Chestiunea zilei..

Bre persi, ti-am mai spus : flexeaza-te la neuron, ca nu te injura nimeni pe aici; si mai pe romaneste, mie personal mi se cam rupe de tine si de identitatea ta.
Bine, poate ca vrei sa te bagi si tu in seama cu ceva, si bagi bazaconii pe aici, dai cu bata in balta si apoi te intrebi ce are lumea cu tine.
Nu cumva suferi de mania persecutiei?
anakin
Postat pe 21 Martie 2010 22:15
http://www.onlinewatchmovies.net/

Fleur, incearca aici
persidadamian
Postat pe 21 Martie 2010 22:28
"Nu cumva suferi de mania persecutiei? "

tocmai tu intrebi asta?

persidadamian
Postat pe 21 Martie 2010 23:23
Ai dreptate, persi, eu stiam demult ca suferi, dar sincer credeam ca ti-a mai trecut.. e drept, numai comportamentul te mai da de gol

anakin
Postat pe 22 Martie 2010 08:15
Exact cum am banuit, tu nu ai oglinzi acasa.
naspa
persidadamian
Postat pe 22 Martie 2010 09:09
fiecare cu chestiunea zilei lui, deh...
zambil
Postat pe 22 Martie 2010 09:11
neata!
nuti_vio
Postat pe 22 Martie 2010 09:12
mneata!!!!
nazirra
Postat pe 22 Martie 2010 09:14

da Zambil, eu vorbeam de oglinzi

va doresc o zi faina si cat se poate de calma, ma cheama datoria.
persidadamian
Postat pe 22 Martie 2010 09:15
Lasa, persi, ca ai tu pentru toata lumea, dar tot degeaba ..

chiar vroiam sa te mai intreb cum mai merge treaba prin facultatile din Dublin (dar ce spun eu facultati, sunt institute secrete de hiperinvatamant), dar poate ca esti prinsa pana la gat in studiul cursurilor.
anakin
Postat pe 22 Martie 2010 09:38
D-le Anakin
nuti_vio
Postat pe 22 Martie 2010 09:41
la cestiune azi: despre autostrazile din romania...

deci.. se face tronsonu' comarnic brasov, 55 km, cu 5 miliarde de euroi, adeca, cam 90 milioane pe km... adeca cam de sase ori mai mult decat o autostrada in aceleasi conditii de teren oriunde altundeva...

lasand la o parte shmenareala evidenta, eu ma gandesc la utilitate aacestei autostrazi... la fel de utila ca si autostrada bucuresti - constanta... miliarde de euroi bagate-n pofta romanului de-a hali un mic cu mustar pe malu' marii sau in varfu' muntelui... acilea-i problema...

romanii se plang ca-s furati pe fatza, da' nimeni n-a carait cand s-au lansat proiecttele astea... bizonii s-au bucurat c-o sa ajunga mai repede la gratare pitoresti in weekend... neneaca, nu mai protestati atata c-o ducem prost, toti am fost partasi la manelizarea economica a romanicii...
zambil
Postat pe 22 Martie 2010 10:08
buey!
ce-i la mine acasa?
au intrat carlanii in calduri,bag seama...
cum e vorba aia?
cel mai istet cedeaza,nu?

nu prea am chestiuni,munca voluntara in juru' blocului,curatenia de Paste,i-am convins pe vecini sa ne facem singuri anu' asta treburile,ca e criza,neneaca...
aduceam personal de la spatii verzi,ne uscau de bani..
iasomia
Postat pe 22 Martie 2010 10:18
acuma, sa va mai zic o cheste... stirea cu comarnic-brasov, adevarata de altfel, apare in jurnalu' national... adeca tocma ziaru' lu' ala care cumpara electricitatea pe doi bani de la termocentrale si ne-o vinde noua la pret de specula...

asta ca sa nu sara-aiurea aia cu jos boc, jos basescu, sus geoana si crin... si stati cu ochii pe cazu' voicu, sa vedeti si voi de ce s-a ajuns acilea...
zambil
Postat pe 22 Martie 2010 10:21
zambilu', pentru ca sunt cat de cat in domeniu, pot sa iti dau niste indici:
- un km de autostrada in RO costa in jur de 30-35 de mil.euro.
- pregatindu-se pentru Europenele din 2012, polonezii fac un km de autostrada cu 5 mil.euro. E drept, lucrarile sunt facute de un consortiu chinez, si probabil ca asta ridica semne de intrabare asupra calitatii.
- in principiu, un km de autostrada in conditii dificile precum Comarnic - Brasov constituie costuri duble, intrucat vor fi multi km de tuneluri, viaducte, kilometri de constructie pe piloane, ca sa nu mai vorbim de expropieri.
Asadar, daca au fost prevazuti 90 de mil. pe km, parerea mea e ca se dau cu 10-15 mil mai mult decat era necesar. In nesimtire se va cadea in momentul in care vor cere refinantarea contractului.

Mami Iaso, scuze.. m-au deranjat un pic afirmatiile rautacioase referitoare la RO ale unora care au parasit-o.
anakin
Postat pe 22 Martie 2010 10:25
hai ca mai aparura niste stenograme,ne-a trecut glontu' pe langa tampla,nici nu vreau sa ma gandesc cat se facea rachatu' daca iesea geoana pres.
vai de steaua noastra...
pai d-aia il vor mort pe baselu' ca se lua cu caracatita la tranta..
asta nu inseamna ca ai lui sunt ingeri,dimpotriva...sa te tii ce-o sa aflam si de aia la timpu'cuvenit...
iasomia
Postat pe 22 Martie 2010 10:25
Daca asta doresti sa alegi sa crezi, in schimbul unei discutii amiabile si schimb de experieta, nu ai decat, numai ca indica prezenta mediocritatii si limitarii.
Vezi ca ai uitat o cratima.
persidadamian
Postat pe 22 Martie 2010 10:27
anakine, chestiunea mea nu era costu' neaparat, ci utilitatea... despre re-finantare nu se poate vorbi in mod direct, fiind vorba de parteneriat public-privat...

nasol e cu clauza de risc financiar, in care statu' se-angajaza sa plateasca diferenta in caz ca se dovedeste ca drumu' nu-i rentabil pe periada de concesiune... adeca tot noi platim, pana la urma, chiar daca nu toti avem vile pe valea prahovei...
zambil
Postat pe 22 Martie 2010 10:29
bre sido, tu parc-aveai treaba, nene... sau te-ai inteles cu anakinu' sa ne tineti de urat p-acilea?...
zambil
Postat pe 22 Martie 2010 10:30
am Zambilu, am plecat
persidadamian
Postat pe 22 Martie 2010 10:33
Acuma, sincer, cred ca utilitate ar avea in cazul in care se va face legatura cu A3, venind direct de pe autostrada Bucuresti-Ploiesti.
In context, se pare ca principala clauza a aderarii, respectiv o cale usoara de acces spre marile porturi ale Marii Negre (respectiv Constanta), va fi atins. Aceasta autostrada ar urma sa faca conexiunea dintre A 3 si A 2, urmand sa ajunga pana la Mangalia, din cate stiu eu.
Doar ca mai sunt de rezolvat niste mici detalii : noua centura a Bucurestiului, centura Constantei, noul pod peste Dunare, si segmentul Ploiesti - Comarnic. Problema e ca nici macar nu s-au gasit finantari pentru ele.
anakin
Postat pe 22 Martie 2010 10:35
anakine,, acuma daca zici ca esti in domeniu, traseu' ala descris de tine nici macar nu-i pe coridor european, asa cum ne fusese vorba cand s-au planificat rutele alea...

iar iesirea la marea neagra-i o cioaca... de ce ar iesi lumea la marea neagra, care-i o mare-nchisa pt europeni?... noi oricum n-avem de ce sa iesim acolo, ca nici n-avem ce sa exportam, si nici flota nu mai avem...
zambil
Postat pe 22 Martie 2010 10:40
baieti..

asa ba mami...ca sa am si eu ce sa citesc,daca tot fac o pauza mica acilea....
iasomia
Postat pe 22 Martie 2010 10:44
Pai as putea sa iti spun eu ce e cu iesirea la Marea Neagra.
In conditile in care in sud (Oltenia adica) nu se va realiza nici un fel de autostrada sau drum expres, cel putin in urmatorii 10 ani, si nici podul ala Vidin-Calafat nu se simte prea bine, cam singura ruta de a ajunge la vreun mare port comercial ramane prin RO, pana la Constanta.
Singurul port din zona Balcanilor care il poate concura pe al nostru ar fi Salonicul, dar e mult mai greu (si mai scump) sa construiesti autostrazi pe ruta Timisoara - Craiova - Sofia - Salonic, cand te poti folosi de A3 si A 2, care erau deja in proiecte. Iar coridorul ala european poate suferi mici modificari, nu?
anakin
Postat pe 22 Martie 2010 10:45
anul trecut, se spunea ca se face un drum expres Craiova-Pitesti, eu tot il pandeam dar se pare ca a ramas zis si atat.
nelly05
Postat pe 22 Martie 2010 10:52
nene, coridoru' ala IV a suferit deja modificari, si-nca mari de tot... initial intra-n romanica pe la nadlac si iesea pe la calafat... nici vorba de craiova, he,he,he... p-orma ceasca a tras de el si l-a modificat pe la sibiu si pitesti, da' asta era pe vremea cand inca aveam economie... si iarasi craiova nu intra-n discutie...

adevaratele deviatii sunt insa autostrazile care se construiesc... brasov - bors nu are legatura cu nicio autostrada-n ungaria (si aia n-au niciun gand sa faca vreuna in zona aia), iar bucuresti brasov nu era nicio urgenta, avand in vedere eternitatea in care va termina bechtelu' proiectu' lor...
zambil
Postat pe 22 Martie 2010 10:53
nely...

cred ca in veci nu o sa avem drumuri,nici nu-ti mai vine sa schimbi masina?
pt ce? sa dai in gropi?draci...

sa stai ore in trafic?
iasomia
Postat pe 22 Martie 2010 10:56
iaso, din pacate asa e, e lantul slabiciunilor in drumurile noastre,

se liciteaza pe preturi mici, ca sa se prinda lucrarea respectiva noi le facem mai putin bune, ca se vrea economie si ca trebuie sa ne incadram in pretul ala....si tot asa.

nu mai spun ca in 90% din cazuri, dupa ce drumul este receptionat, vin cei de la ape sau gaze sa sparga tot si sa traga si ei o conducta, iti vine sa mori nu alta.
nelly05
Postat pe 22 Martie 2010 11:18
ce sa mai zic de autostrazi..am eu un stradoi lung p-acilea pe la mine....eram asa fericita ca l-au reparat,ma mai dadeam si eu cu rolele la ceas ce seara,ca dh...traim in romanica, si daca o femeie mai in varsta se da cu rolele,e jale...

cand colo ce sa vezi?dupa ce s-a topit zapada a ramas toata strada numa' o groapa....muuult mai urata decat inaintea reparatiilor...

nu inteleg pur si simplu, nu inteleg...
zici ca suntem intrun film prost...
iasomia
Postat pe 22 Martie 2010 11:26
pt ca majoritatea strazilor de genul asta, au fundatia terminata, adica putem sa punem asfalt in fiecare an, ca primavara gropile sunt la loc....pana nu intra in reabilitare totala asa o sa fie mereu.

si asfaltul care se pune pe strazile astea, este de calitate mai putin buna decat trebuie.
nelly05
Postat pe 22 Martie 2010 11:32

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ajutati-ma sa castig un concuirs...plzzzz !!! 1 De la: dana92 24 Iulie 2009 01:29
pai trebuie sa ma despart de prietnea mea mine adica asa vrea ea.. ideei 14 De la: buna01 10 Ianuarie 2010 20:24
Un sfat va rog frumos!!! 58 De la: joyz93 10 Ianuarie 2010 20:22
Ganduri frumoase/pure/sincere 38 De la: Clm 12 Mai 2009 15:23
cicinel 14 De la: tutankhamon 10 Februarie 2010 22:11
Setari Cookie-uri