Omul are inclinatie si inspre rau si inspre bine.Un exemplu. Eram doua fete,eu si inca o fata care nu era chiar serioasa,adica fara principiii,care se culca cu cine apuca,care minte,inseala.In apopierea noasta se afla un barbat care vorbea aurea,eu m-am luat de el pt ca vorbea aiurea,apoi s-a luat fata neserioasa de el.Pe mine pot sa zic ca ma respecta,pe cealalta fata a zis ca o bate daca nu isi tine gura.Ce concluzie am tras din asta? Pt ca in om exista si bine si rau.Binele care apreciaza si respecta corectitudinea si raul din om care urmareste sa distruga corectitudinea.Pt ca un om fara credinta care nu lucreaza la partea pozitiva si face doar rele nu are pic de stabilitate in caracterul sau.Este schimbator precum vremea ,astazi este bun,maine este rau.El nu este un om pe care sa te poti baza pt ca nu are pic de stabilitate in gandirea sa. | ||
irina_24ro Postat pe 19 Septembrie 2009 10:25 |
||
---|---|---|
fleur_de_lis Postat pe 19 Septembrie 2009 10:29 |
||
ma faci sa rosesc mai irina, pt ca nu spui niste tampenii dar de ce te repeti asa ciudat uneori?? asta nu prea'nteleg eu.... | ||
|
||
fleur_de_lis Postat pe 19 Septembrie 2009 10:31 |
||
De la: fleur_de_lis, la data 2009-09-19 10:31:25ma faci sa rosesc mai irina, pt ca nu spui niste tampenii dar de ce te repeti asa ciudat uneori?? asta nu prea'nteleg eu....Pai tu draga ma repet asa ca mesajul sa iasa in evidenta si sa nu fie nebservat.Ai inteles acuma? |
||
irina_24ro Postat pe 19 Septembrie 2009 10:42 |
||
De la: irina_24ro, la data 2009-09-19 10:42:21De la: fleur_de_lis, la data 2009-09-19 10:31:25ma faci sa rosesc mai irina, pt ca nu spui niste tampenii dar de ce te repeti asa ciudat uneori?? asta nu prea'nteleg eu....Pai tu draga ma repet asa ca mesajul sa iasa in evidenta si sa nu fie neobservat.Ai inteles acuma? |
||
irina_24ro Postat pe 19 Septembrie 2009 10:42 |
||
De la: si_totusi, la data 2009-09-18 22:46:14ba, sa stai la cratita. asa scrie in biblie. barbatul e capul, el sa conducaarbatul poate fii seful doar atunci cand are capul lui IIsus,atunci cand este un om drept si ceea ce pretinda si sa ofere.Daca pretinde corectitudine si sa ofere corectitudine. Si eu sunt smerita doar in fata lui Dumnezeu pt ca Dumnezeu este drept.Nu trebuie sa fii smerita in fata barbatului din contra nu trebuie sa te iei dupa capul lui ca ajungi rau.Asa cum au ajuns fetele in ziua de astazi,au ascultat de barbati si ce au ajuns? |
||
irina_24ro Postat pe 19 Septembrie 2009 10:50 |
||
De la: irina_24ro, la data 2009-09-19 10:50:41Dar voi sunteti tare diabolici.voi barbatii.De la: si_totusi, la data 2009-09-18 22:46:14ba, sa stai la cratita. asa scrie in biblie. barbatul e capul, el sa conducaBarbatul poate fii seful doar atunci cand are capul lui IIsus,atunci cand este un om drept si ceea ce pretinda si sa ofere.Daca pretinde corectitudine si sa ofere corectitudine. Si eu sunt smerita doar in fata lui Dumnezeu pt ca Dumnezeu este drept.Nu trebuie sa fii smerita in fata barbatului din contra nu trebuie sa te iei dupa capul lui ca ajungi rau.Asa cum au ajuns fetele in ziua de astazi,au ascultat de barbati si ce au ajuns? |
||
irina_24ro Postat pe 19 Septembrie 2009 10:52 |
||
De la: si_totusi, la data 2009-09-18 22:46:14ba, sa stai la cratita. asa scrie in biblie. barbatul e capul, el sa conducaSmerit trebuie sa fii doar in fata lui Dumnezeu nu in fata barbatului.Ce barbatul este Dumnezeu? Barbatul ar gandi ca Dumnezeu daca ar avea credinta,dar daca nu are credinta el gandeste ca un Diavol.Si de DIavol nu trebuie sa asculti.De barbat trebuie sa sculti atunci cand si el ofera corectitudine si este drept precum este Dumnezeu.Daca barbatul nu este drept nu trebuie sa asculti de el pt ca vei ajunge rau. |
||
irina_24ro Postat pe 19 Septembrie 2009 10:57 |
||
De la: irina_24ro, la data 2009-09-19 10:57:52De la: si_totusi, la data 2009-09-18 22:46:14ba, sa stai la cratita. asa scrie in biblie. barbatul e capul, el sa conducaSmerit trebuie sa fii doar in fata lui Dumnezeu nu in fata barbatului.Ce barbatul este Dumnezeu? Barbatul ar gandi ca Dumnezeu daca ar avea credinta,dar daca nu are credinta el gandeste ca un Diavol.Si de DIavol nu trebuie sa asculti.De barbat trebuie sa asculti atunci cand si el ofera corectitudine si este drept precum este Dumnezeu.Daca barbatul nu este drept nu trebuie sa asculti de el pt ca vei ajunge rau. |
||
irina_24ro Postat pe 19 Septembrie 2009 10:58 |
||
Barbatul poate fii seful doar atunci cand are capul lui IIsus,atunci cand este un om drept si ceea ce pretinda si sa ofere.Daca pretinde corectitudine si sa ofere corectitudine. Si eu sunt smerita doar in fata lui Dumnezeu pt ca Dumnezeu este drept.Nu trebuie sa fii smerita in fata barbatului din contra nu trebuie sa te iei dupa capul lui ca ajungi rau.Asa cum au ajuns fetele in ziua de astazi,au ascultat de barbati si ce au ajuns? Dar voi sunteti tare diabolici.voi barbatii. Smerit trebuie sa fii doar in fata lui Dumnezeu nu in fata barbatului.Ce barbatul este Dumnezeu? Barbatul ar gandi ca Dumnezeu daca ar avea credinta,dar daca nu are credinta el gandeste ca un Diavol.Si de DIavol nu trebuie sa asculti.De barbat trebuie sa asculti atunci cand si el ofera corectitudine si este drept precum este Dumnezeu.Daca barbatul nu este drept nu trebuie sa asculti de el pt ca vei ajunge rau. |
||
irina_24ro Postat pe 19 Septembrie 2009 11:05 |
||
De la: irina_24ro, la data 2009-09-19 11:05:13Barbatul poate fii seful doar atunci cand are capul lui IIsus,atunci cand este un om drept si ceea ce pretinda si sa ofere.Daca pretinde corectitudine si sa ofere corectitudine. Si eu sunt smerita doar in fata lui Dumnezeu pt ca Dumnezeu este drept.Nu trebuie sa fii smerita in fata barbatului din contra nu trebuie sa te iei dupa capul lui ca ajungi rau.Asa cum au ajuns fetele in ziua de astazi,au ascultat de barbati si ce au ajuns? |
||
irina_24ro Postat pe 19 Septembrie 2009 11:06 |
||
irino...hai sa-ti explice wife ceva vis a vis de fanatismul tau, ca vaz ca esti chitita pe treaba cu Dumnezeu cea mai veche evanghelie, cea a lui marcu, se pare ca a fost scrisa la cel putin 40 de ani dupa moartea lui Isus. asta inseamna ca aproape juma de secol, nimeni n-a mai auzit nimic despre Isus sau viata lui. in cei 200 de ani care au trecut dupa scrierea evangheliei lui marcu, au mai fost scrise si altele, destule la numar, doar ca biserica crestina a ales doar 4 evanghelii care sa fie piatra de capatai a crestinismului in 1945, cand niste tarani arabi au gasit un vas de lut, au gasit de fapt si 13 papirusuri, care au ajuns sa se numeasca evangheliile gnostice si care il prezinta pe Isus intr-o cu totu alta lumina daca ne intoarcem in anul 180, ajungem la Iranaeus, episcopul de Lyon, care a instituit o dogma unica impusa tuturor crestinilor da' asta e deja alta poveste asa ca, vezi ca nu suntem toti spalati pe creier ca tine, ok ? |
||
wife_de_zmeu Postat pe 19 Septembrie 2009 11:56 |
||
Irina are doua mari probleme... habotnicia si dispretul pentru barbati. Nu-ti dai seama care e mai mare... Irinuca, dar de unde ti se trage fetita? |
||
Ella34 Postat pe 19 Septembrie 2009 12:04 |
||
Ello...ca e habotnica nu ar fii o problema, da' mai e si inculta de-mpunge... la pariu ca habar nu are despre ce vorbesc... de fapt, pe topicul asta sunt foarte putini care au deschis si alta carte in afara de biblia cu care ne dau in cap' exceptie face ilsi, |
||
wife_de_zmeu Postat pe 19 Septembrie 2009 12:14 |
||
Engels se pune? | ||
Nelu_Cotrocelu Postat pe 19 Septembrie 2009 12:16 |
||
De la: wife, la data 2009-09-19 11:56:55irino...hai sa-ti explice wife ceva vis a vis de fanatismul tau, ca vaz ca esti chitita pe treaba cu Dumnezeu cum e spalarea asta la creier, ceva cu detergenti sau cum? daca fata asta are probleme (oho, si pare a avea destule), nu ar fi mai frumos sa incercam sa o ajutam? cat priveste ce spui tu aciulea, am mai zis cate ceva pe topicul asta. nu vreau sa fiu malitios, dar le amesteci rau. eu nu te voi acuza ca ai creierul spalat, ci doar ca nu acorzi importanta credibilitatii surselor de informatie. |
||
anticenzura Postat pe 19 Septembrie 2009 15:51 |
||
nu am inteles ce vrei sa spui cu spalarea pe creier, in ceea ce ma priveste pe mine si evangheliile gnostice chiar au fost descoperite si Iranaeus a existat si chiar a instituit dogma aia unica. a scris pe urma 5 volume de invatauri intitulate Distrugerea si defaimarea falsei cunoasteri asa-zise drepte, in care a denuntat toate celelalte scrieri ca blesfamii, proclamand cele 4 evanghelii ce se regasesc azi in noul testament drept singurele si adevaratele marturii ale domnului deci, unde e confuzia in ceea ce priveste sursele de informatie? ca astea sunt chestii stiute si ras-stiute sau trebuia sa dau si io cu biblia in cap, ca sa fiu credibila? de acord, ajut-o tu pe irinuca...asteptam rezultatele |
||
wife_de_zmeu Postat pe 19 Septembrie 2009 16:00 |
||
wifo, anticenzura crede ca e foarte bine documentat in ce priveste unele aspecte de acest gen. pana aici e ok, nu contest opinia sa vis a vis de ceea ce cunoaste. eh, dar mai apare un aspect: se pare ca pe alocuri a preluat niste idei pe care le-a considerat ca fiind reale pentru simplul motiv ca asa a vazut el pe discovery sau asa a citit el in cartile scrise de contestatarii evangheliilor gnostice (care evanghelii, se stie, exista, dar constituie un pericol pentru una din cele mai puternice si mai anacronice institutii contemporane, -ca sa nu folosesc termeni mult mai duri-, si anume biserica crestina). deci, parerea mea: iarta-l. de data asta. |
||
ready_vivus Postat pe 19 Septembrie 2009 16:05 |
||
pe scurt: fiecare cunoaste cate o bucatica de adevar... e ca si cum ai avea un puzzle cu bucatele imprastiate prin galaxii.. atata timp cat nu devii fanatic si nu crezi ca bucatica ta-i cea mai importanta din puzzle,e loc destul pt polemici cordiale... parerea mea! |
||
preciouss Postat pe 19 Septembrie 2009 16:10 |
||
ready...io n-am, maica, nimic cu el stiu ca exista destui care cred ca evangheliile gnostice sunt doar falsuri...si asta pentru ca ataca insasi esenta crestinatatii...ca aia e problema... de-aia abia in 367 s-a ajuns la un acord final asupra documentelor oficial acceptate si care si azi sunt aceleasi 27 de texte din noul testament auzi, brother? io m-am plictisit nene de astia care tot iti dau cu biblia in cap... de ce nu se poate discuta argumentat si documentat despre chestia asta, in loc sa insiram numai osanale ? dap, preci...da' vezi tu...osanale poa' sa ridice oricine...ideea ar poti sa aduci si niste argumente credibile... adica, daca ne prefacem ca evangheliile alea nu sunt adevarate, lucrurile sunt ok ? crede si nu cerceta? |
||
wife_de_zmeu Postat pe 19 Septembrie 2009 16:12 |
||
pentru ca sunt niste mameluci care vor doar sa se "afirme" si ei cumva, sa fie bagati in seama. au prins o idee ca matza motoceii lui Creanga si nu-i mai dau drumul. caz concret: primata de-si tot face aparitia si debiteaza ca patifonu'. probabil ca in viata reala astia ca ea sunt doar niste specimene carora le e si frica sa se priveasca in oglinda. chiar, mi-a venit idee de un topic. hai, shushaua de aici, ca il bag imediat la relatii-altele. |
||
ready_vivus Postat pe 19 Septembrie 2009 16:17 |
||
dar eu nu pot sa inteleg de ce se discuta despre chestia asta?? ce asta e o lauda? e pur si simplu o traire...pe care o ai ori nu o ai nu?? | ||
fleur_de_lis Postat pe 19 Septembrie 2009 16:18 |
||
se discuta pentru ca dumnezeu mai inseamna si altceva decat fanatism...de-aia se discuta, nah | ||
wife_de_zmeu Postat pe 19 Septembrie 2009 16:19 |
||
mai...io nu la tine ma refeream...da nici nu poci sa zic la cini ....daaar....am eu o mama, care este o credincioasa fuoarte...infocata asa....dar! in mom in care incepe sa ma bata la cap, salut, m'a pierdut , am treaba...alea, alea! eu asa ceva nu pot sa discut, nah! asa ca...la ce'o fi bun toopicelul,asta?? | ||
fleur_de_lis Postat pe 19 Septembrie 2009 16:26 |
||
pai si io o am pe coana mare care e mare credincioasa, da' nu a citit bibli never...si care dondane la icoane, si batea matanii, si care mai crede si in fantome si in reincarnare, si in budha, si in ozn-uri... si care ia de buna tot ce i se spunea la biserica loveto...avem ratiune, fata...trebuie sa ne-o si folosim...nu sa respingem tot din start doar pentru ca nu se incadreaza in cliseu |
||
wife_de_zmeu Postat pe 19 Septembrie 2009 16:30 |
||
wifo, "crede si nu cerceta" a avut si el rostul lui foarte bine definit odata. ca si acum de altfel. parerea mea, si am sa explic de ce: adevaratele, hai sa le spunem mistere, sunt cunoscute intr-o oarecare masura doar de cativa initiati, aici termenul de initiat desemnand o persoana a carui intelegere poate asimila CORECT o reprezentare reala a unor concepte foarte abstracte si greu de inteles pentru un om de rand. printre initiati, de-a lungul vremii, am putea enumera un Leonardo da Vinci, un Einstein etc., adica am putea sa ii enumeram pe cei pe care uzual ii denumim "genii" in sensul cel mai pur al cuvantului. acum sa revin la "crede si nu cerceta": parerea mea este ca omenirea nu este pregatita din punct de vedere psihologic pentru a se confrunta cu socurile aflarii unor asa-zis adevaruri. ar fi ca si cum un salbatic din jungla amazoniana, care de abia a descoperit roata, ar da ochii cu o naveta spatiala de ultima generatie. "crede si nu cerceta" este valabil pentru paulimea gen "irinuca" (atentie, "irinuca" adica PERSONAJUL, nu persoana care se ascunde in spatele acestui nick) care nu e capabila sa priceapa mai mult decat ca Iisus i-a suflat lui Lazar in cour si acesta s-a ridicat din morti. marea majoritate nu pricepe dincolo de simbolistica, wifo, nu sunt capabili sa treaca de zecile de straturi simbolice cu care, de exemplu, sunt imbracate pildele din Biblie. de aceea a fost mai comod "crede si nu cerceta" decat sa se explice in van niste concepte. bine, ar mai fi si alte aspecte ale vremii, ca suprematia bisericii si ambitia ei de a subjuga lumea, dar astea inca nu le bag in discutie. Acum, problema cea mai mare: "crede si nu cerceta" a generat din pacate toate aceste deviatii comportamentale (si multe altele), tocmai din aceste cauze ale limitarii intelectuale. Dar ce mai conteaza asta? |
||
ready_vivus Postat pe 19 Septembrie 2009 16:42 |
||
mama a citiiiiiiiiit....a fost , a vazut, stie de toateee e asa o scumpa... doar ca asa m-a pierdut ea pe mine la subbiectul asta ...ce sa'i faci |
||
fleur_de_lis Postat pe 19 Septembrie 2009 16:43 |
||
virusele....poi tu esti Dan Brown fratele meu! | ||
preciouss Postat pe 19 Septembrie 2009 16:45 |
||
preci, | ||
panty_C Postat pe 19 Septembrie 2009 16:47 |
||
brother...si eu ma gandesc ca lumea nu e pregatita pentru chestii care sparg tiparul, acilea ai dreptate | ||
wife_de_zmeu Postat pe 19 Septembrie 2009 16:48 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Cum le place barbatilor sa fie dominati? | 132 | De la: Ciresica 12 Octombrie 2009 06:25 |
nunta | 1 | De la: alududa 20 August 2009 14:45 |
visele | 4 | De la: pik_nik 2 Iulie 2009 00:38 |
|
||
interesant | 26 | De la: garbo074997 16 Februarie 2010 00:48 |
minti odihnite | 38 | De la: tutankhamon 1 August 2009 13:03 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară