10 sister, ca imi pasa de ce?de moarte? asta este ceva normal,nu-mi este indiferent cand apare,dar cand o sa fiu cu floarea in gura in mod sigur o sa fiu cam nesimtitoare.. ehe,he,he...mi-am refacut postarea de 10 ori,acu' o bag pe asta scurta,ia sa vedem...apare? bai si ce rau imi pare ,ii spusesem lu' sorela niste chestii asa ca de la crestin la crestin,mai ales referitor la morbidu' ala..ca doar nu pe mine ma altoia grija ca raman userii neangropati. si daca tot ma'nervai acilea,vaz ca la activitate apar si postarile care "nu se afiseaza"..acu' inteleg eu de ce in martie aveam o groaza de postari..he,he..ce sa fac? am un limbaj colorat si site-ul imi da na-na.... hai..soare si in suflet copii.. |
||
iasomia Postat pe 5 Aprilie 2009 09:38 |
||
---|---|---|
De la: sora_ilsi, la data 2009-04-05 01:26:15Iasminum, bineinteles ca am pus flori la acel mormant, doar o cunosteam pe femeie si cum noi ne aflam la o inmormantare alaturi, ar fi putut sa ne cheme, pentru ca frecventam aceeasi biserica si nu cred ca acea femeie foarte credincioasa si-a dorit sa aiba parte de o asa ingropaciune...ca paganii...tu ti-ai dori-o? #si mai exact cum se poate trduce cuvantul pagan in contextul de fata ?care sunt paganii? pers multumesc ptr explicatie ,dar eu consider ca atunci cand te rogi nu ai nevoie de intermediari si te poti ruga direct , |
||
yavrum Postat pe 5 Aprilie 2009 12:38 |
||
Va salut pe toti ! Ce mai faceti ?Mi-a fost dor de voi , v-am simtit lipsa ...Se pare ca persida are un zel pe care il admir . Revin ...dupa ce citesc postarile. Va imbratisez ! |
||
|
||
ica2 Postat pe 5 Aprilie 2009 13:03 |
||
Da. S-a apucat sa cante imnuri. M-am multumit sa fac ochii maaari... M-a socat o expresie p-aci " ar fi putut sa ne cheme". Bravo lor c-au preferat sa NU. Era o chestie PRIVATA si INTIMA. Au preferat sa nu-si expuna durerea pe garduri. Ca altii vad ca nici in cimitir nu se opresc cu carcoteala. Asta asa, intre doua rugaciuni... |
||
gabitzza Postat pe 5 Aprilie 2009 14:09 |
||
Persida?De cand esti tu purtatoarea de cuvant a lui Dumnezeu?Apropo, imi amintesc ce spunea Isus ucenicilor sasi:"Si dupa mine, multi profeti mincinosi au sa se Persida? Am scris ceva si nu a aparut a trebuit sa scriu iar. Draga Ioana, Pacat ca privesti problema din punctul asta de vedere, am vazut intrebari de genu, de ce avem icoane in biserica si ce mai e de capul popilor astora,etc,etc. Ceea ce eu am scris a fost o introducere a punctului pe care vroiam sa-l ating. Pacat ca nu se poate discuta liber, poate ca sunt lucruri pe care le-am putea invata unii de la altii. Si mai tind sa cred ca topicul "Relatia cu Dumnezeu" a fost deschis de oameni care simt, ca in felul acesta pot aduce lauda lui Dumnezeu pentru felul in care trimite Duhul sfant asupra noastra zi de zi. Eu cred ca miracolele au loc in fiecare zi, depinde de fiecare daca le vede sau nu. Si mai cred ca acesti oameni nu sunt niste fanatici. Discutia ar putea fi mult mai lejera daca nu s-ar ironiza atat de mult oamenii care simt nevoia sa vorbeasca despre asta si nici oamenii care cred ca acesta relatie este mult prea intima. Asa cum exista topicuri legate de vraji, de sex, de coafura si maniuchiura, tot asa exista si topicul Relatia cu Dumnezeu, iar pe unii oameni, acest topic ii relaxeaza si ii invata sa priveasca viata intr-un mod mai pozitiv. Sti cum e Ioana? Nici Dumnezeu nu a obligat omul sa urmeze o anumita cale, ci i-a spus doar consecintele alegerilor pe care le face. Eu sunt un nimeni pentru a obliga pe cineva sa aleaga o anumita cale, fiecare este liber. In de-acursul istoriei, multe razboaie religioase au avut loc si mult sange nevinovat a curs, in fine. Nu eu am scris biblia si nici na-m inventat religia. Cu stima Persi... |
||
persidadamian Postat pe 5 Aprilie 2009 16:03 |
||
pers multumesc ptr explicatie ,dar eu consider ca atunci cand te rogi nu ai nevoie de intermediari si te poti ruga direct , Yavrum, Nici o problema pentru ca mi-e una-mi plac discutiile de genu asta. Este adevarat, rugaciunea facuta din inima este mult mai placuta de Dumnezeu. Acum nu stiu ce sa zic, invataturile biblice spune ca trebuie sa credem in Isus, pentru ca rugaciunea sa fie primita de Dumnezeu. Sti cum cred eu ca e? Important e sa ne rugam, indiferent cum o facem, pentru ca prin rugaciune se face o relatie cu Dumnezeu, si prin Rugaciune pastram aceasta relatie, iar in timp cred ca si aceste intrebari ne vor fi raspunse. Dar important e sa nu uitam de rugaciune. |
||
persidadamian Postat pe 5 Aprilie 2009 16:16 |
||
persida, mda..recitesc acu' si imi dau seama ca nu ar fi trebuit sa-ti spun faza cu bolile,imi cer scuze,chiar imi pare rau.... Iaso.., sai linistita se mai intampla sa mai incurcam firele, asta e , oameni suntem. Le-om descalci noi cumva. |
||
persidadamian Postat pe 5 Aprilie 2009 16:27 |
||
Adica sa nu se mai respecte nici ultima dorinta a unui muribund? De a fi ingropat crestineste? Nu pot sa cred asa ceva...in ce lume traim? | ||
sora_ilsi Postat pe 5 Aprilie 2009 18:52 |
||
Nu ma intelege gresit Sora. Nu m-am referit la asta. Randuiala de ingropaciune trebuie facuta asa cum se cuvine. Pentru Dumnezeu, ca nu suntem pagani.. Altceva am spus. Ca trebuie sa respectam intimitatea fiecarei familii. Si fiecare are felul sau de a exprima durerea. Atata tot. |
||
gabitzza Postat pe 5 Aprilie 2009 19:06 |
||
Azi e duminica Floriilor pentru catolici. Ce interesant este si cum mereu m-am intrebat cind Pastele ortodox cade la o saptamina dupa cel catolic, cum e posibil ca ei, catolicii, sa celebreze in saptamina in care noi ortodocsii suntem in deplina durere spirituala? Ca doar crestini sunt si ei ca si noi. |
||
Aemulus Postat pe 5 Aprilie 2009 19:41 |
||
Gabitzza, acum te-am inteles si eu. Dar nu ma refeream la intimitatea actului care trebuie respectat indiferent de circumstante, ci la faptul ca nimeni nu merita sa fie tratat asa, mai ales o mama. Eu tin atat de mult la mama mea incat as dori sa mor eu inaintea ei, ca n-as putea suporta sa raman fara ea, dar sa nu-i respect ultima dorinta? Si, desi nu e un subiect prea placut, mi s-a intamplat ceva iesit din comun: o persoana parasita de familie m-a rugat ca, atunci cand va muri, sa ma ocup eu de inmormantarea ei, sa n-o las acolo unde se afla acum, singura si parasita. S-o duc unde oi vrea eu...Iar o sa ziceti ca sunt dusa, nu-i asa? Dar eu ce sa fac daca mi se intampla lucruri din astea ciudate? |
||
sora_ilsi Postat pe 5 Aprilie 2009 20:09 |
||
Vezi tu, micabis, si eu m-am intrebat de multe ori de ce Pastele acesta e in fiecare an la o alta data si de ce este aceasta diferenta intre Pastele catolic si cel ortodox? Si nici o explicatie nu mi s-a parut plauzibila. Cert este ca Iisus Hristos a murit pentru pacatele noastre si a inviat ca sa ne dea viata vesnica. Si acest lucru nu trebuie uitat niciodata. | ||
sora_ilsi Postat pe 5 Aprilie 2009 20:15 |
||
Pentru niste habotnice veritabile, sa vii cu citate din Biblie pe care le invatati cu o ravna demna de o cauza mai buna, mi se pare rusinos sa nu stii de ce pastele catolicilor nu coincide cu cel al ortodocsilor. Va spun eu: 1054 - marea schisma in sanul Bisericii Crestine, care imparte lumea religioasa in catolici si ortodoxi. In urma acestei scindari, pastele catolic se sarbatoreste diferit de pastele ortodox, dar intervalul dintre ele nu depaseste o saptamana. 1582- biserica catolica si cea ortodoxa incep sa foloseasca diferite calendare. Astfel, catolicii se ghideaza dupa calendarul Gregorian, in timp ce ortodocsii au pastrat calendarul Iulian. Nu in ultima instanta, calculul facut se bazeaza pe luna plina in functie de ziua echinoctiului de primavara - la catolici este o data fixa, prestabilita, iar la ortodocsi este data astronimica, adica prima duminica de dupa prima luna plina ce urmeaza echinoctiului de primavara. Sper ca v-am lamurit. |
||
anakin Postat pe 5 Aprilie 2009 20:36 |
||
Blanda Anakin, nu ne-ai spus nimic nou. Era vorba aici nu de niste date, ci de perceptia diferita a moralei crestine. Incercam sa-ti intelegem frustrarea. | ||
sora_ilsi Postat pe 5 Aprilie 2009 20:46 |
||
Desigur ca sunt citeva greseli in axpunerea ta Anakin, dar e uman sa gresesti. In rest, nu despre calculul datei era vorba ci despre starea spirituala a crestinilor de schizma diferita. Ilzi, ca o habotnica ce este a inteles exact ce am vrut sa spun. |
||
Aemulus Postat pe 5 Aprilie 2009 21:10 |
||
ilsi, de ce ma consideri frustrata?.. ti se pare ca sunt frustrata daca am incercat sa va spun din ce cauza difera datale? si care sunt frustarile mele, ma rog?.. daca spui ca ai morala in tine, fii echilibrata si in discutii, nu arunca cu cuvinte urate in oricine. micabis, nu te contrazic, e posibil sa gresesc.. eu asa stiam insa, dupa sinodul de la Niceea din 325 e.n., cand s-au stabilit trei reguli in sarbatorirea pastilor, astfel : 1.pastele cade intodeauna duminica, 2.duminica va fi cea imediat urmatoare lunii pline de dupa echinoctiul de primavara (asa calculau iudeii data pastelui lor, de care era s-a legat data pastilor crestine) si in fina, nr.3. cand prima luna plina de dupa echinochtiul de primavara cade duminca, pastele de vor sarbatori in duminica urmatoare, pentru a nu coincide cu pastile iudeilor. Astea le stiu de la cumnata mea, care e profesoara de religie, nu le-am scornit eu pe loc, insa am avut curiozitatea sa o intreb in urma cu ceva timp. Sper sa fi retinut corect datele, daca gresesc cumva, mea culpa. |
||
anakin Postat pe 5 Aprilie 2009 21:28 |
||
anakin, iubire... ia zii, bibicule si nenicule: tu poti fi frustrat sau frustrata? hmm?!! nu mai duceti cruciade, porumbeilor. cresteti informatia si nu va mai dati peste degete! sa ne mai amintim/invatam si noi... |
||
gianiblue Postat pe 5 Aprilie 2009 22:04 |
||
Sora, e minunat ca-ti iubesti mama. Ca noi toti, de altfel, pe aici. Stii, eu nu m-as grabi cu concluziile. Sa-ti explic si de ce, cum vad eu lucrurile. Relatiile dintr-o familie au si alte valente, aspecte care celor din afara pot scapa. Privite din afara, lucrurile pot arata altfel. Poate ca-ti lipsesc niste variabile. Oamenii au limitele lor si nu accepta anumite lucruri, decat atunci cand sunt pregatiti sa o faca.Cred ca si respectivii si-au iubit mama. De asta spun, ca e ceva ce scapa privirii tale. Cred ca merita sa te apleci putin asupra acestui aspect. Cat despre cealalta chestiune, nu-i nimic ciudat in asta. Daca persoana respectiva are incredere in tine, si tu ai posibilitatea si dorinta sa o ajuti, e perfect. E uman. |
||
gabitzza Postat pe 6 Aprilie 2009 00:22 |
||
De la: gabitzza11, la data 2009-04-05 19:06:17Nu ma intelege gresit Sora. Nu m-am referit la asta. Randuiala de ingropaciune trebuie facuta asa cum se cuvine. Pentru Dumnezeu, ca nu suntem pagani.. fiecare are un fel unic,iar credinta este in fiecare din noi sa CREZI nu inseamna sa urmezi cu strictete toate randuielile bisericesti,multe fiind obiceiuri si traditii (sa ma contrazica cineva daca ma insel)nu cred ca este atat de important sa te urmeze un alai de 100 de persoane si sa ai cine stiie ce imormantare fastuasa ptr ca asta nu te apropie cu nimic de Dumnezeu.Eu sincer imi doresc o imormantare simpla in religia mea ,cat despre durere as fii mai impacata daca cei pe care ii lasa in urma sa nu sufere.Cat despre pagani tot nu am inteles cine sunt ei din punctul de vedere al crestiinilor? |
||
yavrum Postat pe 6 Aprilie 2009 06:34 |
||
yavrum, ce faci mami? te molipsii si pe tine sorela? "Eu sincer imi doresc o imormantare simpla in religia mea ,cat despre durere as fii mai impacata daca cei pe care ii lasa in urma sa nu sufere" bai sister, ai facut un copil sa vorbeasca despre propria ingropaciune,pt asta o sa te trag de codite,da' rau de tot.... |
||
iasomia Postat pe 6 Aprilie 2009 10:23 |
||
bai, da' ce vazui acilea?... anakinu-i anakina... hai fir-as al dracu'... nu ca n-as fi... he,he,he... | ||
zambil Postat pe 6 Aprilie 2009 10:39 |
||
cat despre obiceiuri de-ngropaciune... musulmanii-i arunca p-ai lor din prima-n groapa, doar in cearsaf si-n pielea goala... da' ce rai au nenica: gagici, distractie... normal ca te-ncurca hainili, mai ales ca te baga astia, crestinii, in costume d-alea taiate la spate si pantofi de mucava... rad dracu' ingerii aia cand ajungi acolo pe peron, ti-e frica sa te-ntorci daca te striga unu', ca sa nu mai zic ca tre' sa ocolesti toate baltoacele...... |
||
zambil Postat pe 6 Aprilie 2009 10:49 |
||
sorela... eu crez ca tu cam canti la tzambal p-acilea... auzi la ea, ii duse flori lu' femeia aia, dupa ce in episodu' trecut i-a afurisit p-aia de isi ingropara mama fara scalambaieli pseudo-crestine... si florile alea de unde le-ai luat, le-ai furat de pe morminte?... bai nene, pan' poruncile alea nu zice sa nu barfesti?... sunt oameni care vor sa fie dusi la groapa cu sorinel pustiu' dat la maxim, sau zic sa nu vie nimenea ca s-a saturat de neamuri o viata-ntreaga, sau sa nu le puna flori ca au alergie la polen... poci sa stii ce-i in ograda omului?... |
||
zambil Postat pe 6 Aprilie 2009 11:10 |
||
zabilu' tati, daca sorela m-a ghicit pentru duminica, am zis sa nu ii stric cheful femeii. Tu stii cat s-a rugat sorela sa devin femeie?.. si ca sa vezi minune, pe o raza de trei postari pe langa ea, toata lumea a inceput sa aiba migrene pre. Pfff, bine ca luai o aspirina de dimineata si imi trecu, altfel ma bateam cu nevasta pe libresuri. | ||
anakin Postat pe 6 Aprilie 2009 11:51 |
||
Prea putin conteaza genul virtual si o mincuna in plus sau in minus asupra lui, nici nu se mai pune. Doar nu ne cautam vreun barbat sau vreo nevasta pe-aci'?! Sunt momente in viata care te marcheaza si nu poti sa nu le constati si sa nu iei niste invataminte din ele. Doar atunci cand viata te traieste pe tine nu iei aminte la nimic. Insa unora care se dau "barbati" tare mult le place barfa si rasucirea adevarului...Si, Zambile, ai asistat vreodata la o ceremonie de-ngropaciune de-a musulmanilor sau doar improvizezi ca de obicei? |
||
sora_ilsi Postat pe 6 Aprilie 2009 16:24 |
||
hai sa va salut si pe voi... ca asa e politicos...vad ca tot va impungeti ici sha... | ||
wife_de_zmeu Postat pe 6 Aprilie 2009 16:27 |
||
Ma bucur ca mai pot citi si mesaje sincere pe net.. domnul sa-ti fie desfactarea! |
||
galiaeremia Postat pe 6 Aprilie 2009 17:03 |
||
De la: galiaeremia, la data 2009-04-06 17:03:39Ma bucur ca mai pot citi si mesaje sincere pe net.. ai vrut sa scrii...dezafectarea sau altceva!? |
||
garbo000505 Postat pe 6 Aprilie 2009 17:07 |
||
desfatarea...asta cred ca a vrut sa zica... da' nu am priceput cui ii era adresat mesajul doamnei... |
||
wife_de_zmeu Postat pe 6 Aprilie 2009 17:10 |
||
bueyyy! pacatosilor! noi ne luam de revere acilea crestinii cu paganii si voi va ganditi la prostioare cu"defecarea" aia.. sau ce spuma marii e.... |
||
iasomia Postat pe 6 Aprilie 2009 19:57 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
glume | 5 | De la: Sal_a_toi 9 Septembrie 2011 13:16 |
Cum facem fata arogantei,lipsei de ambilitate si badaraniei? | 6 | De la: si_totusi 19 Iunie 2009 12:39 |
De ce am alergie la oameni mincinosi si prefacuti? | 9 | De la: demonsauinger 13 Iunie 2011 23:56 |
|
||
Dumnezeu( Ce poate omul face ca sa se poata apropia cu sufletul de Dumnezeu)? | 8 | De la: garbo027119 29 Noiembrie 2009 14:15 |
Lentile de contact colorate | 2 | De la: cri_cat 9 Februarie 2012 10:03 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară