

asa mai vii de acasa! astea da invataturi!
garbo015564
Postat pe 26 Decembrie 2009 15:30
De la: garbo027119, la data 2009-12-26 15:12:53Doar ca eu sunt feminista convinsa...Si nu suport ca un barbat sa se comporte urat cu o femeie...
Am o ciuda mare pe barbatii care se comporta urat cu femeile.sau oamenii rai care se comporta urat cu oamenii buni...Pt ca nu au nici un drept si la prima ocazie cand intru in vorba cu ei,,imi si scot coltiii
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 15:31
De la: garbo027119, la data 2009-12-26 15:31:53
De la: garbo027119, la data 2009-12-26 15:12:53Doar ca eu sunt feminista convinsa...Si nu suport ca un barbat sa se comporte urat cu o femeie...
Am o ciuda mare pe barbatii care se comporta urat cu femeile.sau oamenii rai care se comporta urat cu oamenii buni...Pt ca nu au nici un drept si la prima ocazie cand intru in vorba cu ei,,imi si scot coltiii
Ca oamenii de obicei nu asculta de vorba buna....Stiti ca fara cearta nu exista dreptate....
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 15:33
De la: garbo015564, la data 2009-12-26 15:30:08
De la: garbo027119, la data 2009-12-26 15:26:52Un ucenic l-a �ntrebat pe P�rintele Cleopa:

Ca oamenii de obicei nu asculta de vorba buna....Stiti ca fara cearta nu exista dreptate....
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 15:34
De la: garbo027119, la data 2009-12-26 15:34:34
De la: garbo015564, la data 2009-12-26 15:30:08

Dar nu cearta asa ca mine,,ca eu imi mai si descarc nervii pe oamenii care m-au facut cu nerviii...Ca eu nu i-am uitat,,am facut o lista....Pana nu ii vad pocaiti,,si vad ca ma supara ii atac si eu....Nu o sa atac un om smerit in fata lui Dumnezeu....Chiar daca m-a facut cu nerviii...Asta din iubire pt Dumnezeu...
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 15:36
Pt ca sa ierti un om,,trebuie sa vezi ca si lui ii pare rau pt tot ce a facut...Si isi da silinta sa isi rascumpere greselile..... Pt ca fara o lectie omul nu se schimba niciodata...Si iti va gresi la nesfarsit...pt ca te crede fraier ca mereu il vei ierta.....Asa ca trebuie lectiii de corectie pt obraznici si nerecunoscatori...
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 15:39
De la: garbo027119, la data 2009-12-26 15:39:09Pt ca sa ierti un om,,trebuie sa vezi ca si lui ii pare rau pt tot ce a facut...Si isi da silinta sa isi rascumpere greselile..... Pt ca fara o lectie omul nu se schimba niciodata...Si iti va gresi la nesfarsit...pt ca te crede fraier ca mereu il vei ierta.....Asa ca trebuie lectiii de corectie pt obraznici si nerecunoscatori...
Nu trebuie sa fie toti severi ca mine....Ca si intr-o familie...Tatal este mai sever,,sau mama si celalalt ii sfatuieste......Pt ca cineva treebuie sa ii si certe....Ca si eu si Dumnezeu ne-am saturat de rautatile si prostiile lor
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 15:41
Sf. Serafim de Sarov a zis: Scopul vie�ii omului nu este convertirea neamurilor, ci dob�ndirea Duhului Sf�nt. Iar c�nd omul dob�nde�te pe Duhul cel Sf�nt, atunci mii de oameni se vor converti �n jurul lui..
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 15:46
Fericitul Avva Antonie a zis: Marea putere a omului este s�-�i pun� propria gre�eal� �n fa�a Domnului �i s� a�tepte ispita p�n� la ultima suflare.

Avva Pimen a zis: Dac� ai vedenii �i auzi voci nu spune aproapelui c�ci �i po�i st�rni ispite.
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 15:47
Avva Or a zis: C�nd se strecoar� �n tine vre-un g�nd de orgoliu sau de trufie scruteaz�-�i con�tiin�a dac� ai p�zit toate poruncile, dac� �i iube�ti pe du�manii t�i �i te �ntristezi de necazurile lor, dac� te socote�ti un rob netrebnic �i cel mai mare p�c�tos dintre to�i. �i atunci nu o s� te crezi a�a mare ca �i cum le-ai fi f�cut tu pe toate. �tii doar c� un asemenea g�nd distruge totul.
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 15:48
Avva Zenon a zis: Cine vrea ca Dumnezeu s�-i asculte grabnic rug�ciunea, de fiecare dat� c�nd se ridic� �i �ntinde m�inile c�tre Dumnezeu, mai �nainte de toate �i mai �nainte de a se ruga pentru sufletul s�u s� se roage pentru sufletul du�manilor lui. Purt�ndu-se astfel, ori de c�te ori �l va ruga pe Dumnezeu Acesta �l va asculta.
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 15:49
Avva Theodotos a zis: Nu-l judeca pe curvar numai fiindc� tu te �nfr�nezi. �i tu �ncalci legea, doar altfel. �ntradev�r: cel care a zis �nu preacurvi� a zis �i �nu judeca pe al�ii�.

Sf. Ioan Gur� de Aur a zis: �Darul de a r�bda necazurile este mai mare dec�t darul de a �nvia mor�ii. Pentru c� dac� �nvie cineva un mort, atunci �i r�m�ne dator lui Dumnezeu, pentru c� rug�ciunea i-a fost ascultat�. Dar dac� cineva rabd� necazurile, atunci acestuia �nsu�i Dumnezeu �i r�m�ne dator�. Si sa cauti cai pozitive pt a iesi din necazuri...Sa il rogi pe Dumnezeu sa iesi cu bine din necazuri....
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 15:50
De la: garbo027119, la data 2009-12-26 15:50:53Avva Theodotos a zis: Nu-l judeca pe curvar numai fiindc� tu te �nfr�nezi. �i tu �ncalci legea, doar altfel. �ntradev�r: cel care a zis �nu preacurvi� a zis �i �nu judeca pe al�ii�.

Sf. Ioan Gur� de Aur a zis: �Darul de a r�bda necazurile este mai mare dec�t darul de a �nvia mor�ii. Pentru c� dac� �nvie cineva un mort, atunci �i r�m�ne dator lui Dumnezeu, pentru c� rug�ciunea i-a fost ascultat�. Dar dac� cineva rabd� necazurile, atunci acestuia �nsu�i Dumnezeu �i r�m�ne dator�. Si sa cauti cai pozitive pt a iesi din necazuri...Sa il rogi pe Dumnezeu sa iesi cu bine din necazuri....
Poti certa un om,,dar nu sa il judeci...
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 15:51
Un ucenic l-a �ntrebat pe P�rintele Cleopa: - Ce este rug�ciunea curat�? - S� zici cu gura, s� �n�elegi cu mintea �i s� sim�i cu inima. P�rintele Cleopa a zis: Nu te poate schimba nimeni dac� ai �n inima ta pe �Doamne Iisuse� Dar trebuie s� ai o treapt� a rug�ciunii. C�nd zici �Doamne Iisuse� se cutremur� tot iadul, numai s� zici din inim�!...Sf. Serafim de Sarov a zis: Scopul vie�ii omului nu este convertirea neamurilor, ci dob�ndirea Duhului Sf�nt. Iar c�nd omul dob�nde�te pe Duhul cel Sf�nt, atunci mii de oameni se vor converti �n jurul lui.. Am mai trimis o data,pt ca mi se pare foarte interesante informatiile....
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 15:55

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Modele plinute 9 De la: Kardula 22 Ianuarie 2013 09:29
visele 4 De la: pik_nik 2 Iulie 2009 00:38
Sutienul.. cel bun prieten ? cel mai mare dusman? 238 De la: Darksukkubus69 3 Iunie 2010 19:28
FETELOR CUM V-AR PLACEA SA FIE PARTENERUL VOSTRU DE VIATA CA SA NU IL INSELATI SI SA NU IL MINTITI? 7 De la: moment31 16 Octombrie 2009 23:26
Cele mai bune prajituri 1 De la: garbo_2455 26 Aprilie 2012 17:43
Setari Cookie-uri