Chestiunea zilei..

si cand te gandesti ca mai sunt nostalgici de-a lu' ceasca care fac apologia "binelui" comunist

cate femei or murit, vai de zilisoarele lor...
Anouk
Postat pe 17 Decembrie 2009 10:29
lalo,
eram tineri si stiam sa ne distram f misto.
uitam repede.

anuska,
corect.

mama ce frigalau induram in case...cu mancarea am dus-o bine ca eram descurcareata,da' frigu' ala...oaliu..
iasomia
Postat pe 17 Decembrie 2009 10:32
frigul, bezna...ca taiau aia curentu', nici luminita de la capatu' tunelului nu se mai vedea

las' ca nici acum nu o prea vedem...
Anouk
Postat pe 17 Decembrie 2009 10:34

io nu-mi prea mai amintesc multe...sau, cel putin de cand imi amintesc io, era bine, ne descurcam, n-am dus lipsa de nimic!
frumoasa copilarie am avut
zambila
Postat pe 17 Decembrie 2009 10:36
mai tii minte?

o voce se aude din calorifer:
ce mana calda ai!!!

da' nechezolul?cati oameni a imbonavit de dischinezie?...
eu am avut noroc am stat in blocuri pline de evrei ,si in copilarie,si cand m-am maritat.

cafea naturala,toale,etc.
ca ei primeau pachete..deh..
iasomia
Postat pe 17 Decembrie 2009 10:38
zambilo, grele vremuri or fost alea...faceam mancare la flacara lumanarii, copii tot asa isi faceau temele...ca era impushcatu' chitit pe facut economie

iaso, nechezolul ala...trebuia sa cumperi de la restaurant o cutie de ness si pepsi...

dap, era frig al dreaq...bezna, bezna, se bagau oamenii in pat la caldurica si se mai dezmierdau oleaca. normal ca ramaneai si bortzi, si-atunci sa te tii bucurie...
Anouk
Postat pe 17 Decembrie 2009 10:38
io-s mica, si-mi amintesc doar lucrurile frumoase...e mai bine asa
ai mei s-au straduit sa nu ne lipseasca nimic, desi, parca imi amintesc ca nu se incalzeau caloriferele niciodata cum trebe, da aveam o soba mishto pe butelie
ne incalzeam la ea, sau la aragaz
zambila
Postat pe 17 Decembrie 2009 10:42
dap..

cum ar zice zambilu'mio"ne cordeam in draci",pai ce sa facem altceva?
frig,intuneric alea,alea...
iasomia
Postat pe 17 Decembrie 2009 10:43
cozile la paine, la tacamuri de pui, zaharul, untul, uleiul... totul la cartela.
eram copil, dar imi amintesc mai bine dacat as vrea...
garbo_C
Postat pe 17 Decembrie 2009 10:44

io-mi amintesc sticlele alea de pepsi de 1l, de sticla, si o papusa de plangea, adusa de taicamiu din URSS, ah, si niste adidasi marca Adidas, eram tare
pe papusa o chema Ghita

si o trasura cu cai albi, pe baterie, de ma speriam de ea cand ii dadea drumul sa mearga prin camera , si ma urcam repede in pat
si o masinuta galbena, tot asa, cu baterie...

apoi o aparut soramea, si le-a aruncat pe toate de la etaj, pe terasa
zicea: mami, mai imi cumperi o jucarie, ca nu mai am ce sa dezmembrez
zambila
Postat pe 17 Decembrie 2009 10:48
cerule,
se relatioana la cozile alea in draci.
eram uniti in necazul nostru.

zambilo,

care pepsi?
poate quik cola.
iasomia
Postat pe 17 Decembrie 2009 10:50
buna dimineata fetelor si un pupic pt voi
Begonia
Postat pe 17 Decembrie 2009 10:51
da, mai, iaso... stii ca ai dreptate?! sa dea naiba daca te plictiseai la cozile alea!

iote, bre... daca s-ar intoarce vremurile alea, n-am mai arde gazu' de pomana pe Garbo... am socializa in mod real si concret, cum ar zice unii p'aici...
garbo_C
Postat pe 17 Decembrie 2009 10:54
iaso, ai tu dreptate, cred ca erau de cola, ca erau cu eticheta rosie

acuma, daca mai beau sucuri din astea, si mor
zambila
Postat pe 17 Decembrie 2009 10:55
emil boc premier...stiam noi nu-i asa?

si atunci ce se schimba cu votul
LILO
Postat pe 17 Decembrie 2009 12:31
doar bani aruncati pe apa sambetei...cu campania electorala....mai bine ii dadeau la batrani...si cei sarmani cam 80%din populatia Romaniei
lala_cri
Postat pe 17 Decembrie 2009 12:36
vedem noi "coltii" lupilor flamanzi...mai inca putin..
si cei putinii "fericiti" care mai au unde lucra se pare ca vor fi vaduviti de acest "privilegiu"
dar poate ,ca undeva,acolo SUS , SUS de tot...CINEVA ne iubeste..
LILO
Postat pe 17 Decembrie 2009 12:41
dap Lilo nu trebe sa ne pierdem credinta...viata merge inainte
lala_cri
Postat pe 17 Decembrie 2009 12:43
cozile de la ulei si zahar......si, in fiecare marti, veneau capsulele pentru autosifon.....maaamaaaa ce se mai statea la coada...cu scaunel si toate alea....nu mai spun la vata......

zambilutz...nu era cola...era quick-cola si brifcor si ci-co.....si stai cu calma ca nu a murit nimeni de la alea....
tutankhamon
Postat pe 17 Decembrie 2009 12:51
sunt calma, si nu la asta m-am referit...
am probleme cu fierea si nu mai pot sa beau sucuri cu acid, ca fac urat
zambila
Postat pe 17 Decembrie 2009 12:55
asta da..sunt de acord cu tine...dar acidul nu-ti face rau la fiere ...ci la stomac.....sa ai de sarbatori niste triferment/mezim forte si niste dicarbocalm/malox.....
tutankhamon
Postat pe 17 Decembrie 2009 12:58
noi n-am apucat niciodata untul in perioada aceea...dar a fost bine ca nu am mai facut colesterol...
sora_ilsi
Postat pe 17 Decembrie 2009 12:59
tuth, nu stiu la ce face rau, da am crezut ca mor, am dat afara si ce n-am mancat
asa ca m-am lasat de sporturi periculoase de ceva vreme!
mersi de sfat, oricum
zambila
Postat pe 17 Decembrie 2009 13:01
In saptamana premergatoare vedeam evenimentele de la Timisoara pe sarbi si pe bulgari. Iar in ziua de 20 decembrie, imi aduc aminte, ni s-a spus ca nu aveam voie sa umblam in grupuri mai mari de 5 persoane, drept consecinta a evenimentelor de la Timisoara.

Misto a fost cand profesorii se apucau ei sa comenteze si sa arunce in derizoriu ceea ce se intampla la Timisoara, sfatuindu-ne sa nu facem precum huliganii de acolo, sa spargem magazine, sa ne batem intre noi pe strazi. Iar dupa doua saptamani (dupa vacanta) nu stiau cum sa o dea la intors, spunand ca au fost obligati de doctrina; e drept ca apoi veneau sa faca Informare Politica cu pasaje din Adevarul, care la ora aceea il sustinea pe Iliescu.
anakin
Postat pe 17 Decembrie 2009 13:18
dar,ce spuneti voi,ca dupa revolutie,prin 1991,am avut o sefa"isteata" foc...si trebuia sa ne faca instructaj lunar..
si o luat "idiotenia sa" o carticea comunista din care s-o apucat sa ne ceteasca si sa si scriem(CULMEA)..ca tov.nicolae ceausescu a spus cutare si cutare lucru la nush care congres al pcr
mi-o venit sa merg sa o reclam...dar iti pui mintea cu prostii

deh,dumneaei era SEFA
LILO
Postat pe 17 Decembrie 2009 13:55
prin anii'80 am stat doi ani in berceni,acolo da..acolo am cunoscut neajunsurile.

valei,ce fericita eram cand gaseam margarina rama,puteam sa fac prajituri...

aseara ma uitam siderata pe realitatea,il aratau pe hrebe cum spunea el pe antene ca base a fost in forma maxima pt ca era joi,si joia este ziua flacarii mov-purpurii dracu' s-o ia...si ca d-aia aveau toti pe ei un pic de mov...unu' cravata,altu' camasa..iar nutica medalionul...

tulai Doamne!
pe mana cui e tara asta...
iasomia
Postat pe 17 Decembrie 2009 14:11
o fi pe mana portocalelor mov????
LILO
Postat pe 17 Decembrie 2009 14:14
fetelor, a iesit un soare frumos la timisoara...da' te ia cu frig
zambila
Postat pe 17 Decembrie 2009 14:19
a fost si aici,m-au trecut naduselile pur si simplu...
acum inteleg eu de ce arat mai bine iarna decat vara...alaltaieri am mers 4 ore pe jos,ieri 3...astazi doar una...ma doare umaru' de la gheata aia..inca sunt shocata.

as bate pe cineva,mi-e ciuda pe mine ca ma resimt.
iasomia
Postat pe 17 Decembrie 2009 14:23
bre,

numa' nefacute mi se intampla in ultimul timp,cred ca imi face cineva voodoo d-ala...

da' buna avea o vorba:daca la sfarsitul anului ai pocinoage d-astea mici si dese , se sparge ghinionu' pt la anu'.
asa ca boieroaica scrie pe mine...

auzi-o pe cucoana aia de fu la loterie de la pc,cica ea il admira pe base ca nu s-a dezis de nutzica,asta barbat!

ar fi culmea sa ne pomenim iar cu udrea ministru..
parca ar fi prea mult.
iasomia
Postat pe 17 Decembrie 2009 14:46

Recomandari

Setari Cookie-uri