Rabdarea Toate imprejurarile si toate necazurile, care nu au parte de rabdare, vor fi indoit pedepsite. Ca prin rabdare, omul leapada primejdia. Imputimea sufletului este maica a muncirii. Iar rabdarea este maica a mangaierii si este o putere care se naste din inima larga. Si aceasta putere omul n-o afla in necazuri, decat cu Harul lui Dumnezeu, care se afla printr-o rugaciune stransa si prin varsare de lacrimi. |
||
tutankhamon Postat pe 30 Decembrie 2009 22:43 |
||
---|---|---|
Ingustime sufleteasca Cand vrea Dumnezeu sa aduca asupra omului necazuri mai mari, il lasa in mana ingustimii sufletesti. Si aceasta da nastere in om la o putere mare de trandavie, prin care sufletul e sugrumat si care-i da gustul lumii. Si apoi se ridica asupra omului duhul iesirii din minti, din care izvorasc nenumarate ispite: tulburarea, mania, hula carteala, gandurile de razvratire, mutarea din loc in loc si celelalte asemenea lor. Iar daca ma intrebi care este pricina acestora iti raspund: lenevirea ta. Si leacul este smerenia mintii. |
||
||
Smerenia poate sa rupa gardul acestor rautati. Smerenia trebuie cautata cu tot sufletul. Ca pe masura smereniei tale ti se da si rabdare in primejdiile tale. Si pe masura rabdarii tale ti se usureaza sarcina necazurilor tale si dobandesti mantuirea.Amin." | ||
|
||
||
De la: tutankhamon, la data 2009-12-30 22:43:59Smerenia poate sa rupa gardul acestor rautati. Smerenia trebuie cautata cu tot sufletul. Ca pe masura smereniei tale ti se da si rabdare in primejdiile tale. Si pe masura rabdarii tale ti se usureaza sarcina necazurilor tale si dobandesti mantuirea.Amin."cuvinte mari tutan, asa ceva gasesti doar la adevarati crestini |
||
yanyacharberet Postat pe 30 Decembrie 2009 22:47 |
||
de asta yanyo il divinizez pe Parintele Boca, Dumnezeu sa-l odihnesca in pace....a fost un preot mai sever, e adevarat ...dar cat adevar e in ceea ce zice si in cum interpreteaza cuvantul Domnului.... | ||
tutankhamon Postat pe 30 Decembrie 2009 22:49 |
||
ehe tutan , se simte doborata curca asta de iuda, de asta pleca asa iute | ||
yanyacharberet Postat pe 30 Decembrie 2009 23:01 |
||
nu e intentia mea sa plece.....intentia mea e sa posteze in limitele bunului simt....si daca are ceva de spus, sa o spuna coerent si logic....si fara sa se repete atata si fara injurii si jigniri....atat...daca ne respecta cu atata....nu mai am nimic de zis....din partea mea poate sa postaze si de o mie de ori pe zi daca o face coerent si fara sa impuna ce gandeste ea.....ca si eu postez aceste citate din invataturile parintelui, dar nu le impun nimanui.....cine vrea sa le citeasca si ii plac, foarte bine - am facut o fapta buna...cine nu accepta sa citeasca asa ceva poate sa nu o faca....nu am nimic impotriva... | ||
tutankhamon Postat pe 30 Decembrie 2009 23:05 |
||
se-ntelege ca aceasta smerenie nu este asa cum predica irinuca pe aici, numai o smerenie inaintea Domnului, ci e mai mult de atat...e vorba de atitudine | ||
sora_ilsi Postat pe 31 Decembrie 2009 00:20 |
||
" Doamne indreapta-i la bunatate si rugaciune pe vrajmasii mei!!" Un An Nou Fericit tuturor!! |
||
garbo027076 Postat pe 31 Decembrie 2009 07:37 |
||
Sa va lumineze Dumnezeu..pe vrajmasi nu trebuie sa ii inveti de rau,din contra tu ii poti invata de bine dar in acelasi timp sa fii si severa....Sa fii buna cu vrajmasii dar severa.... Pt ca daca ii lasi sa te calce in picioare nicidata nu vor intelege ca gresesc....Sa va ajute Dumnezeu sa aveti o viata linistita si fericita | ||
garbo027119 Postat pe 31 Decembrie 2009 12:20 |
||
De la: garbo027076, la data 2009-12-31 07:37:26" Doamne indreapta-i la bunatate si rugaciune pe vrajmasii mei!!"Sa va lumineze Dumnezeu..pe vrajmasi nu trebuie sa ii inveti de rau,din contra tu ii poti invata de bine dar in acelasi timp sa fii si severa....Sa fii buna cu vrajmasii dar severa.... Pt ca daca ii lasi sa te calce in picioare nicidata nu vor intelege ca gresesc....Sa va ajute Dumnezeu sa aveti o viata linistita si fericita....Pt ca daca o sa lasi mereu de la tine si nu te impui....vrajmasii vor crede ca ei au dreptate......Asa ca sa iti ajute Dumnezeu,,sa ne ajute Dumnezeu pe toti sa putem merge pe drum drept in viata.... |
||
garbo027119 Postat pe 31 Decembrie 2009 12:22 |
||
De la: garbo027076, la data 2009-12-31 07:37:26" Doamne indreapta-i la bunatate si rugaciune pe vrajmasii mei!!"Pt ca invatadu-i de bine pe vrajmasii care iti vor raul,,asa alungi dracii din ei si inima lor se va imbuna pt tine...O sa aiba Dumnezeu grija sa rasplateasca Dumnezeu truda ta..O sa imbuneze Dumnezeu inima vrasmasilor tai....Pt ca la Dumnezeu totul este cu putina....numai ca ne pune la tot felul de teste,ca sa ne intareasca pe noi oamenii,credinta,iubirea pt El...Noi oamenii trebuie sa ne ajutam sa ne construim unii pe altii,,,nu trebuie sa intoarcem raul cu rau....Pt ca asa noi oamenii o sa ne chinuim unii pe altii si nu o sa avem niciodata pace,intre oameni...Noi trebuie sa avem doar credinta si rabdare si sa nu ostenim niciodata sa ne rugam....Pt ca rugaciunea este pt om,,eliberare de suferinte.. |
||
garbo027119 Postat pe 31 Decembrie 2009 12:26 |
||
De la: garbo027076, la data 2009-12-31 07:37:26" Doamne indreapta-i la bunatate si rugaciune pe vrajmasii mei!!"Pt ca la Dumnezeu totul este cu putina....numai ca ne pune la tot felul de teste,ca sa ne intareasca pe noi oamenii,credinta,iubirea pt El...Noi oamenii trebuie sa ne ajutam sa ne construim unii pe altii,,,nu trebuie sa intoarcem raul cu rau....Pt ca asa noi oamenii o sa ne chinuim unii pe altii si nu o sa avem niciodata pace,intre oameni...Noi trebuie sa avem doar credinta si rabdare si iubire pt Dumnezeu,care este atat de Bun,care ne-a daruit pe Fiul Sau sa moara pt no,,,ca noi sa nu murim pt Dumnezeu...Atat putem face si noi,,pt Dumnezeu sa nu rasplatim rau cu rau si sa incercam sa ducem o viata curata si plina de iubire,,unii fata de altii si sa nu ostenim niciodata sa ne rugam....Pt ca rugaciunea este pt om,,eliberare de suferinte..[/quote] |
||
garbo027119 Postat pe 31 Decembrie 2009 12:29 |
||
ai aparut, maimutza? | ||
garbo_C Postat pe 31 Decembrie 2009 12:33 |
||
cine io? | ||
LILO Postat pe 31 Decembrie 2009 12:36 |
||
De la: LILO, la data 2009-12-31 12:36:36cine io?Alo buna ziua,,gradina zoologica? |
||
garbo027119 Postat pe 31 Decembrie 2009 12:39 |
||
nu tu lilo. chestia aia cu 119 in coada... |
||
garbo_C Postat pe 31 Decembrie 2009 12:39 |
||
aham...cell m-am linistit... | ||
LILO Postat pe 31 Decembrie 2009 12:41 |
||
De la: Celleste, la data 2009-12-31 12:39:48 nu tu lilo.Buna ziua broasca testoasa |
||
garbo027119 Postat pe 31 Decembrie 2009 12:41 |
||
aham 119 ce dooor ti-era de "nenea" lilo nu? |
||
LILO Postat pe 31 Decembrie 2009 12:42 |
||
De la: LILO, la data 2009-12-31 12:42:04aham 119 ce dooor ti-era de "nenea" lilo nu?Ai vrea tu,,sa imi fie doar de tine |
||
garbo027119 Postat pe 31 Decembrie 2009 12:43 |
||
poi... ai raspuns prompt si DEANDATA..la aparitia maimutzei asa caa...no coment | ||
LILO Postat pe 31 Decembrie 2009 12:45 |
||
capitolul XIII Despre rugaciune �In veacul viitor nu ne vom ruga lui Dumnezeu ca sa cerem ceva, caci in acea Patrie a libertatii, firea noastra nu se schimba nici nu se abate din frica de impotrivire, ci desavarsita este in toate. |
||
tutankhamon Postat pe 31 Decembrie 2009 12:51 |
||
Lumea aceasta este o calatorie cu nevointe si un stadion de alergare. Si rastimpul acestei vieti este vremea de lupta. In tara unde e lupta si in vreme de razboi, nu este nici o lege. Adica Imparatul nu pune margini si masuri ostasilor Sai pana la sfarsitul razboiului, cand toti oamenii se aduna in fata portilor Imparatului Imparatilor si fiecare este cercetat acolo, daca a avut rabdare in lupta, daca nu s-a lasat biruit sau daca dimpotriva, a intors spatele (a fugit). * |
||
tutankhamon Postat pe 31 Decembrie 2009 13:03 |
||
Prin smerenie, chiar daca nu ai fapte, multe pacate ti se iarta. Iar faptele fara smerenie nu-ti sunt de nici un folos; dimpotriva, multe rele ne gasesc noua. * |
||
tutankhamon Postat pe 31 Decembrie 2009 13:04 |
||
Deci, Doamne, ma bucur de aceasta, in neputinte, in necazuri, in temnita, in lanturi, in nevoi, fie de la fire, fie de la fiii firii mele, fie de la vrajmasii ei, eu rabd toate, adica rabd ispitele mele, ca sa se salasluiasca in mine puterea lui Dumnezeu. |
||
||
Precum din iubirea pantecelui se naste tulburarea gandurilor, tot astfel, din multa vorbire si din neoranduiala vorbelor, se naste necunostinta si iesirea din minti. Grija de lucrurile lumesti tulbura sufletul si invaluirea cu ele tulbura mintea si o scoate din linistea ei. |
||
||
Se cuvine calugarului care s-a predat pe sine ca un ogor lucrarii celei din ceruri, mereu, in toata vremea, sa fie fara de nici o grija lumeasca pentru ca cercetandu-se pe sine, sa nu afle in sine absolut nici un lucru al veacului acestuia de acum. Pentru ca gol de aceste lucruri, fara de incetare, ziua si noaptea sa petreaca in legea Domnului. |
||
tutankhamon Postat pe 31 Decembrie 2009 13:05 |
||
Ostenelile cele trupesti fara de curatirea mintii, sunt ca un pantece neroditor si ca niste sani uscati. Ca prin ele nu se poate apropia sufletul de cunoasterea lui Dumnezeu. Ca ele fac trupul sa se istoveasca dar nu se ingrijesc sa dezradacineze patimile din minte. De aceea nu vor secera nimic. * |
||
||
Nu este curat cu fecioria (feciorelnic) cel ce-si pazeste trupul neintinat de vreo impreunare, ci cel ce se sfieste (se rusineaza de sine) si atunci cand este singur. |
||
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Joburi | 1 | De la: garbo001611 8 Mai 2009 14:37 |
Casatoria intre homelesi | 4 | De la: daniil_pravoslavnic 20 Martie 2012 00:17 |
Concurs papucei.ro | 246 | De la: mia79x 1 Iunie 2009 19:35 |
|
||
Femeie Pesti - Barbat Gemeni | 6 | De la: pik_nik 8 Iulie 2009 20:35 |
GOD bless you all........... | 11 | De la: moment31 1 Noiembrie 2009 15:50 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară