proptea ??? e simplu, trebuie sa se uite in oglinda..ala-i adevarul.. si-n rest..fiecare cum poate... |
||
gabitzza Postat pe 17 Mai 2009 10:55 |
||
---|---|---|
Bre zambile, iti pui niste intrebari de o logica intr-adevar elementara.Raspunsurile pe care ti le dai, vezi bine ca asta conteaza intr-un test grila, sunt total gresite. Test picat;nota 0,5 ai primit. Nashpa. | ||
funnymoon73 Postat pe 17 Mai 2009 12:20 |
||
De la: funnymoon73, la data 2009-05-17 12:20:59Bre zambile, iti pui niste intrebari de o logica intr-adevar elementara.Raspunsurile pe care ti le dai, vezi bine ca asta conteaza intr-un test grila, sunt total gresite. Test picat;nota 0,5 ai primit. Nashpa. Lasa Funny ca nici tu nu stai mai grozav...ca de astia care fac afirmatii gratuite ni-s pline buzunarele ... |
||
|
||
blanca Postat pe 17 Mai 2009 12:51 |
||
bre mielu... vaz ca esti leat cu luna asta caraghioasa... da' scuza-ma, e-nscrisa din noiembrie 2007 si a postat doar de doua ori pan-acu?.. si alea azi?... si ambele la religii?... bai, adminii... stati nenica linistiti la botoanele voastre, nu va mai agitati nene aiurea in weekend, ca va face rau la pipoashca... |
||
zambil Postat pe 17 Mai 2009 16:52 |
||
Daca te iei lunisoara de Zambilu, este ca si cum ai traversa strada pe stop.Si eu fiinbd in intersectie , ce crezi ca fac? Te fluier frumusel, te chem la mine, si iti dau amenda, pentru neacordarea de prioritate de dreapta. | ||
Ioana007 Postat pe 17 Mai 2009 17:03 |
||
De la: zambil, la data 2009-05-17 16:52:08bre mielu... Io, nu m-am uitat la leat da' am observat ca cele 2 mesaje's chiar aici...si ma intrebam daca nu cumva iar' e cineva cu personalitate multipla. |
||
blanca Postat pe 17 Mai 2009 17:19 |
||
In sfarsit, am inteles de unde extremismul acesta filosofico-ateist. Epoca de aur ceausista pe care o credeam apusa si-a intins tentaculele pana-n zilele noastre. Bine au mai spalat comunistii creierele oamenilor cu credinta oscilanta, dandu-L afara pe Dumnezeu de acolo si nemaipunand nimic in loc... |
||
sora_ilsi Postat pe 17 Mai 2009 17:29 |
||
sorela... hai ca esti dulce, mami... ne facusi si ceausisti... da' de revolutia franceza auzisi ceva?... |
||
zambil Postat pe 17 Mai 2009 17:33 |
||
dai fabrici si uzine?... dai in mosi si gospodine... he,he,he... | ||
zambil Postat pe 17 Mai 2009 17:35 |
||
Ilsi, eu cred ca te pripesti...si daca zici ca nu poate ne spui cum arata dupa parerea ta un om cu creierul spalat . |
||
blanca Postat pe 17 Mai 2009 17:38 |
||
"mi se pare prea mult sa spui ca esti jignit si desconsiderat, disputa de idei asta trebuie sa ramana, nu trebuie luata la nivel personal. parca ai spune - daca nu esti cu mine, esti impotriva mea- aiurea, pot sa-ti respect ideile, dar asta nu inseamna ca ele trebuie sa-mi si placa.. " Corect, gabitzza. Si eu spuneam mai demult acelasi lucru: ca nu trebuie s-o luam ca pe ceva personal. Te rog spune-mi si mie ce e cu Turnu' de veghe pe care l-ai amintit de vreo doua ori, ca eu nu stiu ce este asta... |
||
sora_ilsi Postat pe 17 Mai 2009 17:43 |
||
De la: mielutza, la data 2009-05-17 17:38:51Ilsi, eu cred ca te pripesti...si daca zici ca nu poate ne spui cum arata dupa parerea ta un om cu creierul spalat . Cred ca ar fi mai bine sa-l intrebi pe Zamby despre asta. El se pricepe in acest domeniu. De la inceputul topicului ne predica despre asta. |
||
sora_ilsi Postat pe 17 Mai 2009 17:47 |
||
In contextul in care l-a amintit el, sincer, nu-mi ridica intrebari . Voiam sa inteleg la ce sau la cine te referi tu. Fiindca eu nu pot sa asociez ideea de creiere spalate cu aceea a unui om care pune intrebari si nu ia de-a gata ce i se serveste. Chiar daca ce spune e incomod ...sau cu-atat mai mult. |
||
blanca Postat pe 17 Mai 2009 17:51 |
||
De Amway am auzit mai multe, dar nu mi se potriveste. Bine, mai Zamby, dar continui sa ma uimesti. Trecusi si pe-acolo, bre? |
||
sora_ilsi Postat pe 17 Mai 2009 17:52 |
||
Cred ca ai inteles bine ce am spus eu, mielutza. Ceausescu interzicea membrilor de partid, securistilor, aparatului politienesc etc. sa mearga sau sa aiba vreo legatura cu biserica. Ei erau indoctrinati "ateist-stiintific" si, la randul lor, indoctrinau populatia. Cu toate acestea, chiar Ceausescu si-a ingropat parintii cu popi si nu i-a aruncat in groapa fara slujba crestineasca. Intelegi ce vreau sa spun? Doctrinele si filosofiile acestea comuniste cu care a fost indobitocit un popor timp de mai multe generatii, nu dispar cu una cu doua. Cei sinceri recunosc si astazi in ei insisi ramasite ale acelor timpuri. Si nimeni nu-i acuza, dar ei sunt sensibilizati de ingradirea aceea a libertatii cu care au fost terorizati atata timp. |
||
sora_ilsi Postat pe 17 Mai 2009 18:01 |
||
Nu, n-am inteles.Dar nici nu am citit tot dialogul vostru . Am intervenit legat de un comentariu care m-a amuzat. O sa citesc . |
||
blanca Postat pe 17 Mai 2009 18:05 |
||
Gresesti fundamental, Zambilule. Nici un om nu poate sa lumineze pe un alt om in ceea ce-L priveste pe Dumnezeu. Ia cauta tu Lumina adevarata acolo unde trebuie, nu la mine. Din pacate, tu nu cauti intelepciunea si lumina, tu chiar crezi ca esti intelepciune si lumina... | ||
sora_ilsi Postat pe 17 Mai 2009 18:28 |
||
sora, spuneai, dar a sunat al naibii de luat in mod personal mesajul tau, si daca ma uit mai jos, nu numai ala... Turnu` asta l-am pomenit numai odata, e o brosurica pe care am gasit-o prin cutia postala odata si p-orma m-am pomenit cu 2 gagici la usa cu ea in mana, sa ma ierti, da` nu mai stiu ce aripa de crestinism erau, foarte noua oricum, le-am dat liber imediat.. si sa stii ca si pe vremea lu` ceasca ma duceam la biserica, n-am avut temeri d-astea niciodata.. |
||
gabitzza Postat pe 17 Mai 2009 18:37 |
||
Incercam doar sa gasesc o explicatie ca sa stiu cum sa privesc lucrurile, gabitzza. Dar a fost un bun exemplu ca fiecare dintre noi, cand nu ne convine ceva, o luam personal, fie ca recunoastem, fie ca nu, ca oameni suntem. Asta e. | ||
sora_ilsi Postat pe 17 Mai 2009 18:42 |
||
Am inteles acum cu Turnu'. Am mai citit intr-o postare si am crezut ca era a ta, gabitzza, si stii mai multe despre asta. Probabil ca este vreo miscare religioasa. Fiecare intelege sa-si exprime exuberanta religioasa in felul lui. Dar sper ca nu ai procedat ca un preot ortodox, profesor de dogmatica la Seminarul ortodox, care ne povestea in cancelarie ca a venit la usa lui un vanzator ambulant de carte religioasa si i s-a adresat in felul urmator: - Domnule, am venit sa vi-L prezint pe Iisus Hristos si iubirea Lui. La care preotul ii raspunde: - Tu sa mi-L prezinti mie pe Iisus? Tu stii, ma, cine sunt eu? Lasa ca-ti arat eu acuma pe Iisus si iubirea Lui! Si a pus mana pe bietul om si l-a aruncat pe scarile blocului... |
||
sora_ilsi Postat pe 17 Mai 2009 18:56 |
||
a, nu sora, eu recunosc, acum am luat-o personal, fara a-mi starnii patimi insa, stai linistita, comentariul despre doctrina comunista presarat deasupra, asa , doar-doar o pricepe cineva chiar asta a vizat...dar` nu-i bai, oameni suntem. Sora, crede-ma sunt o persoana civilizata. Le-am comunicat politicos si pe un ton neutru, ca intentionez sa fiu ingropata in aceeasi religie in care am fost botezata.. |
||
gabitzza Postat pe 17 Mai 2009 18:58 |
||
Stii la fel de bine ca si mine ca sunt multi cei care citesc, chiar daca nu posteaza. Iti dai seama de asta din mesajele pe care le citesti pe privat. Unii chiar nu stiu aceste lucruri, cum a fost cu comunistii, si doar nu e o inventie a mea, comunistii chiar au existat si am trait printre ei, unii mai inversunati ca altii. Nici macar nu stiau ce vorbesc sau despre ce vorbim cei care aveam ceva de spus, pentru ca nici aceia, ca si cei mai multi din zilele noastre, nu citeau nimic si doar se bagau in vorba, fara sa aiba habar de subiect. Eu nu ma refeream neaparat la cei carora le place sa atace, ci la cei care ataca si musca fara nici un temei si ii acuza pe altii de inversunare. Poate ca toti devenim inversunati, la un moment dat, dintr-un motiv sau altul, esti psiholog si stii mai bine decat mine cat de multe cauze pot exista, unele care nu au nimic de a face cu tema pusa in discutie. Nimeni nu are dreptul sa insele pe nimeni si, tot la fel, fiecare are dreptul la propria opinie. Cat priveste toleranta, aici ar fi foarte multe de spus. |
||
sora_ilsi Postat pe 17 Mai 2009 19:10 |
||
a existat o perioada cand biserica si credinta au fost, ce-i drept, "oropsite" de catre comunisti. insa, cat au fost ei de hotarati in a schimba pe ici pe colo, nu au interzis cea religie. au lasat omuleanul in legea lui. cine crede ,sa-si faca cruce cine nu , sa faca gat. legea compensatiei ca i-au mai dat niste ghionti celei credinte, ca nu au incurajat boborul in a face matanii prin biserici, ca au mai fluierat la popa sau la enoriasi, e altceva. spalare de creier poate fi si dintr-o parte si din alta cand apare habotnicismul si exagerarea. |
||
si_totusi Postat pe 17 Mai 2009 19:10 |
||
da sora, sunt de acord cu tine, nimeni nu are dreptul sa insele pe nimeni. totusico..dap! |
||
gabitzza Postat pe 17 Mai 2009 19:15 |
||
...si ca au mai omorat niscaiva preoti, poeti si scriitori de carte religioasa si au mai schimbat pe ici-colo mesajul Evangheliei (gen"crede si nu cerceta") de nu mai stia romanul care citea Biblia ce sa mai creada, e tot atat de adevarat... | ||
sora_ilsi Postat pe 17 Mai 2009 19:23 |
||
sorela... am cunoscut activisti se de la amway si de la biserica lu' cristos... prima era o fosta colega de-a neveste-mi, pe urma au fost doua fatuci din state, pe care le-am agatat intr-o zi pe strada, ca aratau bine... ce sa zic, era disperare si-ntr-o parte si-n alta... disperarea de-a aduce noi recruti, cu orice mijloace... de la amway-ista m-am ales cu niste detergent minune si cu-n ghem de sarma de spalat vase, bunicele, nu zic nu... de la mormoance nu m-am ales mai cu nimic, ca atunci cand au venit era nevasta-mea acasa... ba mint, m-am ales si de la ele cu ceva, senzatia aia de umor fara voie pe care ti-o da incrancenarea fara mijloace... saracutele, isi dadeau bine silinta, fusesera sarguincioase, invatasera pana si romaneste, da' ce folos?... |
||
zambil Postat pe 17 Mai 2009 19:23 |
||
ehhh.. cat despre romani si biblie.. nu se lipeste de noi si gata... romanu' nu-i sarguincios, religia este o indatorire traditionala de care cel mai bine este sa fugi cand ai altceva mai bun de facut... alde creanga prindea muste cu ceaslovu' cela, copii fara pacat, deh... si ce-mi place mie romanu' asta poet, frate cu codru' si var cu taiatu' frunzei la caini... e-n romanasii nostrii o relaxare divina, cum ai spune tu daca n-ai mai recita atata din profetii de peste ocean... |
||
zambil Postat pe 17 Mai 2009 19:29 |
||
Sunt prietena cu Scrichy...Am 14 prieteni deja si sunt tare mindra de asta. Zamby tu de ce nu vrei sa fii prietenul meu????? |
||
Aemulus Postat pe 17 Mai 2009 19:30 |
||
De la: sora_ilsi, la data 2009-05-17 19:23:54...si ca au mai omorat niscaiva preoti, poeti si scriitori de carte religioasa si au mai schimbat pe ici-colo mesajul Evangheliei (gen"crede si nu cerceta") de nu mai stia romanul care citea Biblia ce sa mai creada, e tot atat de adevarat... schimbarea fiecarui regim a dus la tot felul de tampenii, pana s-au asezat nitel lucrurile . sa nu exageram totusi. daca voiau sa rada cea religie, o faceau. |
||
si_totusi Postat pe 17 Mai 2009 19:33 |
||
corect! Pai n-au vrut, ce de secrete au mai aflat de sub cele fustanele.. |
||
gabitzza Postat pe 17 Mai 2009 19:35 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Romanii fac lucruri trasnite | 1 | De la: charmelen 28 Aprilie 2011 11:07 |
Andrei Gheorghe da la toti... | 8 | De la: ella_a 17 Martie 2009 10:44 |
Ce ziceti de ecologie? | 54 | De la: yza_my 1 Aprilie 2010 09:27 |
|
||
Hey. Apelez putin la bunavointa voastra fetelor. | 5 | De la: Napolact 17 Noiembrie 2009 22:50 |
mergem la vot? | 14 | De la: zambila 11 Noiembrie 2009 11:57 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară