RELATIA CU DUMNEZEU

Stii ce a zis Oana? Ca voi astea care sunteti atat de bine conservate aveti timp inca o suta de ani sa cititi si sa retineti.Amintirile se mentin mai proaspete in piramida, unde se pare ca exista efectul cu acelasi nume.Nu mai spun ca Oana a spus ca vi-o face ea.Data viitoare are sa va scrie un roman cu vampiri.Daca nu cititi, o sa arunce blestemul sa va pape vampirii.
Ioana007
Postat pe 31 Iulie 2009 08:31
Pt tutankhamon:Regret ca te a deranjat "polologhia" mea. Citeste cine doreste sa afle lucruri adevarate. Dumnezeu nu obliga sau forteaza pe nimeni la nimic.
Ceea ce am postat eu sunt fragmente din cartea preotului Vasile Citiriga "Cuvinte si fapte ale Domnului Hristos in lumina dogmaticii ortodoxe".
Iarta ma ca am indraznit!
oana_lacri
Postat pe 31 Iulie 2009 14:54
In primul rand draga mea Ioana007 Hristos nu se scrie (cum ai scris tu -Cristos), in al-2-lea rand n am scris eu personal ci doar am relatat fragmente dintr-o carte scrisa de un preot ortodox, in al-3-lea rand nu era pt tine personal (ci pt zambil, ica2 si altii).Multumesc frumos pt ajutor insa se pare ca habar n ai de adevarata credinta. Ramai in prostia ta.Cat despre blesteme si vampiri...se pare ca esti de partea lor daca tot scrii despre astfel de lucruri.
Eu nu ma satur sa citesc carti duhovnicesti.Daca v ati simtiti jigniti, ofensati ca cineva incearca sa va explice un punct de vedere real, ma iertati. Articolul sa fie pt cei carora le place viata crestineasca.
Dumnezeu sa i lumineze pe cei care vor sa vada Lumina!
oana_lacri
Postat pe 31 Iulie 2009 15:02
Noe si Iisus
Ceea ce odinioară era corabia lui Noe peste puhoaiele potopului, aceea e Biserica lui Hristos - Cel cu cruce - peste puhoaiele pierzării. Deosebirea e că aceea a fost închisă pe dinafară de Dumnezeu şi nimeni n-a mai putut intra, pe când corabia Bisericii - corabia cu crucea pe catarg - are intrarea deschisă şi mai pot intra oameni învălmăşiţi de puhoaie. Acolo era Noe, aci Hristos, iar în valuri ucigaşul, înecând pe oameni. Se întâmplă însă ceva de neînţeles: că cei ce se chinuiesc în valuri, deşi toţi ţin să trăiască, totuşi nu toţi vor să scape în corabie. Mai mult chiar, scuipă mâinile ce li se-ntind de la intrarea corabiei. Iar mâinile sunt braţele părinteşti: braţele celor şapte Sfinte Taine ale lui Dumnezeu care izbăvesc pe oameni din potop, născându-i din trup în Duh, din amărâta viaţă la viaţa cerească. Aceştia, care nu vor să scape în corabia cârmuită de Iisus Hristos - Cel cu cruce - sunt fiii pierzării, fiindcă n-au primit iubirea adevărului ca să se mântuiască. De aceea Dumnezeu îngăduie să vină asupra lor amăgiri puternice, ca să dea crezământ minciunii şi să cadă sub osândă toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci au îndrăgit nedreptatea. Astfel, după trecere de vreme, îngăduind Dumnezeu, vrăjmaşul mântuirii oamenilor s-a iscusit tot mai mult în rele: a scornit şi el corăbii şi cu ele dă târcoale peste apele potopului, ca să culeagă el pe cei ce-ntind mâinile să scape, dar scuipă Biserica. Pentru ei, pentru fiii pierzării, îngăduie Dumnezeu amăgirea nelegiută a Satanei, care li s-a făcut până acum în peste 800 de hristosi mincinoşi, care de fapt sunt diavoli. Căci până acum nelegiuitul a scornit peste 800 secte [peste 3000 in prezent n.n.], luntri sau biserici mincinoase, în care pe mulţi îi ia de minte şi-i duce cu el. Inşelăciunea e uşor de prins: corăbierul vrăjmaş şi hristoşii mincinoşi nu au crucea pe catarg, iar înlăuntru nu au cele şapte Taine.Inşelăciunea e şi mai vădită, întrucât oricare din hristoşii mincinoşi, luat în parte, nu e fiul Tatălui; dovadă că nu-şi lasă ucenicii să zică �Tatăl nostru�, deşi scrie: �Aşa să vă rugaţi�. Prin urmare hristoşii mincinoşi îşi scot ucenicii dintre fiii Tatălui şi-i fac fiii pierzării. Aceştia sunt cei nesiguri în adevăr, dar siguri în înşelăciune.
Apoi, oricare dintre hristoşii mincinoşi, luat în parte, nu e fiul Sfintei Fecioare, dovadă că-şi învaţă ucenicii să zică rău de Maica Domnului; şi în sfârşit să ne gândim la întrebarea Apostolului Pavel: �Oare s-a împărţit Hristos?� Cum ajunge cineva pradă înşelăciunii, se va lămuri la vreme. Aci, răspunzând celor ce se ţin mai presus de Biserică şi sfinţi, e destul să le aducem aminte înşelăciunea în care au căzut iudeii, ucigaşii drepţilor, primii călători la iad cu Scriptura în mână, întrebându-i: Nu după Scripturi au răstignit ei pe Dumnezeu? (Pr. Arsenie Boca - Cararea Imparatiei)

