RELATIA CU DUMNEZEU

irino,

esti o poezie de muiere. esti tot ce-si poate dori omenirea, tot ce-si poate dori un barbat. o asa crestina ca tine, un asa suflet bun si curat nu trece neobservat cu una, cu doua. dar...... te rog eu sa nu faci copii. niciodata.
mcrinelam
Postat pe 1 Ianuarie 2010 22:32
De la: LILO, la data 2010-01-01 22:32:12 tu asa te-ai "EDUCAT" irino capatand ciomege pe spinare...
vai de viatza ta...
eu sunt recunoscatoare si cuminte....Dar nu ma las fraierita de nimeni...Daca stiu ca nu au dreptate,nu las de la mine...Asa am fost de mica..Sunt o luptatoare
garbo027119
Postat pe 1 Ianuarie 2010 22:33
De la: mcrinelam, la data 2010-01-01 22:32:31irino,

esti o poezie de muiere. esti tot ce-si poate dori omenirea, tot ce-si poate dori un barbat. o asa crestina ca tine, un asa suflet bun si curat nu trece neobservat cu una, cu doua. dar...... te rog eu sa nu faci copii. niciodata.
Pai cine stie...Cum o vrea Dumnezeu,,,,doar daca gasesc un barbat care sa imi placa si sa il pot iubi...Eu stiu ca DUMNEZEU MA protejeaza si o sa imi dea iubire doar pt barbatul potrivit....Am incredere in Dumnezeu....Vreau un barbat frumos si cuminte....
garbo027119
Postat pe 1 Ianuarie 2010 22:35
capitolul XVII

Linistirea

�Petrecerea neimpartasita, ferita de orice grija a vietii, ca astfel omul sa poata, prin departarea de oameni si deimpartasiri, sa fuga de zgomot si de cel ce �umbla racnind ca un leu cautand pe cine sa inghita", prin intalnirile si grijile vietii. Trebuie sa aiba numai
tutankhamon
Postat pe 1 Ianuarie 2010 22:36

"ANGEL RADIOS"

prin conductele cet��ii mai curg azi
doar �ngerii
v�sco�i, b�tr�ni, radioactivi
ideea de zid, doar, mai st� �n picioare
iar paingii �i-au �esut p�nza
peste cromozomii caria�i ai cl�dirilor

peste robinetele de pirit� �i oricalc
o raz� de lumin� ar putea fi buldozerul
demol�nd �n dreapta
�i �n st�nga
ceea ce �nc�
a mai r�mas
vertical

tocmai aici �i-ai g�sit s� apari
tricot�ndu-�i nevinov��ia din radia�ii benigne
din tachioni zglobii �i perver�i, din fotoni
tactico�i �i burghezi,

tocmai acum �i-ai g�sit s� arunci giulgiul
ostentativei tale virginit��i
peste burgul
�mp�ienjenit
de vicii

cred ca poezia aceasta a fost inspirata de "muza"iri 119
LILO
Postat pe 1 Ianuarie 2010 22:36
De la: garbo027119, la data 2010-01-01 22:33:30
De la: LILO, la data 2010-01-01 22:32:12 tu asa te-ai "EDUCAT" irino capatand ciomege pe spinare...
vai de viatza ta...
eu sunt recunoscatoare si cuminte....Dar nu ma las fraierita de nimeni...Daca stiu ca nu au dreptate,nu las de la mine...Asa am fost de mica..Sunt o luptatoare
Eu am caracter,eu nu suport ordinele....Pt ca exact cum primesc asa ofer..Asa am fost de mica...asa cum s-au comportat parintii mei cu mine,,,asa si eu m-am comportat cu ei...Parintii mei nu mau acceptat pt ca nu am devenit la fel ca ei...Pai nici nu vreau,,,,
garbo027119
Postat pe 1 Ianuarie 2010 22:37
o singura grija, cum sa placa lui Dumnezeu mai mult si sa-si faca sufletul neosandit in ceasul mortii si sa afle, cu toata sarguinta, lucrarile fine ale dracilor si gresalele sale ce intrec nisipul marii. Cunoscandu-le pe acestea omul plange pururea, dar e mangaiat de Dumnezeu.
tutankhamon
Postat pe 1 Ianuarie 2010 22:37
Postul

Postul cu masura sau mancarea odata in zi (a nu se satura). Mancarea sa fie de un singur fel, din bucate neinsemnate si care se gasesc fara bataie de cap si pe care nu le pofteste sufletul. Sa manance in fiecare zi un fel cu infranare. Vinul e folositor la batranete, la neputinta si la frig si atunci putin. Iar la tinerete, la caldura si la sanatate mai buna este apa - dar si aceasta putina, caci setea e mai buna decat toate poftele trupesti.
tutankhamon
Postat pe 1 Ianuarie 2010 22:38
Privegherea

E bine a folosi jumatate din noapte pentru somn, iar jumatate pentru psalmodie si pentru rugaciune, pentru suspine si lacrimi, ca prin postul si privegherea cu masura, sa se faca supus sufletului sanatos si gata spre tot lucrul bun, iar sufletul sa capete barbatie si luminare - ca sa faca si sa vada cele cuvenite.
tutankhamon
Postat pe 1 Ianuarie 2010 22:38
Psalmodia

Rugaciunea trupeasca prin psalmi si ingenuncheri ca sa se desire trupul si sa se smereasca sufletul, ca sa fuga vrajmasii nostri, dracii, si sa se apropie prietenii nostri, Ingerii, si asa sa cunoasca omul de unde primeste ajutor.
tutankhamon
Postat pe 1 Ianuarie 2010 22:39
De la: garbo027119, la data 2010-01-01 22:35:32
De la: mcrinelam, la data 2010-01-01 22:32:31irino,

Pai cine stie...Cum o vrea Dumnezeu,,,,doar daca gasesc un barbat care sa imi placa si sa il pot iubi...Eu stiu ca DUMNEZEU MA protejeaza si o sa imi dea iubire doar pt barbatul potrivit....Am incredere in Dumnezeu....Vreau un barbat frumos si cuminte....
Eu nu as putea sa stau cu un barbat care nu simt iubire pt el...Pt ca eu sunt o persoana foarte sincera si naturala...
garbo027119
Rugaciunea

Rugaciunea duhovniceasca facuta prin minte care se fereste de orice gand. Stand mintea in cele zise si cazand la Dumnezeu cu infrangeri negraite, cere numai ca sa faca voia dumnezeiasca intru toate faptele cugetarilor sale, neprimind nici un gand, sau figura, sau culoare, sau lumina, sau foc, sau peste tot (orice) altceva ci ca una ce priveste numai la Dumnezeu si vorbeste numai cu El fiind ajunsa fara forma, fara culoare si fara figura. Caci aceasta este rugaciunea curata, care se cade sa o aiba cel lucrator.
tutankhamon
Citirea

Pentru a invata din dumnezeiestile Scripturi si vietile parintilor cum sa biruiasca patimile si sa dobandeasca virtutile. Pentru ca sa umple mintea lui cu cuvintele Duhului Sfant si sa uite cuvintele si gandurile necuvioase care le-a auzit fiind afara de chilie. Cel ce vrea sa invete cunostinta de Dumnezeu, nu trebuie sa fie numai cu auzirea. Pentru ca altceva este auzirea si altceva fapta.
tutankhamon
Postat pe 1 Ianuarie 2010 22:40
Cunostinta duhovniceasca nu se iveste numai din cugetare, ci se da de la Dumnezeu dupa Har, celor smeriti la cuget. Ca cel ce citeste Scripturile, poate le cunoaste in parte, nu e de mirare mai ales daca e lucrator. Dar unul ca acesta nu are cunostinta lui Dumnezeu ci trebuie sa asculte cuvintele celor ce au cunostinta de Dumnezeu: Prooroci, Apostoli, Sfinti Parinti (Preoti).
tutankhamon
Postat pe 1 Ianuarie 2010 22:40
Intrebarea celor cercati

Despre orice cuvant sau fapta se cade a intreba pe cei cercati pentru ca nu cumva din necercare, sau din placere de sine, intelegand si facand ceva, unele in locul altora, sa rataceasca si sa cada in parerea de sine, inchipuindu-si ca stie cum trebuie, nestiind inca nimic, cum zice Apostolul.
tutankhamon
Postat pe 1 Ianuarie 2010 22:41
De la: garbo027119, la data 2010-01-01 22:37:29
vai de viatza ta...
Eu am caracter,eu nu suport ordinele....Pt ca exact cum primesc asa ofer..Asa am fost de mica...asa cum s-au comportat parintii mei cu mine,,,asa si eu m-am comportat cu ei...Parintii mei nu mau acceptat pt ca nu am devenit la fel ca ei...Pai nici nu vreau,,,,
Eu nu m-am vandut pt o fafurie de manacare...Ei ma invata sa devin egoista ca ei....Sunt oameni slabi si fara caracter...Dar ce sa fac,sunt parintii mei si trebuie sa ii accept asa cum sunt...Poate ma ajuta bunul Dumnezeu sa ii ajut sa se schimbe..Inainte sa ii pedepseasca El....Pt ca Dumnezeu este foarte aspru atunci cand se infurie pe oameni
garbo027119
Monahul trebuie sa aiba rabdare in toate cele ce vin asupra lui, pe care vrea Dumnezeu sa le ingaduie asupra lui spre invatare, spre cercare, spre cunoasterea slabiciunii sale. Sa nu se faca indraznet, sa nu-si piarda nadejdea in orice rau sau bine ce i s-ar intampla. E dator sa se fereasca de orice vis, de orice vorba si de orice lucru fara rost, si sa cugete la numele lui Dumnezeu, mai des decat rasufla in toata vremea si in tot locul si lucrul, si sa cada la El din suflet, adunandu-si mintea din toate lucrurile lumii si cautand sa faca numai voia lui Dumnezeu.
tutankhamon
Atunci incepe mintea sa-si vada greseala sa ca nisipul marii, si acesta este inceputul luminarii sufletului si decada sanatatii lui. Atunci incepe sa inteleaga binefacerile lui Dumnezeu si gresalele sale. De atunci pazeste poruncile intru cunostinta, de la cea dintai pana la cea din urma, fiindca si Domnul le-a pus ca pe o scara si nu poate cumva sa treaca peste una ca sa ajunga la alta, ci trebuie sa inainteze de la cea dintai la cea de-a doua si asa mai departe, face pe om Dumnezeu, prin Harul Celui ce le-a daruit pe ele celor ce (alearga) aleg sa le implineasca.
tutankhamon
Postat pe 1 Ianuarie 2010 22:42
Nici o alta faptura sau zidire insufletita sau neinsufletita n-a calcat voia lui Dumnezeu vreodata, ci numai firea omeneasca, care bucurandu-se de multe binefaceri, a maniat pe Dumnezeu necontenit.�
tutankhamon
Postat pe 1 Ianuarie 2010 22:42
De la: garbo027119, la data 2010-01-01 22:41:36
De la: garbo027119, la data 2010-01-01 22:37:29
vai de viatza ta...
Eu nu m-am vandut pt o fafurie de manacare...Ei ma invata sa devin egoista ca ei....Sunt oameni slabi si fara caracter...Dar ce sa fac,sunt parintii mei si trebuie sa ii accept asa cum sunt...Poate ma ajuta bunul Dumnezeu sa ii ajut sa se schimbe..Inainte sa ii pedepseasca El....Pt ca Dumnezeu este foarte aspru atunci cand se infurie pe oameni
Eu ma rog la Dumnezeu sa ma ajute sa pot schimba ceva la ei si sa nu le dea boli,,pt ca as suferi si eu...Pt ca sunt parintii mei si ii iubesc chiar daca sunt asa...Pt ca parintii nu tii poti alege,,,ei sunt asa cum ti-i da Dumnezeu....Poate ma ajuta Bunul Dumnezeu ca sa ii ajut si pe ei....Sa gandeasca mai pozitiv
garbo027119
Postat pe 1 Ianuarie 2010 22:43
cred ca am inteles..irino..tu te "razboiesti" cu o lume..din cauza conditiilor in care ai copilarit si crescut...mie imi este destul de clar..
dar lumea nu este asa cum ai vazut-o in exemplul persoanelor apropiate de tine...
lumea nu este formata din diavoli ci din oameni foarte normali,dar pacatosi...pt ca asta este natura umana ce sa-i faci?
LILO
Postat pe 1 Ianuarie 2010 22:45
capitolul XVIII

Milostenia

�Milostiv este cel ce miluieste pe aproapele din cele ce le-a primit el de la Dumnezeu, fie bani, fie mancari, fie tarie, fie cuvant spre folos, fie rugaciune, fie putere de a mangaia pe cel ce are lipsa de ea, socotindu-se ca e datornic. Saracul poate trai fara sa-l miluiasca, dupa puterea sa, nu poate el insa sa traiasca si sa se mantuiasca.
tutankhamon
Postat pe 1 Ianuarie 2010 22:45
Dar chiar si atunci cand iubesti,,trebuie sa iti calci pe inima si sa fii mai sever...Chiar si cu persoane pe care le iubesti....Cum ar fii copiii,parintii,sotul...Pai oamenii fara caracter au nevoie de reguli si sa fie tinuti din scurt, pt ca sunt oameni slabi...asa cum i-a dat Dumnezeu...Fiecare cu norocul lui.....Daca pot sa ii ajut si pe ei,,,o fac cu cea mai mare placere...
garbo027119
Postat pe 1 Ianuarie 2010 22:46
Milostenia desavarsita este aceea pe care ne-a aratat-o Hristos, care a rabdat moartea pentru noi, punandu-ne tuturor o pilda si un chip ca si noi sa murim pentru altii, nu numai pentru prieteni ci si pentru dusmani cand vremea o cere. De la frica de Dumnezeu trece omul la buna cinstire. De la aceasta vine cunostinta prin care e sfatul si dreapta socoteala.
tutankhamon
Postat pe 1 Ianuarie 2010 22:46
Ce urmareste Dumnezeu

Pana la judecata din urma, mantuirea se poate dobandi oriunde; si pe campuri de bataie; si se poate dobandi si in iad; si se poate pierde oriunde, si in manastire, si in ceata Sfintilor Apostoli, si s-a pierdut si-n Rai. Talharul, rastignit pentru faptele sale, a sarit de pe cruce in Rai si Lucifer ca fulgerul a cazut din Ceruri. Orbul din nastere capata vederea si a vazut pe Dumnezeu si a vorbit cu El, iar fariseii templului o pierdeau, zicand ca-I pacatos si are drac.
tutankhamon
Postat pe 1 Ianuarie 2010 22:47
Cereau semn si umblau sa omoare pe Lazar cel inviat a patra zi din morti. Orbirea rautatii, stand de-a pururea impotriva Adevarului, nu are leac, dar are pedeapsa. De aceea infruntand mania, a zis ca vamesii si pacatoasele vor lua-o inaintea �dreptilor� in Imparatia Cerurilor, si ca se face bucurie in Ceruri, pentru un pacatos ce se intoarce.
tutankhamon
Postat pe 1 Ianuarie 2010 22:47
mai spune...tuty..ca iata isi deschide sufletul...isi spune offf-ul
LILO
Postat pe 1 Ianuarie 2010 22:48
Aceasta intoarcere urmareste Dumnezeu sa ne-o castige, insa nu poate daca nu ne invoim si noi. De aceea ne poarta pe tot felul de cai, si ne cheama cu tot felul de surle si, daca trebuie, ne graieste si cu tunul.
tutankhamon
Postat pe 1 Ianuarie 2010 22:49
De la: LILO, la data 2010-01-01 22:45:52cred ca am inteles..irino..tu te "razboiesti" cu o lume..din cauza caonditiilor in care ai copilarit si crescut...mie imi este destul de clar..
dar lumea nu este asa cum ai vazut-o in exemplul persoanelor apropiate de tine...
lumea nu este formata din diavoli ci din oameni foarte normali,dar pacatosi...pt ca asta este natura umana ce sa-i faci?
Pai stiu ca mai sunt si oameni cumsecade...Dar eu fiind mereu calatoare,,nu prea m-am implicat sa imi fac prea multi prieteni...Pt ca sa iti faci prieteni ai nevoie de timp.....Am cunoscut si oameni cumsecade...Dar mie imi plac oamenii cu o gandire stabila...Vreau un crestin cu un suflet curat si sincer...Daca nu il gasesc prefer sa stau singura....O sa ma angajez la un orfelinat de copiii,,sa le pot oferi un pic e sprijin moral la copiii abandonati...Pt ca de copiii ma pot apropia repede,,pt ca tot ce vine de la ei este sincer si din inima....
garbo027119
Postat pe 1 Ianuarie 2010 22:49
Ceea ce urmareste Dumnezeu in tot chipul este mantuirea sau intoarcerea noastra duhovniceasca spre El si Acasa, chiar daca mai ramanem si in viata aceasta. Oamenii insa, legati in nestiinta, scurti la minte si slabi in credinta, urmaresc viata pamanteasca si toata mahnirea lor e pentru trupuri (Intelepciunea lui Isus Sirah 41, 14).
tutankhamon
Postat pe 1 Ianuarie 2010 22:50

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
E normal sa ne schimbam felul de a ne imbraca datorita locului de munca? 141 De la: ankamaria18 4 Februarie 2010 08:50
hai sa mai muncim pe net 1 De la: garbo020869 30 August 2009 17:30
alesandrea 8 De la: tutankhamon 17 Noiembrie 2009 00:01
COMPATIBILITATE INTRE SCORPION CU SCORPION 1 De la: annnnnnaaaaaa 5 Septembrie 2009 19:19
Casatoria 29 De la: mirciulik78 11 Mai 2010 20:26
Setari Cookie-uri