cred ca am nevoie de ajutor

De la: kiki33, la data 2009-04-14 11:29:42
Sa-ti dau un exemplu:Acum vreo luna de zile fata mea s-a indragostit de un baiat dintr-o alta clasa mai mare si toata ziua nu vorbea decat de el.Ar fi facut orice s-o bage cumva baiatul in seama .Atunci i-am explicat ca el e mai mare decat ea(e intr-a 8 a)si ca fetele nu trebuie sa alerge dupa baieti, ci ei dupa ele.Si de aici am ajuns si la acel sfat.
Oricum ea e destul de mare sa vada lucrurile cam cum sunt,nu trebiue sa-i atrag eu atentia.

Sfatul iasomiei ramane in picioare si mai valabil ca oricand:

De la: iasomia, la data 2009-04-14 11:02:42kiki,
copiii trebuie sa aiba copilarie,sunt prea mici ca le iei cu "calcatu' in picioare" si alte alea..destul au vazut lucruri atat de dureroase la voi....

nu le mai implica atat,SUFERA SI TU MAI IN TACERE un pic,conteaza f mult pt viitorul lor,sunt o multime de fete care pur si simplu devin frigide datorita mamelor care le fac parte din necazurile lor...

copiilor trebuie sa le faceti confidente cu masura...

Nu cred ca fetita ta are cele mai potrivite preocupari pentru varsta ei(11-12 ani am inteles, daca nu o fi vorba de cea mai mica ). Eu nu cred ca ea are nevoie de sfaturi despre cum sa faca baietii sa alerge dupa ea sau cum sa ii joace pe degete, ci exact despre inutilitatea unor astfel de preocupari la varsta ei, despre cum sa-si canalizeze energia pe invatat, pe formarea unei culturi generale, pe valorificarea unor talente sau inclinatii pe care le are(si mai toti oamenii au astfel de talente inascute), lucruri pe care mult mai greu le poti face mai tarziu si care, peste cativa ani, o vor ajuta sa inteleaga si sa decida mai usor si in asemenea complicatii sentimentale.

Poate ca primele efecte negative ale tensiunii din familie si implicarii ei in chestiuni care ii depasesc puterea de intelegere se manifesta in faptul ca ea cauta afectiunea, pe care nu o mai gaseste acasa, la altii si in indragosteli de genul celei descrise de tine.

Este viata ta, fa ce vrei, divorteaza(chiar fa-o cat mai repede) insa sunt de acord cu iasomia: nu trebuie implicati copiii in astfel de chestiuni.
Ecoul
Postat pe 16 Aprilie 2009 17:44
fata buna, iasomica asta...

ecoule, mai serveste-o c-o mie d-aia d-a ta, nene... ca crez ca le ai la purtator...
zambil
Postat pe 16 Aprilie 2009 17:50
o my Good....la 11-12 ani inca ma jucam cu baloane de sapun si saream coarda in fata blocului....ce-au ajuns copiii acum...!!!!

de aia ajung fetele la 14 ani sa fie mame...
Roxxynela
Postat pe 16 Aprilie 2009 17:55
eu crez ca e si putina fatarnicie crestina acilea... oamenii nu se judeca dupa varsta din buletin sau prevederile legale in vigoare... sa nu uitam ca pe vremuri fetele de la tara se maritau cand le venea sorocu', iar sorocu' asta venea dupa regulile fiecaruia... he,he,he...

si ca sa-i spui copilei tale, care oricum e framantata de hormonii scapati in sange mai ceva decat iasomica de calu' ala onitric, ca nu-i de nasu' ei sa discuti sex la 12 ani, e condamnare curata pentru un parinte... nici ca te mai intreaba ceva fata aia a doua oara...
zambil
Postat pe 16 Aprilie 2009 18:02
ha...si ce ziceai tu, zambilica de dragostea curata de la 14 ani ?

aud ? de fiorul ala si de dragostea din tei ?
wife_de_zmeu
Postat pe 16 Aprilie 2009 18:15
dap, acum te intreaba ” Mama, ce vrei sa stii?”

