RELATIA CU DUMNEZEU

ovi,

"tot incerc sa scriu si eu uneori...si n-am ce!!!"

vaaaai,ai reusit sa ma faci sa rad in hohote.

abtine-te!....
iasomia
Postat pe 17 Mai 2009 20:54
mami iaso...

pai suntem si noi frati si surori, da' nu bagam titlurile la-naintare, ca sa nu devenim prea formali... la d-alde sorela frate si sora sunt un fel de grade, ca la armata...
zambil
Postat pe 17 Mai 2009 20:57
bai nene... 1-0 pentru poli... gol gigel bucur...

bag acilea. ca nu gasesc topicu ala cu microbistii, si sorela a plecat la vecernie pe alt topic...

da doamne... he,he,he...
zambil
Postat pe 17 Mai 2009 21:01
De la: iasomia, la data 2009-05-17 20:54:39ovi,

"tot incerc sa scriu si eu uneori...si n-am ce!!!"

vaaaai,ai reusit sa ma faci sa rad in hohote.

abtine-te!....
iaso...cred ca...ai sintetizat abstract!!!
dar...pe tine te inteleg...
nu voi mai posta...peste postarile tale!!!
pt ca ele...cuprind tot ce trebe!!!
nimeni nu poate completa!!!
nu crezi ceva?
eu...evit sa spun!!!
si...cu coltzii aia...vezi ce faci!!!
ovidiu42
Postat pe 17 Mai 2009 21:08
mai de kakao cum te faci singur, nu reuseste nimeni...hai ca-ntors rochia pe dos pana la urma..

iasomico ai dreptate..vax!
gabitzza
Postat pe 17 Mai 2009 21:43
Pentru Zambila si Iasomia: sunt de acord cu sora Isli.Suntem pe un forum unde,practic,despre acest lucru se vorbeste,adica,DESPRE RELATIA TA CU DUMNEZEU.Daca,din punctul tau de vedere,acesta relatie nu exista pentru unii,iata ca pentru altii(printre care ma incadrez si eu),o rugaciune ori un cant adresat lui imi da putere si vointa de a merge mai departe.Rusine celor care rad de acei ce-si manifesta credinta fata de Dumnezeu pe un forum,practic,inchinat LUI.Pentru linistea tuturor,schimbati topicul.
amrita
Postat pe 18 Mai 2009 07:57
Initial,mesajul era numai pentru Zambila.
amrita
Postat pe 18 Mai 2009 07:59
amritache...

pai du-te nene si canta, daca asta te face fericita... sau vrei sa canti acilea si n-ai loc de noi?...
zambil
Postat pe 18 Mai 2009 10:25
mami, ai inteles fix pe langa, dar nu ma deranjeaza...
gabitzza
Postat pe 18 Mai 2009 11:40
De la: amrita, la data 2009-05-18 07:57:16Pentru Zambila si Iasomia: sunt de acord cu sora Isli.Suntem pe un forum unde,practic,despre acest lucru se vorbeste,adica,DESPRE RELATIA TA CU DUMNEZEU.Daca,din punctul tau de vedere,acesta relatie nu exista pentru unii,iata ca pentru altii(printre care ma incadrez si eu),o rugaciune ori un cant adresat lui imi da putere si vointa de a merge mai departe.Rusine celor care rad de acei ce-si manifesta credinta fata de Dumnezeu pe un forum,practic,inchinat LUI.Pentru linistea tuturor,schimbati topicul.

Zambil nu ai obosit ? Lasa-i pe cei care doresc sa -si exprime gandurile,parerile cu privire la Relatia cu Dumnezeu ,nu crezi ca ar fi cazul ?
Ti-am respectat opiniile ,dar respecta-ne si tu pe noi ,nu neaparat convingerile religioase si faptul ca suntem pe un topic care fiecare are modul lui de a vedea lucrurile .
Cred ca ,a fi politicos tine de cei sapte ani de acasa.
Te rog nu te enerva .... chiar nu vreau sa te superi...
Am evidentiat unele calitati pe care le ai ,dar ....militezi pentru o cauza care nu face obiectul discutiilor noastre si cu tema acestui forum .

ica2
Postat pe 18 Mai 2009 16:45
ce-aveti, oameni buni ?

de ce va suparati ?
wife_de_zmeu
Postat pe 18 Mai 2009 16:49
Ba eu cred ca spusele lui Zambil chiar sunt referitoare la obiectul acestui topic, iar acest topic face parte din forum. Pana la urma, nu este un forum exclusivist, iar topicul nu este doar pentru scris psalmi pe el ci pentru postat opinii (pro sau contra), cu atat mai putin este destinat special reprezentantilor diverselor miscari/secte religioase.
anakin
Postat pe 18 Mai 2009 16:56
[url]http://www.youtube.com/watch?v=FnfvxGTrRqY[/url]
_smedescu
Postat pe 18 Mai 2009 17:00
nu se supara nimeni,pana la urma este"relatia cu Dumnezeu"care poate sa existe,sau nu..la relatie ma refer...
o diversitate de opinii nu poate decat sa aduca progres,evolutie,ma rog...atat cat se poate ,pt ca zambilu' inca nu a gasit un sustinator pe masura lui,in ceea ce priveste relatia cu EL.
zambilu' e anti,tare mi-ar fi placut sa vad pe cineva pro,eu Cred...da' nu-i de ajuns,nu ma pot face inteleasa...nu am cum.

asta e ...mai asteptam....

icuto,

ai tu o zi mai grea,nici noua nu ne este f bine,da' le rezolvam noi cumva...
iasomia
Postat pe 18 Mai 2009 17:06

@smedescu...eu cred ca ai gresit topicul

ce sa caute aici OK Go - Here It Goes Again ???!!!

@amrita...asta nu este un "forum,practic,inchinat LUI." este doar un topic
wife_de_zmeu
Postat pe 18 Mai 2009 17:06
he...he...acum am citit postul tau, zambil...ala cu pretenii de la profil, si cum m-ai ras tu de la "pretenii" tai

nu-s suparata, suflete...mie chiar imi esti simpatic, cu tot cinismul tau. ce ? parca eu is mai breaza ?
wife_de_zmeu
Postat pe 18 Mai 2009 17:51
De la: si_totusi, la data 2009-05-17 19:10:39

a existat o perioada cand biserica si credinta au fost, ce-i drept, "oropsite" de catre comunisti. insa, cat au fost ei de hotarati in a schimba pe ici pe colo, nu au interzis cea religie. au lasat omuleanul in legea lui. cine crede ,sa-si faca cruce cine nu , sa faca gat. legea compensatiei

ca i-au mai dat niste ghionti celei credinte, ca nu au incurajat boborul in a face matanii prin biserici, ca au mai fluierat la popa sau la enoriasi, e altceva.

spalare de creier poate fi si dintr-o parte si din alta cand apare habotnicismul si exagerarea.

Nu au interzis religia Ortodoxa . Au avut insa grija de alte biserici ale romanilor .Una din bunicile mele era Greco-catolica si a trebuit sa treaca la ortodoxism.
Cu alte cuvinte ce au interzis si ce nu tinea strict de interese politice nu de alte motive.

Amrita, topicul se numeste "Relatia cu Dumnezeu" . Formularea lasa loc multor sensuri...
Nu s-a ras din cauza manifestarilor de credinta ci din cauza exagerarilor .
blanca
Postat pe 18 Mai 2009 19:49
Titlul topicului este: Relatia cu Dumnezeu, si credeam ca despre asta este vorba si nu despre lipsa relatiei cu Dumnezeu sau militarea vehementa impotriva unei astfel de relatii si restrictionarea postarilor referitoare la o relatie, mai buna sau mai putin buna, in functie de interesul pe care il acorda fiecare, in general, unei relatii, fie ea cu Dumnezeu, fie cu altcineva.

De asemenea nu credeam ca este vorba despre intoleranta religioasa a romanilor fata de orice cult religios, secta, miscare religioasa, in afara celui ortodox, fie ca este ca motiv de a justifica lipsa studiului Bibliei, atat de necesar oricarui crestin, fie el ortodox sau orice altceva.In plus asta tine si de cultura, nu numai de religie. Desigur ca, din bun-simt, unii nu se baga la topicuri cu care nu au nimic in comun si unde n-au nimic de spus, dar asta este alta discutie.

La fel nu cred ca este important cine si din ce cult, miscare, secta religioasa face parte, pentru ca cine a studiat aceste lucruri isi da seama fara sa intrebe, cine nu, bajbaie, balbaie, da in toti si in toate bisericile. Dar asta nici macar nu conteaza, deoarece stim cu totii ca aceste denumiri sunt inventii omenesti, nu sta scris nimic despre ele in Biblie, acolo se vorbeste doar despre iubirea lui Dumnezeu fata de toti oamenii, si in special fata de cei neiubiti de nimeni si marginalizati, asa cum a fost si Iisus Hristos cand a fost pe pamant, prin asta oferind o sansa fiecaruia care crede.

Pentru mine, personal, dar si pentru a oferi o explicatie celor curiosi sa stie despre oameni si mai putin despre Dumnezeu, ma consider a face parte, intr-o anumita masura, din fiecare dintre cultele crestine cunoscute. Cine ce are cu mine? Sa fii ortodox, adica "drept credincios", e un lucru minunat, la fel cu a fi baptist, adica botezat cu botezul lui Iisus Hristos, evanghelist, adica intemeiat pe Evanghelia lui Dumnezeu, adventist, adica asteptator al celei de-a doua veniri a lui Iisus Hristos, conform crezului nostru crestin ortodox" Si iarasi va sa vie...", martor al lui Iehova, adica martor al viului si adevaratului Dumnezeu, etc. Iau din toate acestea tot ce este bun si imi pastrez numele: Ilzi(prenume) si Sora(nume) pana la revenirea lui Iisus, care va da tuturor celor care cred nume noi.( Dar nici acum nu-mi este rusine cu numele meu caci este intr-un anumit fel predestinat : Sora, sorela, sau cum mai vor batjocoritorii mei sa ma numeasca...)

sora_ilsi
Postat pe 18 Mai 2009 23:29
hai mai, ilsi...ce nu cred ca a vrut sa te batjocoreasca cineva...

hai ca-ti dau eu un pupic, ca sa nu fii suparata
wife_de_zmeu
Postat pe 19 Mai 2009 09:00
sora ilsi,

hai gurita ca m-ai dat de-a rostogolu' .

1 de cand "sora" spus in alta limba este batjocura?

2 daca ma vezi stalcind numele p-acilea, sa stii ca o fac cu simpatie,este un fel de rasfat,de apropiere..da' e greu cu tine,deh,cred ca nu prea ai fost rasfatata la viata ta sora ilsi,no offense.

3 crezi ca a fost ok sa ne vorbesti despre inmormantarile noaste,mie si lu' zambilu'?te intreb asa crestineste.

4 am mai spus-o ,este normal sa ai reactii,zambilu' nu este un inger si merita sa-i dai la geoale cand te simti ofensata,dar nu asa.

5 pe acest site,pe orice topic, are voie oricine sa-si dea cu parerea,nu suntem pe mosia nimanui,iar aici nu este biserica.

6 am mai spus-o si pe asta,mie mi se pare o blasfemie ,un pacat, sa stai pe un forum pt gospodine(care intre noi fie vorba se gandesc mai mult la maciuci)si sa intri prea adanc in cartea sfanta,pe care eu o cred sau nu,este strict problema mea.

7 da Cred! cred ca exista ceva deasupra noastra a tuturor,si mi-am intocmit propria viziune ,dar nu o sa va povestesc prea multe,pt ca a mea religie este prea speciala..este la fel ca si dragostea,nu poate fi redata in cuvinte.
iasomia
Postat pe 19 Mai 2009 09:04
he,he,he...

e interesant sa vezi propovaduitorii bunului isus apucati de nervi si dand la gioale... crez ca orice impacare universala incepe cu o cafteala, iar acesul in rai e pe baza de dani d-aia, ca la judo...

bre sorela, hai ca n-ai simtul umorului, n-ar fi nimic... pana la urma evanghelistii astia isi recruteaza victimele dintr-un grup predestinat... da' lipsa de argumente in disputa asupra relatiei cu divinitatea naste intrebari... nu eu am intrebari la chestia asta, eu sunt lamurit demult... da' doamne feri, sa nu cada vreo fatuca d-asta in moment de rastriste in plasa crestinismului corporatist, c-ar fi chiar pacat, zau asa... nu-i mai bine sa vada lumea ambele variante, si sa aleaga?...

mai ales c-aici suntem pe site de taclale si concursuri de papuci, nu pe saitu' patriarhiei sau la radio divinitatea, nu?...
zambil
Postat pe 19 Mai 2009 09:23
NEATZA,eu tot nu am inteles,de ce religie este,SORA ILSI,iar in privinta multitudinii cultelor religioase,create tot de oamenii, pare ceva bizar.,D-zeu este numai unu,ca unii se inchina numai lui Iisus,e alta,deci mintea oamenilor ceeaza totul,interpreteaza si catalogheaza dupa fiecare,eu una nu comentez nici pe cei cu credinta ,nici ateii,se face mult tamtam aici,citate din biblie,etc,mai mult imi plac cei spirituali care posteaza aici,decit cei care provaduies,dar fac pacate,poate,zic ca d-zeu iarta ,e bun,fac matanii,intra in posturi,apoi o iau de-a capul
scrichy
Postat pe 19 Mai 2009 09:34
scriciulica...

multitudinea de culte si secte este un semn de vanitate si lacomie, mami... nus' cine da dreptu' unora sa zica ca-l inteleg mai bine pe dumnezeu decat altii, pana la urma e vorba de goana dupa putere, dominare si beneficii pamantesti, chiar daca unii dau numa citate din biblie...

asa cum unii-si castiga painea din chestii practice, altii isi pun untic pe paine din specularea simtamintelor omenesti... un fel de escrocherie institutionalizata, unde rupi gura oponentilor cu amenintarea damnarii vesnice... daca n-ai textu' la tine, zici c-asa ti-a soptit dumnezeu sa zici, cine sa te contrazica?...
zambil
Postat pe 19 Mai 2009 09:48
De la: sora_ilsi, la data 2009-05-18 23:29:23Titlul topicului este: Relatia cu Dumnezeu, si credeam ca despre asta este vorba si nu despre lipsa relatiei cu Dumnezeu sau militarea vehementa impotriva unei astfel de relatii si restrictionarea postarilor referitoare la o relatie, mai buna sau mai putin buna, in functie de interesul pe care il acorda fiecare, in general, unei relatii, fie ea cu Dumnezeu, fie cu altcineva.

De asemenea nu credeam ca este vorba despre intoleranta religioasa a romanilor fata de orice cult religios, secta, miscare religioasa, in afara celui ortodox, fie ca este ca motiv de a justifica lipsa studiului Bibliei, atat de necesar oricarui crestin, fie el ortodox sau orice altceva.In plus asta tine si de cultura, nu numai de religie. Desigur ca, din bun-simt, unii nu se baga la topicuri cu care nu au nimic in comun si unde n-au nimic de spus, dar asta este alta discutie.

La fel nu cred ca este important cine si din ce cult, miscare, secta religioasa face parte, pentru ca cine a studiat aceste lucruri isi da seama fara sa intrebe, cine nu, bajbaie, balbaie, da in toti si in toate bisericile. Dar asta nici macar nu conteaza, deoarece stim cu totii ca aceste denumiri sunt inventii omenesti, nu sta scris nimic despre ele in Biblie, acolo se vorbeste doar despre iubirea lui Dumnezeu fata de toti oamenii, si in special fata de cei neiubiti de nimeni si marginalizati, asa cum a fost si Iisus Hristos cand a fost pe pamant, prin asta oferind o sansa fiecaruia care crede.

Pentru mine, personal, dar si pentru a oferi o explicatie celor curiosi sa stie despre oameni si mai putin despre Dumnezeu, ma consider a face parte, intr-o anumita masura, din fiecare dintre cultele crestine cunoscute. Cine ce are cu mine? Sa fii ortodox, adica "drept credincios", e un lucru minunat, la fel cu a fi baptist, adica botezat cu botezul lui Iisus Hristos, evanghelist, adica intemeiat pe Evanghelia lui Dumnezeu, adventist, adica asteptator al celei de-a doua veniri a lui Iisus Hristos, conform crezului nostru crestin ortodox" Si iarasi va sa vie...", martor al lui Iehova, adica martor al viului si adevaratului Dumnezeu, etc. Iau din toate acestea tot ce este bun si imi pastrez numele: Ilzi(prenume) si Sora(nume) pana la revenirea lui Iisus, care va da tuturor celor care cred nume noi.( Dar nici acum nu-mi este rusine cu numele meu caci este intr-un anumit fel predestinat : Sora, sorela, sau cum mai vor batjocoritorii mei sa ma numeasca...)

acu nu am inteles ,sa fii baptis ,adventist ,evanghelist,e tot una cu a fii crestin ortodox ????????????eu am ramas in ceata
yavrum
Postat pe 19 Mai 2009 12:05
asa, pentru informarea curiosilor...

practica religioasa, cel putin in randul crestinilor, este in declin in toate tarile civilizate... asta-i unu din motivele pentru care am fost invadati de gramada de predicatori evanghelisti, suntem tratati de lumea a treia, iar preotimea ortodoxa de la noi nu e considerrata o amenintare serioasa la adresa sectelor vente de-aiurea... cu alte cuvinte, ni se exporta biblia in interpretare yankee, ca inca o forma de aservire economica...

in america, cam de unde ne vin toti afaceristii astia cu biblia in mana, prozelitismu' religios este subiect de divertisment, adresat in special paturilor needucate din mediul rural... emisiunile de televiziune cu tot felu' de dementi care incearca sa sperie lumea cu amenintarea judecatii de apoi fac deliciul asistentei, ca sa nu mai vorbesc de desele cazuri de pedofilie descoperite atat in randul preotilor catolici, dar si a predicatorilor evanghelici...

citeam mai azi ce scandal s-a iscat la washington cand s-a descoperit ca rapoartele militare adresate lu' bush despre mersul razboiului din irak aveau pe coperti citate din biblie... cica ala de le intocmea stia ca bushila copilu' avea slabiciune la evanghelii, s-atunci ii baca texte d-astea simtite... manipulare, deh.. pana la urma, bush era o combinatie de geoana si vanghele la americani...

bine, se pare ca bushila avea slabiciuni si la whiskiane si gagici, da' nu i-au accentuat latura asta ca sa nu semene prea tare cu clinton ala...
zambil
Postat pe 19 Mai 2009 13:03
ce nu intelerg baietii astia la cravate si costume este ca pe romani ii doare-n basca de religie, ca sistem si ideologie... inca inainte de comunisti, faptele preotesti erau subiect de stiri si povestiri picante, iar folclorul original geme de interpretari in care dumnezeu arata, se comporta si vorbeste ca un unches gospodar, cu gluma la el si pus pe sotii...

targetu' evanghelistilor sunt oamenii dezechilibrati, supusi unui stres pe care nu-l pot incasa, spre deosebire de media generala... cam aceeasi cu clientii si clientele ospiciilor de sanatate, sau ai manastirilor, sub administrare ortodoxa...

cat despre mijloacele de recrutare, convingerea nu se numara printre ele... majoritatea schemelor se bazeaza pe curiozitatea naturala umana, combinata cu sentimentul de jena si frica de oprobiul public... sa va dau un exemplu de schema:

pasu' nr 1, agentii de recrutare sunt imbracati sobru, decent, fara insa a friza ascetismul... se mimetizeaza aspectul oficialilor din administratia laica, cu scopul de a intimida posibilii recruti... omu' normal se teme de autoritati...
zambil
Postat pe 19 Mai 2009 13:11
pasu' nr. 2: agentii umbla prin locuri publice, gari, piete, magazine, metrou... adica locurile unde ai cele mai multe sanse sa gasesti oameni slabi de inger...

pasu' nr. 3: odata atrasa atentia, este foarte important sa-i convingi pe oameni sa te lase sa-i vizitezi acasa... este locul unde se expun primele notiuni de interpretare a bibliei, ideea fiind ca romanu' prost oricum nu stie ce scrie acolo...

pasu' nr. 4: este foarte important ca agentu' bibliofil sa-si convinga victima sa participe la o slujba a sectei, eventual unde se lasa si cu niscaiva botez... daca-i convinge pe fraieri sa faca pasu' asta, restu' vine aproape de la sine...

pasu' nr. 5: victimele trebuiesc coplesite numeric, cu adepti imbracati la patru ace si manifestandu-se entuziast fata de posibilii noi recruti... ideea e sa-i faci pe bietii oameni sa se simta bine, iar mai apoi sa le fie rusine sa refuze ceva, asa, din bun simt... cum ar fi o convertire mica, spre exemplu...
zambil
Postat pe 19 Mai 2009 13:23
pasul nr. 6: odata convertirea consumata, sau de multe ori inca in faza preliminara, se incepe spalarea bine cu apa si sapun a creierelor celor vizati... ideea de baza este sa-i rupi de reperele obisnuite (radio, televizor) si sa induci convingerea ca biblia este arhisuficienta pt a rezolva orice situatie in viata... biblia si suportul celorlalti frati si surori...

pasul nr. 7: desigur, biblia e s-asa destul de confuza, cei mai multi vor avea sa le spunem nedumeriri.. pai e clar, ii facem dependenti de interpretarea si explicatiile pastorului, iar pe cei care inca se mai indoiesc ii anihilam spunandu-le ca nu inteleg nimic fiindca nu-si dau suficient silinta intr-ale domnului... d-aia nici nu pogoara duhu' sfant asupra lor, sa le deschida mintea... in conditiile astea de presiune, unii cedeaza nervos si sunt in strae sa vada pana si judecata de apoi ca la televizor, cei mai multi in continuare nu vad nimic, dar pretind ca vad si inteleg ca sa nu fie luati de prosti, sau, doamne feri, de indaratnici.. pai se cade sa-i suparam pe oamenii aia draguti care-si bat capu' cu noi?...
zambil
Postat pe 19 Mai 2009 13:33
pasul nr. 8: odata facut dependent de biblie si predicator' sef, recrutul intr-ale domnului este pus la treaba... munca in folosu' comunitatii, cum s-ar zice... prozelitism, colectare de fonduri, producere de fonduri... totul spre binele colectivitatii, desigur, dar impotriva individului.. pai si la o adica, ce atata individualism, nene?... vrei sa pierzi biletu' de loja la judecata de apoi?...

desigur, daca produce pt colectivitate, recrutu' de rand nu mai are timp sa produca si pentru el, si de ce-ar face-o?...cristos ne vrea pe toti curati la suflt, si deci saraci la conturile personale... ca se intampla in felu' asta sa fii total dependent de secta e alta poveste, da' oricum are grija dumnezeu si fi-su de tine pe lumea ailalta, la judecata de apoi...

he, he, he... apropos de chestia asta, este interesnat ca in perceptia populara romaneasca, "la judecata de apoi" are acelasi sens cu "la pastele cailor", care pricepeti voi despre ce e vorba... ai dracu' romani lenesi si neincrezatori...
zambil
Postat pe 19 Mai 2009 13:43
ZAMBIL,punct ochit,punct lovit,felicitari,eu pe astia care merg pe strada cu racolarea ii iau dur,dar ei tot mierosi raspund in prima faza,daca sunt tziganca si zic ca la usa cortului,sa ii vezi cu se transforma instant,exceptie fac cei la costum care vorbesc in romana foarte bine,ma bucur ca ne respecta limbadar in rest persuasuvi grupa mare,sa prosteasca pe cine pot,pe mine ,nu.
scrichy
Postat pe 19 Mai 2009 13:58

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
va iubesc ...va doresc ...va vreau 190 De la: tutankhamon 3 Decembrie 2009 18:37
hemoroizii 12 De la: prometeus_wife 25 Mai 2009 18:31
De ce un om te ia de prost atunci cand esti prea bun cu el si ti se urca in cap daca nu esti atent? 60 De la: garbo027119 26 Noiembrie 2009 15:12
superconcursuri 1 De la: carmenis23 16 Aprilie 2010 13:47
Mesaj pt uneltele lui,Sarsaila 4 De la: luptatoareacurajoasa 31 Mai 2010 15:12
Setari Cookie-uri