RELATIA CU DUMNEZEU

Parintii au dus o lupta incrancenata cu demonii si s-au obisnuit sa gandeasca smerit despre ei insisi, si pentru aceasta i-a iubit pe ei Domnul. Domnul mi-a dat sa inteleg puterea acestor cuvinte. Si cand tin mintea mea in iad, sufletul meu are odihna, dar cand uit de aceasta, atunci imi vin ganduri care nu plac lui Dumnezeu.
xenaprintesarazboinica
Postat pe 5 Martie 2010 21:45
Si cand tin mintea mea in iad, sufletul meu are odihna, dar cand uit de aceasta, atunci imi vin ganduri care nu plac lui Dumnezeu..Adica chiar si atunci cand incepi sa urci pe scara spirituala,sa devii altfel ca ceilalti...Nu ai dreptul sa te simti mandru,pt ca de asta esti chinuit de gandurile rele..Daca gandesti despre tine,,sunt cea mai mare pacatoasa,,,sunt mai rau decat ceilalti chiar daca tu nu esti asa...Atunci diavolii nu au nici o putere asupra sufletului,,ca sa il chinuie cu gandurile rele
xenaprintesarazboinica
Postat pe 5 Martie 2010 21:48
Gandeam: "Sunt pamant, si pamant pacatos", Dar Domnul mi-a aratat mila Sa si mi-a dat din belsug harul Sau si se bucura duhul meu pentru ca, desi sunt un ticalos, Domnul ma iubeste si de aceea sufletul meu e atras spre El in chip nesaturat, iar cand Il voi intalni, voi zice sufletului meu: Uita-te la El! Nu-L pierde "ca sa nu ti se intample ceva mai rau" [In 5, 14], pentru ca sufletul indura mari chinuri atunci cand pierde harul Duhului Sfant.
xenaprintesarazboinica
Postat pe 5 Martie 2010 21:51
Sufletul smerit care poarta in sine din belsug harul Sfantului Duh si-l pazeste pe el, are la o vedenie dumnezeiasca multa putere ca sa o suporte, dar pe cel ce are putin har, o vedenie il face sa cada cu fata la pamant, pentru ca in el e putina puterea harului. Asa, pe Muntele Taborului, atunci cand Domnul S-a schimbat la fata, Moise si Ilie stateau in picioare si vorbeau cu El, dar apostolii au cazut la pamant [Mt 17, 6]; mai apoi, insa, cand s-a inmultit in ei harul Duhului Sfant, au ramas si ei in picioare la aratarile Domnului si au putut vorbi si ei cu El.
xenaprintesarazboinica
Postat pe 5 Martie 2010 21:53
Amin!

Tylly
Postat pe 5 Martie 2010 21:54

Toti cei ce au urmat Domnului nostru Iisus Hristos duc un razboi duhovnicesc. Acest razboi l-au invatat sfintii printr-o indelungata experienta de la harul Duhului Sfant. Duhul Sfant ii povatuia, ii lumina si le dadea puterea de a birui pe vrajmasi, dar fara Duhul Sfant sufletul mi poate nici macar sa inceapa acest razboi, pentru ca nu stie si nu intelege cine si unde sunt vrajmasii lui.

Fericiti suntem noi, crestinii ortodocsi, pentru ca traim sub mila lui Dumnezeu. Ne este usor sa ducem acest razboi: Domnului i-a fost mila de noi si ne-a dat pe Duhul Sfant, Care viaza in Biserica noastra. Un singur lucru ma intristeaza, ca nu toti oamenii cunosc pe Dumnezeu si cat de mult ne iubeste. Aceasta iubire se face simtita in sufletul celui ce se roaga, iar Duhul Sfant da marturie sufletului de mantuirea lui.
xenaprintesarazboinica
Postat pe 5 Martie 2010 21:58
Toti cei ce au urmat Domnului nostru Iisus Hristos duc un razboi duhovnicesc. Acest razboi l-au invatat sfintii printr-o indelungata experienta de la harul Duhului Sfant. Duhul Sfant ii povatuia, ii lumina si le dadea puterea de a birui pe vrajmasi, dar fara Duhul Sfant sufletul mi poate nici macar sa inceapa acest razboi, pentru ca nu stie si nu intelege cine si unde sunt vrajmasii lui. noapte buna
xenaprintesarazboinica
Postat pe 5 Martie 2010 21:59
Panterea,tu nu te lasa indimidata de nimeni ,in sensul ca nimeni nu poate sa iti impuna o religie sau un mod de inchinare ...tu roaga-te in camarutza ,in sinceritatea inimi si spune-I lui Dumnezeu toata confuzia in care te afli...Dumnezeu nu te va lasa sa ratacesti pe drumuri sau in biserciile unde de fapt , prezentza Sa nu este ...
ica2
Postat pe 5 Martie 2010 23:14
Mai luptatoare...nu inteleg chestia aia cu tzinutul mintii in iad... ca sufletul ar avea odihna ...
ica2
Postat pe 5 Martie 2010 23:22
Cel care detzine PACEA,este Dumnezeu ,prin Iisus Hristos !Daca cred in El ,si iL am in inima mea ....sigur am pace..fara Hristos ...nu pot ...El este dragoste ,pace ,bunatate,crediciosie,adevar,s.a.m.d Mintea mea nu pote sa stea in iad...deja El m-a scos de acolo,sunt o faptura noua in El ....mintea mea reflecteaza la cele duhovnicesti....De aceea am spus ca nu prea inteleg cum vine chestia asta ...cu minte tzinuta in iad...
ica2
Postat pe 5 Martie 2010 23:32
Inteleptul Solomon spunea ...�Mai bine sa mergi intr-o casa de jale ,decat intr-una de petreceri...�in casa de jale iti amintesti de sfarsitul zilelor tale ...probabil tzinutul mintii in iad ,se poate referi la faptul ca inainte de a incheia viata pe pamant,sa reflectezi la iad ...la cele vesnice ....viata sau moartea vesnica...oricum expresia mi se pare formulata pe dos....
ica2
Postat pe 5 Martie 2010 23:44
De la: ica2, la data 2010-03-05 23:22:38Mai luptatoare...nu inteleg chestia aia cu tzinutul mintii in iad... ca sufletul ar avea odihna ...
Pai asa au zis sfintii parinti..Monarhii care au fost mai presus de noi..Numai ca ei au avut parte de altfel de ispite decat de noi oamenii care traim intre oamenii.Monarhii au avut parte de vedeniii,,,noi avem parte de ispite care lucreaza prin alti oameni,care nu sunt slujitorii lui Hristos,si sunt victime a lui ala rau,a diavolului..Care lucreaza prin ei....Poate ca ei saracii nu constentizeaza,,pt ca totul vine la ei automat,,raul care il produc...Dar vnre de la diavol,,pt ca oamenii care nu se roaga,,,Nu este protejat de Dumnezeu...Si cu tinerea mintii in iad..Este de a nu te simti superioara nimanui.....Chiar daca tu te simti mai curata sufleteste decat altii..Pt ca doar asa,te poti apropia de semenii tai,ca sa ii ajuti si pe ei...Sa fii bland,,cu sufletul smerit pt ca asa a fost si bunul nostru Hristos..Care ne-a invatat atatea lucruri bune,,s-a sacrificat pt noi din iubirea,ca sa ne poata demostra invierea ca el este Dumnezeu...Noi trebuie sa avem deminitate,,dar tot ceea ce trebuie sa facem,trebuie sa o facem cu iubire..Chiar si atunci cand te impui,,ca sa iti castigi dreptatea..Pt ca Hristos vrea dreptate,,o viata curata..Si da indestulare acelui om,,care duce o viata curata si cu iubire si intelegere fata de semenii sai...Pt ca cu totii suntem copiii a lui Dumnezeu si nu avem dreptul sa ne judecam..Ci sa ne construim unii pe altii,cu iubire,cu respect so cu intelegere
xenaprintesarazboinica
Postat pe 6 Martie 2010 10:14
Pt mine a fost tare greu,ca sa ma obisnuiesc cu oamenii cu gandirea lor...Sa fiu mai calma mai rabdatoare..Si asta din cauza temperamentului meu...Pt ca este si in functie de caracterul omului....Firea lui.....De asta trebuie ca omul sa se invete un noua sa personalitate,,de a fii cinstit curat sufleteste..Si de a invata sa ii accepte si pe ceilalti oameni care gandesc diferit....Pt ca un om care este bogat in duhul sfant..Sta calm si are rabdare si cu oamenii ce agresivi..Nu se enerveaza...Da sa fii mai hotarat...Numai ca este greu,trebuie perseverenta,rugaciune ca sa putem invata toate aceste lucruri ajuntatoare pt sufletul nostru..
xenaprintesarazboinica
Postat pe 6 Martie 2010 10:21
De la: ica2, la data 2010-03-05 23:44:59Inteleptul Solomon spunea ...�Mai bine sa mergi intr-o casa de jale ,decat intr-una de petreceri...�in casa de jale iti amintesti de sfarsitul zilelor tale ...probabil tzinutul mintii in iad ,se poate referi la faptul ca inainte de a incheia viata pe pamant,sa reflectezi la iad ...la cele vesnice ....viata sau moartea vesnica...oricum expresia mi se pare formulata pe dos....
Tinerea mintii in iad,,este de a nu te crede superioara nimanui..Chiar daca tu esti mai curata sufleteste.Sa privesti oamenii cu iubire,intelegere si sa nu te simti deloc superioara lor..Sa te consideri la fel de pacatoasa ca si ei....Si sa te rogi pt ei,,ca sa ii ajure Dumnezeu si pe ei...Sa te rogi pt vrajmasii tai,,,in care lucreaza ala rau....Noi trebuie sa iubim oamenii,dar sa uram pacatele lor..Si sa ne luptam sa ii ajutam si pe ei,,prin iubire....Sa te impui cu demnitate si iubire....Prin comunicare
xenaprintesarazboinica
Postat pe 6 Martie 2010 10:26
De la: ica2, la data 2010-03-05 23:44:59Inteleptul Solomon spunea ...�Mai bine sa mergi intr-o casa de jale ,decat intr-una de petreceri...�in casa de jale iti amintesti de sfarsitul zilelor tale ...probabil tzinutul mintii in iad ,se poate referi la faptul ca inainte de a incheia viata pe pamant,sa reflectezi la iad ...la cele vesnice ....viata sau moartea vesnica...oricum expresia mi se pare formulata pe dos....
Si chiar daca duci o viata curata..Nu este gresit sa mergi la pertreceri,,daca omul se roaga si nu se lasa nepadit de gandurile pacatoase....Noi nu trebuie sa stam izolati,,asta este in functie de caracteruil omului...Mie intodeauna mi-a placut sa fiu mai solitara,mai retrasa....Nu stiu poate ca nu am intalnit oameniii potriviti care sa se asemene cu caracterul si pretentii mele I don:t now
xenaprintesarazboinica
Postat pe 6 Martie 2010 10:34
"A iubi cineva pe cel drag este un lucru al firii; a iubi cineva si pe vrajmasi este un lucru al harului."
Sfantul Ioan Gura de Aur
xenaprintesarazboinica
Postat pe 6 Martie 2010 12:11
Sfinti parintii au fost si ei tot oameni ,iar natura omului este inclinata mereu spre pacat ...asa ca nu ma mir sa intalnesc si greseli in cele spuse de asa zisi �sfinti�...la ceea ce spui tu ,luptatoare...deci... explicatia care o dai tu la expresia �tzinutul mintii in iad.... �nu este elocventa....pai sa nu am o parere mai superioara ....asta ar insemna sa ne ferim de mandrie...deci mai degraba as spune atentie la mandrie !
ica2
Postat pe 6 Martie 2010 16:54
Buna ziua,
Trebuie sa-i multumesc lui Dumnezeu ca m-a facut puternica, sa pot infrunta multe situatii dificile inca din copilarie. Mi-a fost intotdeuna aproape, m-a ajutat tot timpul.Fara el nu as putea sa traiesc
garbo102387
Postat pe 6 Martie 2010 17:53
CV-ul lui Becali: Cel mai mare crestin din Romania
fleurdelis
Postat pe 6 Martie 2010 22:32
CV lui irina care este?
yanya_charberet
Postat pe 6 Martie 2010 23:20
ala e greu de inteles pentru o betiva analfabeta, yanya
vezi mai bine daca mai ai cartofi in beci
pik_nik
Postat pe 6 Martie 2010 23:23
De la: ica2, la data 2010-03-06 16:54:50Sfinti parintii au fost si ei tot oameni ,iar natura omului este inclinata mereu spre pacat ...asa ca nu ma mir sa intalnesc si greseli in cele spuse de asa zisi �sfinti�...la ceea ce spui tu ,luptatoare...deci... explicatia care o dai tu la expresia �tzinutul mintii in iad.... �nu este elocventa....pai sa nu am o parere mai superioara ....asta ar insemna sa ne ferim de mandrie...deci mai degraba as spune atentie la mandrie !
da,,dar toate sfaturile duhovnicesti ai sfintior parinti,au fost castigate cu multa truda..Acolo abandonati,singuri,izolati...Dar noi oamenii din lume,putem urca pe scara spirituala si sa ne intarim sufleteste..Facand fapte bune si iubindu-ne aproapele si vrajmasiii...Sa ne rugam la Bunul Dumnezeu sa ne dea puterea sa ii iubim si sa ne de-a smerenie..Ca sa nu nu credem mai destepti decat ceilalti..Pt ca de fapt smerenia inseamna iubire,,,Daca esti mandru si te crezi mai destept decat ceilalti..Nu te poti apropia de sufletele oamenilor..Pt ca fiecare om are demnitatea lui si orgoliul lui
xenaprintesarazboinica
Postat pe 6 Martie 2010 23:28
Pt ca doar ducand o viata curata.Poti urca pe scara spirituala.Si poti da sfaturi duhovnicesti..Pt ca un om care traieste in pacat,,habar nu are nici macar cum il cheama...Pt ca duhul sfant se apropie doar de oamenii care se straduie sa duca o viata curata..Asa ca trebuie sa fim recunoscatori,sfintilor parinti care s-au sacrificat pt mantuirea lor si mantuirea noastra...Eu una le sunt recunoscatoare,pt toate sfaturi si sacrificiile lor....Dumnezeu sa ii odihneasca pe toti purtatorii Lui de cuvant...Ca sa ajute omenirea
xenaprintesarazboinica
Postat pe 6 Martie 2010 23:42
yany....asta era ....cred ca ai dreptate !
ica2
Postat pe 7 Martie 2010 02:47
De la: luptatoareacurajoasa, la data 2010-03-06 23:42:35Pt ca doar ducand o viata curata.Poti urca pe scara spirituala.Si poti da sfaturi duhovnicesti..Pt ca un om care traieste in pacat,,habar nu are nici macar cum il cheama...Pt ca duhul sfant se apropie doar de oamenii care se straduie sa duca o viata curata..Asa ca trebuie sa fim recunoscatori,sfintilor parinti care s-au sacrificat pt mantuirea lor si mantuirea noastra...Eu una le sunt recunoscatoare,pt toate sfaturi si sacrificiile lor....Dumnezeu sa ii odihneasca pe toti purtatorii Lui de cuvant...Ca sa ajute omenirea
PURTATORI DE CUVANT????????
garbo074997
Postat pe 7 Martie 2010 03:21
maai...si eu cred ca are..
insa al "ei" e unul concurent desigur
fleurdelis
Postat pe 7 Martie 2010 08:52
De la: pik_nik, la data 2010-03-06 23:23:19ala e greu de inteles pentru o betiva analfabeta, yanya
vezi mai bine daca mai ai cartofi in beci
tu poponarule daca esti betiv , pe toata lumea o faci betiva , esti cel mai scarbos om de pe fatza pamantului,si nu te mai baga asa ca musca in couru calului , idiot , cretin si poponar ce esti, nu te mai platesc 'gagigile "homo, ca nu le mai satisfaci si iti versi nervi pe garbo si pe alte forumuri, esti jalnic, HOMOLAU DE DOI BANI
yanya_charberet
Postat pe 7 Martie 2010 09:10
iania ia lasa si tu mama, ce-i aicia concurs??! eeeee
fleurdelis
Postat pe 7 Martie 2010 09:13
ce dulcica esti azi, yanya!
iar n-a functionat francezul?
pik_nik
Postat pe 7 Martie 2010 09:13
fleur, las-o sa-si revina cu un morcov, un castravete, ceva, dupa aia plange din nou ca i se vorbeste necorespunzator
pik_nik
Postat pe 7 Martie 2010 09:14

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cum isi poate pastra pacea in suflet un angajat atunci cand seful lui e un om artagos si rau? 6 De la: xenaluptatoareainimoasa 4 Septembrie 2010 16:14
pt.concurs 1 De la: cristi_ana76 11 Februarie 2009 10:31
E normal sa ne schimbam felul de a ne imbraca datorita locului de munca? 141 De la: ankamaria18 4 Februarie 2010 08:50
ola 3 De la: prometeus_wife 14 Februarie 2009 13:36
De ce trebuie sa platesc cu bani pe oamenii profitori ca sa imi spuna o vorba buna...De parca eu as avea nevoie de vorbele lor bune false.. 2 De la: luptatoareacurajoasa 23 Aprilie 2010 22:49
Setari Cookie-uri