Poate va treziti la realitate!!!
oana_lacri
Postat pe 31 Iulie 2009 15:06
oano, uita-te bine la parul meu alb si baga bine la cap ceea ce iti spun eu acum: daca taceai, filozoafa ramaneai

pe cale de consecinta, conform celor spuse de tine, vom spune corect "hrestin" si nu "crestin".
faptul ca Ioana a folosit forma latinizata a grecescului "Hristos" nu inseamna ca este incorect.

PS: afla de la un batran: la origine, Hristos (sau Cristos) nu a fost grec. e o noutate, nu?
Thor
Postat pe 31 Iulie 2009 15:08
cred ca baura prea mult , cat timp lea luat sa scrie ....propovaduiala aia, doamne lumineazale mintea si creierul ca eu cred ca ia atins gripa....aviara sau ....cea porcina hmmmm,mai luati o gura de palincuta de acilea si domnul fie cu voi
yanyacharberet
Postat pe 31 Iulie 2009 15:58
bai yaya...

n-a durut-o nemica, a dat copy paste din maus...

thorache...

nu numai ca nu era grec, da' nici nu-l chema hristos, sau cristos, sau alte alea... e doar o porecla, asa ca nu stiu de ce sa ne strofocam acuma cum se scrie corect...
zambil
Postat pe 31 Iulie 2009 17:59
Am tot respectul pentru Arsenie Boca, dar cartea lui se adreseaza unei anumite categorii de cititori.Faptul cxa tu ai citit-o, este un lucru bun si dragut in ce te priveste.
Dar nu toata lumea este obligata sau doreste sa-ti impartaseasca parerile si placerile lecturii alese.
Vreau sa iti mai spun ceva.Cu cat ai sa dai mai multe parabole,-ca exemple- cu atat mai mult ai sa-l pierzi pe Cristos/Hristos.De aceea te sfatuiesc prieteneste sa fii mai retinuta in ceea ce faci, pentru ca dragostea poate sa te orbeasca.Daca esti dornica sa arati talentele tale in domeniul acesta mai sensibil, de ce nu le scrii tu pe blog la Garbo si invita-ti prietenii/prietenele cu preocupari asemanatoare, sa te citeasca.Eu sunt convins ca impactul va fi cu totul altul.Ce pierzi?
Ioana007
Postat pe 31 Iulie 2009 18:46
Pt Thor:
Iti voi onora placerea si ma voi retrage de pe acest site. Oricum topicul este "Relatia cu Dumnezeu" asa ca nu vad de ce alti atei se baga pe aici si nici macar nu vor sa priceapa ceva.Eu am scris ceea ce mi s a parut corect si la obiect.
Cat despre parul tau alb.....nu bag mana in foc ca esti chiar tu ala din poza.Crezi ca fraieresti pe cineva?

Sa aveti pace sufleteasca!

oana_lacri
Postat pe 1 August 2009 18:26
De la: Ioana007, la data 2009-07-31 18:46:36Am tot respectul pentru Arsenie Boca, dar cartea lui se adreseaza unei anumite categorii de cititori.Faptul cxa tu ai citit-o, este un lucru bun si dragut in ce te priveste.
Dar nu toata lumea este obligata sau doreste sa-ti impartaseasca parerile si placerile lecturii alese.
Vreau sa iti mai spun ceva.Cu cat ai sa dai mai multe parabole,-ca exemple- cu atat mai mult ai sa-l pierzi pe Cristos/Hristos.De aceea te sfatuiesc prieteneste sa fii mai retinuta in ceea ce faci, pentru ca dragostea poate sa te orbeasca.Daca esti dornica sa arati talentele tale in domeniul acesta mai sensibil, de ce nu le scrii tu pe blog la Garbo si invita-ti prietenii/prietenele cu preocupari asemanatoare, sa te citeasca.Eu sunt convins ca impactul va fi cu totul altul.Ce pierzi?

Draga Ioana, nu e obligat nimeni la nimic.Nu vrei sa citesti dai mai departe. Nu trebuie sa ti consumi nervii cu mine. Retinuta nu am vrut sa fiu (dar voi fi de acum incolo pe acest site)caci doar despre "Relatia cu Dumnezeu" este vorba asa ca asta am facut.Nu sunt nici talentata,poate sensibila insa asta nu inseamna sa fac ceea ce doresti tu scriind pe blog. Dorinta mea a fost asta, iar de azi inainte nu voi mai apare. Multumiti toti?
Dumnezeu sa va aiba in paza!
oana_lacri
Postat pe 1 August 2009 18:32
De la: zambil, la data 2009-07-31 17:59:45bai yaya...

n-a durut-o nemica, a dat copy paste din maus...

thorache...

nu numai ca nu era grec, da' nici nu-l chema hristos, sau cristos, sau alte alea... e doar o porecla, asa ca nu stiu de ce sa ne strofocam acuma cum se scrie corect...

Daca vrei sa stii amice chiar am scris cu "manutele" mele.Habar n aveti de capul vostru si v ati adunat aici sa cautati scandal.Halal oameni. Voua va sta bine intr-o bodega.
oana_lacri
Postat pe 1 August 2009 18:35
ha?
am spus eu ca as avea placerea sa te retragi?
tot ce am vrut sa te fac a intelege este ca nu trebuie sa fii atat de radicala si - mai ales - sa nu emiti "judecati absolute", cu atat mai mult cu cat nu stapanesti 100% problemele despre care faci afirmatii.
si da, zambil avea dreptate, Iisus (cu 2 de i, dar stii de ce? pentru a-l diferentia de ceilalti Isusi care au trait): "Cristos" sau "Hristos" nu este un nume ci o porecla, sau nickname, daca iti suna mai bine. Daca nu ma insel inseamna "unsul lui Dumnezeu", dar nu sunt 100% sigur si nici nu am da gand sa caut pe google
Thor
Postat pe 1 August 2009 18:35
oano, cred in Dumnezeu dar ii desfid si ii dispretuiesc pe cei care gasesc o "chemare" in a-mi debita prostiile lor, dand copy/ paste din Biblie sau alte carti, fara sa le treaca deloc prin filtrul ratiunii. si mai ales ii dispretuiesc pe cei care vor sa imi insusesc EU "ideea" lor despre divinitate, mai ales cand acea "idee" nu face 2 bani in realitate, dar in mintea lor cea cu paianjeni in colturi constituie un adevar absolut, pentru ca asa au citit ei sau asa le-a spus pastorul la adunare.
Thor
Postat pe 1 August 2009 18:42
Oana_lacri multumim pentru POLILOGHIE!
Nu te supara, asa e pe-aici, unora le place sa se citeasca doar pe ei si sa dea sentinte!
Dumnezeu isi are adeptii Lui asa cum diavolul ii are si el pe ai sai, la randul sau. Uneori e greu sa faci distinctia.
E drept ca textele lungi sunt cam greu de urmarit si, in consecinta, si mai greu de combatut.
Dar tema e generoasa si lasa loc tuturor parerilor. Fii binecuvantata!
sora_ilsi
Postat pe 1 August 2009 23:08
he,he,he...

bre onutzo, ai scris tu cu manutzele-alea doua?... poate te-oi fi bagat si la neshte miniaturi, ceva, da' nu le-a luat saitu' asta de destrabalati...

sorela...

asa mami, incurajeaz-o, ca altfel ne plictisim p-acilea...
zambil
Postat pe 1 August 2009 23:15
ilsuca....

mi-e dor de tine,pisi....
iasomia
Postat pe 1 August 2009 23:33
M-ai pupa si mai tare, iaso, daca ai sti de ce nu am mai intrat pe-aci, ca stiu ca esti adepta lucrurilor frumoase. Si tu mi-ai lipsit, sincer.
sora_ilsi
Postat pe 1 August 2009 23:48
ilsuca,

poate imi povestestesti pe alt topic...sau poate, e mai bine sa pastrezi lucrul ala bun, care s-a intamplat pt tine...

mi-ai facut o bucurie ,multumesc....ma bucur pt tine....
iasomia
Postat pe 1 August 2009 23:51
Multumesc, iaso! Ai inteles: sunt fericita si asta iti doresc si tie!
sora_ilsi
Postat pe 2 August 2009 00:00
asa mami...baga caldurica la sufletel acolo....

iasomia
Postat pe 2 August 2009 00:02
De la: oana_lacri, la data 2009-08-01 18:35:19
Habar n aveti de capul vostru si v ati adunat aici sa cautati scandal.Halal oameni. Voua va sta bine intr-o bodega.

Nu crezi ca Evanghelia e, in primul rand, ptr cei din bodega? Pai ce fel de propovaduiala mai e si asta, prin care - in loc sa ne transmiti ce a zis Domnul - ne anatemizezi? Unde e iubirea ta fata e semeni, ca nu prea se vede, nici aude... Ma faci sa cred ca stapanu' tau e ala de purta candva lumina...
anticenzura
Postat pe 2 August 2009 04:20
Relatia cu Dumnezeu trebuie sa fie aceeasi mereu,dragoste nu frica.
garbo197784
Postat pe 2 August 2009 12:23
cei ce iubesc pe Dumnezeu nu se cearta intre ei,va rog.
garbo197784
Postat pe 2 August 2009 12:38
buna .... ITI SPUN CEVA ASA CA ASCULTA ....TE ROG FA RUGACIUNI SI PENTRU FANI TAI SI PENTRU FAMILIA MEA ...AVEM ISPITE SI INCERCARI SI CRED CA TU AI PUTEA RUGA PENTRU ACEEASTA ...TE ROGT PESTE TOATE RUGACIUNEA TA SA FIE SINCERA IN FATA LUI ISUS ....EU LA FEL VOI FI IN RUGACIUNE ,,,,DUMNEZEU ESTE TOT IN TOATE SI EL DA BIRUINTA ....CU MULTA DRAGOSTE IN ISUS ACELASI FR. FLORIN ZIS parintele
parintele
Postat pe 2 August 2009 14:52
parintele.....iara ai baut vinul ramas de la impartasanie...cel ramas dupa sfanta liturghie de dimineata????..vezi-ti de rugaciunile tale si lasa-ne in durerea noastra ca stim noi cum si, mai ales, cui sa ne rugam...
tutankhamon
Postat pe 2 August 2009 14:58
tuth, in ajunul zilei de nastere, poate ca ar trebui sa ne rugam pentru ceva. nu stiu, sa ne gandim macar
pik_nik
Postat pe 2 August 2009 15:00
cred in dumnezeu asta este ...adevar si viata ///nu pot fi sfint dar pot face ceva cu viata
esti un om cu ratiune gindeste-te la tine si viata ta ,,,crezi sau nu ...traiesti ...dar ai grija ,,,roaga-te ,,,,scuze daca grsesc dar dumnezeu nu se uita la fata omului .....fi tu o persoana exemplu ....nu te uiota la alti ...HAR SI PACE DE LA ISIS CRISTOS ....SA FI IUBIT TU SI CASA TA ,,,,,
parintele
Postat pe 2 August 2009 15:05
ISIS CRISTOS???
macar realizezi ce inseamna greseala asta?
pik_nik
Postat pe 2 August 2009 15:06
FA CEVA IN VIATA .......NU TE LASA DESPARTITA DE DUMNEZEU SI CAUTA SA TRAIESTI IN CREDINTA CURATA CU VIATA SI SUFLETUL TAU ///////////ROAGA-TE SI PENTR CEI CE TRAIESC IN PROSTIE CA SI EI LA RINDUL LOR SA FIE LUMINATI ....SI NUY UITA IISUS HRISTOS A MURIT PENTRU TINE SI PENTRU TOTI ,,,,SA FI BINRUITOARE IN CREDINTA ,,,,,,parintele
parintele
Postat pe 2 August 2009 15:09
De la: pik_nik, la data 2009-08-02 15:06:59ISIS CRISTOS???
macar realizezi ce inseamna greseala asta?

nu-si da seama. n-a auzit nici de osiris. problema este ca mozaismul insusi este acuzat ca s-ar fi inspirat din egipt (vezi s. freud, "moise si monoteismul").
anticenzura
Postat pe 2 August 2009 16:21

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Hey. Apelez putin la bunavointa voastra fetelor. 5 De la: Napolact 17 Noiembrie 2009 22:50
Ce inseamna Dumnezeu pt voi? 3 De la: ingerasulluptator 4 Noiembrie 2011 13:16
colon help 2 De la: SANATATE 27 Iunie 2010 09:42
n-am idee 19 De la: tutankhamon 3 Octombrie 2009 00:43
De ce ,sunt oamenii azi ,asa de rai???!! 147 De la: Jojolin 31 Mai 2012 08:03
Setari Cookie-uri