RELATIA CU DUMNEZEU

Sfantul Vasile ii raspunse: �Amandoi suntem creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu daca suntem asemenea imparatului. In ce priveste marirea, aceasta se va vedea numai in viata viitoare. Apoi spune tu daca o va avea acela care face voia lui Dumnezeu sau acela care lucreaza impotriva Lui". �Dar nu te temi de relele ce pot sa vina asupra ta� - ii zise prefectul? �Eu nu ma tem de rele pentru ca stiu ca Dumnezeu nu va ingadui mai multe decat sunt de trebuinta pentru ispasirea pacatelor mele".
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 17:05
�Dar stii ca imparatul poate sa-ti faca atata rau cat tu nu vei putea rabda?� �Ce anume ar putea sa-mi faca imparatul� -intreaba Sfantul Vasile linistit? �Sa te despoaie de averi, sa te exileze, sa te ucida chiar". La acestea Sfantul Vasile rase zicand: �Toate acestea imparatul nu mi le poate face. Astfel nu ma poate despuia de averi fiindca m-am despuiat demult eu insumi, asa ca azi n-am nimic. Nu ma poate exila unde sa nu fie Dumnezeu de fata. Apoi cu moartea nu-mi poate face alta decat sa ma trimita mai degraba la viata pe care atat de mult o doresc.
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 17:05
Spune deci stapanului tau, imparatului, ca daca n-are alte rele cu care sa ma infricoseze, de acestea de pana acum nu ma tem si nici gand n-am sa-i fac lui pe voie impotriva lui Dumnezeu". Prefectul pretorienilor spuse imparatului totul si incheie cu aceste cuvinte: �De catre capetenia acestei Biserici suntem biruiti: Amenintarilor este superior, decat cuvintele e mai tare, iar decat ademenirile este mai puternic� (Minis superior est, sermonibus firucior, verbogum blandi, tiis fortior).
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 17:11
Daca i-am zis: �Niciodata n-am vazut om ca dumneata� stiti ce mi-a raspuns? �Poate ca niciodata n-ai vazut episcop"! Imparatul se aprinse de manie si zbiera infuriat: �Sa fie exilat numaidecat!!� Si insusi se apuca sa scrie mandatul de exilare, dar de trei ori i se rupse penita si nu putu scrie. Imparatul crezu ca acesta este un semn de sus si de data aceasta lasa mania pentru mai tarziu. Reintors la Constantinopol, din nou incerca sa scrie mandatul de exilare pentru Sfantul Vasile dar fara de veste i se imbolnavi copilul cel mai mare si se zbatea ca-n ghearele mortii si nu se linisti pana ce nu-si propuse sa lase pe arhiepiscopul din Cezareea in pace.
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 17:11
tuth, ma doare capul. mila !
si_totusi
Postat pe 28 Decembrie 2009 17:12
Iata parinte al Bisericii, mare dascal al lumii si ierarh. Iata ucenic umbland linistit pe marea infuriata. Iata stalp nemiscat de talazuri, iata liniste si modestie neclintita de vifor, iata om dintre noi strabatand veacurile si intarindu-ne pe noi in linistea cea mai presus de fire, ca tot Dumnezeu este la carma lumii.

Cercarile i-au dovedit pe sfinti iar sfintenia este superioara vietii si mortii. Amin.�
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 17:12
o zis amin....sper....
nazirra
Postat pe 28 Decembrie 2009 17:14
Tinkerbell_
Postat pe 28 Decembrie 2009 17:15
Aoleooo!! Sis, dear... ma faci sa cred ca o sa murim in Purgatoriu numai daca citim pe acolo!!

Ei, lasa, eu o sa fiu la receptie, cine vrea pucioasa fina de cea mai buna calitate, cine vrea cazane mai in fata sa vada spectacolul lumii, tot la mine va veni mai intai
Romeo_Ex
Postat pe 28 Decembrie 2009 17:18
mai vreti????
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 17:20
De la: tutankhamon, la data 2009-12-28 17:20:55mai vreti????

Saru-mana, nu mai vrem, ne-ajuns pana peste urechile noastre dragalase!!
Romeo_Ex
Postat pe 28 Decembrie 2009 17:21
te rugam. nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ! ajunge.
si_totusi
Postat pe 28 Decembrie 2009 17:22
hai mai...ca mai sunt numa noua capitole....
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 17:33
deci nu-mi raspunde nimeni.....sa continuam......

capitolul doi....
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 17:37
M�surile

� �Cine nu se leapada de sine, nu poate sa vina dupa mine.� Cine nu poate sa intrebe si cine nu se poate pleca sfatului unui parinte duhovnicesc, sau nici macar nu-l cauta, nu gaseste pe Iisus. Daca totusi vrea sa se tina de urma lui Dumnezeu, dar fiind cu inima si mintea intinate de placere si mandrie, da de inselaciuni. De aceea-s randuiti duhovnicii, sa cumpaneasca duhurile ce le strabat mintea, sa cunoasca masurile fiecarui ins si incotro ii inclina cumpana.
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 17:42
Inca de mult marturisea Proorocul Iordanului ca: �Nu poate un om sa ia nimic, daca nu i s-a dat lui din Cer". Dar tot asa zic si cei inselati. Cum sa prindem inselaciunea din urma? Foarte usor de prins. Cei ce cu adevarat au darul de la Dumnezeu, vin la duhovnici sa-i intrebe, pe cand cei inselati nu vor sa vina si se tin pe sine mai presus de orice dar. Ei nu mai stiu ca fara de smerenie, nu dai de Dumnezeu ci de inselatorul; fara intrebare nu intri pe poarta, ci sari pe aiurea si cu talharii te socotesti. Ravna fara intrebare si parerea sar masura.
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 17:43
In fiecare ins a inchis Dumnezeu chemarea catre tot rostul si lucrul, pe care - la vreme - le va avea intre oameni astfel: �El a dat pe unii sa fie Apostoli, pe altii prooroci, pe altii binevestitori, pe altii pastori si invatatori. Spre desavarsirea sfintilor, la lucrul slujbei, spre zidirea la trupul lui Hristos, pana cand toti vom fi ajuns la unirea credintei si a cunostintei Fiului lui Dumnezeu, la starea barbatului desavarsit, la masura plinirii varstei lui Hristos.
tutankhamon
Ca sa nu mai fim copii si jucaria valurilor, purtati incoace si incolo de orice vant si invatatura, prin inselaciunea oamenilor, prin viclesugul lor, spre uneltirea ratacirii, ci fiind credincios adevarului, prin iubire sa sporim intru toate, pentru El care este capul - Hristos.� (Efeseni 4, 11-15).

El uneste cele invrajbite, El ne masoara darul, El ne cheama la lucru la vie, El ne ajuta pe fiecare in parte - daca nu uitam sa-l chemam -; iar pentru desavarsirea obstei El lumineaza slujitorii.
tutankhamon
Caci daca nu fac asa, cu tot darul de sus, pot cadea prada inselaciunii. Iata cum: Darurile lui Dumnezeu se ascund in noi, noi nu le stim dar Satana le vede si ca un talhar viclean pandeste vremea darului de sus sa se deschida in viata noastra si de nu-l va afla acoperit de smerenie si de dreapta socoteala, varsa el, ca un jgheab, pustiirile lui pe fagasul lui Dumnezeu.
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 17:56
Deci, de ti-a dat Dumnezeu dar, asigura-l cu intrebarea si ocroteste-l cu smerenia, si cu atat mai vartos nu iesi din sfatul unuia dintre nebagatii in seama slujitori ai lui Dumnezeu. Ca de nu ai indemnare catre socoteala aceasta, atunci darului vederii tale ii va grai Satana care se va da pe sine Hristos, si te va amagi desavarsit� �Se vor ridica hristosi mincinosi si vor da semne mari si minuni, ca sa amageasca, de va fi cu putinta si pe cei alesi� (Matei 24,24).
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 17:56
Hristosii si proorocii mincinosi de care ne previne Mantuitorul din vreme, sunt vicleni de dincolo de zare, care fac sila mare si mult mestesugita, ca sa fie primiti de oameni ca atare, sa-i asculte. Nu cumva li-e vremea aproape, ca tare-si mai fac de cap? Iata pe scurt pricinile si grija pentru care Predania Bisericii rasaritene se fereste de vedenii, si-si fereste si fiii, intrucat acestea nu sunt neaparat trebuitoare mantuirii, si desavarsirea, la care suntem chemati, lasa in urma orice vedenie. Revelatia este deplina, iar cele ce mai lipsesc, le asteptam la a doua venire. Amin.�
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 17:57
Trebuie sa fim optimisti...In viata toate ni se intorc..si cele bune si cele rele.Daca semeni rautate,culegi rautate,pt altceva nu poti.....Din cauza instinctelor,,omul negativ indeparteaza tot ce este bun de la el,datorita instinctelor si pt ca nu poate face diferenta dintre bine si rau din cauza pacatelor....
garbo027119
Postat pe 28 Decembrie 2009 18:05
119,

te rog sa nu te bagi.
mcrinelam
Postat pe 28 Decembrie 2009 18:07
119 TU N-AI NIMIC DE SPUS! ESTI TUFAAAAAAAAAAAAAAAAAAA,
BA NU ESTI TAMAIEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
fleurdelis
Postat pe 28 Decembrie 2009 18:16
florinuco..ia aminte mama ...postari serioase...spuse de parintele Arsenie Boca, parintele-sfant al Ardealului...dar nu ai auzit de el se pare..ia-n citeste mama de la inceput si vezi cat adevar spune parintele.....
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 18:19
capitolul III

Antihrist

�El e acela care va veni in numele sau - nu al lui Dumnezeu - evreu de neam, care va tirani sub ascultarea sa tot pamantul. Caci acela va primi sa fie imparat peste stralucirea tuturor imparatilor pamantului.

Crestinii, cu numele, din pricina inmultirii faradelegilor care sting duhul, asa se vor slabi la minte incat de frica, multi se vor lepada de Hristos si vor primi toata voia rea si vor gusta toata rautatea raului �caci credinta nu este a tuturora� (2 Tes 2,3).
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 18:21
Viata lor, slabanogita de pacat, va da indrazneala satanei, care va lucra in acela tot felul de puteri si de semne, de minuni mincinoase si de amagiri nelegiuite pentru fiii pierzarii, fiindca n-au primit iubirea adevarului ca sa se mantuiasca. �De aceea pentru ca iubesc pacatul mai mult decat pe Dumnezeu, Dumnezeu le trimite amagiri puternice ca sa dea crezamant minciunii, si sa cada sub osanda (minciuni), toti cei ce n-au crezut adevarul, ci au ingaduit nedreptatea� (2 Tes 2,9-11).
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 18:21
Jidovii de odinioara, impinsi inauntru de �acela", au rastignit pe Domnul intepandu-i calcaiul, si nu i-au putut face mai mult nimic; dimpotriva Domnul, pogorandu-se de pe cruce la cei din inchisoare, a spart vesnicele incuietori, si mare prada a facut nesatiosului iad. De atunci umbla potrivnicul ca un leu turbat, intaratandu-si uneltele, ca macar faptele si invatatura Mantuitorului sa le intunece in necredinta.
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 18:22
Neputand nici aceasta, isi aprinde ciracii si pe �acela� al lor, care se repeta in fiecare veac de oameni din zilele Sfintilor Apostoli, pana in zilele celui mai desavarsit Antihrist din vremea de apoi, cand va propovadui Ilie, ca doara doara va putea macar sa stinga pe ucenicii lui Iisus de pe fata pamantului prigonindu-i, spanzurandu-i, ucigandu-i, rastignindu-i si in tot felul omorandu-i.
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 18:23
Mai mult, cum zice un Parinte, acest Antihrist - care nu se multumeste cu necredinta sa, ci vrea necredinta tuturora - nu va avea astampar decat in ziua cand ar izbuti sa ucida pe Dumnezeu si sa-L azvarle din mintea si din inima celui din urma credincios ramas pe pamant, si nu ravneste nebunul la o mandrie mai mare, decat aceea de a termina odata cu Dumnezeu, iar in locul Lui, sa-si implante in sufletul omului ca pe o sabie a iadului, chipul sau de fiara.
tutankhamon
Postat pe 28 Decembrie 2009 18:23

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
buna 18 De la: stella_andre 2 Mai 2010 01:32
cautam mini-fotomodele 2-16 ani constanta 1 De la: garbo160501 4 Iulie 2010 08:29
vreau sa imi fac singura haine 47 De la: garboeva 30 Ianuarie 2010 13:02
produse cosmetice Mineralium de la Marea Moarta 1 De la: garbo_5291 4 Iulie 2012 16:48
De ce am alergie la oameni mincinosi si prefacuti? 9 De la: demonsauinger 13 Iunie 2011 23:56
Setari Cookie-uri