Pe semnele urmatoare se pot cunoaste ca nu mai sunt intregi la minte: 1. Se dau pe sine ceva mare, cum s-au dat altfel toti ereticii vremurilor, pe care i-a afurisit Biserica prin sfintele soboare. 2. Cad la lauda, avand o smerenie mincinoasa. 3. Se tin pe sine mai presus de Scriptura (unul chiar mi-a rupt-o), mai presus de Biserica si sfinti. 4. Mor dupa a fi ascultati si crezuti de oameni. 5. Fierb de manie cand nu sunt luati in serios. 6. Adesea au �graire in duh", cu �duhul� care-i poarta si-i invata. |
||
tutankhamon Postat pe 2 Ianuarie 2010 21:45 |
||
---|---|---|
7. Nu vor nici in ruptul capului sa-si controleze prin preoti cele auzite de la �duhul� lor. 8. Cate unii, cu toate acestea, arata o evlavie neobisnuita: marturisind pe Hristos, pe Maica Domnului, facandu-si si Sfanta Cruce, batand metanii, sarutand icoane, ba si Sfanta Impartasanie luind-o si jurandu-se ca sunt oamenii lui Dumnezeu, iar ei sunt inselati. |
||
tutankhamon Postat pe 2 Ianuarie 2010 21:46 |
||
9. Fac pe proorocii si imprastie spaima intre oameni. Multe proorocii li se implinesc, dar multe nu. Asta atarna de puterea de stravedere a �duhului� care le spune ce le spune, ca unul ce n-are invelitoarea trupului, si de aceea prinde cu oarecare vreme inainte, cele ce le apropie Dumnezeu de oameni. Dar asta nu e proorocie. | ||
|
||
tutankhamon Postat pe 2 Ianuarie 2010 21:47 |
||
10. In numele �dumnezeului� lor, sunt in stare sa omoare un om, intemeindu-se pe Scriptura, ca si Avraam a fost in stare de-o atare ascultare, iar Fines a si facut aceasta si i s-a socotit aceasta ravna pentru Dumnezeul sau (Numerii 25, 7-13). Cu amagirea ascultarii pana la ucidere de om, a cercat vrajmasul pe multi, in toate vremurile, chiar si pe pustnici (de cum pe oamenii lumii). Teroristi ai sufletelor simple. | ||
||
11. Sar de la un lucru la altul si leaga lucruri fara nici o legatura. Talmacesc gresit, stramba adevarul si propovaduiesc din Scripturi, mai mult pe ei insisi decat pe Dumnezeu, mergand grabit spre cea din urma sfaramare si sarire a mintii. |
||
||
12. In preajma lor simti tulburare si primejdie, caci multi dintre ei au fost pe la casa de nebuni, sau vor trebui sa se duca. Nu-i blandete pe chipul lor. Nu-i ocaram ci ne pazim, si invatam si pe altii sa se pazeasca si ne infricosam cat de groaznic si-au taiat mintea in Scripturi (2 Petru 1, 20). |
||
tutankhamon Postat pe 2 Ianuarie 2010 21:48 |
||
Totusi, pe cat se poate, sa incercam a-i intelege, lamurind adevarul lucrurilor si mestesugurile vicleanului. E stiut ca facand omul gandurile si voile celui rau, intra acela in el. Sau, altfel zicand: iubind cele rele, prin firul acestei iubiri, intra vrajmasul in cetate; adica prin cele de-a stanga. Cand vede ca nu poate amagi pe un om cu cele de-a stanga, sare in cealalta margine, de-a dreapta de tot, cautand acolo sa-l amageasca, ca sa-i dea omul crezare. |
||
||
Ii tranteste o lauda pentru multimea credintei in Dumnezeu si-a iubirii virtutii si-l indeamna ca fara masura si fara intrebare sa se sileasca in acestea. Pe unul il trezeste la rugaciune, silindu-se sa-i strecoare in minte si in inima parerea mare despre sine, precum ca pe el il trezesc ingerii la pravila. Sau daca cel ochit spre inselare nu-i chiar asa de virtuos, ii mai ingaduie sa pipe, sa bea, zicandu-i gandurile ca-i trebuie putere, si nu-i pacat. | ||
||
Pe unul l-a sagetat, aratandu-i-se in chipul lui Hristos si spunandu-i �Pentru dumneta mai rasare soarele!". Douazeci si cinci de ani pe urma l-a mai dascalit, ca sa ajunga sa se creada pe sine ca el e Fiul Omului din Scriptura si Dreptul Judecator, care va desparti oile de capre si va intemeia Imparatia lui Dumnezeu pe pamant, si ca in zilele lui va fi sfarsitul si judecata, care se va face prin el. De aceea au zis Parintii ca intotdeauna extremele sunt ale diavolului. |
||
tutankhamon Postat pe 2 Ianuarie 2010 21:49 |
||
tuth, si pe cand hirotonisirea? | ||
pik_nik Postat pe 2 Ianuarie 2010 21:50 |
||
Deci, ca sa intelegem mai bine lucrul acesta subtire si rostul pentru toti al celor scrise, ne folosim de icoana celor trei iubiri, a celor trei ucenici ai Domnului: Petru, Iuda si Ioan. Amin.� | ||
tutankhamon Postat pe 2 Ianuarie 2010 21:51 |
||
pikule.....cand va pleca irinuca de pe acest forum definitiv.... | ||
tutankhamon Postat pe 2 Ianuarie 2010 21:52 |
||
De la: pik_nik, la data 2010-01-02 21:50:39tuth, si pe cand hirotonisirea?Iarasi a scapat purcelul din cotet |
||
garbo027119 Postat pe 2 Ianuarie 2010 21:53 |
||
De la: tutankhamon, la data 2010-01-02 21:52:07pikule.....cand va pleca irinuca de pe acest forum definitiv....Ai de asteptat mult si bine....poate o sa iti creasca barba si o sa devii mos |
||
garbo027119 Postat pe 2 Ianuarie 2010 21:54 |
||
iubirea vietii mele.....ai aparut???? nu ai vazut cat am postat in lipsa ta pentru ca mi-a fost dor de tine??? | ||
tutankhamon Postat pe 2 Ianuarie 2010 21:55 |
||
bre irinuco, tu nu cumva iti cauti clienti pe aici? as putea sa-ti sugerez si eu cativa, fara comision! | ||
pik_nik Postat pe 2 Ianuarie 2010 21:55 |
||
tuty..da lectii de religie...in privat irinukei | ||
LILO Postat pe 2 Ianuarie 2010 21:58 |
||
capitolul XXI Gresalele iubirii si dreapta socoteala �Acesti ucenici ai Domnului, din pricina iubirii lor aprinse, fiecare au facut cate-o greseala in ucenicia lor. Doi s-au indreptat, unul s-a surpat. Astfel, intr-o calatorie, cand oamenii dintr-o cetate oarecare, necunoscandu-i, n-au vrut sa-i primeasca, Iacov si Ioan au zis: sa ne rugam ca Ilie, sa se pogoare foc din cer peste ei sa-i arda (Luca 9, 54). Cinstea si pretul pe care-l avea Domnul in inima lor, precum si ravna si iutimea lor, inca nu le aveau in cumpana si cu dreapta socoteala si asa au ars o greseala. Mantuitorul i-a adus la blandete si la dreapta socoteala, invatandu-i: �Nu stiti ce duh graieste prin voi acestea� (Luca 9, 55). |
||
tutankhamon Postat pe 2 Ianuarie 2010 21:59 |
||
De la: LILO, la data 2010-01-02 21:58:08 tuty..da lectii de religie...in privat irinukeiSa iti dea tie,ca eu ma descurc si singura...Mersi pt amabilitate si bunatatea ta... |
||
garbo027119 Postat pe 2 Ianuarie 2010 22:00 |
||
nu pot sa cred cate pagini s-au umplut intr-o zi si concluzia? |
||
sora_ilsi Postat pe 2 Ianuarie 2010 22:00 |
||
De la: tutankhamon, la data 2010-01-02 21:55:29iubirea vietii mele.....ai aparut???? nu ai vazut cat am postat in lipsa ta pentru ca mi-a fost dor de tine??? |
||
garbo027119 Postat pe 2 Ianuarie 2010 22:00 |
||
De la: sora_ilsi, la data 2010-01-02 22:00:35nu pot sa cred cate pagini s-au umplut intr-o ziNici una... |
||
garbo027119 Postat pe 2 Ianuarie 2010 22:01 |
||
ilsuca te pup si la multi ani....concluzia??? tot aia.... | ||
tutankhamon Postat pe 2 Ianuarie 2010 22:02 |
||
Petru, dupa frumoasa marturisire de credinta: �Tu esti Hristos Fiul lui Dumnezeu celui viu!� (Matei 16, 16), si dupa lauda Mantuitorului - care in asa fel i-a spus-o ca oarecum sa-l fereasca de primejdia laudei si a parerii de sine, - cand Iisus a inceput sa le spuna apostolilor despre patimile si rastignirea Sa, Petru, in iubirea lui n-a putut rabda o socoteala ca aceea. | ||
tutankhamon Postat pe 2 Ianuarie 2010 22:03 |
||
De la: tutankhamon, la data 2010-01-02 22:02:20ilsuca te pup si la multi ani....concluzia??? tot aia....Se calugareste tut yupyyyyyy.. |
||
garbo027119 Postat pe 2 Ianuarie 2010 22:03 |
||
Atunci, ca unul ce n-avea si cunostinta tainelor lui Dumnezeu, care sa tina cumpana dreapta cu puterea iubirii aprinse si inteleasa omeneste, capata de la Domnul palmele acestea: �Inapoia mea Satano! Sminteala-mi esti!� (Matei 16, 32). Sigur ca nu Petru era Satana, ci un gand al Satanei intrase si se exprimase prin gura lui Petru, - caci era o spartura, o descumpanire intre puterile lui sufletesti: cunostinta, dragoste si iutime. | ||
tutankhamon Postat pe 2 Ianuarie 2010 22:03 |
||
Si se vede ca inca nu s-a tamaduit cu indreptarea aceea. Mai batran fiind si mai greu de leac, iubirea lui inca nu se stramutase, ca a lui Ioan: toata pentru Mantuitorul, ci mai tinea ceva si pentru sine. |
||
tutankhamon Postat pe 2 Ianuarie 2010 22:04 |
||
De la: garbo027119, la data 2010-01-02 22:03:15Si pik o sa devina calugar,,sa il rog sa se roage pt mine,,sa ii scriu acatisteDe la: tutankhamon, la data 2010-01-02 22:02:20ilsuca te pup si la multi ani....concluzia??? tot aia....Se calugareste tut yupyyyyyy.. |
||
garbo027119 Postat pe 2 Ianuarie 2010 22:04 |
||
Iuda, voia ca si Mantuitorul sa iubeasca ceea ce iubeste el, adica sa intemeieze o imparatie pamanteasca a Cerurilor si Iisus sa se faca Imparat, iar pe el, mare sfetnic si vistier al argintilor, ca tare era umilit sa fie trimis descult, fara traista si fara bat, si sa propovaduiasca o Imparatie, pe care n-o vedea cu ochii sai de lut, si pentru care n-avea decat o zdreanta de punga goala. |
||
||
Asa fiind facut, parca era de un gand cu tot neamul sau. De aceea, desi Mantuitorul l-a iubit si l-a inzestrat cu daruri intocmai ca si pe ceilalti, totusi el a ramas evreul fara leac, iubind un �Dumnezeu al veacului de acum", iar pe Iisus, care nu corespundea iubirii sale pamantesti, L-a vandut cu treizeci de arginti, castig ce-a mai putut sa scoata, pentru slujba de trei ani � |
||
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
CINE VREA SA VORBEASCA DESPRE,, SINCERITATE"? | 4 | De la: micabis 8 Mai 2009 04:30 |
Romanii fac lucruri trasnite | 1 | De la: charmelen 28 Aprilie 2011 11:07 |
trucuri+sfaturi de machiaj | 1 | De la: garbo_7980 28 Octombrie 2012 09:47 |
|
||
Cum isi poate pastra pacea in suflet un angajat atunci cand seful lui e un om artagos si rau? | 6 | De la: xenaluptatoareainimoasa 4 Septembrie 2010 16:14 |
Ce ziceti de ecologie? | 54 | De la: yza_my 1 Aprilie 2010 09:27 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară