confuyiile iti apartin eu folosesc semne grafice pentru inteligentzi, asa ca repet, bashti bre! |
||
pik_nik Postat pe 5 Ianuarie 2010 16:53 |
||
---|---|---|
dar evanghelia lui iuda? cine o ceti(si) | ||
LILO Postat pe 5 Ianuarie 2010 16:55 |
||
Observ ca sunteti foarte nervoasa, stimata si_totusi, de aceea am sa va las sa va calmati. Pe urma vom mai sta de vorba. Domnul pik_nik foloseste semnele grafice, zise si diacritice in acest caz, doar pentru inteligenti... probabil ca sa para si el unul dintre ei? Aveam pretentii mai mari domnule, desprinse din marea majoritate a postarilor dumneavoastra. A, domnule pik_nik, inca ceva: INAINTE de a va etala umorul inegalabil pe seama unor erori de redactare, am corectat greseala respectiva Am facut precizarea aceasta pentru ceilalti useri care nu au avut timp sa o vada si nu vor intelege de unde vine acel "confuyiile" pe care l-ati folosit. |
||
|
||
Evdochian Postat pe 5 Ianuarie 2010 16:56 |
||
si evdochian...nivelul este asa cum este... unii coboara la nivelul celorlalti,iar altii(cu un egou f proeminent,asa cam ca nasucul lui pinochio ) nu vor cobora stacheta...dar... impresiile si parerile fiecaruia care "paste" pe aceasta Pajiste garbolinika...sa stii ca au rolul lor in modelarea anumitor structuri sufletesti macar atat am dobandit din'89 iarna incoace..libertatea de a ne exprima liber opiniile |
||
LILO Postat pe 5 Ianuarie 2010 16:59 |
||
bravo, bre! ti-ai castigat dreptul sa te dai de-a dura |
||
pik_nik Postat pe 5 Ianuarie 2010 16:59 |
||
pik...un nou amik? | ||
LILO Postat pe 5 Ianuarie 2010 17:02 |
||
da. sunt nervoasa. si, stii de ce? ca va scarpinati cu mana stanga la urechea dreapta. nu e mai simplu sa fim noi insine si sa lasam " impresia artistica?" avem calitai dar si defecte. ce tot atata vreti sa fiti albi? la ce va ajuta? lumea asta imaculata, intodeauna mi-a creat un semn de intrebare prefer omul cu lumini si umbre. omul normal. credinciosii astia , imi provoaca o stare de iritare . sunt oameni falsi. hai sa fim seriosi. devii fanatic, cand ceva scartaie in viata ta. iti gasesti un refugiu si speri la cai verzi pe pereti. |
||
si_totusi Postat pe 5 Ianuarie 2010 17:03 |
||
al dreaq de "nou"! | ||
pik_nik Postat pe 5 Ianuarie 2010 17:03 |
||
aham..las ca stim noi | ||
LILO Postat pe 5 Ianuarie 2010 17:05 |
||
De la: Evdochian, la data 2010-01-05 15:37:03De la: si_totusi, la data 2010-01-05 15:33:26nu-i normal sa ne ia cu calduri, zambilut? uite, pe mine m-au apucat ase niste bufeuri de niste nervi nervosi colo sha... ai inteles gresit.nimeni nu are nimic cu Irinuca.dar nici cu tine.problema este alta,tu nu ai spus decat ce spune popa in biserica.adica incerci sa "propovaduiesti" religia in virtual cu biblia in mana,ca tot nu te vedem.incearca sa vorbesti liber,sa spui cu cv.tale ce intelegi tu prin credinta.credinta este una,religia este alta si biserica este o institutie,o cladire unde te rogi,daca vrei.asta incearca sa spuna fetele,credinta este in suflet,si nu este tatuata pe frunte.nu fa diferente intre credinciosi de alte culturi,deoarece toti au acelasi Dumnezeu.ca au anumite dogme religioase,care ii diferentiaza,asta tine de cultura din care faci parte.noi suntem entitati care impreuna cu divinul formam un intreg ,universul.el divinul,face parte din noi,iar noi suntem particole din el si cu totii ,impreuna,indiferent de religie si de credinta formam acest univers.chiar si ateii,fac parte din acest univers.nicaieri nu se intrerupe acest lant,aceasta comuniune.divinitatea nu ne vrea raul.ne iubeste.nu sta la panda cu o nuielusa sa te bata.daca faci ceva ce se cosidera ca este rau pt altcineva,acel rau mai devreme sau mai tz,ti se va intoarce.si numai continui,ca sunt multe de spus.te ascultam si pe tine .dar spune ce simti ,nu ce citesti si apoi copiezi aici.uite iti dau un sfat.stiinta a avansat.sigur ca potida copy -paste la o poezie,la un articol,dar la o discutie libera ,spui ce crezi tu,ce simti tu. |
||
alexxandra Postat pe 5 Ianuarie 2010 17:08 |
||
totusiko...ce iritata esti azi... hai nu vrei flori? pe mine asa ma"imblanzeste" o persoana draga,atunci cand sunt apele mai tulburi |
||
LILO Postat pe 5 Ianuarie 2010 17:08 |
||
aleho, tu iar ai incurcat pastilele, bunicutzo | ||
pik_nik Postat pe 5 Ianuarie 2010 17:09 |
||
asta ne ia de tampiti.crede ca ieri am descoperit netul si nu putem deosebi o clona de un user normal. sa fie sanatos/a, cine o fi. ma doare in cot . dar, sa nu ma ia de fraiera sa-i meraga cu cine ii merge. a intins coarda si a luat-o pe cocoasa in rest, sa fie sanatos/a . nu-i mai adresez un cuvintel. la ce sa discut cu o clona? |
||
si_totusi Postat pe 5 Ianuarie 2010 17:13 |
||
logoff Postat pe 5 Ianuarie 2010 17:14 |
||
mai...vaz ca apasarea mea cu evangheliile alea nici nu mai conteaza... strica chef ce sunteti...doar stiti ca imi place sa discutez despre asta |
||
Anouk Postat pe 5 Ianuarie 2010 17:14 |
||
gata lilo. tac. nu am obiceiul de interveni decat atunci cand s-a trecut peste o masura . | ||
si_totusi Postat pe 5 Ianuarie 2010 17:18 |
||
iulius_cezar, cu dumneata nu discut pana cand nu imi raspunzi la intrebarea pe care ti-am pus-o. Observ insa ca din nou faci confuzii. Eu NU mi-am etalat "credinta" si nici conceptiile mele. Deocamdata. |
||
Evdochian Postat pe 5 Ianuarie 2010 17:29 |
||
Nici religia nici ateismul, nu permite nimanui sa subestimeze valoarea semenului sau.Ca barbati, chiar daca se intampla sa gresim, pentru ca credinta sau necredinta ne irita, nu trebuie sa uitam ca femeile sunt demne de respect si trebuie sa le cerem scuze.Daca este cineva mai capabil sa interpreteze scrierile sapientiale ale Vechiului si Noului Testament, este bine venit.Dar nu o faceti cu oticine, pentru ca asa cum este scris in Biblie, "Multi sunt chemati, dar putini sunt bine veniti".Chiar si o parte din proorocii care vor veni in numele Domnului sunt falsi.Mi-ar face placere Evdochian sa ascult cuvintele tale, atata timp cat credinta din tine este dublata de un om rezonabil, plin der bun simt.Si_Totusi, iti prezint scuzele mele in numele domnului Evdochian.Acum prietene sunt gata sa te ascult.Care sunt ideile tale, si care sunt argumentele prin care le sustii. | ||
Ioana007 Postat pe 5 Ianuarie 2010 17:33 |
||
De la: Evdochian, la data 2010-01-05 15:01:25iulius_cezar, in primul rand eu nu am spus ca ortodoxismul este mai presus decat catolicismul. Confuzia se afla la tine, in modul cum ai receptionat mesajul. Daca am spus ca s-au jertfit pentru a apara credinta ortodoxa, m-am referit la inaintasii nostri, cei care au fost ortodocsi. nu dau cu noroi in nimeni crede-ma.si nici nu incerc sa provoc.inaintasii nostrii,inainte de toate au fost credinciosi.sti de cand e aceasta credinta in divin pe terra,de romani ce zici /sti care era semnul lor de recunoastere ,caci nu toti erau crestini.erau desnenati 2 pestisori.mai intai ei au murit pt.credinta si apoi ,cei impartiti in religii.cum crezi ca s-au inmultit,urmasii lui adam si eva/si referitor la gnostici ,nu vqad nimic rau.liberul arbitru iti da posibilitatea sa crezi sau sa nu crezi,si .mai ales sa crezi in ce simti ca te defineste,ca si credinta.nu sunt un om rau,dar imi place sa discutam anumite subiecte. |
||
alexxandra Postat pe 5 Ianuarie 2010 17:37 |
||
pt. ioanna ... iata ce inseamna un adevaratCAVALER (contemporan) | ||
LILO Postat pe 5 Ianuarie 2010 17:40 |
||
Ioana007, multumesc pentru ca ati luat cuvantul in numele meu, dar nu stiu de ce a trebuit sa cereti si scuze... Eu NU cred ca am jignit pe nimeni pe aici, nici macar pe utilizatorul si_totusi. A, ca dumneaei s-a simtit agresata de "citarile" mele, asta e cu totul altceva. Nu i se adresau in mod explicit. Ideile mele cu privire la CE? La credinta? Nu e cam amplu acest termen? Aveti timp sa stati pe aici cateva zile si nopti pentru a va tine o prelegere despre ideile mele vis a vis de credinta? Dar rabdarea necesara pentru a le citi? PS: Atentie, nu vorbesc despre credinta MEA, mai bine spus despre cat de mult cred eu sau nu cred intr-un Dumnezeu, fie el al crestinilor, musulmanilor sau extrem-orientalilor. Chiar daca unii utilizatori gresit au interpretat ca eu fac "parada" de "credinta" mea. |
||
Evdochian Postat pe 5 Ianuarie 2010 17:43 |
||
Si inca ceva: am inceput pe un alt topic cu niste pilde. Atat. Pur si simplu erau niste pilde. Nu citate din Biblii sau te miri ce carticele distribuite de sectari prin trenurile patriei. | ||
Evdochian Postat pe 5 Ianuarie 2010 17:45 |
||
Mai cezarica, fata lui tata.Cu noroi nu dai, ca te mazgalesti singur.Si ce te faci daca lucrul acela cu care vrei sa arunci, nu este noroi?Asa ca vezi pe ce pui mana.Pe inaintasi iarasi nu ai cum sa ii provoci, pentru ca au murit de mult.Poate asa daca ii dezgropi tu si faci ca Hamlet tinand cate-un femur sau o tibie de talie.Pestisorii aceia desenati erau de foame dragul meu.Si eu cand vreau carne de porc, nu desenez o coasta, sau raciturile pentru ca sunt mai greu de desenat, ci porcul in intregime de la botisor pana la codita.Ba codita i-o desenez mai lunga sa pot deschide sticla cu vin ca s-a infundat sticla.Daca esti baiat destept, spune tu ce sunt Legile frumoase, sau BELANGINELE.Sper sa nu-ti dai demisia din functia de prim ministru. | ||
Ioana007 Postat pe 5 Ianuarie 2010 17:47 |
||
bre domnu, intre timp te-am "controlat" nitzel, si nu mai are nici un farmec sa te "incurc" iar cont fals, ca sa dansam pe aceasi muzica, nu-mi fac asa ca chestie, imi place statusul tau. au fost inspirati calugarii de la sambata, nu degeaba am cativa amici printre ei |
||
pik_nik Postat pe 5 Ianuarie 2010 17:48 |
||
iulius_cezar, din postarea mea ai desprins cumva concluzia ca eu as vedea ceva rau in gnosticism? Si da, semnul de recunoastere intre crestini era -ca si ASTAZI- un simbol care stiliza UN peste. Il mai vedeti si azi de regula pe portbagajul unor autoturisme, sunt doua arce eliptice care pleaca dintr-un punct din stanga si se intersecteaza (cu cate o scurta prelungire) in partea dreapta. Dar nu cred ca simbolistica de acest gen constituie subiectul topicului. |
||
Evdochian Postat pe 5 Ianuarie 2010 17:49 |
||
Ioana007, vorbiti cumva de asa zisul Cod al lui Zamolxe? Nu de alta dar referirea anterioara la suine m-a dus cu gandul la acest cod prin care, daca nu ma insel, printre altele era interzisa sacrificarea porcului. Dar poate ma insel doar... | ||
Evdochian Postat pe 5 Ianuarie 2010 17:54 |
||
Da, m-am inselat, nu era vorba de porc ci de orice animal gestant sau care nu a apucat sa procreeze. | ||
Evdochian Postat pe 5 Ianuarie 2010 17:55 |
||
Evdochian, sigur ca nu o sa am atata timp, cat spui tu.Haide sa stabilim impreuna niste lucruri.Imi primul rand, spune-mi pe nume, ca nu ma ofilesc.Ba cred ca o sa ne intelegem mai bine.Iti promit ca am sa citesc tot ce scrii tu, daca incepi de undeva.Chiar putem sa comentam scrierile tale daca vrei, la modul serios.Banuiesc ca asta doresti.Nu sunt teolog, si sigur ca voi fi depasit in anumite situatii de tine.Dar eu cunosc ceva ceea ce tu nu cunosti:Hermeneutica.Este metoda mea de studiu, prin care citind un text, imi dau seama de valorile de simbol pe care il contine.Vreau sa te intreb sincer, tu cum ai citit Biblia?Banuiesc ca nu la nivel profan, din moment ce ai puterea sa o interpretezi.Numai ca fii foarte atent.Interpretarea unui text sapiential, este o arma cu mai multe taisuri. | ||
Ioana007 Postat pe 5 Ianuarie 2010 17:57 |
||
Vad ca stii ceva despre Zamolxe.Am sa te rog sa ma ajuti ceva mai mult. Cineva a avut amabilitatea sa imi propuna -sau poate am inteles eu gresit intentia lui-sa discut pe acest subiect si aproape ca mi-a impus asta.Ti-as ramane recunoscator daca mi-ai vorbi putin de acest subiect despre care sincer sunt putin cam strain. Dar ia-ma si tu usor.Ce este codul lui Zamolxe, unde ai citit, indica sursele citate. |
||
Ioana007 Postat pe 5 Ianuarie 2010 18:03 |
||
Aoleu!!! Departe de mine gandul ca opiniile mele ar putea constitui "putere de interpretare" a Bibliei. Si in nici un caz nu merg atat de departe incat sa spun ca sunt un hermeneut. Cu atat mai mult cu cat simbolurile biblice si, mai ales straturile simbolistice cu care a fost imbracata o istorie a umanitatii -Biblia, mai ales Vechiul Testament- sunt atat de multe si intrepatrunse incat cu greu si numai cu un studiu foarte aprofundat, de ani de zile, poti sa le distingi si sa le dai deoparte pentru a ajunge la esenta. |
||
Evdochian Postat pe 5 Ianuarie 2010 18:04 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Romanii fac lucruri trasnite | 1 | De la: charmelen 28 Aprilie 2011 11:07 |
Casatoria | 29 | De la: mirciulik78 11 Mai 2010 20:26 |
coafura de toamna realizata pas cu pas | 1 | De la: garbo_7980 1 Noiembrie 2012 00:10 |
|
||
Ce inseamna Dumnezeu pt voi? | 3 | De la: ingerasulluptator 4 Noiembrie 2011 13:16 |
Povestea cinicului perfect | 18 | De la: cricat 26 Octombrie 2011 09:43 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară