Chestiunea zilei..

Zambilut, o persoana care putea fi definita asa cum spui tu si intr-adevar tigan de etnie, mi-a iesit pe o poarta in cale intr-o zi, pe cand mergeam cu caruciorul spre Kaufland, impreuna cu puiul meu. Trotuarul, ingust. El, cu scuter. M-am zburlit involuntar in mine, undeva: nu aveam loc. In urmatoarea secunda, m-a privit, a intra la loc cu "atelajul" si mi-a zambit, spunand: "e loc destul, bebe"?

Crede-ma, Zambiluto, a luminat strada cu tonul si caldura privirii, (total surprinzatoare -da' nu stiu de ce pentru mine- si parca neatasata fizicului!...)
Am multumit si am trecut mai departe; dar m-am simtit dintr-o data, mai bine! Si recunosc, putin jenata de mine, in mine!
moniq_
Postat pe 16 Iunie 2010 12:01
De la: moniq_, la data 2010-06-16 11:55:20Cell...

matto = nebun.

Tylly
Postat pe 16 Iunie 2010 12:08

absolut nici o intentie!
moniq_
Postat pe 16 Iunie 2010 12:09
moniq, nu contest, la sat am avut prieteni f buni, tigani...nici o problema cu asta!
erau isteti, educati, amuzanti

mi-e greatza de manelistii burtosi, cu lanturi de legat cainele, la gat
zambila
Postat pe 16 Iunie 2010 12:32
asta DA!
moniq_
Postat pe 16 Iunie 2010 14:51
fleurdelis
Postat pe 16 Iunie 2010 18:29
tigani?
aseara ma uitam siderata(pe trei posturi)cum adi minune si salam isi mozoleau mustatile..

cica asa se pupa ei"pe gura",mda...un sarut urat,mi s-au intors matele...

si in tot acest timp,o gramada de tineri sunt apreciati afara,de la olimpici la teatru,film,etc.

si ce ne dau javrele astea din media?

doi tigani beti care se cred mafioti,nu ca nu ar fi,dar la noi pana si mafia este o caricatura libidinoasa.
iasomia
Postat pe 17 Iunie 2010 16:37
De la: anakin, la data 2010-06-16 11:12:13
De la: persidadamian, la data 2010-06-16 01:16:13 "plact in Italia"

asta ce mai e? (glumesc)

"plecat in Italia", asta am vrut sa scriu. Cateodata, tastatura nu functioneaza cum trebuie.

In rest. pot sa iti spun ca esti pe langa ceea ce am discutat eu. Sunt opiniile tale, le respect, dar nu pot sa fiu de acord cu ele sau sa spun ca sunt coerente; mai ales ca nu despre ceea ce ai amintit tu discutasem eu, ci reliefasem o anumita stare de fapt, a romanului fatalist si neintreprinzator, obisnuit cu ideea ca statul e o vaca numai buna de muls.
Bun, nu sunt de acord cu diminuarea pensiilor, fiindca ele se platesc in baza unui contract social garantat constitutional (daca nu stii cu ce se mananca asta, intreaba), si la fel nu sunt de acord cu existenta pensiilor nesimtite, care depasesc 100 de milioane, ba mai mult, sunt categorii de pensionari de lux care cumuleaza pensia cu o functie publica (didactica, sa zicem) pe la diverse institutii de stat, blocand astfel accesul tineretului la locurile de munca.

Aaa, sa nu uit: pentru mine, tiganul ramane tigan ca si pana in 1990, si nu rrom, asa cum le place lor sa li se spuna de dupa, tocmai pentru a crea confuzie cu romanii. De ce italienii le spun "zingaro", francezii "gitanes", englezii "gipsy", nemtii "zigeuner", sarbii "tiganski", spaniolii "gitanos"?

Pai da mai Anakin, dar romanul ala fatalist si neintreprinzator, e tot cetatean ca toti ceilalti nu? Eu asta te-am intrebat pe tine, vina este a celor care au distribuit acesti bani, nu a celui care ia primit, nu? ma insel?
Pana sa fie tot haosul asta a stiut cineva unde se banii? nu stia nimeni, ba mai mult se raspundea foarte simplu ca se investeste in drumuri si se facea cate un km de strada iar la prima iarna era gata bun de reparat. Pana sa faca mass media atata galagie cu ce se intampla, sa nu-mi spui tu mie ca tot asa gandeai, ca nu te cred. Chestia cu banii astia dati pe ajutoare sociale e scoatere de ochi, parerea mea. Atatea prostii au facut de nici nu stiu cum sa se mai acopere.
Si tu crezi ca numai romanu crede ca statul e o vaca numai buna muls? hai sa fim seriosi..........in fine
persidadamian
Postat pe 17 Iunie 2010 20:25
De la: anakin, la data 2010-06-16 11:39:39Moniq, asta era pasajul in care persi mi-a atras atentia, pentru a doua oara, ca tiganilor li se spune "romi".

De la: persidadamian, la data 2010-06-16 01:07:03Sa stii ca exact de aia a ajuns Romania unde a ajuns, datorita unor ajutoare sociale date romilor (nu tigani) cu multi copii(ironic vorbind),

..bine, eu am scos din intreg contextul.

Anakin uite,
"familie de tigani (nu romi) traia, chipurile"
Eu nu te-am corectat, in fine
persidadamian
Postat pe 17 Iunie 2010 20:31
yaaaaaaaaaccccc!! Iaso o faza pe care chiar nu as vrea so o vad, nici nu pot sa mi-o imaginez macar
persidadamian
Postat pe 17 Iunie 2010 20:33
hai mai ...nu va mai intepati!
persidutza

iasoo am descoperit o melooo....immmm, immm
uite-aici:
http://www.youtube.com/watch?v=_WF5Jgd_mms&feature=related
fleurdelis
Postat pe 17 Iunie 2010 20:33
Fleur
eu nu intep pe nimeni
persidadamian
Postat pe 17 Iunie 2010 20:36
da meyy..tu nu!
fleurdelis
Postat pe 17 Iunie 2010 20:40
Fleur, oare ce are calculatorul meu? a facut un oarecare zgomot si nu se mai aprinde si sunt cam disperata ca am material salvat dar nu am tinut back up ca o proasta si maine imi trebuie pentru o prezentare. Tu nu te pricepi?
Daca nu cred ca in noaptea asta nu dorm, pffaii is disperata
persidadamian
Postat pe 17 Iunie 2010 20:46
iesi de pe net!

salveaza aia pe un stick si apoi da un restart!
fleurdelis
Postat pe 17 Iunie 2010 20:48
pai nu mai pot, ca nu se mai aprinde, adica se aprinde dar nu merge ii blocat, nu stiu, nu se vede monitoru, si face un zgomot ciudat
persidadamian
Postat pe 17 Iunie 2010 20:51
ce zgom,ot ciudat??
umbla la firele alea pe=acolo, inclina=-l un pic, o fi ventilatorul!
ala daca se opreste se arde....
misca-l un picut!
si ies de pe neeet!
o fi vreun virus off
fleurdelis
Postat pe 17 Iunie 2010 20:54
Nu stiu Fleur, dar daca nu-mi recapat materialul pana dimineata sunt mancata.
persidadamian
Postat pe 17 Iunie 2010 20:56
persi uite stai!
trimite-l pe mail!
asa cum e acum.
apoi dai restart si...mai vezi tu!
fleurdelis
Postat pe 17 Iunie 2010 20:59
Fleur, calculatorul de pe care vorbesc acum e altul si ala pe care am prezentarea salvata e altul, intelegi amu? si ala nu mai merge
persidadamian
Postat pe 17 Iunie 2010 21:50
acuma da
fleurdelis
Postat pe 17 Iunie 2010 21:53
rad eu rad, dar nu e rasul meu.
Am chemat pe vecinu sa se uite poate, poate am noroc
persidadamian
Postat pe 17 Iunie 2010 21:56
nu toti oameni sunt la fel
garbo134750
Postat pe 17 Iunie 2010 21:57
750 ce vrei sa spui cu nu toti oamenii sunt la fel?
persidadamian
Postat pe 17 Iunie 2010 21:59
Normal ca suntem diferiti, fiecare individ are propiile nevoi, dorinte, abilitati, etc
persidadamian
Postat pe 17 Iunie 2010 22:00
ma scuzi ca intervin dar cuvantul matto in italiana are mai multe intelesuri depinde de contextul frazei
garbo134750
Postat pe 17 Iunie 2010 22:00
Dar nu-i nici o problema ca intervii, doar ca nu cred ca te referi la mine, eu nu am folosit cuvantul matto.
persidadamian
Postat pe 17 Iunie 2010 22:03
vreau sa spun k am locuit foarte multi ani avand k vecini cateva familii de tigani si erau niste oameni deosebiti contrar aspectului fizic
garbo134750
Postat pe 17 Iunie 2010 22:04
Da Ok, mai multi oameni au spus asta iar eu nu am negat, deci? ce vrei sa spui? Oamenii sunt oameni pentru mine indiferent de cetatenie ori rasa, nu ma intereseaza cum alege fiecare sa-si traiasca viata atata timp cat nu ma afecteaza direct pe mine.
persidadamian
Postat pe 17 Iunie 2010 22:11
Vere, deci tiganului i se spune tigan. Nu ma poate obliga nimeni pe mine sa ii spun rrom, ok?.. fiindca nu este decat o denumire menita sa creeze o confuzie cu poporul roman. Mai nou, tiganii bulgari sau albanezi prinsi la furat prin Vest spun ca sunt rromi, si toata prostia asta se revarsa asupra cetateanului roman cand merge in strainatate.
Tiganii, sa nu uitam, au venit pe teritoriul Romaniei adusi de tatari, ca sclavi, ce s-o mai lungim atata? de unde pana unde au devenit rromi nu stiu de ce nu au devenit, sa zicem, ffranci, sau sspani, sau rrusi ??

De la: persidadamian, la data 2010-06-17 20:25:35 Pai da mai Anakin, dar romanul ala fatalist si neintreprinzator, e tot cetatean ca toti ceilalti nu? Eu asta te-am intrebat pe tine, vina este a celor care au distribuit acesti bani, nu a celui care ia primit, nu? ma insel?

Da, persi, e cetatean, dar spre diferenta, romanul intreprinzator injura statul ca mareste fiscalitatea, iar romanul fatalist si neintreprinzator injura statul ca nu ii mai da pomana, intelegi?.. aici e nuanta care iti scapa tie din ce spun eu.
Nu uita faza de acum doi-trei ani, cand cu inundatiile din Moldova, cu satenii stransi la bodega, la un pahar de tuica, cu apa pana la genunchi, si in jurul lor jandarmii care incercau sa le salveze animalele din curte sa nu le fie luate de ape. Cam asta e imaginea romanului care face ceva si al celui care sta cu mana in sold si te injura ca nu ii mai dai.
Si da, vina ca nu are bani este si a celui care a primit, la un moment dat, pomeni dintr-astea - putea sa faca ceva util cu ei. Spre exemplu, daca eu iti dau tie mokka 1.000 de euro, si tu ii papi rapid fara sa realizezi nimic cu ei, cine e de vina ca nu mai ai bani, eu sau tu?.
Parerea mea.
anakin
Postat pe 18 Iunie 2010 00:19

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
prietenie sau altceva? 113 De la: laura30 15 Iulie 2013 12:04
mistere neelucidate 90 De la: LILO 13 Decembrie 2009 17:30
PRIETENIA O POTI TRANSFORMA INTR O DRAGOSTE? 3 De la: esme 10 Decembrie 2011 23:16
Caut prietena ( posibila iubita ) 9 De la: Bogdan06 31 Iulie 2019 00:56
De ce oare oamenii sunt asa nepasatori unii fata de celalti? 106 De la: garbo027119 2 Decembrie 2009 21:12
Setari Cookie-uri