"M�NDR�E, m�ndrii, s.f. 1. Sentiment de mul�umire, de satisfac�ie, de pl�cere, de bucurie; ceea ce produce mul�umire, satisfac�ie, pl�cere, bucurie; sentiment de demnitate, de �ncredere �n calit��ile proprii. ♦ Ceea ce constituie prilej de laud�, de fal�, de mul�umire. 2. Sentiment de �ncredere exagerat� �n calit��ile proprii; orgoliu, trufie, �ng�mfare" la mandrie, hai sa zicem ,ca apare partea aceea cu ingamfarea si poate la asta se referea cel text ca ar fi un pacat dar la incredere? increderea de sine inseamna aprecierea si valorizarea propriei persoane increderea in sine este unul din fundamentele personalitatii noastre, un ax care sustine si ne influenteaza tot timpul. de cate ori nu am facut ceva pentru ca n-am avut incredere in noi? increderea in sine este cea care te ajuta atunci cand viata te dezamageste intr-un fel sau altul increderea in sine ne da un mai bun discernamant asupra a ce traim oare acesta o fi pacatul? ia sa vedem daca nu avem incredere in noi, cu ce ne alegem? "�ncredere ≠ incertitudine, �ndoial�, ne�ncredere, suspiciune " |
||
si_totusi Postat pe 12 Martie 2009 08:04 |
||
---|---|---|
shito... secretul sta in urmatoarea fraza: "Mandria amplifica imaginatia, smerenia o face sa inceteze. Mandria se ingamfa creandu-si lumea proprie, smerenia primeste viata care vine de la Dumnezeu." in traducere libera: sentimentul implinirii de sine te face independent, in timp ce umilinta te face dependent... este schema standard de spalare a creierului practicata de mai toate religiile care se respecta... ia-i omului increderea in sine pentru a-l destabiliza, si p-orma faci ce vrei cu el... desigur, schema este necesara in cazul unor oameni care au sentimentul implinirii... cei mai multi insa nu au taria sufleteasca sa infrunte singuri problemele vietii... p-astia religia ii culege de pe drumuri cu farasu', fara eforturi... |
||
zambil Postat pe 12 Martie 2009 08:19 |
||
sa nu fiu inteles gresit... nevoia de religiozitate e demonstrata stiintific... face parte din zestrea genetica a fiintei umane, aparand odata cu gandirea, si reflecta necesitatea de a avea certitudini, asta deoarece spre deosebire de celelalte mamifere, omul isi face proiectii temporale in luarea deciziilor...scenarii, cum s-ar zice... nimic nu impiedica omul sa fie propria divinitate... adica sa aiba incredere in el insusi... dar pentru asta iti trebuie inzestrarea necesara, ba sa mai ai si noroc in viata... necesitatea unei divinitati exterioare apare atunci cand omul nu are incredere in sine, ba dimpotriva, se dispretuieste si se invinovateste pentru toate nereusitele... si aici apar speculatorii religiosi... preotii, predicatorii, evanghelistii... care nu sunt altceva decat niste smecherasi oportunisti, pe spinarea celor dezorientati... |
||
|
||
zambil Postat pe 12 Martie 2009 08:31 |
||
cam asa stau lucrurile. spuneam mai demult ca biserica face niste greseli. nu se adapteaza timpului. ce era valabil acum 100 ani, azi nu mai e . nu cred ca religia face un serviciu credinciosilor daca il ransforma intr-o turma fara vointa si fara putere de discernamant. sunt alte timpuri si menirea bisericii e sa ajute omul si nicidecum sa-l transforme intr-o leguma |
||
si_totusi Postat pe 12 Martie 2009 08:35 |
||
un caz special este cel reprezentat de recrutarea femeilor... ele saracele sunt tintele cele mai usor de manipulat, avand mult mai multa nevoie de certitudini in viata reala decat barbatii... din pacate, inca din copilarie femeile sunt conditionate in sens negativ... menstruatia este un factor principal, inradacinand ideea de impuritate, vinovatie primordiala... multe lucruri li se interzic astfel femeilor, pe considerente pur fiziologice... normal ca terenul este deja pregatit, si viitoarea fanatica religioasa este gata fezandata... |
