Chestiunea zilei..

mai, paunescu trage sa moara si fiica-sii ii arde de scris romantzuri prin ziare? ce chestie, nene...
michelle_
Postat pe 4 Noiembrie 2010 21:49
unde, mami?... eu zic c-asa-i moartea de poet, in versuri... fie si-ale altora...
zambil
Postat pe 4 Noiembrie 2010 21:55
iote-acilea, mosule...

http://www.jurnalul.ro/stire-special/scrisoare-tatei-558889.html

oi fi io mai defecta, dreaq stie, da' in asemenea momente e greu de crezut sa te loveasca inspiratia literara
michelle_
Postat pe 4 Noiembrie 2010 21:57
aha... sa ceteasca si moshu'... p-orma ma bag la un inception calitate dvd, si-n timpu' asta-mi mai intra neshte banuti in cont... he,he,he...
zambil
Postat pe 4 Noiembrie 2010 22:03
o fo' bun Winter's Bone ala? ca sa stiu daca ma apuc de el

merg pe mana lu' matale...
michelle_
Postat pe 4 Noiembrie 2010 22:05
dap.. bunutz.. asta daca te-omori dupa america profunda, care n-arata mai bine decat gaiestiu' sau ciorogarla...
zambil
Postat pe 4 Noiembrie 2010 22:14
bre zambil...tu c-o mana dai si cu doua iei
michelle_
Postat pe 4 Noiembrie 2010 22:15
aseara aterizai in trope de elite, un film brazilian despre favele si urmasa escadroanelor mortii... au si aia problemele lor, deh... pe imdb ii dau aia gramada de stele, da' mie mi s-a parut facut de-un fel de sergiu nicolaescu de-al lor...
zambil
Postat pe 4 Noiembrie 2010 22:17
tara latina, nene...au si ei falitii lor, ca si noi...
michelle_
Postat pe 4 Noiembrie 2010 22:20
mami relo, eu zisei ca mie-mi placu' prospatura aia mica de joaca-n rolu' principal, si nu joaca rau... da-n rest, e ca un fel de drama de la tara de la noi, de-si dau vecinii cu topoarele-n cap pentru vreo gaina umblareatza...

norocu' meu ca eu vaz si prin paltoane, cand e ceva de vazut... he,he,he...
zambil
Postat pe 4 Noiembrie 2010 22:22
ai roentgen, mami...

si pentru ca ma obsedeaza, mai zic si ici sha...mare dezamagire arta compromisului. mai bine n-o citeam, dohhh...
michelle_
Postat pe 4 Noiembrie 2010 22:25
brici...

eu nu reusii sa duc nimic pana la capat de vulpeasca asta... are si telectualismu' cliseele lui, ca si manelele...
zambil
Postat pe 4 Noiembrie 2010 22:29
arta conversatiei e buna. asta daca faci abstractie de o anumita intransigenta fortata a personajului principal. nimeni nu e atat de moral, atat de corect...cel putin nu in viata reala. plus iubirile alea imposibile...sanziana aia avea vocatia cauzelor pierdute
michelle_
Postat pe 4 Noiembrie 2010 22:32
relo, ce era de spus in proza s-a spus pana prin anii 50... pe urma a intrat tare televizinea si lumea nu mai citeste cand are nevoie de povesti...

da' daca tot vorbim de proza, mai namber oane este iosif si fratii sai... cea mai tare poveste pt oameni mari, zic eu...
zambil
Postat pe 4 Noiembrie 2010 22:39
corect! mai o telenovea, mai o "tradati din dragoste"...

mai namber oan la mine e magicianul...fixatie am cu cartea asta...
michelle_
Postat pe 4 Noiembrie 2010 22:42
mami, daca le ai cu fixatiile, citeste piticul... nu mai scapi de ele...
zambil
Postat pe 4 Noiembrie 2010 23:21
mere netu' ca paula, he, he, he...

pitici? am destui...varsta, dohhh...
michelle_
Postat pe 4 Noiembrie 2010 23:39
Se pare ca azi de dimineata se duse Adrian Paunescu.
Dumnezeu sa il odihneasca.
anakin
Postat pe 5 Noiembrie 2010 08:58
da...pacat...

am citit ziarele. marea majoritate a mesajelor de pe forumuri sunt pline de injuraturi si de cuvinte obscene la adresa lui. ceea ce nu face decat sa-mi intareasca mai vechiul meu gand, ca noi romanii suntem incapabili de decenta chiar si-n fata mortii, ceea ce e foarte trist...
michelle_
Postat pe 5 Noiembrie 2010 10:47
cei care-l injura sunt niste dobitoci.
majoritatea nici nu stiu exact de ce il injura. sau erau si ei pe atunci niste aplaudaci inraiti.
sa le fie rusine!

Cu sau fara voia lor, Paunescu a devenit demult un mare poet roman. Inainte de toate, a fost un foarte important om de cultura al romanie, nu a fost activist cultural de conjunctura.

In urma cu 30 de ani, Serban CIoculescu a spus ca e un poet social de talia lui Arghezi.

A facut poezie valoroasa, a facut presa valoroasa, 'inclusiv dupa 90. Scria cu un nerv fantastic, a avut acel talent are multora le lipseste. Atat scriitoricesc, cat si oratoric.

A promovat valorile nationale asa cu putini au facut-o, indiferent de regimul aflat la putere.

iar celor care comenteaza ca ar ar fi scris si omagii, le-as recomand sa "arunce pe foc" si tablourile lui Sabin Balasa, care si el a facut niste portrete ale "odiosilor".

Paunescu nu a fost valoros doar atunci, el ramane valoros si peste 50 de ani. Ma intreb daca despre cei care-l injura acum se va mai auzi peste cativa ani.

Dzeu sa-l Odihneasca!

eu_geminy
Postat pe 5 Noiembrie 2010 11:05
Asa este romanul, un viteaz de calculator, si un tip care stie sa isi asume raspunderea la nevoie.

Cat despre cei care il injura pe net?.. sa fim seriosi, ge, pai la stadiul asta de nick-uri vor ramane pepetuu... insa Adrian Paunescu este deja un nume si nu suporta comparatia cu ei.
anakin
Postat pe 5 Noiembrie 2010 12:16
mda, ultimii 2,3 ani au fost tare urati...au plecat dintre noi multi oameni talentati
zambila
Postat pe 5 Noiembrie 2010 12:24
anakine,

Paunescu face parte demult din galeria marilor oameni de arta romani.

scribalicii astia obscuri si plini de bale au si ei un destin: acela de a ramane niste ilustri anonimi.
pe mine ma enerveaza ca incearca sa faca din acest trist eveniment un prilej de a-si pune in practica "idealuriile de afirmare" in cel mai infect mod.

nu ai cum sa te bucuri de moartea unui om, nici daca l-ai socotit inamicul tau. asta daca pretinzi ca esti om.

numai ca un Paunescu in viata eclipsa, probabil, nimicnicia acestor pigmei cu simbrie, mai prosti decat activistii de partid pe linie de cultura, de pe vremea "plumbuitului". niste militzieni cu pretentii de "culturnici".
eu_geminy
Postat pe 5 Noiembrie 2010 12:27
Dap, de acord, chiar daca si eu l-am injurat mult si de multe ori pe omul Paunescu. Aveam eu motivele mele, mai mult sau mai putin intemeiate, mai mult sau mai putin obiective. Nici acum nu pot sa spun ca ii pastrez doar vorbe de bine, dar am invatat sa ma abtin.
Despre poetul Paunescu insa... chiar imi place slova lui, a scris poezii frumoase, exceptand o anumita categorie pe care, vorba isomicai, o facea in cinci minute si toti ceilalti din jurul lui o duceau bine.

Asta e, nu a fost un perfect si, cum ziceam si in alta parte, nu a putut sa multumeasca pe toata lumea. Dar, daca stam sa facem un total, cu siguranta ca peste vreo zece ani se va vorbi despre poetul Paunescu si nu despre omul Paunescu. La urma - urmei, ceea ce ramane dupa noi este opera fiecaruia in parte...
Thor_again
Postat pe 5 Noiembrie 2010 12:28
Thorule, ca oameni, fiecare avem metehne... mai mult sau mai putin pe placul altora.
Daca luam si viata personala a lui Eminescu la purecat, s-ar putea sa nu ni se mai para chiar un "crin"...
Insa Eminescu, Paunescu (n-am nicio "jena" sa-i pun alaturi) si altii ca ei, au lasat ceva in urma.
Deloc putin.
eu_geminy
Postat pe 5 Noiembrie 2010 12:32
pana una-alta, am pus pe blog un post cu o poezie a lui, aleasa destul de "in pripa"... dar cred ca suficient de sugestiva si de mare actualitate. cam atat pot face acum, ca simplu admirator.
eu_geminy
Postat pe 5 Noiembrie 2010 12:36
Am lasat eu vreodata impresia ca il consider pe Eminescu un "crin"?
Da, a lasat si el ceva in urma, si se va mai vorbi despre asta. Ce ma irita pe mine cel mai mult este ca aia care l-au injurat mai abitir in timpul cat traia -ma refer la "presarii" de azi- acum ii ridica osanale...

Eu unul am renuntat sa imi mai amintesc ce a facut rau. Si asa nu foloseste la nimic, iar acolo unde o fi acum, e altcineva, mai in masura decat mine sa il critice sau sa il judece
Thor_again
Postat pe 5 Noiembrie 2010 12:41
Eh, acum sa nu picam in extrema cealalta!
A scris el poezii multe si bune, a fost el mare sustinator al Craiovei Maxima, a fost initiatorul si sustinatorul cenaclului, dar din punctul meu de vedere e destul cat mi-am amintit si am vorbit de el zilele astea. Asa ca, eu personal, pun punct capitolului "Adrian Paunescu"...
Thor_again
Postat pe 5 Noiembrie 2010 12:48
nu, Thor, n-am afirmat ca ai fi lasat impresia asta.

faceam doar o trimitere la un alt simbol national romanesc, despre care de asemenea s-au scris o infinitate de magarii. inofensive, pentru geniul sau.

si corect, Dzeu sa-l judece...
fiindca - la urma urmei - nu a facut mai mult rau decat altii, care si-au facut un scop in viatza din asta... si care colcaie cam peste tot in cotidian.
eu_geminy
Postat pe 5 Noiembrie 2010 12:49
He, he, he! Da' stai sa ma vezi cand or crapa alde ilici, boc, videanu, nastase, basescu, miki spaga, fenechiu... si lista poate continua!

Nici acum inca nu m-am impacat pe deplin cu amaratu' ala de iorgovan...
Thor_again
Postat pe 5 Noiembrie 2010 13:19

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ce face o relatie fericita? 145 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 12:30
vreau sfaturi 5 De la: garbo027119 2 Decembrie 2009 21:07
Vreau sa iubesc si sa fiu iubit... 114 De la: Ioana007 30 Iulie 2009 17:36
Despre ea... 45 De la: garbo165927 16 Decembrie 2010 11:06
Ce ne unge la suflet? 870 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 12:26
Setari Cookie-uri