sister, eu una nu ma bag la perversiuni de genu' asta.... da' crez ca trebuie sa fie destul de lesne.... |
||
iasomia Postat pe 29 Iunie 2009 19:50 |
||
---|---|---|
Iaso, poti sa dezvolti, te rog? | ||
sora_ilsi Postat pe 29 Iunie 2009 19:56 |
||
De la: sora_ilsi, la data 2009-06-29 19:30:20Dar daca nu ne iubim pe noi insine, inseamna ca nu-i iubim nici pe cei din jur, respectiv pe aproapele nostru, nu-i asa? invatam singuri ilsi,invatam singuri... |
||
|
||
iasomia Postat pe 29 Iunie 2009 20:02 |
||
ba, io pe profaneste gandind, zic ca iubirea de sine e un act reflex, denumit si instinct de autoaparare. exista insa o diferenta mare intre a te iubi, ca ti se intampla vrei - nu - vrei, si a te respecta, a-ti respecta conditia umana |
||
pik_nik Postat pe 29 Iunie 2009 20:05 |
||
Singuri s-ar putea sa invatam numai prostii...nimeni nu s-a nascut invatat, l-au invatat altii si, mai tarziu s-a autoeducat. Dar nu toti au reusit performanta asta. E nevoie de o multime de pareri ca sa poti sa-ti formezi o opinie proprie,Iaso, nu crezi? Si, probabil, multi se afla aici tocmai de aceea. |
||
sora_ilsi Postat pe 29 Iunie 2009 20:09 |
||
ilsi la iubirea de sine, nu tine asta, iasomeaua are dreptate.. |
||
kyra Postat pe 29 Iunie 2009 20:12 |
||
Nu am spus ca nu are dreptate Iaso, ci am exprimat doar o opinie. Sunt cazuri si cazuri. Tot asa cum exista o multime de parinti in aceasta lume pe care nu i-a invatat nimeni cum sa fie parinti, sunt parinti "dupa ureche", ca lautarii, si treaba iese prost la ei,la lautari nu intotdeauna . Cred ca orice lucru in viata se poate invata. Trebuie sa stii doar unde sa cauti invatatura si sa vrei s-o cauti. | ||
sora_ilsi Postat pe 29 Iunie 2009 20:21 |
||
asta e cu totul altceva. dar munca asta, trebusoara asta, e de unul singur..cum te raportezi la tine si la ceilalti.. | ||
kyra Postat pe 29 Iunie 2009 20:25 |
||
asa sa fie............... | ||
adriano77deva Postat pe 30 Iunie 2009 17:28 |
||
De la: sora_ilsi, la data 2009-06-29 19:30:20Dar daca nu ne iubim pe noi insine, inseamna ca nu-i iubim nici pe cei din jur, respectiv pe aproapele nostru, nu-i asa? Descoperim cam tarziu ca cea mai importanta persoana este a noastra. Iubirea trebuie indreptata in primul rand spre noi insine, nu dintr-un motiv egoist ci ca sa poti da apoi, cat mai mult celorlalti. Sa facem distinctia intre iubirea de sine sanatoasa ,care permite sa fim altruisti si cu adevarat umili si de care avem nevoie pentru a functiona corect in lume ,si iubirea de sine bolnava ,care ne transforma in indivizi egocentrici si aroganti . Iubirea este temelia vietii; nu are vreo forma palpabila... si nici limita. Ea face viata mai placuta, usurand munca si imbunatatind comunicarea. Iubirea are putere. Fara iubire, omul traieste singur, in "intuneric", cauta fericirea, dar nu o gaseste nicaieri, fiindca nu poate distinge nimic in bezna. Si este imposibil sa-ti impartasesti iubirea cu altii, daca n-o gasesti in interiorul tau. De multe ori devenim prea critici, prea severi cu noi insine , cand nu suntem multumiti de rezultatele obtinute .In aceste situatii ,sa invatam sa fim pozitivi ,sa ne apreciem si sa ne acceptam cu defectele si calitatile noastre . Sursa iubiri este la Cel care este Dragoste ! |
||
ica2 Postat pe 30 Iunie 2009 18:35 |
||
he, he, ce faci bre Adriane, venisi cu berea-n biserica ? | ||
kyra Postat pe 30 Iunie 2009 18:37 |
||
De la: ica2, la data 2009-06-30 18:35:35De la: sora_ilsi, la data 2009-06-29 19:30:20Dar daca nu ne iubim pe noi insine, inseamna ca nu-i iubim nici pe cei din jur, respectiv pe aproapele nostru, nu-i asa? ...desii..categoric textul nu ti apartine,,si nu o spun cu rautate..totul este un autentic adevar plasat intr un ansamblu canalizat iubirii... asa este...o stare care duce dunga cerului mai sus...asa forta ..iluminare si desavarsire are... |
||
violetaionescu Postat pe 4 Iulie 2009 11:17 |
||
cum sa putem sa privim cu drag in jurul nostru si sa ne placa ce vedem daca noi pe noi nu ne iubim???cum sa ne bucuram de un rasarit de soare, de o floare, de un suras de copil, daca nu stim ce insemna ele....daca suntem reci si inghetati in suflet??? | ||
tutankhamon Postat pe 4 Iulie 2009 12:08 |
||
De la: tutankhamon, la data 2009-07-04 12:08:37cum sa putem sa privim cu drag in jurul nostru si sa ne placa ce vedem daca noi pe noi nu ne iubim???cum sa ne bucuram de un rasarit de soare, de o floare, de un suras de copil, daca nu stim ce insemna ele....daca suntem reci si inghetati in suflet??? Din pacate ,asa este suntem inconjurati de persoane carea au uitat sa mai rada si sa se bucure .Stresul cotidian ,criza economica,saracia ,nesiguranta unui loc de munca, sunt factori care influienteza starea noastra de bine .Uitam sa mai radem si sa iubim ,insa�iubirea naste iubire,ura naste ura, frica naste frica, violenta naste violenta etc. Alimentand raul prin vorbele ,faptele si gandurile noaste negative nu facem decat sa mergem spre propria autodistrugere. Pacatul a adus in lume durere si suferinta. Cea mai mare durere pricinuitoare de pacat este insa despartirea omului de Dumnezeu. Prin intruparea. Domnului Iisus Hristos, prin jertfa Sa de pe Cruce si prin invierea Sa ne-a dat posibilitatea de a fi iarasi fii ai lui Dumnezeu si mostenitori ai imparatiei Cerurilor. Bucuria crestina este mai presus de ceea ce da lumea aceasta,mai presus de bucuriile firesti � bucuria crestina este mai presus de om, este de la Dumnezeu si este o bucurie vesnica, o bucurie care are o calitate deosebita. Este de dorit sa vedem pretutindeni, in oameni si in natura, binele, frumosul si iubirea din noi, sa incepem a gandi pozitiv, a cauta lucrurile bune , iar pe acestea in primul rand sa le aratam lumii, sa vada si sa creada ca inca nu a murit speranta, sa vada si sa creada ca binele si frumosul, iubirea si bucuria vietii, dainuie si vin NUMAI de la Dumnezeu . |
||
ica2 Postat pe 6 Iulie 2009 18:21 |
||
INTREBAREA MEA ESTE SE POATE FACE CEVA FARA PUTEA LUI DUMNEZEU . | ||
piper Postat pe 6 Iulie 2009 23:53 |
||
PROBABIL CACI ACEASTA TE CARACTERIZEAZA | ||
piper Postat pe 6 Iulie 2009 23:55 |
||
De la: piper, la data 2009-07-06 23:53:55INTREBAREA MEA ESTE SE POATE FACE CEVA FARA PUTEA LUI DUMNEZEU . baie, daca e sa dau un singur inteles substantivului "putea" |
||
pik_nik Postat pe 7 Iulie 2009 00:03 |
||
Este de dorit sa vedem pretutindeni, in oameni si in natura, binele, frumosul si iubirea din noi, sa incepem a gandi pozitiv, a cauta lucrurile bune , iar pe acestea in primul rand sa le aratam lumii, sa vada si sa creada ca inca nu a murit speranta, sa vada si sa creada ca binele si frumosul, iubirea si bucuria vietii, dainuie si vin NUMAI de la Dumnezeu . asta e esenta, ica, draga mea....sa vedem ce e frumos in jurul nostru, sa privim cu ochi frumosi, sa privim cu intelegere si rafinament inclusiv pe cei care incearca sa ne indrepte greselile....pentru ca acel om cu intrupare divina nu a murit aiurea pe cruce sau sa ne ia in spate pacatele noastre...el a murit pentru ca noi sa incercam sa privim in jurul nostru...sa incercam sa facem bine in loc de rau....sa incercam sa-i indreptam pe cei care gresesc...si abia aici vine partea cu criza....din cauza ei, putini mai sunt cei care inteleg ....eu nu ma laud ca inteleg dar incerc sa fac asta.....pacat ca sunt destul de putini care accepta indreptarea... |
||
tutankhamon Postat pe 7 Iulie 2009 00:17 |
||
cum putem sa ne iubim pe noi insine,nestiind ce e aia iubire,eu cred ca trebuie sa o descoperim in noi,caci ea se afla in noi,sa o acceptam,atunci vom descoperii tot felul de calitati ale iubirii si tot felul de erori de gandire facute anterior... | ||
lisa1313 Postat pe 7 Iulie 2009 00:24 |
||
iar au aparut zombi p-acilea... bai 1314, tu reusesti sa te-ntelegi ce spui acolo?... de unde scoateti nene ineptiile astea pseudo-mistice?... |
||
zambil Postat pe 7 Iulie 2009 13:15 |
||
braiiin!! braiin!! | ||
anakin Postat pe 7 Iulie 2009 13:20 |
||
corect, nene.. braiiiinn... da' macar aia din joc sunt haiosi, astia d-acilea sunt doar prosti... |
||
zambil Postat pe 7 Iulie 2009 13:29 |
||
nea zambile, astia de aici au demnitatea caprei raioase care sta cu coada in sus; nu recunosc ca au nevoie, desi se vede asta de la o mila marina. Desi eu unul cred ca la ei prostia vine din dorinta de a nu-si speria aproapele cu inteligenta, nu-i asa? |
||
anakin Postat pe 7 Iulie 2009 13:40 |
||
Doamne, cat se chinuie unii sa vorbeasca sofisticat.. | ||
kyra Postat pe 8 Iulie 2009 20:04 |
||
Nu stii ca cel mai greu e sa vorbesti simplu ?? | ||
blanca Postat pe 8 Iulie 2009 21:52 |
||
De la: Emyna, la data 2008-12-29 15:29:33Anul acesta a fost de departe cel mai greu din viata mea! Sa dea Dumnezeu sa nu mai fie altii asa de grei.Dar ce nu te omoara te face mai puternic, asa ca iata-ma-s la capatul lui, mai trista, dar mai rezistenta (sper eu :D ). Foarte frumos!! O povestioara profunda, plina de optimism si credinta, speranta si bucurie... cand stii k cineva este alaturi de tine, si nu te lasa in cele mai grele momente...ci din contra te tine in brate... |
||
garbo002556 Postat pe 8 Iulie 2009 23:03 |
||
Cassey Postat pe 9 Iulie 2009 14:37 |
||
2556... eu zic ca povestioara emynei e de-a dreptu' idioata... ce concluzie tragem de-acolo?... ca cel mai greu in viata i-a fost omului cand il tinea dumnezeu in brate... mai bine-l scapa pe jos... bai nene, buna-i vorba aia: a tunat si i-a adunat... povestitorii astia absconsi au si ei publicu' lor... unu' balmajeste o aiureala, si imediat apar admiratorii, care oricum inteleg altceva decat s-a povestit... horror, nu alta... |
||
zambil Postat pe 9 Iulie 2009 16:21 |
||
casseyno... in materie de carti de joc, p-acilea pacalici si popa prostu' sunt mai populare... |
||
zambil Postat pe 9 Iulie 2009 16:25 |
||
mamicule, hai ca te face fata un whist,sau un poker.... |
||
iasomia Postat pe 9 Iulie 2009 16:28 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
nu ma bag | 75 | De la: tutankhamon 3 Octombrie 2009 01:59 |
Cuviosul siluan antonitul,,,intre iadul deznadezdii si iadul smereniei | 5 | De la: luptatoareacurajoasa 2 Iunie 2010 22:34 |
Acneea | 6 | De la: barboneli 14 Mai 2015 13:25 |
|
||
varfuri despicate + coafuri la moda | 1 | De la: garbo_7980 16 Octombrie 2012 10:01 |
Andrei Gheorghe da la toti... | 8 | De la: ella_a 17 Martie 2009 10:44 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară