mai oameni buni...uscaturi sant peste tot!!! de ce vreti voi sa scoateti in relief..DOAR unele? e frumos asa? e adevarat ca...noi ca natie...avem lacune...mai mari...mai mici...depinde la ce te raportezi!!! dar...acu`...zau...nici sa scoatem castane...pt cineva...doar ca ...asa ne place noua... ori suntem impartiali...ori...partinici!!! tre` sa ne asezam undeva ca si acceptii! e ok...nimeni nu cred cavrea sa puna pe cineva...in mod expres la zid!!! dar...nici sa aruncam cu cenusha...peste toti...doar pt ca...asa ne-a rasarit noua soarele azi!!! |
||
ovidiu42 Postat pe 31 Mai 2009 13:07 |
||
---|---|---|
tutanco... in media, faptu' ca primesti aceeasi stire din mai multe surse nu-nseamna nimic... sursele alea se adapa si ele de la o singura sursa, in mediul artistic mai ales de la biroul de presa... daca zici altceva decat declara aia oficial, risti neshte procese pe cocari grei de tot... d-aia stirile astea nekushere apar prin tabloide.. declara aia ca-s pamflete si gata... am mai zis eu p-acilea, "cand doi iti zic ca esti beat, te duci sa te culci" nu functioneaza... cel mai adesea e lucratura... |
||
zambil Postat pe 31 Mai 2009 13:12 |
||
ba nene...ce-o mai dati pe aratura atata...si moldovenii, si ardelenii, si dobrogenii si toti din tara asta romaneasca au oamenii lor vrasnici si gospodari, dar au si leprele lor care stau ca nesimtitii si nu fac niika..asa ca nu e o regula ca aia sunt mai asa sau mai asa.... | ||
|
||
tutankhamon Postat pe 31 Mai 2009 13:17 |
||
ovide... cin' te supara, bre?... esti si tu moldovean?... n-auzisi ce zise totushoaica, ca moldova dadu' si ea oameni mari?... si p-orma, statistic vorbind, sunt anumite segmente de populatie care au oaresce radacini reale in mitologia urbana... statistic vorbind... asa au devenit ovreii, tiganii. polonezii si moldovenii sobecte de bancuri cu precadere... sa nu uitam ca in anii 50, in urma foametei, moldovenii au migrat masiv in restul romaniei... mai ceva decat lacustele si hunii.. al doilea val a fost in anii 70, cand i-a adus ceasca cu zecile de mii in industrie... fiind de pe la sate, au produs un soc cultural cu lipsa lor de educatie urbana.. da' altfel multi erau harnicuti, pana sa se-mbete... |
||
zambil Postat pe 31 Mai 2009 13:19 |
||
avand in vedere ca tata e moldovean pot zice ceva de dulce de moldoveni fara sa mi-o iau....auzi zambilu'...crezi ca ei acasa la ei nu descoperisera alcoolu'? au trebuit sa-i aduca pinguinu' la bucale????...offf doamne...astia au virusul betiei din frageda pruncie, cand ii imbata mama dandu-le sa suga carpa inmuiata in tuica sau in samahoanca, ca sa-i ameteasca si sa-si poata vedea linistita de munca de la camp...... | ||
tutankhamon Postat pe 31 Mai 2009 13:23 |
||
hai sa va mai dau ceva de rontzait la bibilica... nicaieri in alta parte nu exista nume de familie ca avarvarei, atoderoaie, amariei... ce zice asta?... pai in promiscuitatea mediului satesc, numa' de mama erai sigur... moldovenii, spirit practic, au asimilat iute semnificatia, mai ales ca pe la ei canta mai des gaina, saraca... in restu tarii numele de familie sunt de obarsie masculina, nu-ntotdeauna insemnand paternitatea... da' oricum, macar lasau sa se-nteleaga oaresce onorabilitate fata de semnificatia crestina a familiei... |
||
zambil Postat pe 31 Mai 2009 13:27 |
||
zambile...zau ca stiu poate mai bine decat iti imaginezi!!! insa...asta nu-i absolva pe ceilalti ce au contribuit la eroziunea imaginii noastre ca natie!!! eu prin natura imprejurarilor...am avut ocazia sa colind tzara...peste tot! cu ani buni in urma!!! si...im mare masura...e real ce spui! dar...sa nu facem o axioma din asta!!! ne-ar lua lumea cu pietre si...avem oarece pretentii! zau ca da! vrfeau sa ma intelegi strict la subiect! am vazut PROSTI...peste tot... chestia e ca...la mine chiar conteaza procentu` si...mai ales conjunctura!! in ce spuneai de ...migratia aia...e reala...si a fost fortata... nu se astepta nimeni sa sesi adapteze sau...si mai greu...sa se integreze...fiecare unde a fost stramutat... deci...de aici...si diverse incidente care au marcat si latura sociala si mai ales pe cea culturala... pt ca...fiecare venea cu...MANEAUA LUI...la vremea aia...si...nimeni nu era dispus sa-l asimileze pt ca...noi...aici in zona asta...chiar am fost putin favorizati...in ce priveste accesu` la cultura si posibilitatile de precere a timpului liber...adica cel ce concura la o doza de ...culturalizare implicita! chiar cred ca nu e cazu` sa dam cu pietre!!! vina...o poarta altcineva ...si nu mai poate raspunde pt ea! nu crezi? uite ca...m-ai facut sa scriu atat de m,ult...si...nu sunt genu` care dezbate pb existentiale pe net! dar...ma iertati!!! |
||
ovidiu42 Postat pe 31 Mai 2009 13:30 |
||
pai io ce ziceam mai sus..asa sunt de betivani ca fomeile uita cu cine au facut plodu, ca de la betie nu mai stiu cu cine au fost...si, pentru ca e rodul pantecului lor, ii pun numele lor....fecioru lu' maria.... amariei....ai fost tare zambile!!!!! | ||
tutankhamon Postat pe 31 Mai 2009 13:30 |
||
hai ca uitai de avadanei... care are o semnificatie delicioasa in materie de sexualitate generalizata pe linie materna... he,he,he... shugubetzi rau, moldovenii astia... |
||
zambil Postat pe 31 Mai 2009 13:30 |
||
zambilu....ce vezi atat de sexos in cuvantul "vadana"?.....asta inseamna in dialect moldovenesc vaduva.....te excita vaduvele????mistoooo....se adauga la profilul iubitelei tale..... | ||
tutankhamon Postat pe 31 Mai 2009 13:33 |
||
umbla un banc candva ..cica ar fi ultimul popor migrator din romanica..na, c-am fost rautacioasa.. | ||
gabitzza Postat pe 31 Mai 2009 13:33 |
||
tutanco, ce faci fata, profile ?.. | ||
gabitzza Postat pe 31 Mai 2009 13:34 |
||
da zambile, da tot in moldova si-a gasit scapare lumea buna din tara , cand nemtalaii cam dadeau suturi in si anume stii tu unde , prin primul razbel. tot moldovanul saracu' a trebuit sa puna calaiele in pamant si sa zica ca pe aici nu se trece asa ca, lasa foametea. atunci i-a cam strans in spate, pe toti din tara cel necaz |
||
si_totusi Postat pe 31 Mai 2009 13:36 |
||
tutanko... hai ca dadu afara fierea din tine... stai sa-ti explic... in familiile cu multi copii, dar in care exista un barbat, chiar si vremelnic, din spirit de preventivitate copii erau numiti dupa numele de fata al mamei... creanga insusi a fost un copil intr-o familie multipaternala... cand vine vorba de avadanei, inseamna ca acel copil a fost nascut de o femeie fara de barbat... adica den flori, cum ar veni... adresarea avea o precizie chirurgicala despre moralitatea mamei... |
||
zambil Postat pe 31 Mai 2009 13:37 |
||
ce sa fac bitzzule...si eu ca baietii...ma dau pe net.....incerc sa descopar de ce e asa de acru si uneori rautacios conu zambil.....si zau, ca am strans niste informatii cumplite....pai daca as avea asemenea femeie cum ii place lui in pat, zau ca as avea cosmaruri in fiece zi....si as fi mai acru ca zeama de potroace.... | ||
tutankhamon Postat pe 31 Mai 2009 13:38 |
||
hai, mai. nu fiti incrancenati. iote eu zic ca avadanei suna rau. pentru ca o vadana nu prea putea procrea decat daca sarea parleazul. prefer pe adomnitei. alta treaba. nu? | ||
si_totusi Postat pe 31 Mai 2009 13:42 |
||
de altfel, mai toate povestrile satesti cu iz deocheat (si mai toate sunt asa) au in mijlocu' actiunii o vadana tanara... alea batrane nu se puneau... vadana tanara insemna o femeie de moralitate indoielnica, dar neprobata... ca daca era femeie de treaba, se gasea el un barbat s-o ia din nou, era nevoie la tara de-o mana de femeie harnica, iar femeile in putere si fertile erau putine, mureau ca mustele din cauza bolilor intime... nu prea se spalau, deh... |
||
zambil Postat pe 31 Mai 2009 13:43 |
||
mamica....pe mine ma umfla rasul cand vad cum te inflamezi....mai usor ca nu-ti face bine ..... sau, mai bine zis, stilul tras-impins-smuls nu cred ca te caracterizeaza, parerea mea.....si, in alta ordine de idei...stiu ca unele molovence sunt foarte rele de musca...sau de bondari mai precis....ca au stoluri care le trec pragul si asternutul.....dar "vadana" era termenul care se folosea la cele ramase singure dupa razboi.....deci e putin cam delicata exprimarea ta in care apropii sensul trist al cuvantului(barbatii aia mureau pe front, nu in alcovuri) de faptul ca aceste femei erau muieri usoare.....poate or fi fost....dar aveau statutul de supravietuitoare a eroilor neamului.... | ||
tutankhamon Postat pe 31 Mai 2009 13:45 |
||
si ce vroiai taica...sa stea biata fomeie, in deplinatatea tineretilor ei infierbantacioase(sac!) si sa nu-si gaseasca racitor???...nici eu nu m-am referit la alea batrane, care, saracele, deja erau muzeul national de istorie, sectia arahnide.... | ||
tutankhamon Postat pe 31 Mai 2009 13:48 |
||
tuto, nush de ce, da` io cred ca adevaru-i altu`.. , da` contabilizeaza , vedem ce iese.. |
||
gabitzza Postat pe 31 Mai 2009 13:48 |
||
pai deh, tuto... neam de romani de la ram... lupoaica aia, mama lu' romulus si remus, era tot un fel de centurista a vremii... asa erau denumite femeile de moravuri usoare la roma, lupoaice... reprezentarea animaliera de-o mosteniram noi e un fel de cimilitura romana ironica... la vremea aia toti romanii ii stiau intelesu'... |
||
zambil Postat pe 31 Mai 2009 13:49 |
||
te contrazic zambile.,.....era lupoaica de-l crescu mai tarziu pe mowgli..... | ||
tutankhamon Postat pe 31 Mai 2009 13:50 |
||
eu nu cred ca femeile nu se spalau. mai degraba barbatii sufereau de boala aiasta. si cum apareau ei asa, de pe la tzapina sau de la facut sumane , hop trop la sarmana fumeie. daca piuia, o lua pe cocoasa. ca de. ele nu au fost si nici acum nu sunt considerate oameni la tara, chiar e o vorba: pe drum trece un om si o fumeie iar povestea cu numele e corecta. mama e sigura. de tata....mai putin |
||
si_totusi Postat pe 31 Mai 2009 13:51 |
||
haoleo, gabitzzo.....nu o are nici pe asta in pat????...e nasol vericule....e gravida situatia, si prezinta umflaturi.... | ||
tutankhamon Postat pe 31 Mai 2009 13:51 |
||
tutanko.. avadanei, ceva?... nu te mai strofoca aiurea, ca nu rade nimeni in afara de tine... eu inteleg glumele, da' tu scrasnesti din implanturi si faci grimase p-acilea... relax... |
||
zambil Postat pe 31 Mai 2009 13:54 |
||
normal totusico...ca-n bancul ala cu bula.....mama, e numai una!...referindu-se bineinteles la chifteaua ramasa pe farfurie in frigider...femeile saracele se spalau, nu se spalau....asta e partea a doua.....adevarul e ca barbatul mergea pe 7 carari pana ajungea acasa si pe alea nenumaratele carari, mai se abatea din drum pe la alta cumatra...si ii aducea bucuria acasa "nevestei" ..... ca tre sa recunoastem...sunt multe boli genitale care la femeie nu se manifesta, sau nu se "lanseaza".....ci tot de la barbati i se trage.... | ||
tutankhamon Postat pe 31 Mai 2009 13:55 |
||
deci in Kipling ala, de l-am citit io cand eram pitica de nea gheorghe era vorba... pai, pe mine ma intrebi fata ?..pe el intreaba-l..iote.. |
||
gabitzza Postat pe 31 Mai 2009 13:56 |
||
tutanko... iar o dai in bara.. pai doctor esti tu?...sau femeie?... focaru' de infectii venerice sunt femeile, crez ca nu-i nevoie sa-ti explic de ce... barbatii sunt numa vectori, umbland ei asa, creanga... |
||
zambil Postat pe 31 Mai 2009 13:58 |
||
taica zambile....te informez cu mandrie ca am toti dintii in gura si nu am implanturi....si, in al doilea rand, nu ma intereseaza nici o "vadana"....cu atat mai putin a ta...cred ca buba e in cartierul tau.....ia mai vezi, mai cauta, poate e chiar la tine si nu constientizezi....poate duci lipsa de ceva si te incurc eu.... | ||
tutankhamon Postat pe 31 Mai 2009 13:59 |
||
bre tutanko... iar te-ncrancenezi si faci riduri... |
||
zambil Postat pe 31 Mai 2009 14:01 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
nu lasati visele sa piara! | 13 | De la: Achmed 14 Noiembrie 2010 08:42 |
cand o sa il uit ? | 33 | De la: minna 15 Februarie 2010 15:21 |
Foaia de pe stalp ( varianta moderna a gazetei de perete) | 164 | De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 12:29 |
|
||
varsta uneori conteaza | 30 | De la: cicinel 2 Aprilie 2010 21:30 |
Despre ea... | 45 | De la: garbo165927 16 Decembrie 2010 11:06 |
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri