HELOO..intradevar este DUMNEZEU dar eu te intreb ICA pe tine ce rost are in viata asta atit de multa CREDINTA si ptr. ce foloseste i a atit de mult?am foarte multi prieteni care se folosesc atit de cuvintul domnului cit si de alte le,ma face sa cred ca si tu esti o persoana identica celor IPOCRITI,sper ca deschizi mai bine ochi si sa fii mare atenta de tot ceeace faci draga ICA ,........MARIUS TODONI | ||
garbo063299 Postat pe 27 Ianuarie 2010 16:58 |
||
---|---|---|
Sa ne dea Dumnezeu pace in suflet si iubire in suflet la toata Lumea | ||
omulsincer Postat pe 27 Ianuarie 2010 22:03 |
||
De la: garbo063299, la data 2010-01-27 16:58:30HELOO..intradevar este DUMNEZEU dar eu te intreb ICA pe tine ce rost are in viata asta atit de multa CREDINTA si ptr. ce foloseste i a atit de mult?am foarte multi prieteni care se folosesc atit de cuvintul domnului cit si de alte le,ma face sa cred ca si tu esti o persoana identica celor IPOCRITI,sper ca deschizi mai bine ochi si sa fii mare atenta de tot ceeace faci draga ICA ,........MARIUS TODONI..................Numele de Marius Todoni nu imi este cunoscut ,cred ca este o confuzie ! |
||
|
||
ica2 Postat pe 28 Ianuarie 2010 13:26 |
||
Domnule Marius.....inainte de a face afirmatiile de mai sus ,trebuie sa fi intemeiat pe ceva....Este foarte usor sa arunci cu vorbele la intamplare...Nu am inteles ce vrei sa spui cu :�ai grija ce faci Ica....�Cred ca ar trebui sa mai reflectezi tu ,la modul cum te adresezi! | ||
ica2 Postat pe 28 Ianuarie 2010 13:36 |
||
tut, ce mai faci?Nu pot sa fiu activa ca tine la postari ,dar ma bucur ca o faci tu!Poate...dupa ce imi rezolv problema cu PS-ul.Tastatura mea minuscula dupa telefon si cu lipsa de timp,fac sa ...nu am o prezenta frecventa pe garbo. Va salut pe toti !Dumnezeu sa va ocroteasca pe fiecare! | ||
ica2 Postat pe 28 Ianuarie 2010 13:53 |
||
ma bucur icuta ca iti plac postarile mele....sper sa mai gasesc lucruri interesante si care sa-ti placa.... | ||
tutankhamon Postat pe 28 Ianuarie 2010 21:54 |
||
ok... si urmeaza sa mi se ofere si un pliant acum??? sa trec la credintza cea dreapta?? | ||
paranoia Postat pe 29 Ianuarie 2010 00:06 |
||
cu un simplu pliant nu se rezolva problema ta psihica.... | ||
tutankhamon Postat pe 29 Ianuarie 2010 00:12 |
||
da, si io zic sa ramai la paranoia... | ||
sora_ilsi Postat pe 29 Ianuarie 2010 00:13 |
||
daca-l lasa irina | ||
panty_C Postat pe 29 Ianuarie 2010 01:22 |
||
Rugaciunea rostita cu gura Gura poate rosti si psalmi, si acatiste, si canoane, si poate rosti si aceasta rugaciune scurta. Insa cand rostesti cu gura, adeseori mintea poate rataci pe coclauri. De aceea, este bine sa ne concentram, sa facem un efort. Daca nu reusim cateodata, putem repeta rugaciunea. Repetand, sa ne caim pentru aceasta ratacire a mintii si sa-L rugam pe Dumnezeu sa ne ajute sa ne adunam mintea in noi insine, orice rugaciune am face. De pilda, psalmi - psalmii sunt foarte frumosi, foarte puternici; Paraclisul Maicii Domnului, Canonul Blandului Pastor, Canonul de pocainta si alte canoane ale Bisericii. Daca am avea mintea concentrata spre fiecare cuvant al lor, folosul ar fi foarte mare pentru noi. Dar pentru ca mintea rataceste, dupa ce ne rugam suntem aceiasi oameni ca si inainte de a ne ruga, nu se intampla nimic inlauntrul nostru. |
||
omulsincer Postat pe 29 Ianuarie 2010 21:18 |
||
Ma uit in biserica la noi: se fac rugaciuni, se face Sfanta Liturghie - care e cea mai mare rugaciune a Bisericii - se tine un cuvant despre rugaciune sau despre altceva, insa dupa ce a incetat slujba, se face harmalaie in biserica. Fiecare vorbeste cu totul altceva decat cuvantul sau rugaciunea spusa, dovada ca n-a ramas aproape nimic in mintea si in inima celor care au ascultat, pentru ca au fost mereu distrati, risipiti. | ||
omulsincer Postat pe 29 Ianuarie 2010 21:19 |
||
De aceea, e nevoie in rugaciunile noastre spuse cu glas tare sau in taina sau in soapta sa fim concentrati la fiecare cuvant; daca nu reusim sa fim atenti, repetam rugaciunea de cate ori e nevoie. N-are raspuns din partea lui Dumnezeu rugaciunea spusa numai cu buzele. Despre rugaciunea spusa fara de atentie, Mantuitorul spune: "Ma cinstiti numai cu buzele, iar cu inima fiind departe de Mine." Scopul rugaciunii, si al rugaciunii lui Iisus in special, este sa ne conduca spre centrul fiintei noastre, spre locul unde Dumnezeu e ascuns in noi. Domnul Hristos ne spune ca Imparatia lui Dumnezeu e inlauntrul nostru, la fel si Sfantul Pavel: "Voi sunteti temple ale Duhului Sfant" (I Cor. 3, 16). |
||
omulsincer Postat pe 29 Ianuarie 2010 21:20 |
||
In noi locuieste Duhul Sfant; imparatia lui Dumnezeu e in noi. Aici chemam pe Dumnezeu, pe Maica Domnului;, si daca mintea este in alta parte, aceste sfaturi si indemnuri nu se intorc catre noi, ci raman plutind in vazduh, nu ne folosim de ele. E ca si cum ne-am uita intr-o vitrina incarcata cu toate bunatatile, dar intre noi si ele ramane un geam si nu putem pune mana pe ele. Asa si rugaciunile noastre: sunt despartite de noi prin neatentie, ca printr-un obstacol care se pune intre noi si rugaciunea noastra. Acest obstacol sa nu fie! | ||
omulsincer Postat pe 29 Ianuarie 2010 21:23 |
||
Cand nu raspunde Dumnezeu la cererea noastra? Daca tu te rogi lui Dumnezeu ca sa te scape de razboiul pacatului ce te apasa si nu esti auzit de Dumnezeu, apoi nu te intrista. Dumnezeu stie mai bine ce iti este de folos. Rugandu-te lui Dumnezeu in timpul luptei, sa nu zici: scapa-ma de cutare, sau de cutare, sau daruieste-mi cutare sau cutare. In rugaciunea ta zi asa: "Doamne Iisuse Hristoase! Ajuta-mi, nu ma lasa pe mine cel ratacit sa petrec in pacatul meu; nu-mi ingadui sa-mi urmez voia mea, nu ingadui sa fiu pierdut de pacatele mele; ci milostiveste-Te spre zidirea Ta. Eu sunt neputincios, nu ma trece cu vederea! Catre Tine am scapat: nu ma parasi; vindeca sufletul meu, ca am gresit Tie. Inaintea Ta sunt toti cei ce ma necajesc pe mine si nu am alta scapare, Domnul meu, afara de Tine. Doamne, mantuieste-ma dupa mare mila Ta. Sa se rusineze si sa se infrunteze cei ce se scoala asupra mea, cei ce cauta sufletul meu ca sa-l ia pe el (Ps. 39, 19)- Doamne, Tie toate iti sunt cu putinta si prin Tine slavim pe Dumnezeu-Tatal si pe Dumnezeu-Duhul Sfant in veci". |
||
omulsincer Postat pe 29 Ianuarie 2010 21:28 |
||
Atunci si constiinta ta va spune in ascuns inimii tale de ce Dumnezeu nu ia aminte la cererea ta. De tine depinde sa nu nesocotesti indemnurile constiintei tale si sa implinesti ceea ce iti va spune. Sa stii ca Dumnezeu numai la rugaciunea acelui om care nu asculta de El nu ia aminte. Dumnezeu este aproape de fiecare om, insa implinirea poftelor noastre, care sunt impotriva voii Lui, nu-I ingaduie sa ne auda. Deci, nu te lasa inselat de parerea de sine. Dupa cum pamantul nu poate aduce rod de la sine de nu va fi semanat si udat cu apa, asa si omul nu va putea aduce rod duhovnicesc fara patimirea celor rele lucrate de viata cea cu nevointe si fara de smerita cugetare. |
||
omulsincer Postat pe 29 Ianuarie 2010 21:31 |
||
NU ORICINE POATE VORBI DESPRE DUMNEZEU Si cui se cade sa filosofeze despre Dumnezeu? Se cade sa filosofeze despre Dumnezeu celor care considera lucrul acesta cu seriozitate si care nu palavragesc cu placere si despre El, ca despre oricare altul: dupa alergari de cai si dupa spectacole si dupa c�ntece si dupa �mbuibarea p�ntecelui si a celor de sub p�ntece si pentru care este o parte de placere si flecareala despre astfel de lucruri si eleganta si subtilitatea contrazicerilor. |
||
LILO Postat pe 29 Ianuarie 2010 22:29 |
||
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/2009/07/nu-oricine-poate-vorbi-despre-dumnezeu/ | ||
LILO Postat pe 29 Ianuarie 2010 22:30 |
||
Relatia cu DUMNEZEU este foarte necesara zic eu care ma consider un pacatos Trebuie sa tinem cont ca el ne-a creat.Daca nu ne dam seama INSEAMNA CA SUNTAM PIERDUTI CINEVA A ZIS DACA CREDEM IN DUMNEZEU NIMIC NU PIERDEM DOAMNE AJUTA. | ||
garbo041025 Postat pe 30 Ianuarie 2010 14:19 |
||
De la: garbo041025, la data 2010-01-30 14:19:37Relatia cu DUMNEZEU este foarte necesara zic eu care ma consider un pacatos Trebuie sa tinem cont ca el ne-a creat.Daca nu ne dam seama INSEAMNA CA SUNTAM PIERDUTI CINEVA A ZIS DACA CREDEM IN DUMNEZEU NIMIC NU PIERDEM DOAMNE AJUTA.Pai normal ca daca un om crede in Dumnezeu,are de castigat..O sa devina mai bun,,mai hotarat..Mai rational...Si din moment ce tu nu mai faci rau nimanui si tu vei stii sa te feresti de rau..Pt ca Dumnezeu nu te va lasa la nevoie...Pt ca noi oamenii suntem controlati de forte divine |
||
omulsincer Postat pe 30 Ianuarie 2010 14:26 |
||
Pentru cei care isi pun increderea in Dumnezeu,biblia relateaza:� Pentru ca zici:Domnul este locul meu de adapost! Si faci din Cel Prea Inalt turnul tau de scapare,de aceea nici o nenorocire nu te va ajunge nici o urgie nu se va apropia de cortul tau.Caci El va porunci Ingerilor Sai ,sa te pazeasca in toate caile tale;Si ei te vor duce pe maini ,ca nu cumva sa iti lovesti piciorul de vreo piatra.�Ce fagaduinta frumoasa ! | ||
ica2 Postat pe 31 Ianuarie 2010 23:56 |
||
ica..te imbogatesti...am citit pe fuga in bula si am zis ca e ......stii tu cine.....te poop draga....sper ca esti bine..... | ||
tutankhamon Postat pe 31 Ianuarie 2010 23:59 |
||
Sunt bine,multumesc Domnului!Tu? Te pup ! | ||
ica2 Postat pe 1 Februarie 2010 00:11 |
||
sunt un pic intoarsa pe dos.....de cateva zile....tocmai am aflat ca faci bine si primesti rau....dar trecem si peste asta....invatam din toate.....pup fata..... | ||
tutankhamon Postat pe 1 Februarie 2010 00:18 |
||
Imi pare rau...incearca sa fi optimista,toate trec...si continua sa faci bine,procedeaza crestineste .Nu intotdeauna primim apreciere pentru binele pe care il facem....sunt oameni care gasesc satisfactie in a face rau, atat de mult sunt robiti de pacat! | ||
ica2 Postat pe 1 Februarie 2010 01:00 |
||
Cum putem scapa de invidie? Invidia se manifesta prin bucuria de raul altuia si prin intristarea de binele aceluia. Firesc ar fi "sa te bucuri cu cel ce se bucura si sa plangi cu cel ce plange "(Romani 12, 15). Invidia este actiunea indreptata impotriva posesiei altora si, cu cat aproapele poseda mai mult, cu atat aceasta patima creste si da nastere la ura, manie si dusmanie.. Invidia isi are originea in mandrie. Ea il face pe om sa dezvolte afirmarea personala fara a tine seama de propria valoare. Cand esti cuprins de invidie, nu exista dorinta de a te asemana cu aproapele sau de a-l depasi. Cel care este stapanit de aceasta patima, asteapta caderea celui pe care il invidiaza. Astfel, am putea spune ca invidia sfarseste in momentul in care il vezi pe cel fericit, nefericit. Numai dupa ce moare persoana invidiata, purcede in a o lauda. Asadar, invidiosul este dusman al celor prezente, dar prieten al celor pierdute. Sfantul Tihon din Zadonsk spune "ca cel mandru, voind sa se inalte deasupra celorlalti, nu poate rabda sa fie cineva la aceeasi masura cu sine sau chiar mai sporit si, ca atare, este nemultumit de inaltarea aceluia; iar cel smerit nu poate pizmui, fiindca isi vede si isi recunoaste neputinta, iar pe ceilalti ii socoteste mai vrednici decat el insusi . Drept aceea nici nu este nemultumit pentru darurile lor". Cel smerit are mintea purificata si apreciaza nu numai meritele sale, ci le recunoaste si pe cele ale aproapelui. O alta cale recomandata de Sfantul Tihon, este aceea de a considera bunurile din aceasta lume ca fiind vremelnice: "Sa credem, fara a ne indoi de fel, ca in lumea aceasta nu este nici un lucru mare si vrednic de minunare si nu este adevarata fericirea afara de cea vesnica si cereasca. Iar de vom cugeta asa, invidia va slabi si va ramane nelucratoare". Trebuie sa vedem toate cate are semenul nostru ca pe niste daruri ale lui Dumnezeu. Sfantul Grigorie Teologul marturiseste ca invidia este cel mai nedrept si cel mai drept pacat. Este nedrept pentru ca ataca pe cei nevinovati si drept pentru ca ataca si pe cei care o poseda. |
||
omulsincer Postat pe 1 Februarie 2010 14:36 |
||
Lilo, am citit ce spune Sf. Grigorie Teologul ...este bine de stiut: "Nu este �n puterea oricui sa filosofeze despre Dumnezeu, fiindca lucrul acesta pot sa-l faca cei care s-au cercetat cu de-amanuntul si care au �naintat pas cu pas �n calea contemplatiei si care, �nainte de aceste �ndeletniciri, si-au curatit si sufletul si trupul, sau care cel putin se silesc sa se curete." Ideea ar fi urmatoarea: Nu oricine poate vorbi despre Dumnezeu ,daca mai intai ,nu se cerceteaza pe sine ...daca sufletul si trupul nu sunt in armonie cu El,curatate de orice pacat. Si acelasi autor ,spune: "Si eu sunt dintre cei care lauda cuv�ntul care ne porunceste sa meditam zi si noapte, si sa povestim si seara si dimineata si la amiaza, si sa binecuv�ntam pe Domnul �n toata vremea, si, daca trebuie sa spun si cuv�ntul lui Moisi, sa ne amintim de Dumnezeu c�nd ne culcam, c�nd ne sculam, c�nd calatorim, c�nd facem orice altceva si, prin aducerea aminte de El, sa ne formam spre o viata curata." Frumos!!! Sa ne formam spre o viata curata ! |
||
ica2 Postat pe 4 Februarie 2010 12:57 |
||
"Este mai bine sa imi plec urechea ascultatoare, decat sa misc limba nestiutoare." Sfantul Grigorie de Nazian |
||
omulsincer Postat pe 7 Februarie 2010 22:44 |
||
http://www.crestinortodox.ro/predici-audio-mp3/i-p-s-andrei/predica-19-martie-2006-sfanta-liturghie-4.html | ||
omulsincer Postat pe 7 Februarie 2010 22:45 |
||
http://www.crestinortodox.ro/predici-audio-mp3/i-p-s-andrei/predica-19-martie-2006-sfanta-liturghie-4.html | ||
omulsincer Postat pe 7 Februarie 2010 22:48 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
UN STROP DE IMAGINATIE SI DOUA MAINI DIBACE!!! ASTEPT PARERILE VOASTRE! | 0 | De la: 16 Martie 2010 11:27 |
Ce inseamna Dumnezeu pt voi? | 3 | De la: ingerasulluptator 4 Noiembrie 2011 13:16 |
concurs dormitorul de vis | 1 | De la: lebada24 28 Iunie 2010 08:56 |
|
||
visele | 4 | De la: pik_nik 2 Iulie 2009 00:38 |
Chiloti cu fese push-up pentru un fund bombat? Voi ati purta? | 1 | De la: Chiloti_Cu_Fese_Push_up_1 30 Mai 2012 14:58 |
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri