Chestiunea zilei..

buna dimii picut si sa stii ca te-ai cam lenevit ...nu tu prejituri .....mancaruru fine nu ne mai iubesti si nu ne mai asculti.... noi ti-am daruit scrierlle si gandirile si tu ....nu ne auzi si tacerea ta....ne doare
garbo074997
Postat pe 15 Iunie 2010 09:21
De la: anakin, la data 2010-06-10 09:23:31persi, atunci cand vorbesti normal ,esti binevenita sa intervii oriunde.
Eu ma refeream la traditia de bizon a romanului: sa stai cu mainile in solduri si sa injuri pe aia de la stat ca nu iti dau. In momentul de fata, in Romania se platesc o groaza de pensii de asistenta sociala poplatiei tiganesti, pe motiv ca au multi copii... dar ce fac astia in afara de a face copii? nimic. Ba mai mult, ii scot si la produs, ca asa e-n tenis.

Anakin, din 23 de milioane, poate ca sunt 500 de mii de romi ( hai sa zicem un milion), unde-i groaza aia de bani? In fine, nici eu nu sunt deacord cu modul lor de viata, dar nu-i consider nici vinovati de starea vremii ( bine am inteles eu ce-ai vrut sa spui, i-ai folosit drept exemplu)
In fine, sa trec direct la subiect, daca ma intrebi pe mine am sa raspund ca da, statul este responsabil pentru fiecare cetatean in parte si are obligatia de a oferii un trai decent si oamenilor defavorizati de anumite circumstante si nu numai, prin creerea de locuri de munca, prin venituri cu care oamenii sa poata sa duca un trai decent, prin implementarea legislatiilor pentru drepturile omului, etc, etc.
Atata timp cat taxele sun platite si eu ca cetatean de rand trebuie sa ma duc cu pansamentul in buzunar la spital( Doamne fereste, sper sa nu fie cazul), atata timp cat pensionarii, saracii, sunt furati (ca ceea ce fac ei e furt calificat din punctul meu de vedere, pentru ca ori ca te duci si ii dai la un om in cap si ii iei si laptele ala amarat din frigider, ori ca ii iei banii sa nu-l mai poata cumpara, e tot una pentru mine) etc,etc, tu mie incerci sa-mi spui ca tot cetateanu e vinovat? ori poate nu am inteles eu, in fine, in fine si iar in fine oricum nu putem noi schimba roata.
Prima propozie am sa o ignor.
persidadamian
Postat pe 15 Iunie 2010 21:55
Bai persi, primo : am o surpriza pentru tine. In Romania nu sunt 500 de mii de tigani, ci cam in jur de doua milioane.
Doi : eu vorbeam de acele ajutoare sociale care se dau tuturor familiilor care au depus un dosar, desi multi dintre ei sunt plecati la produs/furat in vestul Europei. Vedeam deunazi un reportaj in care o "biata" familie de tigani (nu romi) traia, chipurile, din acele alocatii ale copiilor si din pensia sociala, iar in curte se lafaiau 3 automobile, unul cu numere de Anglia, si doua cu numere de Bulgaria. Intrebati de unde sunt masinile, au raspuns ca le-a adus un baiat care e plact in Italia, deci nu sunt ale lor
Trei: da-mi te rog exemple de legislatie pentru drepturile omului care ar trebui implementata, ca incep sa cred ca am trecut degeaba prin facultate.
Patru: nu, nu ai inteles absolut nimic din ceea ce am vrut sa spun.
anakin
Postat pe 15 Iunie 2010 22:37
Bai Anakin, tu nu m-ai inteles pe mine
Deci,Drepturile omului reprezinta principalele conditii care permit fiecarei persoane sa-si dezvolte si sa-si foloseasca cat mai eficient calitatile : fizice ,intelectuale ,morale ,socio-afective si spirituale. Ele decurg din inspiratia tot mai mare a omenirii la o viata in care demnitatea si valoarea fiecaruia este respectata si protejata.

Cand am spus implementata, da? legile sunt date, sunt acolo pentru fiecare, dar, dupa parerea ta sunt respectate? Eu nu am studiat dreptul sa-ti citez articole. Insa in mare imi cunosc drepturile
Ok!Ok!
Din moment ce astia vor sa reduca pensiile cu 15%, avand in vedere ca si asa pensiile sunt cum sunt, ce demnitate mai are omul ala, ce fel de viata?
Dreptul la educatie da? Daca se taie 25% din salariile astea prapadite care sunt, cum isi trimit oamenii copii la scoala? Ori doar cei cu bani isi vor permite educarea copiilor? Aici te legi de discriminare. Ok!? ori nu?

In fine, ceea ce am vrut sa spun este ca, din cate rele se intampla in tarisoara asta, exemplul ce l-ai dat tu, este ca si cum te-ai impiedica de un ciot. Sa stii ca exact de aia a ajuns Romania unde a ajuns, datorita unor ajutoare sociale date romilor (nu tigani) cu multi copii(ironic vorbind), de ce nu te-ai legat de furaciunile ce la fac astia de pe la partide, carora le lipseste degetul mare?
persidadamian
Postat pe 16 Iunie 2010 01:07
"plact in Italia"

asta ce mai e? (glumesc)
persidadamian
Postat pe 16 Iunie 2010 01:16
997,

iar il cauti pe tataie pe topicul meu?

am lasat treaba la o parte pt o cafelutza acilea,nu am putut sa rezist.
nu ma croncane niciun papagal,nu ma calca nicio masina...garbo,venii criza,maica?ehe,he,he...

liniste si pace,doar slagaru' verii pe garbo se aude..
http://www.youtube.com/user/kylieminogue?blend=3&ob=4

in rest,pica motiunea,nu pica...mitinguri de toata jena cu un lider sindical care se scapa si spune ca manifestantii "au fost platiti,cine mai protesteaza din convingere in ziua de astazi"?

cu o doamna teo pe care as fi aplaudat-o daca ar fi stiut sa faca totul elegant,in schimb, mi-a stranit dezgustu',bla,bla..
sa cante muzica...
iasomia
Postat pe 16 Iunie 2010 08:47
NEATZA,am aparut si eu,na,dupa miros am venit
scrichy
Postat pe 16 Iunie 2010 08:53
ma bucur ca ai venit,scri...
cafeaua nevorbita e nashpa...
no,hai ca punem si-un deget de coniac,ieri am mancat niste bomboane cu lichior ,oaliuuu! manga m-am facut,ieseau flacari din mine...

iasomia
Postat pe 16 Iunie 2010 08:58
Iaso, nu este prea devreme pentru coniac?
alex2007
Postat pe 16 Iunie 2010 09:02
alex..

virtual ,dragutza...
hai ca-mi place de tine...
iasomia
Postat pe 16 Iunie 2010 09:07
IASO,parca nu mai beai,oricum in virtual pitio sa te faci manga,se accepta
scrichy
Postat pe 16 Iunie 2010 09:12
buna fetelor!
imi pare bine sa va cunosc...eu sunt Cristina
dancris
Postat pe 16 Iunie 2010 09:19
da,in virtual poti sa faci tot ce vrei...

buna,
fata cris..bine ai venit.

iasomia
Postat pe 16 Iunie 2010 09:55
ce ziceati k bem?
eu propun un ice coffee
pfff..ce merge pe caldura asta!
dancris
Postat pe 16 Iunie 2010 10:02
pt aia mergem mai jos, la cafenea.

ia spune-mi tu...ce te-a marcat zilele astea?
iasomia
Postat pe 16 Iunie 2010 10:06
De la: persidadamian, la data 2010-06-16 01:16:13 "plact in Italia"

asta ce mai e? (glumesc)

"plecat in Italia", asta am vrut sa scriu. Cateodata, tastatura nu functioneaza cum trebuie.

In rest. pot sa iti spun ca esti pe langa ceea ce am discutat eu. Sunt opiniile tale, le respect, dar nu pot sa fiu de acord cu ele sau sa spun ca sunt coerente; mai ales ca nu despre ceea ce ai amintit tu discutasem eu, ci reliefasem o anumita stare de fapt, a romanului fatalist si neintreprinzator, obisnuit cu ideea ca statul e o vaca numai buna de muls.
Bun, nu sunt de acord cu diminuarea pensiilor, fiindca ele se platesc in baza unui contract social garantat constitutional (daca nu stii cu ce se mananca asta, intreaba), si la fel nu sunt de acord cu existenta pensiilor nesimtite, care depasesc 100 de milioane, ba mai mult, sunt categorii de pensionari de lux care cumuleaza pensia cu o functie publica (didactica, sa zicem) pe la diverse institutii de stat, blocand astfel accesul tineretului la locurile de munca.

Aaa, sa nu uit: pentru mine, tiganul ramane tigan ca si pana in 1990, si nu rrom, asa cum le place lor sa li se spuna de dupa, tocmai pentru a crea confuzie cu romanii. De ce italienii le spun "zingaro", francezii "gitanes", englezii "gipsy", nemtii "zigeuner", sarbii "tiganski", spaniolii "gitanos"?
anakin
Postat pe 16 Iunie 2010 11:12
Marcat?! Pe mine m-a marcat soarele! Facui neste pete....

Se pune?
moniq_
Postat pe 16 Iunie 2010 11:14
Si nu am citit Anak despre ce e vorba, da' de ce nu e in regula "tigan" si cine zice asta???

Eu am prieteni care sunt tigani si e ok asa; imi place muzica lautareasca a vechilor tigani si gasesc ca si asta e ok, iar cea mai frumoasa imagine(nu vreau sa ma inteleaga nimeni gresit, vreau numai sa subliniez frumusetea unei imagini perfecte!!!) a unei femei pe care eu am vazut-o vreodata, a fost a unei tiganci tinere, intr-o dimineata de vara torida, acum trei ani, care, intr-o caruta, aflata pe capra si-a scos brusc bluza si a schimbat-o! Credeti-ma, nimic mai sexy si mai perfect decat corpul acela cu paloare de piersica si cu sani perfecti si rotunzi plus umerii cu rotunjimi imbitoare incadrati de un par lung, lung, lung si negru!

Toti suntem ceea ce ne-a lasat natura sau divinitatea si cred ca ar trebui sa cautam ce e frumos in asta si sa ne mandrim!
moniq_
Postat pe 16 Iunie 2010 11:20
De la: persidadamian, la data 2010-06-16 01:07:03Bai Anakin, tu nu m-ai inteles pe mine
Deci,Drepturile omului reprezinta principalele conditii care permit fiecarei persoane sa-si dezvolte si sa-si foloseasca cat prapadite..."

Deci, Persi, drepturile omului nu sunt conditii... sunt atribute firesti, naturale si universal valabile!
Ele pot fi numai recunoscute, formal de catre oranduirea sociala intr-o societate avansata.
Si din pacate, ele nu iti "permit" nimic, ci legislatia in vigoare o face...
moniq_
Postat pe 16 Iunie 2010 11:22
moniq!
ioi!

mai, da' tu ai dreptate, si io am vazut o tiganca f frumoasa, tot asa, bruneta, inalta...acum cativa ani, la mare
intrebarea-i cum ajung in halul in care arata tigancile alea cam la 50 de ani, cu negi pe nas si burtile revarsate peste fustele in pliuri!
zambila
Postat pe 16 Iunie 2010 11:32
"Sa crap" daca pricep! Genele, sa le ia dracu'!
Da' ma jur ca fata aia trebuia pictata!
moniq_
Postat pe 16 Iunie 2010 11:33
Moniq, asta era pasajul in care persi mi-a atras atentia, pentru a doua oara, ca tiganilor li se spune "romi".

De la: persidadamian, la data 2010-06-16 01:07:03Sa stii ca exact de aia a ajuns Romania unde a ajuns, datorita unor ajutoare sociale date romilor (nu tigani) cu multi copii(ironic vorbind),

..bine, eu am scos din intreg contextul.
anakin
Postat pe 16 Iunie 2010 11:39

offf, da! pricep acu'!

moniq_
Postat pe 16 Iunie 2010 11:41
Mai, rromi, tigani, nu-i tot un ...? Toata europa le spune tigani, so... care-i problema?
Si nici macar nu-s rasista.

Tylly
Postat pe 16 Iunie 2010 11:46
TOmato... toMATO...
moniq_
Postat pe 16 Iunie 2010 11:48
nici io, da' unii is de-a dreptul gretzosi! in special barbatii
zambila
Postat pe 16 Iunie 2010 11:50
E absolut valabil si pentru orice alta culoare a tenului, sau pigment al pielii, Zambiluto!
In plus, sufletul omului lumineaza orice culoare...
moniq_
Postat pe 16 Iunie 2010 11:50
De la: moniq_, la data 2010-06-16 11:48:28TOmato... toMATO...

Mai, tu pe cine faci nebun aici???
Tylly
Postat pe 16 Iunie 2010 11:52

si asta-i adevarat, moniq, dar raman la parerea mea...
zambila
Postat pe 16 Iunie 2010 11:54
Cell...

moniq_
Postat pe 16 Iunie 2010 11:55

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
SIMPLU 75 De la: wife 19 Septembrie 2009 09:50
relatie serioasa 4 De la: loveactually 31 August 2009 16:12
am rezolvat problema cu iubitul meu 23 De la: pantera_neagra 14 Septembrie 2009 06:58
Sa ma ajute si pe mine cineva :D 27 De la: G1N3A5 3 Februarie 2011 16:15
De ce ne plac "baietii rai"? 18 De la: garbo_1155 7 Februarie 2014 16:26
Setari Cookie-uri