Asa e. L-au omorat pe Tony pentru a fi convigatori. Hai ca deja sunteti la vale cu teoria conspiratiei. N-o fi aparut gripa asta pe cale naturala, dar de aici pana la a face asa presupuneri e cale lunga. | ||
Doara Postat pe 5 Ianuarie 2010 21:01 |
||
---|---|---|
Boboteaza, incheierea ciclului sarbatorilor de Craciun Ultima zi a ciclului sarbatorilor de iarna, Boboteaza, cuprinde motive specifice tuturor zilelor de renovare ale anului, inclusiv ospetele si manifestarile orgiastice. Petrecerea zgomotoasa a femeilor casatorite organizata in ziua si noaptea de Santion (7 ianuarie, a doua zi dupa Boboteaza) care pastreaza amintirea manifestarilor specifice cultului zeului Dionisios este numita, in judetele din sud-estul Romaniei (Buzau, Vrancea, Braila, Tulcea si Constanta), Ziua Femeilor, Iordanitul sau Tontoroiul Femeilor. Nevestele se adunau in cete de 10-30 de persoane la o gazda. Aduceau cu ele alimente (oua, faina, carne) si, bineinteles, bautura. asa ca azi,fetelor,este si ziua noastra aceea din strabuni lasata |
||
LILO Postat pe 6 Ianuarie 2010 06:03 |
||
azi s-au nascut : ionel teodoreanu ion minulescu ioan heliade radulescu toti ioni cat de mult tineau inaintasii nostri la traditii...este o calitate pe care romanul o pierde pe zi ce trece ne vom pierde identitatea?oare ?la o rascruce a istoriei? |
||
|
||
LILO Postat pe 6 Ianuarie 2010 06:12 |
||
maimutza... traditia in sine este rezultatul lipsei de imaginatie... daca nu te duce mintea, atunci faci ce-a facut tata, sau cam asa ceva... | ||
zambil Postat pe 6 Ianuarie 2010 09:21 |
||
Doamnee! ce gheata este printre blocuri...asta se topeste in martie.... persida, doua gauri la curea zici? pe pariu ca se inmultesc obezii?o sa bage la paine si la sosuri non-stop... anakin-baiatu' avea el ceva cronic acolo...eu nu cred in chestia cu gripa noua,oamenii mor din cu totul si cu totul alte motive..da' vaccinurile alea sunt mare afacere..deh.. ma mir ca nu au zis ca si dinica a murit de gripa porcina,au avut putin respect,macar atat... dorulet, cred ca altceva a zis lilo... si da...se baga subiecte din top tot timpul,circ si paine,nu vezi cum se scumpesc toate pe sest asa? lilo, dap..o gramada de ioni.. zambilu', m-ai facut sa rad... |
||
iasomia Postat pe 6 Ianuarie 2010 09:30 |
||
iote bre..ca nu are nimeni chestiuni,f bine inseamna ca sunteti happy... ia sa vaz.. credeam ca o s-avem parte de o perioada de catifea,da vaz ca astia fac mai urat ca inainte... cand o sa inteleaga oare ?conturile nu se regleaza la tv,si nici politica nu se face acolo. acu' e prea tarziu,s-au invatat asa. in alta dezordine,eu de sarbatori am treaba..dar m-a distrat astazi o amica,deci: am vopsit-o,am coafat-o,i-am facut manichiura si hop! se duce acasa si-mi aduce carne sa-i fac snitele,o cheama ioana...in fine,i-am facut 40 de snitele..simteam ca pocnesc.oaliuuu! noroc cu papagalul meu ca repeta incontinuu cat a stat amica la mine.."nu esti zdravana",radeam ca zuza...ce draq faci cand totul e aiurea in jurul tau? bagi veselie... |
||
iasomia Postat pe 7 Ianuarie 2010 15:45 |
||
oalio, iaso...40 de snitele ? coafat si infrumusetat ? te-as lua si io la mine, parol... |
||
Anouk Postat pe 7 Ianuarie 2010 15:48 |
||
anuska, care n-am avut noroc pe lumea asta... pai ..vin,ti-am zis ca trebuie sa ajung pe la timisoara,te fac boboc de trandafir... |
||
iasomia Postat pe 7 Ianuarie 2010 15:51 |
||
mami, io zic ca pretena aia a ta a cam sarit calu'...da-o-n foutere de treaba, ma mir ca nu te-a rugat sa-i faci si curatenie prin casa daca vii, io in ziua aia tai un porc, sa stiu de-o treaba...te tin sa-mi faci carnatzu, si suncile... si-un gulash...te pun sa-mi faci un gulash ca la mama lui, pui de unguroaica ce-mi esti...yammi, yammi...papa bun... |
||
Anouk Postat pe 7 Ianuarie 2010 15:55 |
||
hai ca bag si un sangerete oltenesc... oh daaa....le am cu slanina ca la balamuc... stai asa ca ma duc sa fac nitel pe trista la poezii naive,ma mananca degetele... |
||
iasomia Postat pe 7 Ianuarie 2010 16:01 |
||
ashe, ashe...fa pe trista...da-te lovita | ||
Anouk Postat pe 7 Ianuarie 2010 16:03 |
||
oaliu! acu' vaz.. zambilu'mio a pus poze din sibiu... ce ne mai plimbam p-acolo cu totii. ano, nu pot fetita...eu cand sunt lovita,ma inhib,ma plimb pe strada,nu stiu sa redau in cuvinte. chestiune.. la gadea ..bendeac a avut sange in el, si a spus ca l-a judecat gresit pe prigoana junior,ca l-a cunoscut personal si si-a schimbat radical parerea..ca e pacat ca avem idei preconcepute si judecam oamenii aiurea in tramvai. se facuseara aia de la masa purpurii de draci,ehe,he,he... corect. pana nu esti ochi in ochi cu un om ,pana nu-l vezi in actiune..nu e ok sa tragi concluzii... romanica,deh... |
||
iasomia Postat pe 8 Ianuarie 2010 09:42 |
||
Sal'tare! Zambilu, bagai neshte comment-uri la poazele lu' matale... de fapt "legenda" Pentru cine vrea sa stie ce anume ai postat. |
||
ready_vivus Postat pe 8 Ianuarie 2010 10:02 |
||
ziua buna,ready.. ma bagai si eu un pic. mi-am amintit de prajiturile cumparate de acolo,de la o cofetarie din centru de langa pizzerii |
||
iasomia Postat pe 8 Ianuarie 2010 10:13 |
||
iaso, parca fusesi si asta vara, nu? iote ca zambilu a fost amu recent... da' nu-mi amintesc sa fi bagat si ceva impresii. oricum, daca vrei, poti sa vezi si imagini on-line in timp real din Piata Mare si Piata Mica, sunt vreo cinci camere montate pe Turnul Sfatului si pe Primarie, care transmit imagini non-stop pe internet. Asta e link-ul, de pe site-ul oficial al primariei: http://www.sibiu.ro/LiveOK/index.html In stanga ai camerele web, plus una montata prin Paltinis pe undeva, pe statia de telescaun. |
||
ready_vivus Postat pe 8 Ianuarie 2010 10:20 |
||
am fost doi ani la rand,da.. pai..poate abia a fost,mosneagu' nost e ocupat in perioada asta,ne povesteste el..cand o avea chef... multumesc. imi place f mult sibiul,e alta atmosfera. |
||
iasomia Postat pe 8 Ianuarie 2010 10:24 |
||
iaso....cind vii pe la sibiu???? | ||
nazirra Postat pe 8 Ianuarie 2010 10:29 |
||
Maine, bre! Tocmai si-a inchiriat un charter | ||
ready_vivus Postat pe 8 Ianuarie 2010 10:31 |
||
doua... naz... vin anu' asta.sanatate sa fie...din cate stiu,prin august. |
||
iasomia Postat pe 8 Ianuarie 2010 10:34 |
||
in timp ce mae declara ca trebusoara cu hayssam este fumigena data de presa,astia fac dezbateri: hayssam se intoarce... dap..si poporu' musca? nope! ne doare-n basca... era o agitatie astazi: in sfarsit vom afla,bla,bla... astia nu sunt sanatosi,neneaca... hai we placut... distrati-va frumos... |
||
iasomia Postat pe 8 Ianuarie 2010 17:15 |
||
Dragi forumisti! Va dau o veste:maine plec la parintii mei si timp de ceva vreme ramaneti fara florin_c76.Dar va doresc toate cele bune si sa va fie dor de mine.Si pana maine noapte mai vb. | ||
florin_c76 Postat pe 8 Ianuarie 2010 20:26 |
||
bine ca ne-ai anuntat... stai cat poti tu de mult,florine... clipele alaturi de parinti,sunt nepretuite... |
||
iasomia Postat pe 8 Ianuarie 2010 21:28 |
||
iasomico, ce mai zice la gazeta si tiviu ? | ||
Anouk Postat pe 8 Ianuarie 2010 21:30 |
||
...cic� o sa avem empozite pe hamburghere...popcoarne...serb�ri scolere...c�mine stodenț�ști și de prescoleri..cantine..... ....cic� așa e �normal�...ca s� �nvețe aia micii di la gradi și p�n� facult� c� tre s� dea și tax� pe fum�rit ...copii ș� pensionari o s� ne scape d� criz�... ...uite, iaso, c� ț-am ormat sfatu... |
||
daria_ Postat pe 8 Ianuarie 2010 21:44 |
||
ano, nu mai stiu,in we asta stop tv,mai trebuie sa ma duc si la un botez. ce parinti idioti! sa pui botezu' dupa sarbatori... in schimb, am vorbit cu cineva din state, sa stii ca(inca)simt criza si ei..mai ales ca stau la ocean,si deh...iarna costa casa mai mult decat produc ,pt ca nu este sezon.. daria, cand ai chef ,esti binevenita.. |
||
iasomia Postat pe 8 Ianuarie 2010 21:51 |
||
bash ca idioti...daca faceau botezul intre craciun si revel, era mai bine... criza ? stai sa vezi anu' asta ce-o sa fie je-la-ni-e !!! |
||
Anouk Postat pe 8 Ianuarie 2010 22:06 |
||
la americani cica trece curand,da' draq stie..obama se pare ca nu este ce parea, e pus si el la plesneala,cand ma gandesc ca i-au dat premiul nobel, ma ia capu'... ma duc sa-mi pun niste bigudele,sunt d-alea misto de poti sa dormi cu ele... noapte odihnitoare. mosu' ene pe la gene... |
||
iasomia Postat pe 8 Ianuarie 2010 22:24 |
||
De la: zambil, la data 2010-01-06 09:21:58maimutza... traditia in sine este rezultatul lipsei de imaginatie... daca nu te duce mintea, atunci faci ce-a facut tata, sau cam asa ceva... Cuvantul "Traditie" prin definitie, inseamna ansamblul valorilor, conceptiilor, obiceiurilor sau credintelor care se pastreaza in cadrul unui popor sau chiar la nivelul umanitatii intregi din generatie in generatie. Intotdeauna, dincolo de marturiile scrise care s-au pastrat, au existat diferite credinte sau obiceiuri pastrate doar prin viu grai. Sfanta Traditie sau Sfanta Predanie este invatatura data de Dumnezeu prin viu grai Bisericii. De altfel, Mantuitorul Hristos nu a scris niciodata nimic, dar cu toate acestea, invataturile Sale s-au pastrat pana astazi; ele au fost apoi fixate in scris de catre Sfintii Apostoli, care au fost martori directi ai evenimentelor. Traditia populara reprezinta obiceiurile, datinile create si specifice culturii unui popor. De exmplu, colindatul sau uratul pe la case, de sarbatori, constituie un obicei stravechi. Cantecelele sau urarile respective atrag norocul . |
||
LILO Postat pe 8 Ianuarie 2010 22:27 |
||
...zambilu, tradiția nu reprezint� o lips� de imaginație...�n unele cazuri este chiar prea mult� imaginație - ca s� nu zic altceva (nu m� refer la datinile specifice unui popor)... ... nici nu iți poți imagina ce �tradiții� s-au f�cut �n ultimi ani �n oltenia la �nmorm�nt�ri (de ex.)... |
||
daria_ Postat pe 8 Ianuarie 2010 22:39 |
||
Multumesc Zambila ca ai grija de mine!Sa fii iubita! | ||
florin_c76 Postat pe 8 Ianuarie 2010 23:11 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
buna..vreau si eu un sfat | 2 | De la: garbo232166 20 Martie 2012 23:43 |
plan de cont : soc.com. de asigurari | 1 | De la: garbo158824 28 Decembrie 2010 23:16 |
Boala care nu ma lasa sa ami traiesc viata | 142 | De la: garbo207334 8 Februarie 2015 20:54 |
|
||
Curaj, hai sa iesim la o cafea ! | 74 | De la: dor72_ 22 Octombrie 2011 11:03 |
De ce oare oamenii sunt asa nepasatori unii fata de celalti? | 106 | De la: garbo027119 2 Decembrie 2009 21:12 |
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural