RELATIA CU DUMNEZEU

bre nehotaratilor...

din haos s-a nascut lumina, si insusi dumnezeu a haladuit p-acolo un timp indefinit...

pai eu scriu acilea degeaba?... nu credinta ca atitudine de viata o critic eu, ci fetisismu' desantat, fie ca se manifesta sub forma adorarii unor oase de porc cu pedigriu incert, fie sub forma prosternarii la picioarele unor cristosi veniti de nicaieri si ridicati la rangu' de adevar indiscutabil...
zambil
Postat pe 26 Mai 2009 23:15
zambil, sigur. masura si o logica a bunului simt IN TOATE. INCLUSIV IN CREDINTA.
gianiblue
Postat pe 26 Mai 2009 23:36
giamache...

eu accept pana si extremismu', da ala cu cuvintele de-acasa ale teroristului, nu papagalisme de conjuctura...
zambil
Postat pe 26 Mai 2009 23:42
yeees, zambil. I understand very weeeeellll.
gianiblue
Postat pe 26 Mai 2009 23:49
Zambil vorbeste despre Dumnezeul cel batran.La un moment dat societatea a avut nevoie de un Dumnezeu accesibil nevoilor sale.Credinta in oasele de animalute a fost inlocuita cu credinta in oasele sfintilor.Daca o astfel de credinta ne face mai buni, de ce trebuie neaparat sa carcotim, fara a inlocui ceea ce ne nemultumeste cu nimicul?Dupa revolutia franceza cand biserica a fost desfiintata, numarul crimelor a sporit in aceasta tara.Vreau sa spun ca fiecare lucru care exista in viata noastra nu este intamplator, aceste lucruri introducand un echilibru , fara de care, nu ne-am deosebi cu nimic de animale.
Ioana007
Postat pe 27 Mai 2009 08:59
007...

revoluita franceza era o chestie unde era periculos sa traiesti oricum... ia sa ne uitam cati au murit prin introducerea acelui dumnezeu in cele doua americi...

iar adorarea oaselor de orice fel n-are a face deloc cu vreo divinitate ce se vrea dumnezeu... decat poate in masura in care recunoastem ca totu' e facut de el, s-atunci manifestarea seamana cumva cu un lins de talpi divine... dar in conditiile astea si hapairea unui rachat poate fi tot un semn de piosenie... depinde de gust...

zambil
Postat pe 27 Mai 2009 09:08
coooorect !!

gabitzza
Postat pe 27 Mai 2009 15:03
credinta in oasele sfintilor seamana foarte mult a idolatrie
wife_de_zmeu
Postat pe 27 Mai 2009 15:16
Si acum este cam acelasi lucru, numai ca ne rugam la sfinti, sau la oasele lor.
Ioana007
Postat pe 27 Mai 2009 15:44
asta pentru ca oamenii vor ceva palpabil...intotdeauna vor astepta miracole

imi vine in minte acum ce spunea Exupery...

"Doamne, nu cer nimic care sa poata fii vazut sau auzit. Minunile tale nu sunt pentru simturi. Dar imi e de-ajuns, pentru a ma vindeca, sa-mi luminezi spiritul asupra casei mele "
wife_de_zmeu
Postat pe 27 Mai 2009 15:54
mda...
nu-mi ia mesajul.

eu nu intru prea adanc in problema,sunt cam fetisista de felul meu,ca sa zic asa....

da' pt numele lu' Dumnezeu! nu inteleg de ce bietii oameni(sfintii astia)sunt lasati afara,ar trebui ingropati si lumea sa meraga in pelerinaj la mormantul lor,nu sa le stea oscioarele afara,ar trebui lasati sa se odihneasca...daca tot au fost oameni speciali in timpul vietii,in fine...

iasomia
Postat pe 27 Mai 2009 17:23
si iertata-mi fie indrazneala..babele alea de se duc cand sunt sarbatori la noi sa pupe raclele, ofera un spectacol grotesc...

nu avem talentul asta al venerarii,calcatul in picioare ,lipsa de respect fata de niste ramasite umane(in cazul acesta considerata sfinte)ma face sa zic:

urata natie!

noroc ca vad si lumini ,nu numa' umbre...
iasomia
Postat pe 27 Mai 2009 17:29
iasomico,

apropos de imbulzeala asta, e isterie colectiva..greu de tot..

a batrana s-a dus acum nush cati ani la Iasi, la Sf. Paraschiva..
dupa 3 zile imi vine acasa, pe jumatate moarta, cu picioarele butuc, nemancata si ne..era sa cad jos!

faza e ca are nefrectomie stanga si nu trebuie sa faca efort, dar nu aveai cu cine te intelege, am facut cu nervii, crede-ma,..i-am spus ca o leg de pat data viitoare, nu mai vede Iasiul decat in poze, ca biserica are aici, daca vrea sa se inchine..

putea s-o mierleasca, de-abia si-a revenit, a stat 1 saptamana in spital pe urma...
gabitzza
Postat pe 27 Mai 2009 19:28
mie, imi plac cum isi dau cu sticlele de aghiazma in cap.

cum apare vreo sfintire la vreun parau, hop si multimea de credinciosi. e ceva in genul concursurilor gen papucei .

de unde afla cea stire, habar n-am dar, din toate colturile tarii se aduna, sa soarba cuvintele unui prea sfintit sau preafericit si sa se ghionteasca dupa obiceiul stramosesc.
si_totusi
Postat pe 27 Mai 2009 20:37
auleu..se blagoslovesc cu stecla ??

asta-i wrestling d-ala..
gabitzza
Postat pe 27 Mai 2009 21:53
bitza,

spital,spital..da' era cu sufletu' in rai..

eu am facut coliva astazi cuiva,cuiva f drag..au trecut 29 de ani de cand m-a parasit ...

credea f tare in Dumnezeu,nu puteam sa nu-i fac..

ce cred eu nu mai conteaza...
iasomia
Postat pe 27 Mai 2009 22:02
Iasomico,

ai facut bine ca ai facut coliva, Dumnezeu sa-l odihneasca..

M-am speriat rau sa stii, cand a facut operatia, a avut zile de la Dumnezeu, avea un rinichi nefunctional de ani de zile, si era tot o piatra si puroi, daca mai statea 1 zi, murea..

si-atunci de ce sa ispitesti soarta?
gabitzza
Postat pe 27 Mai 2009 22:08
s-o....

bitza,

a facut ce a simtit...

omu' cand imbatraneste ajunge la o faza d-asta cand ii se rupe,vrea sa moara in picioare...

azi am fost pana la cimitir la un moment dat,cred ca m-am sonat,m-am dus cu o rochie galbena,cu bretele,nu am realizat,eram f obosita...

parca eram scapata de la nebuni intre atiatia oameni cerniti, care ieseau din cimitiru' ala..

m-am simtit ca un mare kkt.
iasomia
Postat pe 27 Mai 2009 22:16
De la: prometeus_wife, la data 2009-05-27 15:54:09asta pentru ca oamenii vor ceva palpabil...intotdeauna vor astepta miracole

imi vine in minte acum ce spunea Exupery...

"Doamne, nu cer nimic care sa poata fii vazut sau auzit. Minunile tale nu sunt pentru simturi. Dar imi e de-ajuns, pentru a ma vindeca, sa-mi luminezi spiritul asupra casei mele "

Prow, ai grija cu citatele! Ori numai la Biblie se pune? Iti spun la ureche: mie mi-a placut citatul, poate si pentru ca S.Ex. a fost unul dintre preferatii mei...El a priceput ca nu e vorba de ceva palpabil, credinta bazandu-se pe principii si nu pe simturi sau sentimente.
sora_ilsi
Postat pe 27 Mai 2009 23:15
sorela...

eu zic ca nu-i asa... bazarea pe principii e disciplna, militarie d-aia vecina cu alienarea personalitatii si transformarea in roboti religiosi... o merge la frati si surori, acolo...

tocma' la simturi si sentimente trebe umblat, daca tot te hotaresi sa crezi in ceva dincolo de tine... pana la urma fiecare si-l construieste pe dumnezeu dupa chipu' si asemanarea sa, ca doar si reciproca e adevarata, nu?...

important e sa ajungi sa te intelegi pe tine insuti si sa renunti la pasaretu' de pe cer cand e sa-ti stabilesti obiective... desigur, dumnezeu nu te ajuta sa castigi la loterie, si nici nu-i partas cu tine la asasinarea caprei vecinului... el sta linistit in bancutza lui si te urmareste cum tzopai ca sa ajungi la el, sa-l gadili la talpa...
zambil
Postat pe 28 Mai 2009 00:09
Dumnezeu este de gashca, nu uitati! Nu ne vrea fraieri. Voi nu vedeti pe cine ajuta? Pe cei care indraznesc. Pe cei care nu se uita numai spre cer ci - mai ales - spre pamant si ce se poate face pe el.
numa' ca lumea-i legata rau la ochi si, oricum, de-a lungul istoriei au fost tot felul de interese pentru a robotiza religios pe om. Toate aceste interese au trasatura comuna de manipulare si putere asupra maselor.
zice un filosof bulgar ca omul care gandeste si are pareri personale este considerat periculos. si este - dar nu la modul absolut - ci pentru sisteme rigide care servesc unui grup restrans de oameni cu concursul unei gashti imense de "botanishti".
Dumnezeu este armonia fiecaruia si este omniprezent. Decat sa ne uitam spre cer, mai bine ne-am casca ochii personali la cei din jur pe care ii ranim si nu merita. ei sigur au o bucatica de Dumnezeu in ei. bucatica de care ne batem joc constant.
gianiblue
Postat pe 28 Mai 2009 06:42

asa zoe,fii barbat d-ala....

vorba lu' woman:"mult m-ai desfatat"
multam pt postare.
iasomia
Postat pe 28 Mai 2009 08:25
ce faci mami, ramasesi cu ochii-n cer?... nu vezi ca giamabeta vorbeste de suferintza acilea?...
zambil
Postat pe 28 Mai 2009 08:43
aparusi mosneagule?
ma vezi cu ochii in sus asa ..si profiti?

acu' daca tot ai venit.ce mai stai?

stii cantecu' ala:

ridica-ma la ceeer! ridicaaa-maa la cer!

la,la,la...si iarasi la...
iasomia
Postat pe 28 Mai 2009 08:47
bre mami...

eu zic ca trebe sa ne uitam si la suferinta celorlalti, napastuitii, cum bine se plange gianeta... sunt probleme care necesita atentie si tie-ti arde sa te dai in scrancioabe...
zambil
Postat pe 28 Mai 2009 08:51
astazi nu ma preocupa necazurile pamantenilor.

da' cine zise ca vreau sa ma dau in barcute?

ce? omul nu se poate inalta si altfel?ma gandeam ca mai bagi si tu o postarea d-aia adanca...

iasomia
Postat pe 28 Mai 2009 08:55
ok...

tu desfa-te la minte, pana mi se scoala mie vreo idee...
zambil
Postat pe 28 Mai 2009 08:57
dap

pt tine..cum sa nu?..

la toamna ma inscriu la cursuri...
iasomia
Postat pe 28 Mai 2009 09:00
Mai, puteti sa ma blagosloviti, puteti sa spuneti ce vreti, dar pe mine sicer ma deranjeaza atitudinea asta.
Parca oamenii erau altfel, acum daca nici macar un anumit respect nu mai putem acorda celor ce odata i-am crezut sfinti si fiecare interpreteaza religia si invataturile bibliei, dupa felul in care il taie pe el capul, se va ajunge la un haos total, ceea ce ne-a facut pe noi sa ne simtim inradacinati si sa simtim ca ceva ne apartine, totul va fi distrus si nu va mai ramane nimic.
Credeti ori nu credeti ceea ce ne face pe noi sa fim mai umani in primul rand, inainte de toate, este Dumnezeu si Dumnezeu lucreaza prin Duhul sfant, prin ingeri, prin sfinti, chiar si prin oameni.
Si chiar nu stiu cum si in ce masura o sa va puteti mentine statornicia pe care o afirmati fara o calauza.
Inainte lumea era mai unita, mai frumoasa, mai deschisa, mai buna, mai iubitoare, mai calma, mai senina, mai miloasa, mai intelegatoare, cu mai multa intelepciune (ca tot am vazut intrebarea pe alt topic, unde sunt batranii aceeia intelepti cu parul nins de trecerea anilor, sfatosi cu un zambet de fata, gata in orice moment sa te ajute).
Acum lumea devenit mai egoista, mai teribilista, mai rea, mai neintelegatoare, mai aprofundata in mizerie, mai suparata, mai nefericita si totodata mai frustrata, mai avara, si inca odata mult, mult mai egoista.
Daca iesiti pe strada, cati oameni va spun ca sunt fericiti si cati oameni va plang pe umeri datorita ( daca mai avem timp sa oferim un umar sau daca vrem) nefericirii, neajunsurilor si toate celalalte.

De ce credeti ca se intampla toate astea?
Nu vreau sa fiu absurda, si nici sa par o nebuna, dar v-ati pus intrebarea de ce?
Voi ce credeti?

Sper sa nu ma luati la trei pazeste, dar asta am simtit sa spun.
persidadamian
Postat pe 30 Mai 2009 03:48
sido,
nu te besteleste nimeni sora mea!
o discutie in contradictoriu nu inseamna "besteleala",suferiti de mania persecutiei,bag seama..

da' sa stii ca de sute de ani omenirea isi spune ca:inainte era mai bine!...

generatia mea era considerata aducatoarea apocalipsei pe pamant,ehe,hehe...si de ce? pt ca spuneam:ofticaso,misto,fa.

pt ca nu mai purtam furou sau maieu pe sub bluzite si ni se vedeau nurii,pt ca ascultam smokie la maxim..dar mai ales pt ca dansam "bounce",un dans in timpul caruia ne loveam bouci in bouci.

oooo da! si cand eram indragostite deviam nitel ,si cantam pe strada,sau itb...

"inainte era mai bine,ceva necurat se intampla" mda..un laitmotiv...
iasomia
Postat pe 30 Mai 2009 09:10

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Amestecul Divinitatii in treburile pamantenilor! Soarta sau alegere?! 3 De la: micabis 22 Martie 2009 19:10
Cancer-tratament in Romania sau in afara? 14 De la: garbo_5215 15 Septembrie 2013 11:32
papuceiiiiiiiiiiiii 1 De la: camiz2006 9 Februarie 2009 13:17
Rochii albastre: cum le accesorizam la inceput de primavara? 9 De la: Anaetic 26 Februarie 2015 19:42
Ce ziceti de ecologie? 54 De la: yza_my 1 Aprilie 2010 09:27
Setari Cookie-uri