anakin si gabita -mama, nu am scris din auzite ci din traite :), am 38 de ani.ceea ce nu ati inteles voi nu era faptul ca pe cartele era trecut numele barbatului ci ca barbatul nu participa prea mult la obligatiile gospodaresti,si pe atunci cam toate se cumparau cu cozi. cunosc persoane (vecine , rude , prietene ) care faceau nopti intregi la coada la lapte , carne (etc), trezeau copii la 5 dimineata pt ca nu se dadea decat un singur kg de carne de persoana:) si ale caror soti ,spuneau;" de-as stii ca mor de dor de carne si la coada nu stau !" ...nu pt ei trebuia sa faca sacrificii ci pt "tasti-bastiurile" alea mici din dormitorul alaturat.da , asa e anakin asta era mentalitatea , "nu te duci femeie la servici, tu stai acasa si ai grija de copii , de mine si de casa ,esti o doamna!!:)) nu cred ca stii dar caracalul era localitatea cu cele mai multe unitati militare datorita pozitiei strategice in drumul spre bucuresti,asa ca ..erau multe doamne :)! iar in privinta trecutului a doua nume de familie pe buletin , ce rost are?? doar ca sa ai mai mult de scris cand faci tot felul de acte! nu numele e imp ci modul in care se impart sarcinile si responsabilitatile. | ||
lauracris Postat pe 5 Martie 2009 16:42 |
||
---|---|---|
Eu am inteles prea bine si ti-am si explicat de ce pe cartele era trecut doar numele barbatului. Intrucat el era socotit capul familiei, si de obicei se scria numele acestuia si numarul de persoane din familie. Daca ai trait atunci, ar trebui sa stii chestia asta, daca nu iti amintesti, ia intreaba-l pe tatal tau, sau pe mama ta, de ce era doar numele barbatului trecut acolo?... iti spun eu: scria, sa zicem, Fam.Ionescu Ion, de-aia. Si modul in care se imaprteau sarcinile in familie, in comunism... sa fim seriosi, daca barbatul ii spunea femeii sa fie casnica, fiindca el munceste si intretine intreaga familie, iar femeii ii convenea, care era problema? chestia poate fi valabila si azi, doar ca femeile casnice pot sa mearga la un mall, la un shopping. In afara mesajului transmis de tine cum ca "barbatii e porci inca din comunism", cozile la alimente existau datorita sistemului comunist si nu din cauza cuiva anume (poate datorita lui Ceausescu, care era barbat). Iar faptul ca barbatul, satul de munca de peste zi, refuza sa mai stea si la coada seara sau dimineata de la 5, este de inteles; in plus, din ce tin eu minte, la cozi stateau pensionarii, copii si casnicele. In nici un caz populatia activa. |
||
anakin Postat pe 5 Martie 2009 17:00 |
||
zici ca mi-am pus feministele in cap ? auci!! sper sa nu dea,sau cel putin sa nu dea tare (nu ca eu as sta ). acum cu persiduta..nu stii ce a fost acolo, nu fi rau..adevarat ca citindu-i postarile ramai cateodata putin pe ganduri (cel putin mie asa mi s-a intimplat)... Acum..si mie imi plac femeile puternice dar nu-mi place fanatismul, sa fluturam stindardul- toti barbatii e porci- adevarul e ca nu toti sunt si sincer nici cu noi nu mi-e rusine . Ca nu inseala cu un EL ci cu o EA asa ca... si nu-mi plac razboaiele in cuplu -de genul care domina pe care- e o prostie imensa si o greseala atat de des intilnita., din pacate.. Da, comunicarea e cheia! daca vrei ca celalalt sa stie ce vrei (de la el, de la cuplu, de la viata) trebuie sa spui. Nu sa astepti ca celalalt sa ghiceasca. Ca n-o s-o faca in veci! si-atunci urli ca ti-a inselat asteptarile. Valabil pentru ambele sexe. Totul e sa gasesti armonia.. Mie aia-mi place.. |
||
|
||
gabitzza Postat pe 5 Martie 2009 18:35 |
||
De la: anakin, la data 2009-03-05 16:31:59Nici nu realizezi ca asa te-ai pus contra tuturor feministelor de pe site ... sa stii ca prin modul in care pui problema demonstrezi ca inca exista persoane atasate normalitatii. Anakin, daca ma consideri atat de, dezechilibrata emotional de ce te mai intereseaza motivele si ma tot dai ca exemplu de cate ori ai ocazia? Nu m-am plans. Daca citesti mai bine postarile mele, am fost intrebata si am raspuns. Si te-am mai rugat ceva si cred ca iti aduci bine aminte, nu mai da cu presupusu. Tu crezi ca citind niste texte postate poate intr-o zi proasta iti da dreptul sa judeci o persoana. Asta tine de respect Anakin, si nu-mi aduc aminte sa-ti fi dat voie sa intri cu picioarele in viata mea. Eu nu te-am intrebat pe tine absolut nimic de viata ta personala. Si nici nu mi-am pus intrebari. Tu de ce ma rog frumos ti-ai permis sa faci asta? Pentru un om citit si scolit cu picioarele bine infipte in pamant asa cum doresti tu sa te afisezi pe-aici nu m-as fi asteptat la asa ceva. Sper ca nu o iei ca pe o jignire. Nu este intentia mea. Si in cazul asta cred ca tu esti persoana care trebuie sa te ponderezi. |
||
persidadamian Postat pe 17 Martie 2009 22:04 |
||
iarasi derapezi... ca de obicei, predomini in inadaptabilitate, hipertrofia eu-lui, eroare de rationament si suspiciozitate. Asta e, atata poti, atata intelegi.. continua sa mergi pe erori de judecata cauzate de premise subiective, desi rationamentul pare logic, continua sa percepi ostilitate de peste tot. |
||
anakin Postat pe 19 Martie 2009 09:10 |
||
MMMMMMda, ma asteptam la raspunsul asta din partea ta. Adaptabilitate si mai ales cresterea eu-lui meu? Hmm probabil ca nu ti-ai citit posturile. Asta e atata poti, atata faci. Stil militaresc nu alta, transant, ironic doar asta am perceput de la tine. Asa ca da, percep ostilitate, dar nu de peste tot, numai de la tine. Nu o scot la capat cu tine. Asa putem sa tot continuam pana imbatranim aici pe scaun. Am scris ceva si-a disparut asa ca nu vreau sa-mi pierd timpul scriind din nou. Ramai cu parerea ta atat de logistica. Mie una mi se pare ca esti un sloi de gheata si am obosit sa port discutii contradictorii. Asa sunt eu cum ma descrii de cate ori ai ocazia poate te multumeste. |
||
persidadamian Postat pe 19 Martie 2009 17:34 |
||
stiu persi, fata de tine sunt un vesnic vampit insetat, care suge sangele poporului. Stii ca nu pot sa imi citesc posturile? de ce? e simplu, eu nu stiu sa citesc, tot ceea ce este scris cu numele meu aici este de fapt din dictare, vampirul din mine a angajat o duduitza nostima care, parerea mea, stie sa scrie, este o cocheta si o frumoasa, ca sa nu spun ca are si un IQ extrem de ridicat. In mod ciudat, parerea mea a tresarit de placere cand a auzit ca cineva o denumeste logistica, si acuma a purces la lictatii privind logistica nationala.. sa o vezi alergand prin tara ca sa prinda subantreprenoriate pe autostrada bucuresti-ploiesti, sau podete pe autostrada Bechtel. Si peste tot indeplineste caiete de sarcini din cele mai dificile, certificate constatatoare, atestate fiscale si scrisori de bonitate, toate i se invalatucesc rocambolesc in mapele de prezentare de parca un vertij le-ar amesteca, dezordonat, cu o mana uriasa, si le-ar plasa apoi cuminti acolo unde le este locul...ce sa mai, este o industrie intreaga aceasta parere atat de logistica a mea. Ei bine, chiar ea, parerea mea, lasandu-si pe seara logistica sa mearga acasam la ea, a inceput sa fie logica. Si in logica sa, mi-a marturisit, in direct si inregistrat, cum ca o persoana care este intr-o permanenta eroare de rationament si vede comploturi peste tot, suspicioneaza tot ce misca, apoi fiecare cuvant pe care il aude il interpreteaza ca fiindu-i ostil, este o persoana cu calitati deosebite. Acuma nu o sa reproduc intocmai tot ce a spus, parerea mea are si ea limbajul ei, deseori este atat de colorat incat am impresia ca alter-ego-ul meu a zbughit-o afara din personalitatea mea cu banii de sifoane, ca sa vezi a naiba ce dedublari imi face, iar eu trebuie sa ii iert toate astea. Poate ca va veni o vreme cand ma va plictisi atat de mult incat o sa refuz sa o mai primesc inapoi, mai ales atunci cand este gresita, si voi imbratisa parerile altora, asa cum mai fac atunci cand pezevegnhea ma induce in eroare, din cand in cand. Are insa bunul simt sa stea cuminte intr-un colt si sa isi primeasca mustrarea. Insa stii ce ma face sa tin atata la ea?.. faptul ca orice ar fi nene, are o consecventa in dansa, ceva de speriat. Nu se schimba de la stanga la dreapta, de sus in jos sau oricum altfel nici batuta...se mai muleaza ea, dar trece prin filtrul propriu informatia si se adapteaza ei, incercand sa evite sa vina eroarea peste ea... Poate ca de-asta ti s-a parut tie asa de logistica, dar in rest e fata buna, parerea mea. |
||
anakin Postat pe 19 Martie 2009 18:54 |
||
De la: anakin, la data 2009-03-19 18:54:36stiu persi, fata de tine sunt un vesnic vampit insetat, care suge sangele poporului. Stii ca nu pot sa imi citesc posturile? de ce? e simplu, eu nu stiu sa citesc, tot ceea ce este scris cu numele meu aici este de fapt din dictare, vampirul din mine a angajat o duduitza nostima care, parerea mea, stie sa scrie, este o cocheta si o frumoasa, ca sa nu spun ca are si un IQ extrem de ridicat. In mod ciudat, parerea mea a tresarit de placere cand a auzit ca cineva o denumeste logistica, si acuma a purces la lictatii privind logistica nationala.. sa o vezi alergand prin tara ca sa prinda subantreprenoriate pe autostrada bucuresti-ploiesti, sau podete pe autostrada Bechtel. Si peste tot indeplineste caiete de sarcini din cele mai dificile, certificate constatatoare, atestate fiscale si scrisori de bonitate, toate i se invalatucesc rocambolesc in mapele de prezentare de parca un vertij le-ar amesteca, dezordonat, cu o mana uriasa, si le-ar plasa apoi cuminti acolo unde le este locul...ce sa mai, este o industrie intreaga aceasta parere atat de logistica a mea. Muica... |
||
gabitzza Postat pe 19 Martie 2009 23:30 |
||
idem | ||
garbo000505 Postat pe 19 Martie 2009 23:33 |
||
De la: garbo000505, la data 2009-03-19 23:33:20idem La cine te referi la anakin sau Gabita? |
||
persidadamian Postat pe 20 Martie 2009 19:02 |
||
Adica? | ||
gabitzza Postat pe 20 Martie 2009 19:08 |
||
De la: gabitzza11, la data 2009-03-20 19:08:18Adica? Pai "idem" este evitarea repet�rii unor date, titluri, citate etc. |
||
persidadamian Postat pe 20 Martie 2009 19:18 |
||
la gabitzza11. | ||
garbo000505 Postat pe 20 Martie 2009 19:58 |
||
Anakin, Eu nu te-am facut analfabet. Cred ca ai inteles destul de bine ce anume am vrut sa spun de postarile tale. Dar sti sa rastalmacesti cuvintele. Nu stiu cum poti sa ai atata rabdare. In fine. Si faza cu vampirul, o consider mult prea exagerata. Cat despre logistica, chiar nu ai inteles la ce m-am referit. Insa iti spun acum. M-am referit la modul in care m-ai analizat. De parca as fi fost o ecuatie matematica, nu un simplu om. Anakin, eu una nu vreau sa mai port discutii de genu asta. ti-am inteles punctu de vedere de la incept. Te-ai supareat ca am generalizat cand am vorbit de barbati. Recunosc, a fost o greseala. Dar daca asta am simtit sa spun asta am spus. In plus nu am facut nici o referire directa la tine. |
||
persidadamian Postat pe 20 Martie 2009 20:00 |
||
Un pas important spre maturizare si creionarea unei personalitati independente reprezinta si puterea de a-ti recunoaste propriile greseli. Asta inseamna ca faci progrese, inclusiv in scris, pentru care te felicit... dar asta nu inseamna ca o sa iti trec cu vederea greselile pe care le vei comite de acum inainte. | ||
anakin Postat pe 20 Martie 2009 23:55 |
||
De la: arhanghel, la data 2008-11-15 03:37:02ın spatele oricarui barbat de succes se gaseste o femeie puternica...sunteti de acord cu aceasta afirmatie?�i credeti ca vorba asta e spusa de un barbat sau de o femeie? oare in spatele lu' gigi becali, cine o fii? |
||
garbo000505 Postat pe 21 Martie 2009 10:14 |
||
De la: anakin, la data 2009-03-20 23:55:04Un pas important spre maturizare si creionarea unei personalitati independente reprezinta si puterea de a-ti recunoaste propriile greseli. Asta inseamna ca faci progrese, inclusiv in scris, pentru care te felicit... dar asta nu inseamna ca o sa iti trec cu vederea greselile pe care le vei comite de acum inainte. |
||
persidadamian Postat pe 22 Martie 2009 00:12 |
||
De la: garbo000505, la data 2009-03-21 10:14:32De la: arhanghel, la data 2008-11-15 03:37:02ın spatele oricarui barbat de succes se gaseste o femeie puternica...sunteti de acord cu aceasta afirmatie?�i credeti ca vorba asta e spusa de un barbat sau de o femeie? O manea. |
||
persidadamian Postat pe 22 Martie 2009 00:16 |
||
sau o miorita... | ||
Ella34 Postat pe 22 Martie 2009 00:19 |
||
ella, in sfarsit inteleg si eu balada cu pricina. ihi. | ||
gianiblue Postat pe 22 Martie 2009 08:17 |
||
De la: arhanghel, la data 2008-11-15 03:37:02ın spatele oricarui barbat de succes se gaseste o femeie puternica... "In spatele fiecarui barbat de succes se gaseste un barbat puternic." (Mircea Solcanu) |
||
anakin Postat pe 27 Martie 2009 00:44 |
||
anakin, asta din urma e pentru homosexuali?! glumesc... sau nu glumesc?! | ||
gianiblue Postat pe 27 Martie 2009 07:23 |
||
Bineinteles, daca emana de la Mircea Solcanu (alias "La naiba!") | ||
anakin Postat pe 27 Martie 2009 08:16 |
||
In spatele lui becali,sau aflat banii lui taicasau.......deci un barbat!!! | ||
TEODORRD Postat pe 27 Martie 2009 15:27 |
||
stati oleaca... daca discutia a ajuns la Becali e musai sa revizuim notiunea de "barbat de succes". | ||
gianiblue Postat pe 28 Martie 2009 08:56 |
||
Nu era vorba de BARBAT DE SUCCES,ci doar de el,.... Fara bani este o nulitate!!!!!! |
||
TEODORRD Postat pe 28 Martie 2009 18:34 |
||
Eu zic ca e o nulitate oricum, si cu bani si fara. Ori, in opinia ta, cine are bani este aprioric personalitate marcanta? In cazul asta Liiceanu sau Blandiana, care nu au banii lui Becali, ce sunt? |
||
anakin Postat pe 28 Martie 2009 20:21 |
||
De la: anakin, la data 2009-03-28 20:21:28 In contextul actualei societati, sunt viitoare personalitati postmortem. |
||
Adelle Postat pe 28 Martie 2009 20:34 |
||
bingo, adelle. mai, mai... consultand horoscopul personal al lui Eminescu, am inteles si eu de ce a dus o viata de trei lei, desi era un geniu si era deosebit de constiincios in job-urile lui... va recomand sa cititi pe Armand G.Constantinescu cu "Cer si destin". doar pentru ca este scris in stele ne mai putem explica succesul unuia ca Becali, Boc et comp. Ca logica nu exista, fratilor! |
||
gianiblue Postat pe 28 Martie 2009 21:22 |
||
dar cinstit: nu invidiez pozitia VIP-urilor... Decat sa se vorbeasca despre mine asa cum vorbim noi toti despre ei... mai bine, mult mai bine sa vorbeasca doar cativa si foarte frumos despre mine. si sa fiu sigura ca acel cerc stramt in care ma aflu mai face loc doar invidiosilor focusati pe mine si nu pe o intreaga gashca de imbogatziti peste noapte. | ||
gianiblue Postat pe 28 Martie 2009 21:25 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Stiati? | 1 | De la: garbo001263 24 Aprilie 2009 00:11 |
vand rochie de mireasa ieftina | 9 | De la: funny_lucky 8 Noiembrie 2010 11:55 |
am primit de la viata exact ce nu mi-am dorit...un barbat fals | 31 | De la: lory89 4 Iunie 2009 01:02 |
|
||
vis distrus pt totdeauna | 14 | De la: florinabranzea 15 Octombrie 2008 19:41 |
Ce haioasa e viata uneori... | 139 | De la: sora_ilsi 29 Ianuarie 2010 13:42 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară