RELATIA CU DUMNEZEU

De la: fleurdelis, la data 2009-12-26 17:30:05revenind la sterilet....irinuco....
Pai da am auzit ca steriletul si antibaby ucid embrioane,si steriletul la fel.,asa am citit dar nu stiu cat este de adevarat din punct de vedere biologic....Pt ca eu stiam ca antibaby sunt pt a creste imunitatea ca spermatozidul sa nu fecundeze ovulul...Dar nu stiam ca antibaby ucid embrioane,,pt ca zic ca ne-au fost ascuns pt ca atunci multe femei nu ar mai fii folosit....Si ei vor sa faca piata...Dar nu stiu cat este de adevarat din punct de veedere biologic...
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 17:37
Crestinul este un lupt�tor duhovnicesc �n fiecare clip� a vie�ii sale cu trupul, cu lumea p�c�toas� �i cu diavolii.

Sf�ntul Prooroc David ne spune: "C�lcatu-m-au vrajma�ii mei toat� ziua, c� mul�i sunt cei ce se lupt� cu mine din �n�l�ime" (Ps. 55,2).

Noi ne afl�m �n stare de r�zboi cu diavolii �i trebuie s� cunoa�tem foarte bine pe vr�jma�ii nostri, s� cercet�m cu �n�elepciune scopurile �i planurile lor. Dar pentru a afla c�t mai multe despre ace�ti vr�jma�i ai no�tri, trebuie s� apel�m la Sf�nta Scriptur� �i la �nv���turile Sfin�ilor P�rin�i ai Bisericii Ortodoxe.

Diavolii sunt supu�i satanei, iar oamenii care se a�eaz� voluntar sub sfera lor de influen�� se numesc fii ai diavolilor (1 Ioan 3, 8). Dumnezeu pune la �ncercare virtu�ile oamenilor prin diavoli, c�rora le d� voie limitat� ca s�-i ispiteasc� (Iov 1,12; Zah. 3,1). Oamenii au fost ispiti�i �i �n�ela�i de diavoli, chiar din Rai (Gen. 3,1).
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 17:48
Dup� �ntruparea �i �nvierea Domnului nostru Iisus Hristos, Satana a fost dezbr�cat de putere (Ioan 2, 13), dar el continu� s� ispiteasc� pe oameni (Ioan 5, 15). Un om poate fi luptat de unul sau mai mul�i diavoli (Marcu 5,9). De la dumnezeescul Botez, cre�tinul primeste un �nger p�zitor, care �l ajut� prin g�nduri �i har s� fac� faptele cele bune. �n acela�i timp un diavol �l ispite�te spre p�cate �i astfel �i �ncearc� virtutea
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 17:51
Monahii �i monahiile primesc la Sf�nta Tain� a C�lug�riei, darul Duhului Sf�nt �i �apte �ngeri care �l vor ajuta s� se m�ntuiasc�. Iar satana trimite �apte diavoli (duhul m�ndriei, duhul slavei desarte, duhul m�niei, duhul l�comiei p�ntecelui, duhul tr�nd�viei, duhul desfr�n�rii �i duhul m�hnirii) ca s�-i ispiteasc�. Dac� �ns� din tr�nd�vie �i din m�ndrie monahul va c�dea �n p�cate de moarte, darul lui Dumnezeu �i cei �apte �ngeri se vor �ndep�rta de la el, iar cele �apte duhuri necurate vor pune st�p�nire pe inima lui (Matei 12, 45). Deci mintea omeneasc� se afl� la mijloc, �ntre �nger �i diavol.
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 17:52
Sfintele Puteri �ngere�ti ne �ndeamn� spre faptele cele m�ntuitoare, iar puterile noastre naturale, hot�r�rea cea bun� �i Harul lui Dumnezeu ne ajut�. La r�ndul lor, atacurile diavolilor sunt ajutate de patimi �i de hot�r�rea cea rea. A�adar, mintea noastr� este lesne alunec�toare �i u�or se pogoar� c�tre cele veselitoare ale lumii acesteia, uit�nd bun�t��ile cele ve�nice. Pentru p�zirea de ispitirile sim�urilor, c�nd se adun� g�nduri de�arte �i �ntunecate asupra min�ii noastre, s� ne rug�m, s� mergem la Biseric�, s� ne spovedim, s� vorbim �i s� cerem binecuv�ntarea p�rin�ilor celor duhovnice�ti.
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 17:53
Ur�torul de bine, diavolul, amestec� lucrurile, adic� binele cu r�ul (Facerea 3, 4-5), ca s� nu poat� face mintea noastr� p�c�toas� deosebirea �ntre bine �i r�u (Sf�ntul Efrem Sirul, Proloage, p. 298). Sf�ntul Petre Damaschinul ne spune: "Toate le-a f�cut Dumnezeu spre folosul sufletului nostru. �ngerii care ne p�zesc �i ne �nva��, iar diavolii ne ispitesc spre a ne smeri �i a alerga la Dumnezeu. Prin frica de ispitele duhurilor necurate ne izb�vim de �n�l�area min�ii �i de nep�sare. �ngerii, fiind slujitorii dragostei dumnezeie�ti �i ai p�cii, se bucur� de poc�inta �i �ndreptarea noastr� �i de sporirea �n virtute. De aceea se str�duiesc s� ne umple de vederi duhovnicesti �i ne ajut� la tot lucrul m�ntuitor. Diavolii, dimpotriv�, fiind pricinuitorii r�ut��ilor, se bucur� de sc�derea noastr� �n virtute �i se str�duiesc s� abat� sufletele noastre spre n�luciri ur�te"
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 17:54
Diavolii atunci ne lupt� mai tare c�nd postim, c�nd ne rug�m, c�nd ne smerim mai mult. Pentru a ie�i biruitori �n aceste lupte cu diavolii, trebuie s� mergem pe calea de mijloc (�mp�r�teasc�), sub binecuv�ntarea unui duhovnic iscusit, s� postim, s� priveghem �i s� ne rug�m dup� puterea �i darurile pe care avem de la Dumnezeu. Cei care se nevoiesc peste putere sunt birui�i de diavoli �i cad �n p�cate mari: m�ndrie, slav� de�art�, m�nie, ur�, neascultare, sodomie, zavistie. Cei care din lenevie nu �ndeplinesc poruncile dumnezeie�ti, cad �n p�cate: lene, desfr�nare, iubirea p�ntecelui, iubirea de argin�i�
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 17:57
2.2. Caracteristicile r�zboiului cu diavolii

Pentru a cunoa�te mai bine pe vr�jma�ii nostri diavoli, iat� c�teva caracteristici ale r�zboiului nev�zut:

1. R�zboiul diavolilor cu oamenii este continuu. �n timpul acestei vie�i p�m�nte�ti, diavolii ne r�zboiesc continuu, iar atunci c�nd nu ne atac� la vedere, ne lucreaz� �n ascuns.

Sf�ntul Simeon, Noul Teolog zice: "R�zboiul este permanent �i �ntotdeauna este nevoie ca osta�ii lui Hristos s� aib� armele asupra lor. Nu este zi sau noapte, nici m�car o clip� �n care acest r�zboi s� �nceteze, ci fie c� m�nc�m, fie c� dormim, fie c� lucr�m, fie c� ne rug�m, �n toiul luptei suntem".

2. R�zboiul diavolilor cu oamenii este necru��tor. Sf�ntul Antonie cel Mare spune c�: "Diavolii sunt necru��tori, �ndr�zne�i �i neru�ina�i. Nu se dau �napoi de la nimic. Se arunc� �n lupt� cu o furie nest�p�nit� �i uzeaz� f�r� scrupule de toat� for�a �i viclenia de care dispun".

Sfin�ii P�rin�i spun c� diavolii sunt st�p�nitorii �ntregului p�m�nt �i se afl� sub conducerea satanei, lucr�nd la pierderea sufletelor omene�ti. Trebuie s� stim un lucru important: diavolul poate s� ne atace, dar nu ne poate birui. �ntr-un citat al �nv���turii Bisericii noastre se spune c� "Diavolul poate lupta �mpotriva omului, dar nu-l poate birui. Acest lucru �nseamn� c� putem deveni biruitori asupra diavolilor". Iar Sf�ntul Apostol Pavel scrie: "Dumnezeu nu va �ng�dui ca s� fim ispititi peste puterile noastre, ci odat� cu ispita, ne va aduce �i sc�parea din ea" (1 Cor. 10,13). Niciodat� Dumnezeu nu ne va l�sa s� fim ispiti�i peste puterile noastre, c�ci dac� s-ar �nt�mpla aceasta, lupta ar fi inegal�, iar Dumnezeu nedrept. "Dac� cineva nu se face de bun� voie rob diavolilor, nu va avea diavolul nici o putere asupra lui".
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 17:59
Dac� cineva nu se face de bun� voie rob diavolilor, nu va avea diavolul nici o putere asupra lui".
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 18:01
irina, lasa-ne, fetita, sa ne tihneasca sarbatorile astea...
nu destul bati campii in fiecare zi?
tu despre altceva nu stii sa vorbesti?
garbo_C
Postat pe 26 Decembrie 2009 18:05
irino, parca te rugase initiatoarea topicului sa nu mai bantui pe aici - ai n topicuri deschise de tine, de ce nu aberezi acolo?
panty_C
Postat pe 26 Decembrie 2009 18:08
irinuco, mai bine ne povestesti cum ai petrecut ziua de CRACIUN.cum a fost vremea de Craciun, ce stare spirituala ai avut.
mcrinelam
Postat pe 26 Decembrie 2009 18:09
Bai,Irino,eu beui,o horinca,faina,amu,imi vine sa ma preacurvesc,cu sotul,in pat,care mereu ma alinta,cu vorba:diavolitza mea draga,amu,ce fac,pacatuiesc,daca asa vru,MOSUL,ca postul a trecut,ti-am dat tema de studiu,ce zici???
scrichy
Postat pe 26 Decembrie 2009 18:17
ioi, scrich! vrei s-o shochezi pe irina?

stai sa vezi acu' ce predica urmeaza...
sa nu-i zici cumva ca nici acte n-ai pe el, ca te trimite direct la manastire...
garbo_C
Postat pe 26 Decembrie 2009 18:23
EU nu imi aduc aminte,ca s-a prezentat in pat cu un act la el,actele se poarta in portofel,portofelul in buzunar,iar el.....
scrichy
Postat pe 26 Decembrie 2009 18:28
La manastire???,pai,ce,nu sar gardul.
scrichy
Postat pe 26 Decembrie 2009 18:30
cum, n-are buzunare?
garbo_C
Postat pe 26 Decembrie 2009 18:32
Cell, poate face scurt de la soc
panty_C
Postat pe 26 Decembrie 2009 18:37
sa ne fereasca Dumnezeu!
vrei sa atinga apogeul?
garbo_C
Postat pe 26 Decembrie 2009 18:40
CELl,pai daca e gol,golutz,vad ca nu am replica de la Irina
scrichy
Postat pe 26 Decembrie 2009 18:42
nnnnnnuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!
panty_C
Postat pe 26 Decembrie 2009 18:44
cred ca-i deja in stare de shoc...
garbo_C
Postat pe 26 Decembrie 2009 18:44
sa nu mai fluieram ca...apare iar...
panty_C
Postat pe 26 Decembrie 2009 18:45
Cred ca e excitata,face matanii acum,ca a pacatuit
scrichy
Postat pe 26 Decembrie 2009 18:48
sau poate ne-a ascultat D-zeu rugile si i-a picat curentul sau netul...
mcrinelam
Postat pe 26 Decembrie 2009 18:51
Eu plec fetelor,va las,sa va distrati,ma astepta verisoarele mele,o noapte linistita va doresc
scrichy
Postat pe 26 Decembrie 2009 19:03
Distractie placuta Scrichy!
panty_C
Postat pe 26 Decembrie 2009 19:09
ati socato rau pe irina, a fugit ca dracu de tamaie, scrichy, cred ca ai gasit antidodul irina, te pup
yanyacharberet
Postat pe 26 Decembrie 2009 21:53
De la: yanyacharberet, la data 2009-12-26 21:53:51ati socato rau pe irina, a fugit ca dracu de tamaie, scrichy, cred ca ai gasit antidodul irina, te pup
Nu mai spune draga...
garbo027119
Postat pe 26 Decembrie 2009 21:55
sa spun si eu ce am facut cu sotu dupa ce el bau un pahar de cabernet si eu am facut o baie cu spuma parfumatsa????
tutankhamon
Postat pe 26 Decembrie 2009 21:58

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Lentile de contact colorate 2 De la: cri_cat 9 Februarie 2012 10:03
Cum facem fata arogantei,lipsei de ambilitate si badaraniei? 6 De la: si_totusi 19 Iunie 2009 12:39
tineretul din ziua de azi 40 De la: hypeople 17 Februarie 2010 17:36
superconcursuri 1 De la: carmenis23 16 Aprilie 2010 13:47
Ochelari de vedere 2 De la: cri_cat 8 Aprilie 2012 22:49
Setari Cookie-uri