Chestiunea zilei..

iasomico,
nu vreau tinerei, ce sufletu` meu sa fac cu ei ?

astia-s repeziti si mie imi place..pe-ndelete, vorba totusicai , sa fim de-n leat sau cam pe-acolo..

zambilu` , ce vorbesti de inmormantari de dimineata nene?


gabitzza
Postat pe 20 Mai 2009 11:13
sa mearga la cafea...
zambil
Postat pe 20 Mai 2009 11:15
si vrei sa te obisnuiesti cu gandu` ?

ca tot vorbisi ieri de potoale..as manca niste calavie
gabitzza
Postat pe 20 Mai 2009 11:21
Eu as manca niste placinte dinalea poale-n-brau.
Bunica facea... Sunt jumate moldoveanca, din partea mamei. Iar bunica materna era o gospodina desavarsita...
Bunica grasuta si blajina ca in povestile lu Creanga...
picaturaderoua
Postat pe 20 Mai 2009 11:26
ce-i aia?...
zambil
Postat pe 20 Mai 2009 11:26
Nici eu nu stiam pana acum cativa ani.
Sper sa nu gresesc...
Paine cu zahar si vin.
Gabitza spune tu!
picaturaderoua
Postat pe 20 Mai 2009 11:28
bai nene.. cu placintele alea m-ati dat gata... au cam disparut placintariile meseriase din bucuresti, imi placeau alea dobrogene cu carne... le haleam fierbinti, stand in picioare, cu kefir sau sana, cadeau in stomac ca un pietroi, da' atunci macinam si pietre de moara...pe vremea aia eram mai prost, nu stiam ca de fapt placinta dobrogeana inseamna balcanica, turceasca, ma rog...

acuma ma dau in vant dupa alea grecesti congelate, cu spanac si feta... merg la fix, si se prepara si repede...
zambil
Postat pe 20 Mai 2009 11:31
pici...

hai ca pana spune gabitza citii pe google...
zambil
Postat pe 20 Mai 2009 11:32
aia Picatura !
cornul ala special pe care se toarna vin rosu si se presara zahar deasupra.

stii cat e de bun Zambile ?
gabitzza
Postat pe 20 Mai 2009 11:32
Placintele...?
O bunatate. Aici la noi inca mai este placinta dobrogeana. Dar doar in vreo doua locuri. La plcintaria din Satul de Vacanta si la o cofetarie cu renume, Silvian. Dar nu se compara cu cea care era odata in Portul Tomis, unde era o covrigarie imensa, unde era si placinta dobrogeana si braga.
picaturaderoua
Postat pe 20 Mai 2009 11:34
bre mami, eu vinu stiu ca merge cu o friptana meseriasa, o ceafa-n sange sau un cotlet cu ceva grasimica pe margini...

acuma toata lumea fuge de grasimi, da' problema nu sunt grasimile, ci calitatea si cantitatea... englezu' are-o vorba - chew the fat - care inseamna sa te bucuri de viata, da' la origine grasimica era un fel de drog, la cate scoarte de copac rontzaiau aia pe vremuri....
zambil
Postat pe 20 Mai 2009 11:35
Nene Zambil!
Pare naspa cand te gandesti. Dar e foarte buna calavia. Crede-ma!
picaturaderoua
Postat pe 20 Mai 2009 11:39
zambil, ieri ai pomenit de stevie, sufletul meu ce dor mi-e de o ciorba de legume cu stevie si dreasa cu zer proaspat dupa ce face mamaia mea branzica si cu zdrentze de ou pe deasupra! x, dar nah.. imi pun pofta in cui
of fetelor, placintele poale'n brau cu niste lapte batut
susidallyama
Postat pe 20 Mai 2009 11:46
Da Susy!
In gura mea e deja inundatie masiva!
Si ma gandesc si la ciorba aia. Ca stiu prea bine despre ce vorbesti!
Parca as manca si un spanac cu smantana. (asta pentru ca sunt juma moldoveanca si numai moldovenii fac spanacul cu smantana)
picaturaderoua
Postat pe 20 Mai 2009 11:50
he,he,he... da o placintica cu varza si ceapa nu v-ar gadila pipotzica?... si la sfarsit halim si cu dovleac...
zambil
Postat pe 20 Mai 2009 11:58
De la: picaturaderoua, la data 2009-05-20 11:50:30Da Susy!
Parca as manca si un spanac cu smantana. (asta pentru ca sunt juma moldoveanca si numai moldovenii fac spanacul cu smantana)


spanacul sau urzicile primavara devreme, mi le faceau cu hrean mult (ca scoate toate toxinele din corp) si cu un ochi langa... mama mea ce timpuri!
susidallyama
Postat pe 20 Mai 2009 11:59
Daaaa!!
Gata! Ca mi-e foame rau!
As manca si o placinta cu praz!
E superba!
picaturaderoua
Postat pe 20 Mai 2009 12:00
bai fetele... vine iasomeaua si cand o vedea ce-i acilea s-apuca iar de fumat... ca-i pofticioasa rau de tot...

ce sa mai zic, placintele astea sunt moarte curata, astea cu legume mai ales sunt bune reci, a doua zi... ai dracu mosi, ce snacksuri stiau sa faca...


zambil
Postat pe 20 Mai 2009 12:03
Dar hai sa va intreb ceva.
Cum naiba posteaza ala pavel_craciun bazaconia aia cu castiguri sau pierderi... daca nu are cont ?
Am incercat sa intru pe acel cont si m-a trimis la prima pagina.
Oare chiar nu are cont?
Ca vroiam sa ii spun ceva de dulce!
picaturaderoua
Postat pe 20 Mai 2009 12:09
mamica...nu mai posteaza ca i-am dat la vreo 5 mesaje raport abuz de limbaj....si au lucrat adminii...cred ca i-au sters tot ei si contul....
tutankhamon
Postat pe 20 Mai 2009 12:11
pe aici zambil, se mai fac si tarte reci cu spanac si urda, cu praz smantana si branza rasa,cu carne tocata, branza si vinete ... mai ales vara sunt un deliciu
susidallyama
Postat pe 20 Mai 2009 12:14
Bravo Tutaniko!
Ca ma inervasem rau! Si asa stau prost cu nervii capului!
Pupa mama fata!
picaturaderoua
Postat pe 20 Mai 2009 12:14
si eu te pup si va pup pe toti...ca-mi sunteti dragi si ma enerveaza cand vin unii neica nimeni si va strica conversatiile....
tutankhamon
Postat pe 20 Mai 2009 12:17
'tu-va irod,ca ma umplurati de draci....

vaz ca o dati cu bunica in sus si-n jos,mie imi spuneti ce si cum?

m-am sculat cu apa-n gura de pofta, dupa varza ca la buna.

cum se face in zona aia?
urechea acilea:

2 verze cat mingiile de handbal
1 ceapa
6 rosii
afumatura

se taie afumatura si se rumeneste in otara de ulei,in uleiul in care si-a facut fleica de cap,se pun cepele la aurit.
apoi se aduga rosiile si se mosmondesc un pic.

varza taiata fideluta se sperie cu o o juma' de lingurita de sare,si se strange intre deste de cateva ori,asa pana tipa zeama in ea.

punem apoi varza peste ceapa si rosiile alea in care am presarat un varfut de cimbru si am aruncat si o foita de dafin.

invartim varza cu nadejde ,ca sa nu se prinda de fundul cratitei,o chinuim asa cam o juma' de ora,aruncam si afumatura aurita,o mai tinem vreo cinci minute sa palpaie sa se iubeasca alea intre ele ca la balamuc,si gata!
trantim si o mamaliguta langa,d-aia din malai unguresc ca se fierbe mai repede.

daca nu intelegeti ce zisei aici sa stiti ca este din cauza voastra!
mi-a scazut glicemia!
iasomia
Postat pe 20 Mai 2009 12:19
desi au aparut bujorii de ceva timp, nu mi-am cumparat pana astazi,de ce?
nici bujorii nu mai sunt ce au fost odata,au ajuns rahitici si fara miros,niste haia...

in fine,astazi am gasit unii care miroseau,da' tot nu sunt ca in alti ani...

bujorii sunt florile mele in perioada asta,sau mai bine zis au fost...

ca tare-s mici si necajti acu'...

iote,ma lasati singurica?

crez si eu, v-a indopat zambilu' cu placinte,ehe,he,he....
iasomia
Postat pe 20 Mai 2009 12:32
iasomia admiram zilele trecute gradina vilei din fata blocului meu, o mandrete!
are trei tufe de bujori de trei culori diferite: rosii, roz si grena cu bordul alb, cand treceai pe langa ei te ameteau cu parfumul pe care il emanau si erau atat de incarcate de flori incat se aplecau de greutatea lor.
susidallyama
Postat pe 20 Mai 2009 12:45
De la: iasomia, la data 2009-05-20 12:19:32'tu-va irod,ca ma umplurati de draci....

vaz ca o dati cu bunica in sus si-n jos,mie imi spuneti ce si cum?

m-am sculat cu apa-n gura de pofta, dupa varza ca la buna.

cum se face in zona aia?
urechea acilea:

2 verze cat mingiile de handbal
1 ceapa
6 rosii
afumatura

se taie afumatura si se rumeneste in otara de ulei,in uleiul in care si-a facut fleica de cap,se pun cepele la aurit.
apoi se aduga rosiile si se mosmondesc un pic.

varza taiata fideluta se sperie cu o o juma' de lingurita de sare,si se strange intre deste de cateva ori,asa pana tipa zeama in ea.

punem apoi varza peste ceapa si rosiile alea in care am presarat un varfut de cimbru si am aruncat si o foita de dafin.

invartim varza cu nadejde ,ca sa nu se prinda de fundul cratitei,o chinuim asa cam o juma' de ora,aruncam si afumatura aurita,o mai tinem vreo cinci minute sa palpaie sa se iubeasca alea intre ele ca la balamuc,si gata!
trantim si o mamaliguta langa,d-aia din malai unguresc ca se fierbe mai repede.

daca nu intelegeti ce zisei aici sa stiti ca este din cauza voastra!
mi-a scazut glicemia!

Aoileeeuuu Iaso!
Ce-mi faci?
Dupa cat sunt de gurmanda, ar trebui sa am vreo 10 tone asa...
Mor de pofta!
picaturaderoua
Postat pe 20 Mai 2009 12:58
Ati vazut ca au disparut inclusiv mesajele aluia pavel_craciun, de ne enervasera mai de dimineata ?
Ce i-au facut-o admini!
picaturaderoua
Postat pe 20 Mai 2009 13:02
o sa va faceti cat tancul. toata ziua vorbiti de mancare

la mine, mancarea e fudulie. am descoperit o reteta minuntata . o mancare delicioasa: branza cu smantana , oua , carnita si salata . se papa asa, de luni pana duminica

prefer sata, din lenea de a face mancare
si_totusi
Postat pe 20 Mai 2009 13:10
fetele, am lipsit cateva zile si deja nu mai pricep nimic: mancare, flori, poligamie, papucei...de toate pt toti!
pe mine m-a lovit harnicia, ca am cam mult de lucru in perioada asta!!
mie imi plac salatele, cu orice, si lubenita,abia astept sa apara...
apropos, zambil, cu agricultura noastra! cine sa mai faca agricultura? bunicii mei, pana anu trecut au tot pus in gradina tot felul, mai ales rosii si castrraveti....cui sa le vanda in oltenia? ca mai toti au! tin minte, acum vreo 3,4 ani, le dadeau cu 0.3 lei la en-gross, si pe piata erau 3 lei!
adica ei muncesc tot anul, iar tiganii aia ce le transporta la piata castiga de 10 ori mai mult!!
si apoi, oamenii care se pricep la agricultura au imbatranit, nu mai pot munci, copiii au plecat la orase, e greu cu munca!!
zambila
Postat pe 20 Mai 2009 13:19

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Destin 9 De la: machiajtatuaj 22 August 2013 12:53
CIND,UNDE SI DE CE SE RASTOARNA CARUTZELE CU FILOZOFI ? 15 De la: nelly05 22 Septembrie 2010 21:16
paranormal 709 De la: sandy_bell 29 Mai 2015 20:10
Am ramas fara prieteni si fara viata sociala 6 De la: Tzantzarika 1 August 2009 23:56
fata blonda cu ochi albastri 5 De la: m_ada 25 Septembrie 2010 17:16
Setari Cookie-uri