Viata asta-i de kakao..nu-s intr-ale mele..
gabitzza
Postat pe 16 Aprilie 2009 18:17
da detalii...picante, daca se poate...
wife_de_zmeu
Postat pe 16 Aprilie 2009 18:18
nu-s picante.. sunt lugubre. mi-a murit un unchi azi

pikant e doar ca i-am gasit gagic matzei..cotoiu` sefului cica e in calduri..nah. iti scrisei pe mess detalii.

gabitzza
Postat pe 16 Aprilie 2009 18:21
as zice ceva dar ma cenzureaza astia...

imi pare rau pentru unchiul tau...si sa stii ca nu o zic asa...de politete
wife_de_zmeu
Postat pe 16 Aprilie 2009 18:23
ne-a palit pe toti vestea, nu ma asteptam la asta..

un sfert de ora nici n-am putut sa vorbesc..
gabitzza
Postat pe 16 Aprilie 2009 18:27
mama ei de viata...ca tare e urata...

wife_de_zmeu
Postat pe 16 Aprilie 2009 18:29
fetele...

unde e spiritu' vostru stramosesc, de la decebal, nenica?...

moartea se intampina cu zambetu' pe buze, mai ales cand e vorba de moartea altora... he,he,he...
zambil
Postat pe 16 Aprilie 2009 18:34
urata rau Michelle, stam ca timpitzi si ne facem griji din toate alea, in loc sa traim frumos, sa ne bucuram de cei de langa noi..

ne tragem la geoale unii la altii, toata vietulica asta..

azi, pentru prima oara in viatza i-am dat dreptate ex-ului, c-avea asta o vorba..
cum ca..in viata conteaza doar ce bagi pe gura si ce tragi pe p..ma ierte baietii si fetele..
gabitzza
Postat pe 16 Aprilie 2009 18:36
ala era zamolxe...hi...hi...

esti in forma, zambilu?
wife_de_zmeu
Postat pe 16 Aprilie 2009 18:36
zamolxe da, faza cu solu`
gabitzza
Postat pe 16 Aprilie 2009 18:38
woman,

cred ca va dispera netu",este?

va vad cum cadeti non-stop asa...il mai platesti guritza?
iasomia
Postat pe 16 Aprilie 2009 18:43
cand a evoluat zamolxe la sol, vericule?...

waifo, zamolxe statea sus in ceruri si-i astepta pe glumeti sa-i bata la poarta...

ala de-i gadila la talpi, sa-i faca sa rada cand se inaltau, era deceneu, daca tot e sa respectam adevaru' istoric...
zambil
Postat pe 16 Aprilie 2009 18:47
Fetelor, nu stiu citi ani au mamicutele voastre de ziceti ca sunt batrine, dar eu am o cunostinta care saptamina viitoare face 102 ani si cind am sunat-o sa-i spun ca vreau sa o scot la restaurant cu ocazia asta mi-a spus ca nu poate ca foarte ocupata!!!!Cica sa o lasam peste 2 saptamini!!!!
E drept ca ea a condus masina pina la aproape 101 cind a trecut pe rosu intr-o intersectie si i s-a luat carnetul definitiv si irevocabil si ca daca n-ar fii ochii plictisiti de comp. ar sta acum probabil pe forum cu noi.
Aemulus
Postat pe 16 Aprilie 2009 18:53
he...he...iaso...la bulgarus city e mai greu
wife_de_zmeu
Postat pe 16 Aprilie 2009 19:03
avea agenda prea incarcata?

te-a tratat cu refuz ?
wife_de_zmeu
Postat pe 16 Aprilie 2009 19:04
Mda, iti dai seama ca la virsta asta toata lumea vrea sa o invite pe undeva sa o sarbatoreasca pentru minunata virsta de 102 ani.
E o persoana fenomenala, sincer, o inspiratie pentru toata lumea care o cunoaste.
Aemulus
Postat pe 16 Aprilie 2009 19:07
mica...sunt persoane...si femei care nu imbatranesc sufleteste niciodata
wife_de_zmeu
Postat pe 16 Aprilie 2009 19:10
ca moi de ex...
iasomia
Postat pe 16 Aprilie 2009 19:14
zambilu,

cine-a zis ca zamolxe evolua la sol??

Solu` se ducea la el, da..din sulitele-alea..
gabitzza
Postat pe 16 Aprilie 2009 23:18
eu cred ca cel mai mare ajutor si un raspuns corect il vei gasi in sufletul tau , dat de TATAL CERESC , CEL CARE NE-A CREAT!in biblie spune ca Dumnezeu uraste despartirile dar singurul motiv acceptat de divort este daca esti inselat/a..trebuie totusi sa discuti sincer cu el de ce continua sa joace acest rol dublu , ce anume nu ii mai place la tine etc....eu cred totusi ca o cale de comunicare trebuie sa creezi daca se poate..si roaga-te bunului DUMNZEU SA aiba mila de el si de fam ta...EL E SINGURA TA ALINARE IN VREME DE NEVOI SI NU NUMAI !!
medic
Postat pe 18 Aprilie 2009 05:32
DUMNEZEU E SINGUARA TA ALINARE , LA ASTA MA REFEREAM ...DESIGUR CA SI CEI APROPIATI , FETELE ...IN VIATA SUNT MULTE INCERCARI SI NU TREBUIE SA TE DESCURAJEZI , NU ESTI SINGURA CARE TRECE PRIN ASA CEVA INSA TREBUIE SA PRIVESTI INAINTE STAI DE VORBA CU EL ,ACA TRAIESTI LG EL ASA INCEPI A-L URASTI SI NU E SANATOS..DISCUTATI DESCHIS, BARBATII SUNT FOARTE SLABI SI CAD USOR ...SIGUR LUI II CONVINE SA AIBA STABILITATE IN FAM DAR INTR-ADEAVR NU MERITA DACA SE COMPORTA ASA DE MULTA VREME....STII AR TREBUI SA TE GANDESTI SI DE CE CREZI TU CA A APUCAT ACEST DRUM?SI DACA AI UN RASPUNS ATCNI DE ACOLO APUCATI PROBLEMA...SUCCES SI DUMNEZEU SA-L LUMINEE SA GANDEASCA CU CAPUL SI SA LASE PICIOARELE LA INDIVIDAIA FARA SCRUPULE ...succes
medic
Postat pe 18 Aprilie 2009 05:41

bai nene, mai sunteti multe d-astea p-aici??? Nu de alta, dar incepe sa semene cu forumu` patriarhiei..
gabitzza
Postat pe 18 Aprilie 2009 08:09
Mai oameni, care scrieti cu majuscule ! Ma door ochiii! ( si cred ca nu numai pe mine)
..si zau daca mai conteaza ce-ati scris .
blanca
Postat pe 18 Aprilie 2009 08:50
Nu se poate numi casnicie situatia descrisa. Este greu sa te lasi de ceva ce devine obisnuita....dar cand apare alcineva.....se simt multe,nu merita sa suferi,cred ca 3 ani a fost destul sa vezi ca nu merita......ai dreptu la fericire,viata e scurta,gandestete la tine si apoi la alti.
arianda
Postat pe 19 Aprilie 2009 20:49
Fetita mea chiar are toate preocuparile unui copil de 12 ani din ziua de azi.Dar este un copil cuminte.Stii de ce s-a indragostit de acel baiat?pt ca invata bine,e cuminte si e frumos.Atat!Si toate in ordinea pe care ti-am spus-o.Cele care devin mame la 14 ani sunt cele carora li s-a spus mereu ca ele sunt prea mici sa se indragosteasca ,ca ele nu trebiue decat sa invete si sa se joace cu papusile.Asta era valabila pt mine,nu pt copii din zilele astea.Ei nu mai sunt ca noi ,sunt mult mai evoluati .Eu am discutat cu fata mea orice,i-am explicat ca ea nu e la versta la care sa aiba un prieten dar nu-i pot interzice sa -i placa vreun baiat.Atat timp cat ea-mi spune orice,cat suntem prietene consider ca o pot ajuta fara sa para ca-i interzic ceva.Ea nu-i ca fetele alea care nasc la 14 ani,e un copil responsabil si destept.
kiki33
Postat pe 21 Aprilie 2009 12:29

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ce haioasa e viata uneori... 139 De la: sora_ilsi 29 Ianuarie 2010 13:42
barbatul care ma iubeste 339 De la: biablanca 17 Martie 2010 13:09
e greu cu copii 7 De la: iasomia 29 Octombrie 2009 18:07
Sotul meu a incercat sa abuzeze de fiica mea. Sa il iert? 770 De la: anakin 5 Martie 2010 17:28
aventura fara sex 62 De la: garbo008875 21 August 2009 11:14
Setari Cookie-uri