RELATIA CU DUMNEZEU

De la: emanuelt25, la data 2009-05-22 15:32:07
De la: gabitzza, la data 2009-05-22 09:28:46zambilu`

d-aia dadui cu unghiuta nitel pe deasupra, sa se vaza si ce-i dedesubt, ca tot se ridica sorela singura la fileu , hi, hi..

Ce unghiutze ai gabitzo ! Zgari ,zici? Si eu care credam ca la pregatirea ta ,da-i si tu o mana de ajutor ,dar cred ca te pricepi mai bine cu unghiutza !
Luam pacaleala daca veneam la tine in calitate de pacient ,miroase a somaj pe la tine ,din moment ce ai timp sa stai pe garbo.
hi,hi,hi...

`manuele, cui sa dau ajutor nene? Ce, p-aci sunt oameni cu probleme? N-ai citit mai sus ? Aici conversam, dezbatem, etc..
Si cum sa dau, daca nu mi s-a cerut ajutorul? Deontologia nene tztz...
He, he..sunt eficienta, d-aia am timp, te-ai prins ?
gabitzza
Postat pe 22 Mai 2009 17:54
Ica,

Spre deosebire de sorela, mie nu mi se par multi cei cu probleme. Asta e concluzia ei, nu ce am spus eu. Probleme are toata lumea. Intr-o masura mai mare sau mai mica.
Manifest si toleranta si ingaduinta. Dar mai intai caut sa inteleg. Acolo sunt mai aproape de ei. Dar stiu sa fiu si asertiva, atunci cand este cazul.
Iti multumesc pentru urari si recomandari si iti doresc la fel.
gabitzza
Postat pe 22 Mai 2009 18:03
Gabitzo ..si eu iti multumesc de urari !
A fi asertiv �nseamna a te comporta civilizat, rezonabil si obiectiv, �nseamna a le transmite celor din jur informatii corecte despre ceea ce dorim sau simtim.
Pentru a fi asertiv, trebuie sa-ti cunosti drepturile.Atata timp cat vrem ca altii sa ne respecte drepturile, si noi trebuie sa le respectam pe ale celorlalti. Acesta este principiul de baza al comportamentului asertiv.
De asemenea, politetea si obiectivitatea trebuie sa caracterizeze raspunsul tau; trebuie sa eviti atacurile personale.
Iata cum ne imbogatim bagajul de cunostinte !
ica2
Postat pe 22 Mai 2009 18:42
Wow, inca mai vad colti si mai aud miriieli.
Care musca mai tare? Care zice ca e mai ceva decit celalalt?
Si fiindca tot suntem pe topicul asta vad ca e un fel de discutie gen :Dumnezeul meu e mai bun decit al tau.

Rushinica la cine se doreste propovaduitor de pace, liniste, intelegere, acceptare. Mai bine intoace si celalalt obraz decit sa musti mina care te mingiie.

Vedeti de ce nu prea sunt iubiti preotii? Pentru ca si ei se poarta la fel la tine draga Ica.
Aemulus
Postat pe 22 Mai 2009 18:55
De la: micabis, la data 2009-05-21 23:24:38hehehehe, stiu si eu, stiu si eu:
"Vaya con Dios"

Mama ce tare sunt!

Si mai stiu ceva da nu spun ca ma dau astia de pe forum afara.

Mica,
blanca
Postat pe 22 Mai 2009 19:08
Ica,

nu-mi spui nimic nou, te asigur. Fa-o,si-mi voi imbogatii bagajul de cunostinte bucuroasa.
Cat despre atacuri personale..ma abtin. Cred ca ai gresit interlocutorul si te uiti in directia gresita.
Si ca sa fiu si obiectiva, ca politicoasa sunt, permite-mi sa fac o observatie.
Comunicam pe pozitii de egalitate, si nu adult-copil.
De aceea, MI-AR FI PLACUT, AS FII PREFERAT, sa nu folosesti cuvantul TREBUIE.
Aleg sa-ti fac cunoscuta dorinta mea, nuanta ramane la latitudinea ta.
gabitzza
Postat pe 22 Mai 2009 20:49
ce lofasz facendos aiceos?muios bienos?

bitza,

capu' la cutie..ehe,he,he...le-a incins zambilu' de luni de zile,acu' ce vrei si tu?

icuta are o perioada mai grea ,ca noi toti de altfel,dupa cum spusei.
hai icuto..zambeste mami,in fond, gabita nu a fost pricinoasa cu tine,nu stiu de ce te-ai necajit.

bai mi-e dor de sister!
unde esti surioara?
ce faci?"razi in hohote?ha?"mama ta,de..de..de...
sa nu uiti sa ne spui autorul ala, poate ne luminam si noi,eu nu stiu sa citesc,da' il rog pe mosneag sa-mi citeasca..ehe,he,he...

dios es mi amor.
ioi,egeszsegedre!
iasomia
Postat pe 22 Mai 2009 21:09
N-as putea sa-i fac asta lu` zambilu`,
el e descalecatorul
gabitzza
Postat pe 22 Mai 2009 21:18
poate incalecatoru'

sa-i faci ce, mami?..

iasomia
Postat pe 22 Mai 2009 21:23
sa-l privez de placerea asta Iaso
gabitzza
Postat pe 22 Mai 2009 21:24
Neil Nedley
sora_ilsi
Postat pe 23 Mai 2009 22:18
sora,

multam...

baga si talica o amintire la chestiune acolo,nu mai sta acilea ca pustnica....
iasomia
Postat pe 23 Mai 2009 22:22
Doamne ce simpatici sinteti...sint sigura ca si lui DUMNEZEU ii plac glumele bune...aveti grija doar sa nu depasiti LIMITA..
Va pup si va iubesc!
Imi sinteti f dragi, toti sinteti iubiti de Doamne-Doamne!
_smedescu
Postat pe 24 Mai 2009 16:28
smedeasco...

ce te hlizesti, bre?... n-auzisi ca acilea-i subiect serios?...

sorela, ica, ce faceti, nene, v-ati bagat in colecte de second-handuri?... la spirit nu va mai ganditi?...

uite, promit ca discut serios cu voi daca nu-mi dati citate din biblie si nu veniti cu imnuri de slavire rasuflate... n-am niciun chef sa vorbesc cu tonomate de versete p-acilea...
zambil
Postat pe 24 Mai 2009 17:39
deci, care-i relatia voastra cu dumnezeu?...

daca va prind cu fitzuici rupte din biblie v-am spart la credintza... va pun la coltzu vesel cu coifuri d-alea de kukluxclan pe ochi si cu spatele la clasa...
zambil
Postat pe 24 Mai 2009 17:41
De la: laura_laura, la data 2009-05-04 12:40:17
De la: persidadamian, la data 2009-04-03 17:56:19
De la: zambil, la data 2009-04-03 17:18:37persido...

iasomica zise sa vorbesti cu vorbele nascosite de mintea ta... tu insa faci parte din tagma ceor carora biblia le tine loc de creier... normal ca ti se pare ca vorbesti chiar tu...

Asta e o parere, eu nu merg cu biblia sub brat, cum vine vorba si ma ridic, cad, ca orice om, insa am o anumita morala crestina. eu nu am spus ceea ce ma uneste de Dumnezeu s-au nu,si din nou In fine.
Morala crestina este dupa parerea mea de incuiata si fara creier, aplicarea poruncilor in viata crestineasca.
primele percepte de morala mi le-a formulat mama mea pe la o varsta destul de frageda, dar alegerea mi-am facut-o singura.
In decursul timpului, biserica si-a alcatuit si formulat doctrina morala pe baza urmatoarelor percepte:
1.Constiinta morala, care este puterea sufletesca, energia
launtrica, asezata (de Dumnezeu pentru unii si pentru altii experientele de viata fie ele bune sau rele),putere si energie care, pe baza legilor morale divine cunoscute, ne invata cen este bine si ce este rau.
Trebuie sa precizez faptul ca notiunea de constiinta morala este distincta fata de constiita phihologica propriu-zisa.
Constiita psihologica este o functie de cunoastere, pe cand constiita morala inseamna nu numai capacitatea de cunoastere, ci si o putere de apreciere sau de calificare a faptelor.
Constiita morala, numita de crestini " Ochiul lui Dumnezeu" in om, cuprinde in sine constiita psihica in mod necesar, dar nu si invers.
2. Virtutea crestina este puterea omului, sporita cu puterea harului dumnezeiesc, de a infaptui binele in propria viata si in raporturile cu lumea, cu societatea-familia, prietenii si vrajmasii sai, cei de aceeasi credinta sau de alta credinta.
Virtutile crestine sunt: virtuti crestine teologice si virtuti crestine morale.
3. Intelepciunea este puterea sufletesca a credinciosului, ajutata de harul dumnezeiesc, de a gasi cele mai potrivite mijloace pentru infaptuirea poruncilor moralei crestine.
4. Dreptatea ne indatoreaza sa dam fiecaruia ceea ce i se cuvine, sa nu vatamam cu nimic pe nimeni in cele ale sale, sa ajutam pe cei din jurul nostru, sa-si dobandeasca cele dupa cuviinta.
5. Cumpatarea este puterea sufleteasca a crestinului de a-si indeplini trebuintele trupesti si sufletesti, marginindu-se la cele necesare vietuirii sale, asa cum o doreste Dumnezeu.
6. Barbatia sau curajul crestin este puterea sufleteasca de a evita lupta pentru implinirea celor bune si cuviincioase, atunci cand se iveste prilejul, ci a actiona cu curaj pentru inlaturarea greutatiilor si primejdiilor vietii.

Bine zis!!!
Cred ca este puterea fiecarui om de a crede in mistic.
Constiinta morala ne este inspirata de Duhul Sfant.
Prin descoperirea dumnezeiasca(revelatie, cred) se intelege acea lucrare a lui Dumnezeu prin care El se face cunoscut oamenilor, impartasindu-le acestora adevarul despre existenta sa, despre voia si lucrarile Sale.
Scopul pentru care Dumnezeu se descopera oamenilor este ca ei sa ajunga la desavarsire, unindu-se cu El prin vietuirea in sfintenie, "in Duh si adevar".
Fara dumnezeiasca descoperire, numai cu simturile si cu mintea sa, omul nu ar fi putut ajunge nici-odata la cunoasterea lui Dumnezeu; nici gandirea, nici sensibilitatea omului nu au puterea de "a-l vedea " pe Dumnezeu. Pe Dumnezeu nu l-a vazut nimeni vreodata.
Aici intervine Duhul Sfant care indruma oamenii iar biserica este calauza.
Corect?........... astept raspunsul tau. E chiar o discutie interesanta.

Da corect, asta am vrut sa spun, diferenta dintre constiinta morala si constiinta psihologica, sunt despartite de lucrarea Duhului Sfant. In fine, daca vrei putem continua discutia in privat.
Si mie imi plac discutiile de genu asta, istoria religiilor este interesanta, iar eu am incercat sa ating niste base conceptuale pe care ortodoxia a fost cladita. Nu am reusit, dar oricum daca vrei putem sa dezbatem subiectul in privat nu pe forum.
Multumesc de apreciere si ma bucur ca m-ai inteles.
persidadamian
Postat pe 24 Mai 2009 22:36
De la: sora_ilsi, la data 2009-05-18 23:29:23Titlul topicului este: Relatia cu Dumnezeu, si credeam ca despre asta este vorba si nu despre lipsa relatiei cu Dumnezeu sau militarea vehementa impotriva unei astfel de relatii si restrictionarea postarilor referitoare la o relatie, mai buna sau mai putin buna, in functie de interesul pe care il acorda fiecare, in general, unei relatii, fie ea cu Dumnezeu, fie cu altcineva.

De asemenea nu credeam ca este vorba despre intoleranta religioasa a romanilor fata de orice cult religios, secta, miscare religioasa, in afara celui ortodox, fie ca este ca motiv de a justifica lipsa studiului Bibliei, atat de necesar oricarui crestin, fie el ortodox sau orice altceva.In plus asta tine si de cultura, nu numai de religie. Desigur ca, din bun-simt, unii nu se baga la topicuri cu care nu au nimic in comun si unde n-au nimic de spus, dar asta este alta discutie.

La fel nu cred ca este important cine si din ce cult, miscare, secta religioasa face parte, pentru ca cine a studiat aceste lucruri isi da seama fara sa intrebe, cine nu, bajbaie, balbaie, da in toti si in toate bisericile. Dar asta nici macar nu conteaza, deoarece stim cu totii ca aceste denumiri sunt inventii omenesti, nu sta scris nimic despre ele in Biblie, acolo se vorbeste doar despre iubirea lui Dumnezeu fata de toti oamenii, si in special fata de cei neiubiti de nimeni si marginalizati, asa cum a fost si Iisus Hristos cand a fost pe pamant, prin asta oferind o sansa fiecaruia care crede.

Pentru mine, personal, dar si pentru a oferi o explicatie celor curiosi sa stie despre oameni si mai putin despre Dumnezeu, ma consider a face parte, intr-o anumita masura, din fiecare dintre cultele crestine cunoscute. Cine ce are cu mine? Sa fii ortodox, adica "drept credincios", e un lucru minunat, la fel cu a fi baptist, adica botezat cu botezul lui Iisus Hristos, evanghelist, adica intemeiat pe Evanghelia lui Dumnezeu, adventist, adica asteptator al celei de-a doua veniri a lui Iisus Hristos, conform crezului nostru crestin ortodox" Si iarasi va sa vie...", martor al lui Iehova, adica martor al viului si adevaratului Dumnezeu, etc. Iau din toate acestea tot ce este bun si imi pastrez numele: Ilzi(prenume) si Sora(nume) pana la revenirea lui Iisus, care va da tuturor celor care cred nume noi.( Dar nici acum nu-mi este rusine cu numele meu caci este intr-un anumit fel predestinat : Sora, sorela, sau cum mai vor batjocoritorii mei sa ma numeasca...)

Lasa Ilsi nu mai fi suparata, important este ceea ce tu crezi si atata timp cat tu esti fericita si nu faci ceea ce tie nu ti-ar place sa ti se faca esti super Ok!.

persidadamian
Postat pe 24 Mai 2009 22:50
Gabitzo �esti politicoasa si apreciez ,nu am facut referie la tine .Am formult gresit fraza ,asa ca ..vin cu scuzele de riguare !Generalizam (vorbeam la general ),de fapt !
Multumesc pentru interventia ta !

ica2
Postat pe 25 Mai 2009 14:14
Dragilor ,ce mai faceti ?Sunteti bine ?
Va doresc sa fiti inconjurati de persoane frumoase ,toleranta si zambete !
Iar frumusetea adevarata o gasim in divinitatate,in persoana Mantuitorului nostru Isus Hristos .
Va imbratisez !
ica2
Postat pe 25 Mai 2009 14:19
Ica,

sa ai o saptamana faina si lejera..
gabitzza
Postat pe 25 Mai 2009 14:39
asa mamicule...armonie,iubitele...

icuto,

ba mami,frumusete adevarata gasim si in oameni ,puiule...nu suntem noi copiii LUI?...
iasomia
Postat pe 26 Mai 2009 08:48
iasomico...

eu oarecum inteleg iubirea asta pentru isus in vremurile de demult... pana la urma, crez ca a fost prim' chippendale din istorie, la cum statea el despuiat pe cruce acolo.. totdeauna sexu' combinat cu sado-masochismu' au atras spiritele ratacite...

da' intre timp aparura si altii, baieti tineri, cu zvac...
zambil
Postat pe 26 Mai 2009 08:53
zambilu'

ma pocnisi tu peste ceafa mosule,da' de data asta nu ai nimerit-o,eu nu m-am referit la domnul Iisus,m-am referit la Tatal nostru.

indiferent cum este EL numit..de altii...
iasomia
Postat pe 26 Mai 2009 09:05
mami...

pai eu nu de tine ziceam, ca ica-i aia de tot da cu isus... da' o-nteleg si pe ea, isus din icoane arata traznet, asa lucrat la abdomene, pe cand al batran e cam ciufut si sta mai mult intzolit in cearsafe...
zambil
Postat pe 26 Mai 2009 09:11
ba mami..

nu esti zdravan la cap...

vorba ceea...te cunosc de-un veac, si tot reusesti sa ma faci sa rad pe subiecte serioase....

pa-ca-to-su-le!

ptiuuu! satana ce esti....
iasomia
Postat pe 26 Mai 2009 09:17
mamitzu' iaso...

pai unde vezi matale topic serios acilea, ca-i mort din fasa?... adica zice la intrare relatia cu dumnezeu, si-nauntru se destrabaleaza lumea cu cimilituri din scripturi...

pai eu vreau sa vad actiune, sa simt cum le pulseaza credinta-n sange fetelor astora, sa ne luptam in idei si sa-l scoatem pe taica moshu din palarie ca pe iepuri, sa-l vaza lumea la blanitza goala, dand din labutze si cu ochii beliti de spaima revelatiei...

si cand colo, la orice incercare de dialog imi dau fetele cu ceaslovu-n cap, ca n-am invatat la catehisme... pai eu de mortaciuni d-astea am nevoie?... daca am chef de biblie o citesc si singur...
zambil
Postat pe 26 Mai 2009 14:29
iote,ma lua zambilu' cu "matale"ia sa fug io d-acilea, ca acum imi da na-na....
iasomia
Postat pe 26 Mai 2009 15:42
A vorbi despre Dumnezeu, este un lucru deosebit.Partea rea este ca aceste discutii sunt purtate de catre extremisti.Ori de catre fanatici, care nu accepta alte opinii decat sfanta scriptura, ceea ce este valabvil in ceea ce ii priveste, dar nu si ca mod de abordare publica, si atei, care nu-l accepta pe Dumnezeu si comit impolitetea de a lua in ras credinta fara sa inteleaga mecanismele ei intime.O astfel de abordare ar trebui sa se infaptuiasca echidistant.Pentru ca un adevar, nu se construieste intotdeauna pe o negatie.
Ioana007
Postat pe 26 Mai 2009 21:26
Ioana, imi place teribil finetea ta. s-a intamplat ceva deosebit cu tine? in sensul bun?
unde-i cinismul? spune drept: a aparut dragostea. ma bucur pentru tine, voi!
gianiblue
Postat pe 26 Mai 2009 21:59
EU,una sunt de acord cu cele spuse de el,pentru ca intodeauna se pleaca frumos in orice situatie,idee, dar intodeauna ,raul este pus inaintea binelui,vorba aceea:sa punem raul inainte,negativism total din start.
scrichy
Postat pe 26 Mai 2009 22:13

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
superconcursuri 1 De la: carmenis23 16 Aprilie 2010 13:47
CONCURS CASIGA O PERECHE DE PAPUCEI 1 De la: GALAVANUTZA 9 Februarie 2009 19:09
Dumnezeu( ce poate omul face ca sa se poata apropia cu sufletul de Dumnezeu)? 1 De la: garbo027119 27 Noiembrie 2009 22:11
cizme ugg 1 De la: simona1023 15 Octombrie 2009 12:45
Cum le place barbatilor sa fie dominati? 132 De la: Ciresica 12 Octombrie 2009 06:25
Setari Cookie-uri