De la: scrichy, la data 2009-12-29 23:03:35119-,daca credinta se demonstreaza prin fapte,nu vorbe,atunci e scuzabil,o vorba acolo,o injuratura,eu zic una de coma:fir-ar al dracului de dracPai o demostrez prin fapte,,demostrez ca nu imi este rusine sa zic ca sunt crestina....Cate batjocura nu a indurat Hristos pt noi,,ca noi sa nu murim fara Dumnezeu...Asa ca nici mie nu imi este rusine sa zic ca sunt crestina.... |
||
garbo027119 Postat pe 29 Decembrie 2009 23:06 |
||
---|---|---|
corect tutan | ||
yanyacharberet Postat pe 29 Decembrie 2009 23:06 |
||
Pai o demostrez prin fapte,,demostrez ca nu imi este rusine sa zic ca sunt crestina....Cate batjocura nu a indurat Hristos pt noi,,ca noi sa nu murim fara Dumnezeu...Asa ca nici mie nu imi este rusine sa zic ca sunt crestina....[/quote]acele fapte sunt cam asa..." cu ochii la maica domnului si cu mana.........in geanta omului" esti tare crestina | ||
|
||
yanyacharberet Postat pe 29 Decembrie 2009 23:07 |
||
capitolul X Faptele dragostei �Pentru nimic in lume si de dragul nimanui, nu se cade sa faci nici cel mai mic rau, cu toate acestea, ca sa aduci un ajutor celui care are nevoie de el, poti uneori sa amani o buna lucrare sau sa o inlocuiesti cu alta mai buna, caci atunci n-ai nimicit binele ci l-ai schimbat in unul mai mare. |
||
tutankhamon Postat pe 29 Decembrie 2009 23:08 |
||
Trebuie sa suferim nedesavarsirea altuia Ceea ce omul nu poate indrepta in sine insusi sau in altii, trebuie sa le sufere cu rabdare, pana ce Dumnezeu porunceste altfel. Cugeta ca poate e mai bine sa fie asa, ca sa fi cercat prin rabdare, fara de care meritele noastre nu sunt mare lucru. Trebuie in toate acestea sa te rogi lui Dumnezeu sa te ajute sa biruiesti aceste piedici, sau sa le suferi cu blajinatate. Daca cineva, lamurit odata sau de doua ori, nu cade la aceeasi parere cu tine, nu mai avea disputa cu el, ci incredinteaza toate in mana lui Dumnezeu care stie a scoate binele din rau, ca astfel sa se implineasca voia Sa. Si sa fie slavit in toti robii Sai. |
||
tutankhamon Postat pe 29 Decembrie 2009 23:08 |
||
De la: garbo027119, la data 2009-12-29 23:06:05Chiar daca lumea rade de mine nu imi pasa....Daca stiu ca asta va ajuta alti oameni.....Chiar nu imi pasa...Pt ca nici la Hristos nu i-a pasat de batjocura,oamenilor pt a ne ajuta pe noi pacatosii sa nu murim fara DUMNEZEU..Si cine iubeste pe Dumnezeu trebuie sa iubeasca si oamenii,,chiar daca il batjocoresc.....si rad de el....Ii poti ignora pe cei rai,,,dar pe ceilalti care au nevoie de ajutor,sa le ajute DumnezeuDe la: scrichy, la data 2009-12-29 23:03:35119-,daca credinta se demonstreaza prin fapte,nu vorbe,atunci e scuzabil,o vorba acolo,o injuratura,eu zic una de coma:fir-ar al dracului de dracPai o demostrez prin fapte,,demostrez ca nu imi este rusine sa zic ca sunt crestina....Cate batjocura nu a indurat Hristos pt noi,,ca noi sa nu murim fara Dumnezeu...Asa ca nici mie nu imi este rusine sa zic ca sunt crestina.... |
||
garbo027119 Postat pe 29 Decembrie 2009 23:09 |
||
Da-ti osteneala sa suferi cu rabdare lipsurile si slabiciunile altora, oricare ar fi ele, pentru ca si tu ai multe din acestea pe care trebuie sa le sufere altii. Ca Dumnezeu a randuit astfel, ca sa ne invatam a ne purta sarcina unii altora - caci fiecare are sarcina sa -nimeni nu-i fara lipsuri, nimeni nu-si este indestulator siesi, nimeni nu-i atat de intelept sa se poata indruma singur, dar se cade sa ne suferim, sa ne mangaiem si sa ne ajutam, sa ne invatam si sa ne indrumam unii pe altii. Ceea ce te face atat de suparacios nu-i zelul pentru aproapele, ci o iubire de sine, nazuroasa, artagoasa, posomorata. Pietatea cea adevarata e blajina si rabdatoare, fiindca ea te arata cine esti� | ||
tutankhamon Postat pe 29 Decembrie 2009 23:09 |
||
Despre viata monahiceasca Trebuie sa capeti deprinderea de a te frange pe tine insuti in multe lucruri, daca vrei sa pastrezi pacea si buna intelegere cu altii. Nu-i putin lucru sa traiesti intr-o manastire sau intr-o alta viata de obste. Sa nu dai niciodata prilej de plangere impotriva-ti si sa fi credincios cu statornicie in acestea pana la moarte. |
||
tutankhamon Postat pe 29 Decembrie 2009 23:10 |
||
Haina si tunsoarea insemneaza putin. Schimbarea obiceiurilor si desavarsita ucidere a patimilor face pe adevaratul calugar. Cel ce cauta altceva decat pe Dumnezeu si manastirea sufletului, nu va gasi acolo decat suparari si suferinte. | ||
tutankhamon Postat pe 29 Decembrie 2009 23:10 |
||
Ai venit aici ca sa slujesti, nu ca sa poruncesti. Afla ca ai fost chemat sa suferi si sa te trudesti, iar nu ca sa flecaresti intr-o desarta trandavie. Ajuta-mi, Doamne, in sfintele mele hotarari si in slujba mea; da-mi a incepe bine acum, caci ceea ce am inceput acum nimica este. Caci omul isi pune in gand, dar Dumnezeu hotaraste, iar nu omul este acela care isi alege calea sa. | ||
tutankhamon Postat pe 29 Decembrie 2009 23:11 |
||
De la: yanyacharberet, la data 2009-12-29 23:07:57 Pai o demostrez prin fapte,,demostrez ca nu imi este rusine sa zic ca sunt crestina....Cate batjocura nu a indurat Hristos pt noi,,ca noi sa nu murim fara Dumnezeu...Asa ca nici mie nu imi este rusine sa zic ca sunt crestina....acele fapte sunt cam asa..." cu ochii la maica domnului si cu mana.........in geanta omului" esti tare crestina [/quote] Eu sunt crestina,dar nu muncesc pt nimic....Eu vreau sa fiu platita bine si lupt sa imi cer drepturile....Eu nu sunt o lasa |
||
garbo027119 Postat pe 29 Decembrie 2009 23:11 |
||
Nu sta niciodata cu totul fara nici o treaba; citeste, scrie, te roaga, mediteaza, sau lucreaza ceva folositor pentru obstea fratilor. Indeletnicirile care nu sunt savarsite laolalta cu ceilalti nu trebuie lasate sa fie vazute in afara, caci e mai bine sa fie savarsite in taina cele care sunt numai ale fiecaruia in parte. Pazeste-te totusi sa nu fi nepasator pentru indeletnicirile cele savarsite laolalta si prea grabit pentru cele numai ale tale. |
||
tutankhamon Postat pe 29 Decembrie 2009 23:11 |
||
Dar, dupa ce ai indeplinit cu credinta si in totul indatoririle ce ti-au fost puse inainte, daca-ti mai prisoseste vreme, daruieste-ti si tie insuti, dupa cum te va povatui evlavia ta. Citeste mai degraba ceea ce atinge inima decat ceea ce departeaza mintea. De vei sti sa lasi pe oameni intr-ale lor, in curand te vor lasa si ei sa faci ce vrei. |
||
tutankhamon Postat pe 29 Decembrie 2009 23:12 |
||
De la: tutankhamon, la data 2009-12-29 23:11:03Ai venit aici ca sa slujesti, nu ca sa poruncesti. Afla ca ai fost chemat sa suferi si sa te trudesti, iar nu ca sa flecaresti intr-o desarta trandavie. Ajuta-mi, Doamne, in sfintele mele hotarari si in slujba mea; da-mi a incepe bine acum, caci ceea ce am inceput acum nimica este. Caci omul isi pune in gand, dar Dumnezeu hotaraste, iar nu omul este acela care isi alege calea sa.Asta este valabil pt calugari tut,,,,daca tu alegi sa suferi si sa nu lupti...Niciodata nu vei deveni bun.... |
||
garbo027119 Postat pe 29 Decembrie 2009 23:12 |
||
Nu trage spre tine treburile altuia si nu te incurca deloc in cele ale oamenilor mari. Daca nu esti bagat in seama de oameni nu te intrista, ci ingrijeste-te sa ai o buna vietuire, cu destula ingradire, asa cum se cuvine unui slujitor al lui Dumnezeu si unui evlavios monah. |
||
tutankhamon Postat pe 29 Decembrie 2009 23:12 |
||
Mai drept ar fi sa te invinuiesti pe tine insuti si sa acoperi pe fratele tau. Daca voiesti sa fi suferit de altii, sufera-i tu pe ei mai intai. Nu-i mare lucru sa traiesti bine cu oamenii blajini si buni, caci aceasta place din fire tuturora, dar sa traiesti in pace cu oamenii asprii, stricati, destrabalati, sau care ti se impotrivesc, aceasta-i un mare har, o virtute plina de curaj si vrednica de lauda. | ||
tutankhamon Postat pe 29 Decembrie 2009 23:13 |
||
Orice, om sau neam, care ar sfarama aceasta lege sau ar tagadui aceste invataturi, fie chiar numai intr-un singur loc, acel om, acel neam, razvratit impotriva lui Dumnezeu, capata de indata pedeapsa faradelegii sale. De voiesti ceea ce Dumnezeu voieste si ceea ce-i folositor aproapelui, te vei bucura de slobozenia launtrica. O inima curata strabate Cerul si iadul. |
||
tutankhamon Postat pe 29 Decembrie 2009 23:13 |
||
Dumnezeu nu vrea ca omul ca sa sufere,pt ca Dumnezeu este prea bun...Asta a fost alegerea calugarilor...Dumnezeu vrea doar ca sa respectam cele 10 porunci si atat.... | ||
garbo027119 Postat pe 29 Decembrie 2009 23:14 |
||
Daca este vreo bucurie in lume, este cea pe care o are o inima curata. Sa faci totdeauna binele si sa nu-l socotesti putin este semnul unui suflet smerit. Sa nu voiesti mangaierea nici unui om, insemneaza o mare curatie si o mare incredere launtrica. Cand nu cauti in afara nici o marturie in folosul tau semn este ca te-ai incredintat in totul lui Dumnezeu. |
||
tutankhamon Postat pe 29 Decembrie 2009 23:14 |
||
Nu dori niciodata sa fi laudat sau iubit inaintea altora, caci aceasta nu-i partea lui Dumnezeu, cu care nimeni egal nu poate fi. Nu dori de asemenea sa-si aiba cineva inima prinsa de tine si nici tu insuti sa fi prins de dragostea cuiva, ci Iisus Hristos sa fie in tine si in tot omul de bine. Iti trimite necazuri si pedepse, primeste-le cu bucurie, caci totdeauna, pentru mantuirea ta a facut sau a ingaduit toate cate ni se intampla. Amin. |
||
tutankhamon Postat pe 29 Decembrie 2009 23:15 |
||
Sfantul Marcu Ascetul Daca esti iubitor de invatatura fa-te iubitor si de osteneala. Caci simpla osteneala ingamfa pe om. Necazurile care vin asupra oamenilor, sunt roadele pacatelor proprii. Iar daca le rabdam prin rugaciune, ne vom bucura iarasi de venirea lucrurilor bune. Cel ce vrea sa faca ceva si nu poate, e socotit de cunoscatorul de inimi, Dumnezeu, ca si cand ar fi facut. Iar aceasta trebuie sa o intelegem atat cu privire la cele bune, cat si la cele rele. |
||
||
o seara buna paaaaaaaa | ||
garbo027119 Postat pe 29 Decembrie 2009 23:15 |
||
Pacat spre moarte este pacatul nepocait. Chiar de s-ar ruga un sfant pentru un asemenea pacat, al altuia, nu e auzit. Cel ce face binele si cauta rasplata, nu slujeste lui Dumnezeu ci voii sale. Cel ce-a pacatuit, nu va putea scapa de rasplata decat printr-o pocainta corespunzatoare cu greseala.� |
||
||
Dar daca Dumnezeu trimite pedepse le trimite tot pt pacatele noastre.....Dar atunci cand sufletul omul se curata de pacate si viata lui se linistete si viata lui....Si Dumnezeu te va ajuta mai mult....Pt ca suferinta si pacatele vin tot de pe urma pacatelor noastre | ||
garbo027119 Postat pe 29 Decembrie 2009 23:18 |
||
imi cer scuze pentru ultimele 6-7 postari legate de viata monahala.....dar le-am dat special ca sa se vada cum trebuie sa fie slujitorii Domnului....nu sa ti se ceara de la obraz bani pentru nubta, inmormantare, botez si altele.....sa fie buni si adevarati purtatori ai cuvantului lui Dumnezeu si nu profitori si lacomi de bani, asa cum sunt multi dintre preotii de azi....am zis multi....nu toti...pentru ca mai sunt si exceptii demne de toata lauda si slava celui de Sus... | ||
tutankhamon Postat pe 29 Decembrie 2009 23:19 |
||
De la: tutankhamon, la data 2009-12-29 23:19:13imi cer scuze pentru ultimele 6-7 postari legate de viata monahala.....dar le-am dat special ca sa se vada cum trebuie sa fie slujitorii Domnului....nu sa ti se ceara de la obraz bani pentru nubta, inmormantare, botez si altele.....sa fie buni si adevarati purtatori ai cuvantului lui Dumnezeu si nu profitori si lacomi de bani, asa cum sunt multi dintre preotii de azi....am zis multi....nu toti...pentru ca mai sunt si exceptii demne de toata lauda si slava celui de Sus...Tut scuze ca trebuie sa traiasca si ei...Ca nu uita ca preotii sunt mereu la cheremul tau,,daca ii suni...Si daca faci botez il platesti bisericii,,asa sunt regulile....cA SI PREOIII trebuie sa traiasca....Sa nu fie avari este altceva |
||
garbo027119 Postat pe 29 Decembrie 2009 23:23 |
||
Ca nu toti preotii vor sa fie calugari,,si au familii de intretinut....Eu nu consider ca trebuie sa te calugaresti ca sa fii crestin....Poti fii crestin intre oameni sa lupti.... | ||
garbo027119 Postat pe 29 Decembrie 2009 23:24 |
||
Numai ca daca traiesti in societate ca preot....Ispitele sunt mari si pacatele marunte ne indeparteaza de Dumnezeu...De asta se spune ca preotii calugari sunt cei mai intelepti,,,dar un singur preot nu are toate informatiile,,de asta este bine sa vorbesti cu mai multi preoti calugari | ||
garbo027119 Postat pe 29 Decembrie 2009 23:26 |
||
De la: garbo027119, la data 2009-12-29 23:24:25Ca nu toti preotii vor sa fie calugari,,si au familii de intretinut....Eu nu consider ca trebuie sa te calugaresti ca sa fii crestin....Poti fii crestin intre oameni sa lupti....Lupta este intre oameni,nu sa fugi de ei...Dar sunt unii oameni care le place sa traiasca in singuratate.....Mie una nu imi place..... |
||
garbo027119 Postat pe 29 Decembrie 2009 23:28 |
||
irinooo...tu citesti ce scrii??? preotii au salariu......si lunar sau periodic, fiecare biserica primeste buget de la ministerul cultelor.....daca mai exista in formula asta in noul guvern si nu o fi inglobat in cadrul altui minster, nu m-ar mira....asa ca lasa ciocu mic si vezi ca iti era somn...lumanarile si icoanele si taxele de slujbe - nunti, botezuri si inmormantari de ce nu sunt trecute pe chitante???? ha??? la alea nu trebuie platiti impozit??? vezi cum eludeaza unii proeti legea??? de aia au casele si gospodariile atat de sarace unii dintre ei.....si jeepanul in curte.....ca ia biserica....ma lasi... | ||
tutankhamon Postat pe 29 Decembrie 2009 23:28 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
ola | 3 | De la: prometeus_wife 14 Februarie 2009 13:36 |
va iubesc ...va doresc ...va vreau | 190 | De la: tutankhamon 3 Decembrie 2009 18:37 |
produse cosmetice Mineralium de la Marea Moarta | 1 | De la: garbo_5291 4 Iulie 2012 16:48 |
|
||
Concurs | 1 | De la: marilenabelciug 9 Februarie 2009 18:08 |
E normal sa ne schimbam felul de a ne imbraca datorita locului de munca? | 141 | De la: ankamaria18 4 Februarie 2010 08:50 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară