http://www.crestinortodox.ro/conferinte-audio-mp3/parintele-teofil-roman/parintele-teofil-roman-despre-ascultare-2-familia-crestina-96271.html | ||
omulsincer Postat pe 15 Februarie 2010 21:26 |
||
---|---|---|
Preotul nu poate rezista numai cu vocatia Mareste imaginea. La preotie ajungem numai daca suntem chemati. Marturisesc ca la examenul de admitere la Facultatea de Teologie, nu am fost intrebat de ce doresc sa urmez cursurile acestei facultati. Sa fi fost oare de ajuns recomandarea duhovnicului? Oare as fi gasit cuvintele potrivite pentru a exprima dorinta? Nu stiu. De ce imi pun aceste intrebari? Pentru ca ma tem ca la admitere nu avem parte de criteriile care sa spuna totul. Adica sa se vorbeasca si despre vocatie, despre chemarea interioara. Nu cred ca vocatia se descopera in cazul de fata prin multimea cunostintelor. Ca sa scap de intrebarea: nu cumva trebuia sa devina studenti altii, care nu aveau atatea cunostinte decat noi cei ce am intrat, dar aveau vocatie, iau seama la cuvintele Sfantului Marcu Ascetul, din Filocalie, care spune ca, "atunci cand vrea Dumnezeu sa se implineasca un lucru, toata faptura ajuta sa se implineasca si cand nu binevoieste Dumnezeu, toate se pun impotriva." |
||
omulsincer Postat pe 15 Februarie 2010 21:39 |
||
Crestinul doreste sa cunoasca precis daca preotul este ce se pretinde a fi. Poporul roman are o vorba de duh in acest sens: "Ori te poarta cum ti-e vorba, ori vorbeste cum ti-e portul." M-as bucura sa stiu ca orice preot intelege cu adevarat slujirea sa, ca este constient ca prin viata sa nu trebuie sa-i insele niciodata increderea lui Dumnezeu: ca el poate fi cu adevarat slujitor. |
||
|
||
omulsincer Postat pe 15 Februarie 2010 21:40 |
||
Diavolul ne lupta cu tot felul de ganduri, ne ademeneste cu tot felul de naluciri si visuri, ne trezeste pofte trupesti aprinzand in noi patimile, inecand in aceste valuri si arzand cu foc constiinta noastra treaza impreuna cu puterea de vointa. Actiunile tuturor patimilor sunt legate de circulatia haotica a sangelui, caci unde exista o miscare a sangelui, acolo negresit bantuie patima, acolo neaparat actioneaza diavolii. O astfel de actiune este inevitabila pentru omul cazut si care persista in aceasta cadere. Gandurile viclene si nalucirile patrund atat de subtil in suflet ca lui i se pare ca acestea vin din adancul lui (sufletului) si nicidecum prin intermediul unui duh strain, plin de rautate, care se manifesta si totodata doreste sa ramana neobservat. |
||
omulsincer Postat pe 15 Februarie 2010 21:42 |
||
irinuco, stai ca io inca mai caut imaginea pe care s-o maresc. | ||
pik_nik Postat pe 15 Februarie 2010 21:43 |
||
Din momentul caderii in pacat si pana in momentul rascumpararii de Domnul nostru Iisus Hristos "vrajmasul a stapanit cu violenta si in mod chinuitor pe om - zice Avva Dorotei - incat si cel ce nu voia sa pacatuiasca cadea in pacat fara de voie". Legat de acest fapt Sfantul Apostol Pavel zice urmatoarele: "Caci nu fac binele pe care voiesc, ci raul pe care nu-l voiesc, pe acela il fac" (Romani 7, 19). | ||
omulsincer Postat pe 15 Februarie 2010 21:45 |
||
mai bime o lasi sa-si faca numarul aici.nu o mai agita | ||
garbocatalyna Postat pe 15 Februarie 2010 21:45 |
||
�Nu este lucru usor sa dobandim inima curata; numai cu multa lupta si truda, numai daca smulge din radacina raul, omul poate sa dobandeasca o constiinta si o inima curata.. | ||
omulsincer Postat pe 15 Februarie 2010 21:48 |
||
�Nu este lucru usor sa dobandim inima curata; numai cu multa lupta si truda, numai daca smulge din radacina raul, omul poate sa dobandeasca o constiinta si o inima curata.. | ||
omulsincer Postat pe 15 Februarie 2010 21:49 |
||
De la: omulsincer, la data 2010-02-15 21:49:26�Nu este lucru usor sa dobandim inima curata; numai cu multa lupta si truda, numai daca smulge din radacina raul, omul poate sa dobandeasca o constiinta si o inima curata.. |
||
omulsincer Postat pe 15 Februarie 2010 21:50 |
||
Scopul acestui cumplit razboi duhovnicesc este izbavirea de rau si curatia inimii. Una din tezele majore ale Omiliilor apreciaza ca �in regiunile foarte adanci ale inimii omenesti sau ale sufletului, prezenta raului nu poate fi eradicata prin nici un efort uman. Aici este locul �patimilor ascunse� sau �incurabile� (krypt�/an�ata path�), izvorul clocotitor al impulsurilor diavolesti, a caror inabusire este peste puterile noastre�. Eliminarea acestui rau profund se datoreaza exclusiv lui Dumnezeu. "Intr-adevar, numai puterea divina poate dezradacina pacatul si relele care il urmeaza, pe cand omului ii este imposibil sa dezradacineze pacatul cu puterile sale� (Om. 3, 4). Acestuia ii revine sarcina unei lupte acerbe, avand insa constiinta neputintei lui. �Datoria omului este sa seopuna, sa se lupte si sa se bata cu pacatul, insa singurul care-l poate dezradacina este Dumnezeu� (Om. 3, 4). Ca in multe alte locuri din Omilii, Macarie propovaduieste aici o invatatura antinomica. In acest caz stau fata in fata marturisirea neputintei omenesti cu un optimist indemn la lupta eroica. Doar in aceste conditii ne invrednicim de starea unei inimi pure. �Nu este lucru usor sa dobandim inima curata; numai cu multa lupta si truda, numai daca smulge din radacina raul, omul poate sa dobandeasca o constiinta si o inima curata� (Om. 26, 24). |
||
omulsincer Postat pe 15 Februarie 2010 21:55 |
||
http://www.crestinortodox.ro/conferinte-audio-mp3/parintele-teofil-roman/parintele-teofil-roman-despre-ascultare-2-familia-crestina-96271.html | ||
omulsincer Postat pe 15 Februarie 2010 21:59 |
||
Pentru omul modern, greutatea vine de acolo ca inteligenta s-a separat de inima, cunoasterea de judecata de valoare. Or, vechea traditie sugereaza: "Dimineata coboara mintea in inima si ramai toata ziua in tovarasia lui Dumnezeu." Fa adica iarasi coerente elementele farimitate ale fiintei tale, regases-te-ti integritatea spiritului. O veche rugaciune cere: "Leaga-mi sufletul prin dragostea ta." Din asamblarea starilor sufletesti sa izvorasca un singur suflu. | ||
omulsincer Postat pe 15 Februarie 2010 22:08 |
||
Rugaciunea domneasca este foarte scurta. Un eremit de la Sfantul Munte Athos incepea aceasta rugaciune la apusul soarelui si o termina zicand amin, odata cu primele raze ale rasaritului. Nu este nevoie de discursuri, ci de a trai din plin lumile intregi pe care le invie fiecare cuvant din rugaciune. Marii induhovniciti se multumeau sa pronunte numele lui Iisus, dar in acest nume ei contemplau imparatia. Daca omul a inteles bine lectia, el isi corecteaza atitudinea, o acorda cu aspiratia liturgica: "Fa din rugaciunea mea o taina a prezentei Tale." Omul incordeaza auzul la glasul lui Dumnezeu: "Trebuie sa ne rugam pana ce Duhul coboara peste noi, cand el a venit sa ne viziteze, trebuie sa incetezi rugaciunea", sfatuieste Sfantul Serafim. | ||
omulsincer Postat pe 15 Februarie 2010 22:09 |
||
Ca tot veni vorba de sf munte..nu vrei sa te vari tu intr-o grota, ceva..si sa nu mai iesi de acolo ? te scot urmasii, urmasilor nostrii. mumie, si te canonizeaza..si zbangg! esti sfanta ! atunci sa vezi minuni ! |
||
ex_ Postat pe 15 Februarie 2010 22:13 |
||
De la: kyrra, la data 2010-02-15 22:13:31Ca tot veni vorba de sf munte..nu vrei sa te vari tu intr-o grota, ceva..si sa nu mai iesi de acolo ?Pe mine nu ma intereseaza sa fiu sfanta dupa moarte.Apoi este sfant este doar Dumnezeu |
||
omulsincer Postat pe 15 Februarie 2010 22:16 |
||
pai, bre... vie nu prea se poate , cat dai din chishere, e o problema ! ei ash..l-au canonizat astia si pe Stefan cel Mare .. |
||
ex_ Postat pe 15 Februarie 2010 22:18 |
||
De la: kyrra, la data 2010-02-15 22:18:42pai, bre... vie nu prea se poate , cat dai din chishere, e o problema !Pai eu nu vreau sa imi pupe nimeni moastele.. |
||
omulsincer Postat pe 15 Februarie 2010 22:19 |
||
zau ? n-as zice.. | ||
ex_ Postat pe 15 Februarie 2010 22:21 |
||
serios????? | ||
tutankhamon Postat pe 15 Februarie 2010 22:21 |
||
De la: kyrra, la data 2010-02-15 22:21:25zau ? n-as zice..o sa mor linistita atunci cand o sa ii vad mai buni si mai uniti..Apoi pot sa imi pupe si moastele,bine ,bine |
||
omulsincer Postat pe 15 Februarie 2010 22:24 |
||
De la: omulsincer, la data 2010-02-15 22:24:00De la: kyrra, la data 2010-02-15 22:21:25zau ? n-as zice..o sa mor linistita atunci cand o sa ii vad mai buni si mai uniti..Apoi pot sa imi pupe si moastele,bine ,bine daca vrei te ajutam noi sa ti se pupe moasele mai repede |
||
reyya Postat pe 15 Februarie 2010 22:27 |
||
era evident oalio..eu nu m-as repezii..cine stie cate pacate are |
||
ex_ Postat pe 15 Februarie 2010 22:27 |
||
De la: reyya, la data 2010-02-15 22:27:35Nu mersi,,am multe de rezolvat inca in viata asta... Dar poate vrei tu sa ti se pupe moastele,ca gasesti imediat doritori eu nuDe la: omulsincer, la data 2010-02-15 22:24:00De la: kyrra, la data 2010-02-15 22:21:25zau ? n-as zice..o sa mor linistita atunci cand o sa ii vad mai buni si mai uniti..Apoi pot sa imi pupe si moastele,bine ,bine |
||
omulsincer Postat pe 15 Februarie 2010 22:29 |
||
De la: omulsincer, la data 2010-02-15 22:29:28Poate pe la 80 de ani,,,De la: reyya, la data 2010-02-15 22:27:35Nu mersi,,am multe de rezolvat inca in viata asta... Dar poate vrei tu sa ti se pupe moastele,ca gasesti imediat doritori eu nuDe la: omulsincer, la data 2010-02-15 22:24:00De la: kyrra, la data 2010-02-15 22:21:25zau ? n-as zice..o sa mor linistita atunci cand o sa ii vad mai buni si mai uniti..Apoi pot sa imi pupe si moastele,bine ,bine |
||
omulsincer Postat pe 15 Februarie 2010 22:30 |
||
e emotionant rrau sa vad cat va iubiti si ce gandurri bune aveti! | ||
pik_nik Postat pe 15 Februarie 2010 22:31 |
||
aha, asta era nacazu` , ca nu-s doritori taci, bre..conversam si noi, ca fetele |
||
ex_ Postat pe 15 Februarie 2010 22:31 |
||
pai si io converrsam. cu mine | ||
pik_nik Postat pe 15 Februarie 2010 22:35 |
||
o dadusi in solilocvi ? ai grija.. | ||
ex_ Postat pe 15 Februarie 2010 22:38 |
||
aideeee..... | ||
ladyDY Postat pe 15 Februarie 2010 22:38 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Exista sau nu dragostea la prima vedere?.... | 416 | De la: mirciulik78 8 Iulie 2014 14:28 |
De ce am alergie la oameni mincinosi si prefacuti? | 9 | De la: demonsauinger 13 Iunie 2011 23:56 |
VREI SI TU REDUCERI ??? | 1 | De la: mihaiamedeo 4 Februarie 2011 01:43 |
|
||
buna | 1 | De la: andreea_dora19 21 Februarie 2009 01:05 |
totzi se cred smekeri din spatele calculatorului | 19 | De la: yanyacharberet 20 Decembrie 2009 11:22 |
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri