Chestiunea zilei..

io nu zic, pen' ca parca as prefera monarhia mai mult decat republica. a, si mai era ceva cu simbolul renuntarii la hohenzollern, ceva cu legatura la lepra aia care conduce acum familia respectiva, dar si cu bataie mai lunga in timp, inapoi, pe la ferdinand parca...
in fine, casele regale inrudite au aprobat in copore gestul renuntarii, ca sa nu mai spun ca si casa regala britanca a renuntat odata la saxa coburg parca, pentru windsor...
Thor_again
Postat pe 11 Mai 2011 17:06
a, sa nu uit: in caz de vreun referendum, votez cu doua maini pentru monarhie. cu atat mai mult cu cat duda nu are cum sa fie rege, in cel mai rau caz ar fi print consort. altii nu au nici o sansa (prin altii a se intelege alde lambrino sau progenitura carol-ferdinand)
Thor_again
Postat pe 11 Mai 2011 17:09
ce? te-ai botosat..mami?

pai da...de la ferdinand citire.
stii ceva?
daca scapam de duda,sa dea dracii daca nu votez monarhia,pt ca celelalte variante sunt de-a dreptu' ilare...
iasomia
Postat pe 11 Mai 2011 17:11
iasomia o sa incerc.
e mai convenabil ca vad exact la ce raspund si cum citesc din urma nici nu imi dau seama daca ce vooi posta eu va fi trecut pe aceasi pagina sau nu
adryaana
Postat pe 11 Mai 2011 17:12
na fain incerc sa nu mai sau citat si se posteaza de doua ori..
forumul asta are ceva cu mine????/
adryaana
Postat pe 11 Mai 2011 17:12
si thorache,batrane...

si casa regala are la umbra ei o gramada de neaveniti,ar trebui sa cam faca curat, daca au ambitii...

adriana

nu conteaza,.pui numele la inceputul postarii,si e totul ok.... ca pricepem noi...
iasomia
Postat pe 11 Mai 2011 17:14
mami, cum ziceam mai sus: duda in nici un caz n-ar avea cum sa fie rege. ar fi similar cu situatia din marea britanie.
in fine... as vrea s-o vad si pe asta, un referendum pentru monarhie in romanica mioritica...
altfel, ce sa zic: chiar daca gurile rele spun altceva, regele mihai inca mai e foarte respectat in cadrul famiilor regale europene.
Thor_again
Postat pe 11 Mai 2011 17:14
Oricum Duda nu va fi numit principe niciodata, neavand sange regal si automat, nefiind recunoscut decat ca print-consort, nimic mai mult. Cat despre Paul Lambrino, alias de Romania, este un cersetor scos in fata de greii PSD-ului, tocmai in vederea uzurparii increderii populatiei in monarhie.
Din punct de vedere dinastic, urmasul Regelui Mihai este nepotul sau, Nicolae.
Cazul nu este unic, cel putin pentru monarhia romaneasca. Inclusiv Carol I a mutit fara a avea urmasi (unicul sau copil a murit la varsta de 3 ani, in 1874), succesorul sau la tron a fost un al doilea fiu al fratelui sau Leopold, Ferdinand, in favoarea caruia au renuntat la tron atat Leopold cat si Wilhelm, primul nascut.
anakin
Postat pe 11 Mai 2011 17:16
aaa, pai daca vorbim de neaveniti, n-ai nici o grija, imi dau seama ca or fi destui si pe acolo. da' parca nu asa multi ca prin partide.
si nu stiu daca ar risca vreo casa regala sa se faca vreo analogie intre ea si eventualii viitori neaveniti care sa incerce sa se aciueze prin preajma.
Thor_again
Postat pe 11 Mai 2011 17:17
Anakinu, cam aia ziceam si eu de duda, si oricum, calitatea lui de print consort nu cred ca ar afecta romania mai mult sau atat de mult precum o afecteaza republicanii astia de vreo 20 de ani incoace.
Cat despre lambrino, chiar si in ultimul timp a fost "validat" de unii de pe la cotroceni, prin prezenta la nush ce chermeze, dar asta nu ne mai mira, atata timp cat aia merg si in cumetrie la "regi" de alta factura, mai mondiala ea asa, de felul ei.
Thor_again
Postat pe 11 Mai 2011 17:18
thor nici eu nu cred ca apucam sa traim sa vedem referendum pentru monarhie..
sunt prea "lipiti"de scaune toti cei din clasa politica si le e frica de o schimbare atat de mare.
adryaana
Postat pe 11 Mai 2011 17:19
Thorache, mai degraba prefer calitatea de print consort a lui Duda, decat pe Eba sau Jiji in Parlamentul European.
anakin
Postat pe 11 Mai 2011 17:20
Anakinu, nici cat negru sub unghie nu as sta in dubii, mai ales in privinta asta, cu punerea in balanta a lui duda pe de o parte, jiji, eba, udrea, ponta si care mai vreti voi, pe partea cealalta. Fara nici o indoiala, creditul merge spre duda, nu spre ceilalti.
Thor_again
Postat pe 11 Mai 2011 17:24
@adryaana

acum tinem cont si de criza ....
cand erai tu, pe la 1800 toamna, nu era chiar asa criza ... :)

@esme
n-am io treaba cu hornul, decat sa-l mai scutur cand si cand si sa mai dau jos de pe el oarece lighioane care se mai aciueaza in zona ...
tot un fel de mos cracila dar mai fara barba, fara sac de cadoaie ... eh ..
renu-i ren, sania sanie si zurgalaiiiiiiiiiiiiiiiii

@iasomia: mercic, am sa ma straduiesc prin straduinta, desi e grele
alfheim
Postat pe 11 Mai 2011 17:24
Adryana, da click o singura data pe "Adauga mesaj", chiar daca iti merge mai greu incarcarea. Altfel, de cate ori dai click, de atatea ori iti va posta mesajul.
Thor_again
Postat pe 11 Mai 2011 17:25
Thor, nu il uita in enumerarea ai nici pe Crinutzu', care iarasi orgasmeaza pe la televiziuni, visandu-se prezident.
Ecce Labum tristum.
anakin
Postat pe 11 Mai 2011 17:26
erata

@adryaana
am vazut ca ziceai ceva de decembrie, deci referirea mea era la 1800 toamna in decembrie, cand se coceau pepenii
deci aia mici conceputi prin ciresh nu se pun la socoteala ci doar la numar

cred ca am mancat ceva soda
alfheim
Postat pe 11 Mai 2011 17:28
Oricum, romanii nu ar misca un deget nici daca le-ar pica o bomba in cap, de asta m-am convins -chiar daca nu mai era nevoie- din proprie experienta. Si nu ma refer la cativa amarasteni care nu au facut nu stiu ce, sau pe care ii vezi la tv dansand in loc sa moara pe baricade, ci la un esantion extrem de reprezentativ pentru intreaga tara, caci nu cred ca ai putea gasi un esantion mai reprezentativ decat un oras resedinta de judet, deci destul de mare. Iar treaba la care ar fi fost de dorit sa se inhame era un click, pentru binele lor, fara nici o legatura politica ori interes politic...
Thor_again
Postat pe 11 Mai 2011 17:29
Anakinu, tocmai d-aia am zis sa puneti pe cine vreti voi pe lista, cu atat mai mult cu cat de alde crinutzu uitasem. Iti dai seama ce importanta prezinta pentru mine.
Mai ales ca refuz categoric sa ma mai "pun la curent" cu ce debiteaza antenele, realitatile, proteveurile, tevereurile, primele si care dreaq de teveuri or mai fi prin romanica, cu "invitatii" lor cu tot.
Thor_again
Postat pe 11 Mai 2011 17:32
nu stiu despre ce tara se poate vorbi, cand vad mai degraba un sat fara caini si doar cu o shleahta de hoti, shuti si shmenari, de la marmoratul vadriean pana la agramatul vangelis de felentari

cand romanul care si asa nu numai ca n-are noroc, dar nici curaj nu prea are, e scarbit de tot si toate, mai degraba decat sa dea cu pumnul in masa, isi ia lumea in cap si se duce prin ducere fara sa mai priveasca in urma
cumva asta se trage si de la o mentalitate de sluga, conturata in anii ocupatiei otomane, austro-ungare si apoi comuniste si neocomuniste

pe aciulea nu se dezvolta spiritul civic de multa vreme, se dezvolta oprimarea civica

medicamente, medicamente
alfheim
Postat pe 11 Mai 2011 17:35
eu cu monarhia zic asa: poate o sa dea ceva shtaif pe la balurile anuale ale academiei catavencu, si ceva fatza umana la export, da' tara nu se va schimba in niciun fel... si nici parlamentarii... to jiji va fi in europa si cu voda si fara...

pt cine e curios, sa consulte arhivele parlamentare sau presa dintre cele doua razboaie mondiale, ca sa vaza cum tara era pline de manelisti si-atunci ca si acum... doar ca nu stiau ca se cheama manelisti... sa nu uitam ca mintile luminate interbelice au fost aproape toate anti-monarhiste, si zic c-or fi avut si ei dreptatea lor...

expresia neam de traista crez ca-i si aia interbelica... he,he,he...
zambil
Postat pe 11 Mai 2011 21:01
normal
trebuia sa vina zambilu sa ne trezeasca la realitate!
faci abstractie d-un lucru, zambilu (nu ca l-ai fi stiut, ca n-aveai de unde): Thor se baga in politica
Cand o veni monarhia, bien sur
Thor_again
Postat pe 11 Mai 2011 21:17
parca si vaz, nea thorele, cum o sa compuna florin salam maneaua regelui, la-nscaunare...
zambil
Postat pe 11 Mai 2011 21:41
io nu crez... am auzit ca ie altu' mai tare, gutza ii zice.
mai, lasand gluma la o parte... ai si matale dreptate cand zici de perpetuarea societatii aleia maneliste inca din cele mai vechi timpuri -eu unul sunt convins ca dintotdeauna au fost asa traitorii de pe meleagurile astea, nu cred ca apucaturile astea au aparut numai din perioada fanariota.
pe de alta parte insa, sa nu uitam sa singurele realizari cu adevarat notabile ale romanimii au avut loc in perioada regalitatii.
bine, nu au fost ale mamaligarilor, numitorul comun e regele, indiferent care a fost ala...
Thor_again
Postat pe 11 Mai 2011 21:47
Rom�nia este un Regat!

Constituția �n vigoare, din 1991, modificat� �n 2003, recunoaște abrogarea Constituției din 1965. Constituția din 1965 este �n continuarea celei din 1948. De aici �ncepe partea interesant�:

Urcarea pe tron a lui Carol I acum 145 de ani s-a f�cut �n baza unui plebiscit organizat �n aprilie 1866 care, pentru a se respecta cerințele de form� ale Convenției de la Paris din 1858, a fost confirmat de o Adunare Electiv� la 1 mai 1866, Adunare care, cu aceast� ocazie, a exprimat voința nestr�mutat� a națiunii de a r�m�ne pururi unit� sub o monarhie ereditar� ce urma s� �nceap� cu acest principe str�in.

Doar apoi, �n iunie-iulie 1866, deja domnitorul Carol I promulg� prima Constituție, care nu face dec�t s� recunoasc� monarhia ereditar� ce �ncepuse cu acesta.

Constituția de la 1923, �n vigoare �n 1947 cu modific�rile operate de comuniști, nu �i permitea sub nicio form� regelui s� aboleasc� monarhia, preciz�nd foarte clar procedura de numire a unui nou monarh �n caz de vacanț� a tronului. Totodat�, nici m�car Parlamentul ales �n 1946 nu avea dreptul s� modifice Constituția.

Prin urmare, proclamarea Republicii �n 30.12.1947, abrogarea la aceeași dat� a Constituției din 1923 și adoptarea �n 1948 a Constituției RPR s-au f�cut cu �nc�lcarea Constituției �n vigoare și deci au fost nule de drept.

Nu a existat vreodat� niciun referendum prin care voința național� s� ratifice �ndep�rtarea de pe tron a lui Mihai I, �ntruc�t �n 1991 s-a votat doar abrogarea și Constituției, nule de drept, din 1965!

Prin urmare, teoretic, �n ciuda noii constituții republicane, Mihai I r�m�ne Regele �n funcție al Rom�nilor și Rom�nia are �n continuare o Cas� Regal�.

Chiar dac� acest lucru nu are efecte constituționale �n practic�, situația astfel creat� - extrem de penibil� pentru membrii Casei Regale - reflect� neseriozitatea și m�g�ria clasei politice rom�nești și a poporului rom�n care a votat-o.
O_K
Postat pe 11 Mai 2011 22:19
alf.. bine ca ai scris erata ca primul mesaj nul-aminteles......
am crezut ca ma confunzi cu thor... doar el are asa varsta onoranbila...
adryaana
Postat pe 11 Mai 2011 22:41
De la: Thor_again, la data 2011-05-11 17:09:01a, sa nu uit: in caz de vreun referendum, votez cu doua maini pentru monarhie. cu atat mai mult cu cat duda nu are cum sa fie rege, in cel mai rau caz ar fi print consort. altii nu au nici o sansa (prin altii a se intelege alde lambrino sau progenitura carol-ferdinand)

Thor...pune si doua maini de la mine la socoteala votului...
Observatia ta e justa,Regele Mihai inca mai e foarte respectat in cadrul famiilor regale europene
Si eu as vrea sa vad un referendum pentru monarhie in romanica mioritica...din pacate , oricat ar fi de cinstit referendumul nu cred ca va castiga monarhia...
Spun asta gandindu-ma ca generatia care a trait sub monarhie a murit deja....majoritatea romanilor traiesc inca cu convingeri gresite despre ce inseamna regalitate...
O_K
Postat pe 11 Mai 2011 22:46
da. regele mihai e foarte respectat de marile familii regale. e si normal. e un tip deosebit. e o figura marcanta a vietii politice europene. da, ce zic eu, europene? mondiale, galactice
si_totusi
Postat pe 11 Mai 2011 22:54
De la: si_totusi, la data 2011-05-11 22:54:09da. regele mihai e foarte respectat de marile familii regale. e si normal. e un tip deosebit. e o figura marcanta a vietii politice europene. da, ce zic eu, europene? mondiale, galactice

Serios? a ajuns si pana in galacsia ta renumele lui? bravoo...
probabil ca tu traiesti excelent daca inca nu ti-a disparut ironia....
sau ti-e frica sa nu vina sa iti ia mosiile...fabricile...ha?!?
O_K
Postat pe 11 Mai 2011 23:12
Ahh...abia acum m-am prins...ti-e teama sa nu-ti ia flota....
O_K
Postat pe 11 Mai 2011 23:28

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
relatie serioasa 16 De la: nelly05 1 Octombrie 2009 13:26
te simti singur.. /.a...???? 68 De la: Tiberius 24 Iulie 2014 19:20
dusmanie 14 De la: CARMENMIRELA 4 Iulie 2015 20:50
eu pesti el scorpion? avem sanse? 3 De la: mia79x 12 Iunie 2009 17:15
Mamici din orasul Sibiu 6 De la: garbo224188 22 Februarie 2012 13:16
Setari Cookie-uri