RELATIA CU DUMNEZEU

Sunt doua invataturi, dar nu-i decat un singur adevar. Sunt doua invataturi: una a lui Dumnezeu, neclatinata ca si El, alta a omului, schimbatoare ca si el.

Invatatura lui Dumnezeu se imprastie in sufletele pregatite s-o primeasca prin intelepciunea necreata si Cuvantul dumnezeiesc. Ea este o particica din El Insusi si fara de moarte. Este pusa la indemana oricui si este daruita mai din belsug celui smerit cu inima.
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 15:54
Invatatura omului, dimpotriva, ii maguleste mandria, fiindca el ii este tata. "Ideea aceasta imi apartine, eu am spus cel dintai acest lucru, nu se stia nimic despre aceasta inainte de mine ..."

Placa-ti sa intrebi, asculta in tacere vorbirile batranilor, caci ele nu sunt spuse in desert.

Dorinta de a sti a pierdut pe omul dintai, - el cauta cunoasterea, care hraneste trufia, si a gasit moartea.
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 15:55
iote...faraoano....is pi juos...rashirata!!!!!!!!
nazirra
Postat pe 28 Decembrie 2009 15:55
Tr�d�torul ... Omul care L-a v�ndut �i pe Dumnezeu. Omul cu suflet meschin, �ngust, orbit.
Unii au c�utat s�-l prezinte dimpotriv�: p�truns de un ideal al neamului s�u - dezrobirea politic� a lui Israel. Cum c� Iisus �i �n�ela a�tept�rile. Deci avea dreptate s� apere pe Israel de un "om" care-l conducea contrar intereselor sale. Au dreptate. Dar at�ta dreptate c�t� po�i da unui om care ra�ioneaz� just pe principii false. Israel a refuzat s�-l considere pe Iuda printre eroii neamului. Conducerii lui Israel �i trebuia doar un tr�d�tor. S-a prezentat Iuda. "Iar ei s-au bucurat �i s-au tocmit s�-i dea bani".
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 15:58
Pe urmele explica�iei

Fariseii cu g�ndul uciga� �n inim� erau deja "fii diavolului". Le-a spus-o Iisus �n templu (Io an 8, 44. Le mai trebuia un mijlocitor. �i-a intrat satana �n Iuda (Luca 22, 3). Aceasta-i explica�ia faptului.

De acum Iuda nu mai este un anonim, de acum Iuda este o mare putere: a devenit o minune satanic�. "Marele Iuda". Iat�, (li se ofer�) oamenilor mici o cale de a ajunge "mari". De acum Iuda va fi prototipul tuturor tr�d�torilor.
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 15:58
nazi, viu sa te ridic?

garbo_C
Postat pe 28 Decembrie 2009 15:59
ioi...stiu si io????mai stau otira ca faraoana mai zice.....si iara pic.....
nazirra
Postat pe 28 Decembrie 2009 16:01
Explica�ia lui Iuda

Credea �n Dumnezeu dar nu credea in Iisus. Izb�virea politic� a lui Israel o punea mai presus de marea oper� a lui Iisus: m�ntuirea omului; pe aceasta nu o �n�elegea (�i mul�i nu o �n�eleg nici p�n� azi).
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 16:03
Se crampona �ntr-o contradic�ie surd� cu Iisus. Nu l-au putut scoate din contradic�ie nici darurile excep�ionale, pe care le-a dat Iisus la to�i, nu-l l�rgise suflete�te nici �ns�i iubirea, care str�lucea �n Iisus (Tradi�ia spune c� pe Iuda �l rodea invidia c� Iisus �l iubea mai mult pe Ioan). Adev�rul n-a �nc�put �n Iuda cum n-a �nc�put nici �n farisei. Structura lui Iuda era o dezordine, (dizarmonie), un haos! De aceea satana �ntru ale sale a intrat.
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 16:05
Per Horus!... Et per RA!!!
Pe centura lui Orion si pe coasta lui Isis!!!

Ce i-ati facut bre lui Tuth?

Osiris, iesi din genuni si scap-o de chinuri!
ready_vivus
Postat pe 28 Decembrie 2009 16:06
Explica�ia metafizic� este �i mai grea

Dup� Scriptur�, a fost cineva prev�zut cu tr�darea. Este scris �i pre�ul, �i ce s-a f�cut cu pre�ul tr�d�rii. Nu este scris ce se va alege cu v�nz�torul, semn ca Dumnezeu n-ar fi vrut sinuciderea lui.

Deci, daca �n planul Providen�ei era prev�zut� moartea "cea de bunavoie" a lui Iisus, f�r� ca aceasta s� fie o sinucidere ci o jertf� prin mijlocirea lui Iuda, acesta (Iuda) nu �i-ar fi atras pierderea m�ntuirii dac� nu se sinucidea.
tutankhamon
V�nzarea �i apoi r�stignirea lui Iisus l-au aruncat pe Iuda �n dezn�dejde, cu care satana �i-a aruncat ucenicul �n zghil�ul unui �treang, din care l-a mai arucat o data, cu capul �n jos �i c�z�nd cu capul �nainte, a cr�pat pe la mijloc �i "i s-au v�rsat toate m�runtaiele lui" (Faptele Apostolilor 1, 1-18)

De atunci este desenat de zugravi, pe genunchii lui Lucifer, ca cel mai iubit fiu al diavolului, fiul pierz�rii.
tutankhamon
A fost sau nu predestinat Iuda?

Putea s� fie �i altul. El s-a ales! El!

Libertatea lui a cedat ispitei, ca Adam �n Rai.

Putea s� nu cedeze? I s-a retras Harul?

Nu, i s-a dat ca �i celorlal�i! Dumnezeu n-are nici o vin�. O are toat� numai satana.
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 16:07
ready....si io am vrut sa intreb....o lasam sa mai doarma??????
nazirra
"Fiul Omului merge dup� cum �i este r�nduit; dar vai, omului aceluia prin care este v�ndut. Mai bine i-ar fi fost lui de nu s-ar fi n�scut" (L uca 22, 22)

Este misterul fiilor pierz�rii �n care m�r�ie un r�njet de drac.

"La semn alerg", "dar nu m� socotesc s� fi ajuns" (Filip eni 3, 14, 13), la starea de a nu mai putea p�c�tui. A�a �i atr�gea luarea aminte Apostolul, care de fapt i-a luat locul (lui Iuda), �ntre ucenicii lui Iisus.
tutankhamon
heeeeelp.....heeeeellllllp......
nazirra
Postat pe 28 Decembrie 2009 16:08
sisule, esti tare mai!!!
hai c-am terminat de cetit si am perceput eu ce o vrut sis sa zica... da oare....s-o prinde si irina?
fleurdelis
Postat pe 28 Decembrie 2009 16:09
bre, o fi avand si tuth a noastra cosmarul ala cu copy-paste-ul?

io v-am zis ca irina-i contagioasa, dar voi... batman, batman!!!
garbo_C
Postat pe 28 Decembrie 2009 16:09
ioi,fleur.....io nu crez.....care a ti umblat bre la faraoana?????ha ?????faceti o la loc!!!!!acum....acum!!!!!!!!
nazirra
Postat pe 28 Decembrie 2009 16:10
bre, lasati-o-n pace ca macar e mai coerenta decat irinuca
probabil acum se afla in faza aia de delir mistic
n-o vedeti ca nici nu ne baga in zama?
ready_vivus
Postat pe 28 Decembrie 2009 16:10
Rabdarea este o conditie a mantuirii, cu conditia ca sa nu fie pentru vinovatii, ci pentru vinovatia de a fi crestin. In lumea aceasta nu poti sa crezi in Iisus fara sa fii pedepsit.
Scriptura a prevazut de mult cenzura impotrivirii, zicand: �Fiule, cand vrei sa te apropii si sa slujesti Domnului, sa-ti pregatesti sufletul de ispite�(Isus Sirah 2, 1). Iar Sfantul Pavel de asemenea ne previne: �toti cei ce vor sa traiasca cucernic in Iisus Hristos, vor fi prigoniti�(IITimotei 3, 12).
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 16:12
sa cautam un exorcist?
garbo_C
virusache....pot s o chisc otira????
nazirra
chishco bre, da' nu prea tare sa nu faca mai urat!
io crez ca Tuth e la job si i-o spart irinuca contu'...
ready_vivus
Postat pe 28 Decembrie 2009 16:14
faraoano....sigur o fost mosu la tini?????
nazirra
Postat pe 28 Decembrie 2009 16:15
Pentru o alunecare a omului de la nume la num�r au s� dea seam� to�i �nzestra�ii lui Dumnezeu

Faptul c� din partea Sa Dumnezeu a f�cut totul pentru om, p�n� �i jertfa Sa de pe cruce, dovede�te c� omul are un pre� imens, necrezut de mare. Omul are dimensiunile inten�iei divine; omul e central �i sinteza crea�iunii Sale: e lumea v�zut� �mbinat� cu lumea nev�zut�.
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 16:16
Iat� de ce suntem datori a vie�ui potrivit acestei inten�ii divine; adic� s� tr�im deodat� �i ca persoane v�zute �i ca persoane nev�zute. C�ci omul are valoarea ar�tat� de jertfa de pe cruce. C�nd omul tr�ie�te in adev�rata lui valoare, e subiect de istorie, pe c�nd dac� renun�� la dimensiunile sale divine ajunge obiect de istorie, �n r�nd cu oricare dintre obiecte (dobitoace); nu mai poart� un nume, ci poart� un num�r, 666.
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 16:16
si iop!!!!iote imi vini sa lesin....da nu mai stiu ordinea.....inspir....expir....
nazirra
Postat pe 28 Decembrie 2009 16:17
io zic s-o luam cu binishoru...

tuth, vino fetita sa te pupam!
garbo_C
Deci ce poate s� �nsemneze cobor�rea omului la simpla valoare economic�, dec�t o degradare a lui �n r�ndul vitelor, care se vor s�lb�tici �ntreolalt�, �i-�i vor impinge conduc�torii p�n� la marginile nebuniei. Asta �nseamn� treaba unuia, care ar �ncovoia crinii �n gunoi, pre�uind mai mult gunoiul dec�t mirosul crinului.
tutankhamon

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Andrei Gheorghe da la toti... 8 De la: ella_a 17 Martie 2009 10:44
totzi se cred smekeri din spatele calculatorului 19 De la: yanyacharberet 20 Decembrie 2009 11:22
hai sa mai muncim pe net 1 De la: garbo020869 30 August 2009 17:30
Gandurile formeaza caracterul 145 De la: Ciresica 4 Noiembrie 2011 17:49
Ce parerea aveti despre mentalitatea romanului...Sa moara capra vecinului 43 De la: anaROBERT 13 August 2010 13:01
Setari Cookie-uri