||
zambil Postat pe 12 Martie 2009 08:37 |
||
aici e aici. inca de la inceputuri teoriile religioase au avut drept cal de bataie femeia; inferioritatea ei fata de barbat daca nici dumnezeu nu le considera oameni, apoi, sa nu ne mire ca masculii le bateau si le tratau ca pe niste fiinte involuate. cam atat intelegeau ei din slujbele popii si totusi, femeile au fost cele care au tinut biserica in "picioare". fara ele, ar fi cantat popa la lampion. cati barbati participa la slujbe, cati se ocupa de pomeni, acatiste si alte alea? |
||
si_totusi Postat pe 12 Martie 2009 08:43 |
||
shito... biserica nu face greseli... este o actiune intentionata, sa ii mentina pe enoriasi in obscurantism... pentru ca este o unealta de control pentru stat... biserica, bautura si tutunul sunt drogurile acceptate si intretinute de stat pentru a mentine sub control populatia... a, si mai e si televiziunea si presa... he,he,he... in aceasta lumina, sectele sunt intreprinderi economice ale unor independenti, care vor sa-si taie o felie din portia statului... liberalizarea religiei, cum s-ar zice... mormonii, spre exemplu, sunt socotiti una dintre cele mai bogate intreprinderi financiare din statele unite, si sub diferite nume isi exprima tendinta expansionista in tarile sarace... romania e una din tinte, desigur... |
||
zambil Postat pe 12 Martie 2009 08:44 |
||
tocmai. biserica nu face greseli in ce o priveste. isi cunoaste interesele. mandria, increderea in sine , stima de sine, sigur , sunt pacate. cum poti manipula oamenii daca acestia vad mai departe de varful nasului? interesul nu e sa ajuti omul in a se dezvolta ca individ ci, sa-l transformi intr-o pasta amorfa. cand omul lasa totul in grija domnului, e clar . au grija "alesii ' lui de pe pamant sa profite |
||
si_totusi Postat pe 12 Martie 2009 08:51 |
||
shito... fanatizarea femeilor este foarte usor de realizat... cand o femeie este invatata din copilarie ca este impura, dezabilitata fizic, iar nevoia de stabilitate prin familie ii este refuzata din cauza vicisitudinilor vietii sau al propriului caracter, ea devine un soldat zelos - sa nu zic isteric - al religiei... perversiunea consta in manipularea moralei pentru conditionarea femeii... femeia independenta, pe picioarele ei, cu libertate de decizii este anatemizata... femeia de moravuri usoare este alaturi de intelectualul independent calul de bataie al bisericii... doi draci... |
||
zambil Postat pe 12 Martie 2009 08:58 |
||
as zice chiar ca morala este de fapt unealta diavolului... prin ea femeia este indemnata insistent sa-si nege natura... sa aiba un anumit comportament, incorsetat pana la dementa, in societate si familie... iti dai seama ca o astfel de femeie este o bomba cu ceas in casa unui barbat.. conflictul este iminent, iar o eventuala dezertare a femeii de la convingerile religioase cuplata cu dezamagirea mai tarzie in dragoste este catastrofala... acest gen de femei devin niste zombi ai credintei, cu care nu se mai poate discuta, pentru ca o discutie cere gandire proprie, iar gandirea pentru astfel de femei poate insemna destabilizare si prabusirea in neantul nebuniei... |
||
zambil Postat pe 12 Martie 2009 09:08 |
||
si apoi, slujbele in anvon sunt facute de barbati. clerul e 100% format din adami si preafericitii tot din purtatorii de nadragi sunt recrutati. dumnezeu e barbat si a trimis pe pamant un fiu. fiica nu a avut. sau nu a vrut sa aiba. de ce? pentru ca nu dadea doi bani pe femei. inca de la inceputuri religia a desfiintat femeia femeile au dus mereu o viata grea. poate au gasit in credinta o alinare, poate a fost limanul lor de nadejde. pe pamant nu prea tinea nimeni cu ele. sperau macar un gand bun de la cel de sus . vina mare o poarta barbatii. hai sa ne uitam la cauza si nu la efect. de ce oare femeile au nevoie de un sprijin? cine ar trebui sa li-l dea? barbatul de acasa? cum sa faca el asta, daca popa spune ca femeia e doar pe post de vita de povara?sau, mai rau. tot popa predica ca e rusinica ca barbatul sa se ia dupa femeie. cica , el trebuie sa fie capul femeii. ea vine in afacerea asta paguboasa numai cu pantecele. la atat i-a restrictionat domnul trairile si implinirile. sa faca ploduri si sa nu ridice ochii din pamant pt. ca e pacatoasa prin definitie. |
||
si_totusi Postat pe 12 Martie 2009 09:08 |
||
aparuse postarea de 2 ori | ||
si_totusi Postat pe 12 Martie 2009 09:09 |
||
fac o paranteza: ANDRAMICUUUUUUU... pai bine mai robotzico, nu poate omu' sa foloseasca niste cuvinte mai colorate ca proasta asta de masina hopa cu cenzura... de exemplu cooooouuuurva e un termen care ilustreaza mai bine dramatismul unei situatii descrise, da' masina nu gandeste... nu-mi era de ajuns ca nu gandesc religioasele astea p-acilea?... |
||
zambil Postat pe 12 Martie 2009 09:13 |
||
asa, sa-mi termin ideea... pentru femeile astfel conditionate, dumnezeu reprezinta echivalentul mental al unei papusi... aia care ajuta fetitele in copilarie sa nu se simta singure si sa accepte maternitatea.. desigur, putea fi orice altceva: o buturga, un sirag de margele, un papuc vechi sau o labutza uscata de iepure... un dumnezeu imaterial si inaccesibil este smecheria prin care biserica unifica gusturile... daca un papuc este greu de impus chiar tuturor ca divinitate, o chestie din cer are mult mai multe sanse sa fie acceptata... dar daca exista un dumnezeu, ce nevoie mai avem de isus? - veti intreba... aici e a doua smecherie a bisericii... isus reprezinta factorul uman, pasul catre concretizarea divinitatii... prin isus punem mana pe dumnezeu, il pipaim pe talpi si-l tragem de barba...isus este lingurita de zahar din ceasca de cafea, ca sa fiu mai pe-ntelesul tuturor, la ora asta... |
||
zambil Postat pe 12 Martie 2009 09:34 |
||
bai nene... nu se mai poate asa ceva... ANDRAMICUUUUU... pot sa stiu de ce laaabbba de iepure nu se accepta si labutza de iepure da?.... chiar asa impingem feminismu' roz bombon la limita?... ursuletzii umbla-n patru labutze... iar omu' are nevoie de mai multe sau mai putine... he,he,he.. |
||
zambil Postat pe 12 Martie 2009 09:37 |
||
in fine... icutzo, sorela... nu vreau eu sa va iau credinta, nenica... cum nu iau sticla de la gura betivului sau tigarea din mana tabagicului... fiecare isi alege propria carja in viata, in caz ca are nevoie de asa ceva... da' la fel ca la celelalte droguri, zic eu ca e bine sa citesti ce scrie pe sticla sau pe pachet... si din punctul asta de vedere biblia nu e tocmai manualul indicat ca avertisment pentru sanatate... este ridicol sa crezi intr-un dumnezeu hazliu, asa cum apare el in biblie... chiar si cand nu intervin eu, pe un cititor neconditionat il bufneste rasu' la capitolu' facerii... un fel de descrieire stangace a unui numar de iluzionism gen david copperfield, asa cum e inteleasa de un analfabet... |
||
zambil Postat pe 12 Martie 2009 09:50 |
||
gata acuma... divertis show in paradis mai pe seara... he,he,he... |
||
zambil Postat pe 12 Martie 2009 09:52 |
||
In fine, am inteles de ce Universul este in expansiune: fuge si el, saracu, de Zambil si de si_totusi. | ||
Ecoul Postat pe 12 Martie 2009 10:07 |
||
ecoule... vaz ca pe tine te-a decartat universu' ala fugaretz... de ramasesi p-acilea... |
||
zambil Postat pe 12 Martie 2009 10:10 |
||
Zamby, ca tot ma invoci din 2 in 2 pagini, acu' am inteles si mi-e mila de tine...nenica, esti frustrat rau..."compunerile" tale n-au pic de logica...dar, ma-ntreb si eu: daca nu ai nevoie de nimeni ca esti "tare" fratioare, deci nici de Dumnezeu, nici de slujitorii Lui, pe tine cine o sa te-ngroape? | ||
sora_ilsi Postat pe 12 Martie 2009 15:45 |
||
lasa-l in pace soro ilsi,ca zambil zice bine ce zice....si cu ingropatul poti fi foarte bine si fara slujba popilor,niste bani economisiti si niste mancai in minus..... | ||
xxlanita Postat pe 12 Martie 2009 16:40 |
||
sorela, iar esti razboinica, mami?... sau ai citit ceva p-acolo ce ti-a adus aminte de proprile rataciri?... e greu sa ne suportam pe noi insine in ipostazele cele mai proaste ale vietuirii... dar deh, cum bine zicea profetul: "asa cum betivul se rasteste si suduie cand i se ia sticla, tot asa si credinciosul caruia i se ia biblia va imbraca haina razboinicului si va insfaca maciuca". (ZAMBIL CATRE FARISEI- XIII)... |
||
zambil Postat pe 12 Martie 2009 16:59 |
||
Totusico...vorbeam de mandria ca definitie biblica ,care inseamna razvratirea omului impotriva lui Dumnezeu,acesta atribuindu-si siesi onoarea ce i se cuvine nu lui Dumnezeu.Dupa cum multi stim razvratirea este chiar esenta pacatului."Eu voi..." este introducerea pacatului. In DEX mandria este printre altele ceea ce constituie prilej de lauda, de fala, de multumire.Sentiment de �ncredere exagerata �n calitatile proprii; orgoliu, trufie �ng�mfare.. Mandria este foarte mult asociata cu aroganta,trufia si insolenta.Oamenii mandrii urasc de obicei invatatura sanatoasa si adevarul daca acesta le aduce prejudiciu de imagine.Oricat de evident ar fi un adevar,omul mandru nu va recunoaste acel adevar daca el ii prejudiciaza imaginea personala. Isus Hristos insa,spune:"Eu sunt bland si smerit cu inima".De la Isus incoace sensul cuvantului smerit a capatat valoarea de virtute si a daramat mandria de pe tronul unde umanitatea o pusese.Niciodata pana atunci smerenia nu mai atinsese inaltimea morala la care a asezat-o Mantuitorul nostru. In dragostea Biblica nu exista mandrie.Dragostea Biblica este in conflict cu mandria:"dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie".Omul care are dragoste nu este mandru. Omul mandru este deseori nemultumitor fata de Dumnezeu.Daca un credincios multumeste intotdeauna,spre exemplu, pentru mancare inainte de masa,cel mandru considera ca el nu trebuie sa multumeasca fiindca ia totul ca si cum i se cuvine,sau se datoreaza meritelor sale. |
||
ica2 Postat pe 12 Martie 2009 17:00 |
||
si ce mai vad eu in sudalmile sorelei?... cuvantul "logica"... pai bine mai sorela, despre ce logica ai tu cunostinta?... aia pe care o folositi in analizarea bibliei?... sau aia din indemnurile predicatorilor?... stii tu ce-i aia logica?... he,he,he... |
||
zambil Postat pe 12 Martie 2009 17:07 |
||
sitotusi..Desigur ,increderea in sine este cea care te ajuta atunci cand viata te dezamageste intr-un fel sau altul. Respingerile, dezamagirile si esecurile fac parte din viata noastra si trebuie sa gasim o cale pentru a le invinge. O mare incredere de sine poate calauzi o persoana "fie ploaie, fie vant" si sa o ajute sa depaseasca toate piedicile intalnite in cale. A avea incredere in tine ca individ inseamna sa inveti sa-ti rezolvi problemele, conflictele, sa stii sa comunici cu cei din jur, sa ai o parere buna, realista despre tine, sa fii intr-o buna relatie cu tine insati, nu poate fi decat bine pentru tine. Dar nu numai pentru tine, ci si pentru cei din jurul tau,ceea ce si Dumnezeu aproba. |
||
ica2 Postat pe 12 Martie 2009 17:07 |
||
icutzo... pe tine de-a deranjat taica sa ma adresez tie in pildele mele?...nu de alta, da asa se obisnuieste din stravechi, cand vrei sa transmiti invataturi importante: catre teodosie catre corintieni catre farisei pai nu?...chit ca aia nu stiau sa citeasca, sau si mai rau, nu pricepeau o iota din ce li se spunea... |
||
zambil Postat pe 12 Martie 2009 17:13 |
||
"icutzo, sorela... nu vreau eu sa va iau credinta, nenica... cum nu iau sticla de la gura betivului sau tigarea din mana tabagicului... fiecare isi alege propria carja in viata, in caz ca are nevoie de asa ceva..." Zambil ...nu poti sa iei credinta nimanui ! Poti veni cu multe argumente contra insa ...este parerea ta si nu te contrazic ,ceea ce este cert pentru mine ca:L-am "pipait" pe Dumnezeu si asta nu se poate explica in cuvinte .Convingerea mea este ca daca tu nu ai avut o "intalnire" personala cu El , nu poti sa fi atat de convins si sa crezi cu atata tarie ca si mine . Insa,am observat ca tu ai o deschidere pentru Dumnezeu ,in pofida a ceea ce incerci sa afisezi . |
||
ica2 Postat pe 12 Martie 2009 17:18 |
||
da' fiindca am pomenit de biblie si in general de scrieri sfinte (unora), sa va spun o poveste... spre 1900, da' ceva mai devreme, un oarecare - la vremea aia - joseph smith jr. pretinde ca i s-a aratat in vis un inger, care s-a prezentat drept moroni si venind direct din partea lu' dumnezeu, si i-a propus sa-i destainuie locul unde se aflau ascunse niste scrieri sfinte... povestea e lunga si n-o sa intru in amanunte - desi ele fac sarea si piperul oricarei povestiri - cert este ca nea smith asta da peste un compendiu de carti sfinte scrise pe tablite de aur intr-o limba necunoscuta... numa' ca dumnezeu ii furnizeaza lu' smith si know how-ul, asa ca brusc el se lumineaza si incepe sa priceapa ceea ce el a numit egipteana reformata... he,he,he... |
||
zambil Postat pe 12 Martie 2009 17:20 |
||
icutzo... pai eu la ce incerc sa va deschid ochii acilea?... numa ca ce-am cunoscut eu nu crez ca seamana cu ce-ai pipait tu acolo... da' stai sa termin povestea... fii atenta... deci smith se pune pe tradus... si da-i si tradu, ba i se fura prima parte tradusa, ba isi pierde haru' talmaciuirii, cert e ca iese o cartoaie cat toate zilele... cartea lui mormon... dupa ce nea smith termina de tradus, ingeru' moroni ii sterpeleste originalu' in aur si dus a fost... nimeni in afara de smith n-a vazut vreodata originalu de aur, da' cativa ciraci de-ai lu smith au dat in scris c-au vazut-o... pai ce, ii durea mana?... |
||
zambil Postat pe 12 Martie 2009 17:27 |
||
"icutzo... pe tine de-a deranjat taica sa ma adresez tie in pildele mele?...nu de alta, da asa se obisnuieste din stravechi, cand vrei sa transmiti invataturi importante� Nu mai deranjat Zambil ,imi amintesti de un coleg de facultate care avea un stil asemanator cu al tau , spirit al umorului ,glumet si istet. Totusi.. nu intra in polemici cu zelul pe care il ai tu . |
||
ica2 Postat pe 12 Martie 2009 17:27 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
O intrebare stupida dar e pe bune ! | 12 | De la: pik_nik 9 Iulie 2009 19:52 |
Dumnezeu | 6 | De la: nuti_vio 22 Iulie 2010 22:44 |
buna | 18 | De la: stella_andre 2 Mai 2010 01:32 |
|
||
FEERIC Fashion Show Sibiu 2009 | 1 | De la: ovisopa 22 Mai 2009 10:42 |
Amestecul Divinitatii in treburile pamantenilor! Soarta sau alegere?! | 3 | De la: micabis 22 Martie 2009 19:10 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară