bai zambilu, credinta mea nu are nicio legatura cu iadu',cu raiu',sau cu viata de apoi,in care (intre noi fie vorba)..nici nu cred. primul meu contact cu Doamne-Doamne, a fost cand maicuta mea saraca,imi spunea "inger,ingerasu' meu"( e o rugaciune pt copii,pe care tu sigur nu o stii)inainte de culcare. cand L-am simtit prima data? aveam 3 ani,si cazusem intr-o fantana...stateam cu capu' in jos,si ma rugam la ingeras sa scap ,si am scapat. apoi pe la 7 ani ,niste vaci nebune au plecat cu mine in car spre o papastie,am ridicat mainile spre cer resemnata,si am zis:de ce Doamne?nici macar nu m-am rugat sa ma salveze,dar m-a salvat,mi-a trimis ingerul meu,il chema Ion pe la 10 ani ,am taiat niste lemne si o "tapliga" mi-a sarit in ochi,am ramas in bezna cu ochiul stang,nu am vazut 2saptamani nimic,m-am rugat, si am vazut. si uite asa..pe parcursul vietii,am tot avut langa mine ingeri..si cred ca o sa intelegi ce vreau sa spun cu asta. continuare cu alta ocazie,pt ca nu mi-e a introspectie astazi... |
||
iasomia Postat pe 13 Mai 2009 10:44 |
||
---|---|---|
s-ar putea intelege d-acilea ca doar la greu..Cred... nici vorba! de cate ori sunt fericita ,sau se intampla ceva bun in viata mea,ma duc iau un copac in brate si zic: multumesc,sau ridic o privire complice spre cer,depinde... |
||
iasomia Postat pe 13 Mai 2009 10:50 |
||
iasomco... hai sa facem putina psihologie de gang acilea: nu am nimic cu persoanele care cred, am ceva ceva cu mormolocii care se inregimenteaza in credinte de tot felu' si mai fac si pe activistii, fara sa dea atentie la comicu' de situatie... de obicei, cei ce cred intr-o entitate pazitoare (inger - ingeras ala) au prea putina incredere in ei insisi... poate e din nastere, sau din educatie, sau din adversitatile vietii care de obicei castigau campionatu' si-i trimeteau in categoria comunala'... la asta se adauga si conditionarea din copilarie, bunici, parinti, alea-alea... daca tu te simti bine ca banuiesti ca ai un bodyuard d-asta spiritual deasupra capului, e ok... da' sa stii ca tot tu esti si ala... |
||
|
||
zambil Postat pe 13 Mai 2009 11:00 |
||
de ce "de gang" scumpule? lucrurile pot fi explicate simplu,pt oameni simpli... dap..sunt de acord,eu sunt principalul meu bodyguard,dar ce au cautat langa mine, exact oameni de care am avut nevoie,cand am avut nevoie,asta nu mi-o mai pot explica,nu pot sa-mi pun ochelari de cal si sa spun:nu exista minuni! "conditionarea din copilarie" nu imi suna bine. ma cunosti de-acu'...e greu cu mine cand mi se impune ceva,chiar si credinta. pur si simplu am simtit ca sunt ocrotita,am simtit ca acel ceva pe care noi il numim Dumnezeu,ma iubeste... dap! ma iubeste ,si asta nu mi-o poate lua nimeni... |
||
iasomia Postat pe 13 Mai 2009 11:28 |
||
iasomico... orice are o explicatie pe lumea asta, si de obicei e cea mai banala dintre toate... ca sa-ti raspund la chestia cu de ce erau oamenii aia langa tine cand ai avut nevoie, trebe sa definesc un pic ce inseamna destin... e strans legat de personalitatea noastra, cu care ne nastem... nu e scris in stele, ca de-a lungu veacurile stelele alea s-au tot schimbat pe cer, zodiile de azi nu mai sunt alea de-acu 3000 de ani... chestia tine de genetica, in clipa acuplari, parintii au o anumita amprenta chimica, care se transmite si conditioneaza adeneu' ala... d-aia unii se nasc mai timizi, altii mai indraznet, s-asa mai departe... plus ca alimentatia si conditia psihica a mamei pe parcursu' sarcinii iarasi baga conditionari la burtica... poveste lunga, da' nimic nenatural acilea... ce-au facut astrologii a fost sa observe ca in ciuda diversitatii genetice, rezultatele de personalitate se pot grupa in aproximativ 12 tipuri, evident cu intersectari (cu ascendentu' in ala)... mai intervine si inzestrarea creierului... citeam de curand ca niste cercetatori au descoperit ca prostii mor mai des.. normal, de altfel... isi asuma riscuri pe care ailalti le ocolesc... in conditiile date, un copil inzestrat este ocrotiti cu mai multa grija de catre cei din jur... cresc sansele ca in caz de nevoie cineva sa fie in preajma ta... asa se naste sentimentu' ca esti ocrotit de dumnezeu... evident ca patesc nasulii si inzestratii, da' opinia lor in cazu' asta nu se mai inregistreaza... samd... complicat?... pai nu-i mai simplu sa zici ca exista dumnezeu?... he,he,he... |
||
zambil Postat pe 13 Mai 2009 11:42 |
||
bai, eroare... am zis ca ne nastem cu personalitate?... nu nenica, ne nastem cu caracter... personalitatea e caracter + educatie + experienta de viata... sorela, icutzo, crdeati ca m-am cait?... he,he,he... |
||
zambil Postat pe 13 Mai 2009 11:48 |
||
pai ce?io spusei ca este scris in stele? apoi ,astrologia se bate ca in cap cu religia. ce ma distreaza pe mine ,cand le vad pe doamnele astrolog la tv,cum graiesc ele despre: "prima incarnare, a treia,ultima reincarnare" ce or zice popii ceia? aseara era la otv una care "vorbea cu mortii",romania=balamuc zambilu' mi-ai dat busola peste cap,adica tu crezi in destin? eu nu prea raman fara replica,dar la asa grozavie..am ramas muta. |
||
iasomia Postat pe 13 Mai 2009 12:00 |
||
"complicat?... pai nu-i mai simplu sa zici ca exista dumnezeu?... he,he,he... " bai zambilu', mie imi place ca tu spui lucrurilor pe nume,ma faci superficiala, ca sa nu spun de fapt cum ma faci. acu' nah! ce e..e...tu esti dulce indiferent ce zici,esti binecuvantat... da' ma consolez si eu cu gandul ca sunt chiar si castigatori ai premiului nobel printre credinciosi, si pt ei nu este deloc complicata treaba. eu ti-am mai zis tie,credinta nu poate fi explicata,ce este in sufletul meu...bogatia asta de dragoste pt aproape,nu poate fi redata in cuvinte. |
||
iasomia Postat pe 13 Mai 2009 12:10 |
||
AStrele predispun dar nu dispun,cei ce cred orbeste in destinul din anumite previziuni,sunt doar cei depersonalizati,sau ignorantii,cei cu probleme phihice mai mult sau mai putin majore,de altfel ca o ipoteza la rencarnare:se bate cap in cap cu judecata de apoi,atunci se spune ca vor revenii toti pe pamint pentru a fi judecati,dar unde ar incapea atita omenire dar totusi paranormalul nu trebuie ignorat. | ||
scrichy Postat pe 13 Mai 2009 12:15 |
||
Astrologia este o stiinta straveche,mult inaintea religiei,religia creata de mintea umana are doua laturi:una a fost folosita ca instrument de dominare si manipulare,a doua e benefica pentru faptul ca tu crezi in ceva neconditionat,te confesezi celui de sus,e un echilibru,pentru toata lumea,e bine sa crezi in ceva,cei care nu cred in nimic,sunt pierduti prin faptul ca nu au echilibru,eu il consider necesar.Fortele universului exista,puteri de domeniul paranormalului sunt,oamenii au dat un nume fortei supreme -D-zeu, | ||
scrichy Postat pe 13 Mai 2009 12:25 |
||
Iaso ... ce bine zici :"credinta nu poate fi explicata,ce este in sufletul meu...bogatia asta de dragoste pt aproape,nu poate fi redata in cuvinte." A iubi este o fericire, a ura este un chin.Toata Legea si prooroci, stau in iubirea catre Dumnezeu si catre aproapele . Ce poate fi mai minunat, mai desfatator decat iubirea de aproapele! |
||
ica2 Postat pe 13 Mai 2009 16:31 |
||
Iaso... Zambil a incercat sa vina cu explicatii despre destin ,genetica ,dar reiese clar ca tu ai fost ocrotita de EL. Dumnezeu te iubeste ,cate dovezi ai avut de protectie din partea Lui si asta trebuie sa iti mareasca increderea in El. �De aceea, pentru ca AI PRET IN OCHII MEI, pentru ca ESTI PRETUIT SI TE IUBESC, dau oameni pentru tine, si popoare pentru viata ta.�? Isaia 43,4 Cand bateriile sufletului iti sunt incarcate cu asemenea asigurari din partea cerului, mai conteaza ce zic oamenii? Mai conteaza ce valoare iti acorda? Indiferent de valoarea pe care ne-o acorda oamenii, exista un Dumnezeu al iubirii care ne atribuie o valoare inestimabila. |
||
ica2 Postat pe 13 Mai 2009 16:43 |
||
bai ica, ca ma enervasi acilea... tu ai habar de ce vorbesti acuma?... ai inteles ce zicea isaia ala?... pai stai sa-ti traduc eu, ca vaz ca dai citate din biblie ca din instructiunile de utilizare ale rasnitei de cafea... "pentru ca AI PRET IN OCHII MEI, pentru ca ESTI PRETUIT SI TE IUBESC, dau oameni pentru tine, si popoare pentru viata ta" pai ce sa-ntelegem acilea?... ca dumnezeu eu-n fitzos cu nazuri, care iubeste pe spranceana si baga shishu-n aia de nu-i plac ochii lor... atentie, ca nu zice nimic cum ca oamenii si popoarele alea ar fi de pacatosi... cum dracu' de dati din clantza despre dumnezeu iubirtoru' de oameni, cand asta si-a gonit copii din casa doar ca se suisera-n copac la mancat de mere?... ca sa nu mai zic de necazurile care le arunca asupra voastra, si voi le indurati ca prostii... cica stie el ce face... aiurea... sunteti masochiste, nene... |
||
zambil Postat pe 13 Mai 2009 16:58 |
||
zambilu' eu nu dorm cu biblia sub cap,mi-am faurit propria credinta,nu o sa ma vezi dand citate...si nici provaduind p-acilea. cum spuneam este imposibil de redat in cuvinte ce simt eu. eu sunt un alt fel de sora,daca intelegi ce vreau sa zic... |
||
iasomia Postat pe 13 Mai 2009 17:08 |
||
stati sa va zic eu cum e si cu crestinismu' asta... la musulmani nu ma bag, ca n-a postat nicio cadana sa dea versete din coran... deci una la mana, dumnezeu' crestinilor e acelasi cu dumnezeu evreilor, capisci?... isus era evreu, nenica, si habarn-avea de crestinism... el voia doar sa reformeze iudaismu', asta desigur in cazu' in care un oarecare isus chiar a existat vreodata... doi la mana, majoritatea evangheliilor sunt scrise de greci, la sute de ani dupa crucificare... deci aiureala cu cuvintele lu' mantuitoru' si alte alea, totu' e dublaj... al treilea, nu vi se pare nene ca-i jmecherie treaba asta cu mantuirea?... pai cum sa atragi prostimea (care intamplator se confunda cu multimea!), decat daca le spui ca orice-ar gresi in viata, daca se caiesc sunt iertati, ca s-a sacrificat ovreiu' ala barbos acu 2000 de ani pentru ei?... e clara manareala, crestinismu-i o afacere grasa pusa la cale d-un consortiu iudeo-grecesc... cum era pe vremuri?... filme facute cu actorii lor si cu caii nostri... acuma-i religie acuma, facuta cu propovaduitorii lor si fraierii nostri... sau fraierele, in cazu asta... |
||
zambil Postat pe 13 Mai 2009 17:10 |
||
icuto, incepusei bine scumpo,da' bagasi niste chestii care ma pusera pe ganduri: "Cand bateriile sufletului iti sunt incarcate cu asemenea asigurari din partea cerului, mai conteaza ce zic oamenii? Mai conteaza ce valoare iti acorda? Indiferent de valoarea pe care ne-o acorda oamenii, exista un Dumnezeu al iubirii care ne atribuie o valoare inestimabila." pe mine chiar ma iubesc oamenii icuto,nu il caut pe Domnul pt cine stie ce trairi neampartasite,sau te miri ce clasificari. aveti un fel ciudat de a vedea lucrurile,si tu si sorela. |
||
iasomia Postat pe 13 Mai 2009 17:17 |
||
iasomico, pai d-aia-mi placi tu mami, ca tu zici dumnezeu, da' intelegi altceva... exact pe gustu' meu... bai, si apropos, eu nu cred in destin... nu in sensu' ca ce ne e scris in frunte ne e pus... nu nene, eu cred ca tot ce ni se-ntampla este provocat in mare parte de felu' nostru de a fi... care nu depinde numa de noi... e ereditatea aia, a dracu', care ne influenteaza caracteru'... daca mamica noastra traieste vremuri de rastriste, cum ar fi c-o bate barba'-su toata ziua, atunci teroarea aia varsa mai multa adrenalina in sange, si ala ajunge la ala micu, avortonu'... si ala cand iese pe gaoaza e deja cu sishu-n dinti, sa-i ia gatu' lu' ta-su... |
||
zambil Postat pe 13 Mai 2009 17:18 |
||
De la: zambil, la data 2009-05-13 11:48:12bai, eroare... Ti-am zis eu ! In aparenta afisezi o tentinta de ateism ,dar... in adancul sufletului tau esti mai credincios decat altii. |
||
ica2 Postat pe 13 Mai 2009 17:37 |
||
care tendinta icuto draga? asta-i aghiuta de-a dreptu'.... dar da..dupa cum am mai spus (cand ma luasem de guler cu nea ecoul)zambilu' are un suflet mult mai curat decat multi,f multi "credinciosi"... |
||
iasomia Postat pe 13 Mai 2009 17:42 |
||
icutzo... hai ca esti dulce, cand nu dai citate din biblie... zi mami de la tine, ca oamenii, ce dreacu-mi impui capu' cu hartzoaga aia?... ca tot pomenii de crestinism si de mantuirea prin cristos, care-i una dintre cele mai mari numere de alba-neagra din istorie, fiti atenti acilea... crestinii inventara treaba cu mantuirea ca sa le ia fatza la fraieri... prin evu' mediu chiar se vindeau indulgente d-alea, isi omora omu' familia, p-orma mergea la usa bisericii, marca banu', isi lua fitzuica cu iertarea si gata, era ca nou... pai nu-i mai cinstit budismu' ala, nene?... ca acolo-ti spune clar: stai si tragi la jug pana te ia' dracii, ca sa poti sa acceszi in ierarhia manturii.. stai 'jde mii de ani prin tot felu' de vieti de musca sau porc, pana s-ajungi la nirvana aia... adicatelea, pui osu' la treaba... asta da credinta, nu aia de-ti spune sa nu tii cont de ceilalti, ca pe tine te iubeste dumnezeu... haida, de... |
||
zambil Postat pe 13 Mai 2009 17:49 |
||
Nu am facut referire la faptul ca tu ,Iaso nu ai fi iubita de oameni ,si eu sunt iubita de cei din jur ,de semeni ,dar cand incerci sa spui cuiva ca ai fost ocrotita intr-un mod miraculos sau ca viata ta a fost salvata de EL ,sunt unele persoane care pun etichete ...interpreteaza altfel ... |
||
ica2 Postat pe 13 Mai 2009 17:54 |
||
Zambil esti simpatic ,zau !"asta da credinta, nu aia de-ti spune sa nu tii cont de ceilalti, ca pe tine te iubeste dumnezeu... haida, de... "le stii !Am intuitia mea ,asa cum zicea si Iaso esti curat la inima ,sincer ,drept ,onest si iti pasa de cei din jurul tau . |
||
ica2 Postat pe 13 Mai 2009 18:03 |
||
salve!...zambilu`!!! vad ca faci propaganda ateilor!!! e adevarat ca...daca avem ochi si...dicernamant in ceea ce facem...totul poate fi explicat!!! sau...ma rog...aproape totul!!! e devarat ca...uneori...unii...cand nu mai au de ce se agatza...se gataza de ceva...ce nici ei nu stiu ce inseamna! de aici...si unele chestii duse la extrem!!! recte`...cei ce se inscriu in diverse dogme...pe care nici macar nu le cunosc...dar care pt ei...la momentu` respectiv...e paiul de care se agatza!! si totusi...asa cum stii si tu...nu mereu iese bine!!! ceea ce spunea iaso...e ceva ce tine de providentza...pe care cu toate cunostintele noastre...si nu numai...nu le putem explica!! stiu...poate fi ceva...controversat ce spun...dar...de multe ori...ne ducem cu gandu`...acolo unde de fapt...n-am tintit... si...totusi...se intampla!!! nush` daca exemplele care sant puse acum in discutie promoveaza sau nu asta...dar...ceva...e greu deinteles...chiar si pt oameni care cred ca pot pricepe orice si ar avea explicatii la toate!! de aceea...uneori...ramanem uimiti la anumite evenimente din viata noastra!!! chiar daca nu ne place asta! tot va trebui sa scarmam in cerebel...si in lada cu vechituri...pt a reusi sa intelegem ...ceva...ce nimeni nu poate explica...inca!! |
||
ovidiu42 Postat pe 13 Mai 2009 18:17 |
||
Minunea harului lui Dumnezeu consta in faptul ca nu ni se cere sa facem nimic ca sa fim mantuiti de pacate, nu trebuie sa platim vreun pret, pentru ca acesta a fost platit deja de Iisus Hristos la cruce. Mantuirea ne este oferita in dar de Dumnezeu. Trebuie doar sa primim acest dar si, odata cu el, capatam si pacea sufleteasca de care avem atata nevoie si pe care nu ne-o poate da nimeni. Un lucru minunat este ca fiecare dintre noi este protejat de ingeri si fiecare avem un inger pazitor daruit noua tot de bunul nostru Dumnezeu. |
||
sora_ilsi Postat pe 13 Mai 2009 19:15 |
||
Zambil, normal ca in forma asta scurta citatul e dur si de neinteles, dar daca ar fi fost scris in totalitate, altfel l-ai fi inteles ("pentru ca AI PRET IN OCHII MEI, pentru ca ESTI PRETUIT SI TE IUBESC, dau oameni pentru tine, si popoare pentru viata ta"). Un dracusor la avatar te-ar reprezenta mai bine. |
||
Clm Postat pe 13 Mai 2009 20:09 |
||
celemeule... hai ca m-ai dat gata... de un' sa stiu eu mami daca citatu' e corect sau nu, ca nu prea ma omor cu biblia aia... am luat si eu un copy/paste de la ica, pe care n-o suspectez ca face extragerea ideilor principale sau adnotari pe marginea scripturii... da' acu daca-mi atrasesi atentia, imi dau seama ca spre deosebire de citau' icutzei, al tau este absolut la fel... |
||
zambil Postat pe 13 Mai 2009 20:53 |
||
in alta ordine de idei, si daca l-ai citi in acrostih, citatu' este acelasi lucru: o adoratie israelita a razboinicului iahve, adica aka acelasi dumnezeu cu al crestinilor... daca evreii neaosi recunosteau deschis agresivitatea si egoimu' lu iahve asta (vezi suferintele bietului moise), crestinii l-au redecorat pentru nevoi practice... zeul fara chip a devenit un mosnegutz simpatic si de obicei uituc, foarte asemanator cu mos craciun, care are aceeasi rata de credibilitate... tu, sorela, ce balmasesti acolo?... te bucuri c-ai dat de-un chilipir si nu mai trebuie sa patimesti pentru iertarea pacatelor?... pai d-aia dadurati buzna nene la crestinism ca tiganii lu' vanghele la micii cu mustar de la sarbatoare de unu mai... he,he,he... |
||
zambil Postat pe 13 Mai 2009 21:01 |
||
Clm ,probabil te-ai referit in continuare la versetul numarul 5,din Isaia(cap.43)in biblia ortotoxa : 5. Nu te teme, c� Eu sunt cu tine! De la r�s�rit voi aduce semin�ia ta �i de la apus te voi str�nge pe tine." Iar in traducerea Cornilescu : 4.De aceea, pentru c� ai pre� �n ochii Mei, pentru c� e�ti pre�uit �i te iubesc, dau oameni pentru tine, �i popoare pentru via�a ta. 5.Nu te teme de nimic, c�ci Eu sunt cu tine, Eu voi aduce �napoi neamul t�u de la r�s�rit, �i te voi str�nge de la apus. |
||
ica2 Postat pe 14 Mai 2009 16:22 |
||
De la: sora_ilsi, la data 2009-05-13 19:15:20Minunea harului lui Dumnezeu consta in faptul ca nu ni se cere sa facem nimic ca sa fim mantuiti de pacate, nu trebuie sa platim vreun pret, pentru ca acesta a fost platit deja de Iisus Hristos la cruce. Mantuirea ne este oferita in dar de Dumnezeu. Trebuie doar sa primim acest dar si, odata cu el, capatam si pacea sufleteasca de care avem atata nevoie si pe care nu ne-o poate da nimeni. Ilsi ,desigur Harul ne este oferit in dar ,insa nu toti inteleg ca in nimeni altul nu este mantuire , decat in Iisus Hristos . Si cum spunea-i tu ,El a facut totul la cruce ! Noi ...decat sa acceptam ,ne-a lasat libera alegere ,acum depinde de fiecare incotr-o se indreapta si ce alegere face . Aleg pacatul sau neprihanirea ? |
||
ica2 Postat pe 14 Mai 2009 16:42 |
||
bai ica.. voi doua ce faceti nene acilea, va dati licenta in biblie?... pe cuvantu' meu daca inteleg ceva din ce ziceti voi acolo... sunt sigur ca nici voi nu intelegeti nimic, daca va pun sa faceti o schema... sa nu-mi spui ca trebe sa ai credinta ca sa intelegi, ca nu tine la mine chestia asta... si ziceti-le la mormonii aia de va antreneaza la biblie viteza sa mai schimbe nene textele astea, ca miros a mucegai... |
||
zambil Postat pe 14 Mai 2009 17:28 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
RELATIA CU DUMNEZEU | 11758 | De la: ses 20 Iunie 2010 23:49 |
Cum le place barbatilor sa fie dominati? | 132 | De la: Ciresica 12 Octombrie 2009 06:25 |
Barbatii sunt curvari si rai,,si dupa casatorie o femeie devine la fel ca ei? nu-i asa? | 38 | De la: ingerasulluptator 30 Octombrie 2011 21:39 |
|
||
Eu gasesc ca viata curata,,fara un barbat si fara copiii este mai linistita si mai usoara | 3 | De la: vuvuzela 6 Octombrie 2010 13:34 |
De ce ,sunt oamenii azi ,asa de rai???!! | 147 | De la: Jojolin 31 Mai 2012 08:03 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară